Een nieuwe vloer kiezen

Een nieuwe vloer kiezen is niet altijd even makkelijk. Als je een nieuwe vloer kiest, heb je keuze uit veel verschillende soorten, eigenschappen en patronen. De nieuwe vloer die je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van verschillende factoren. Een nieuwe vloer is daarnaast één van de meest beeldbepalende factoren in je interieur. Juist daarom is het belangrijk dat je een doordachte keuze maakt. In deze blog vertellen we je daar meer over.

1. Het materiaal van de vloer

De keuze voor een nieuwe vloer, begint met het type vloer dat je kiest. Je hebt keuze uit vloeren van verschillende materialen:

 • Hout
 • Laminaat
 • Tapijt
 • Tegels
 • Gietvloer
 • PVC

Bij Stile Floors zijn we groot fan van PVC. Dit product is namelijk nauwelijks te onderscheiden van hout, maar heeft de voordelen van het materiaal polyvinylchloride. Waarom? Dit type vloer is in talloze designs en kleuren verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld de vloer met een extra brede plank, of juist een motief zoals visgraat. In deze blog focussen we ons dan ook voornamelijk op PVC.

2. In welke ruimte komt de nieuwe vloer?

Als je een nieuwe vloer gaat kiezen, is het belangrijk om na te denken over de ruimte waar de nieuwe vloer komt te liggen. Het moet namelijk passen bij de ruimte, maar ook bij de uitstraling die je aan een ruimte wil meegeven. Waarschijnlijk kies je in een kinderkamer voor een andere stijl dan in een woonkamer of keuken. PVC kun je in alle ruimtes van een woning laten leggen.

Het is belangrijk dat je een nieuwe vloer kiest dat past bij jouw persoonlijke smaak. Maar het moet ook passen bij de uitstraling die je aan een ruimte wil meegeven. De stijl in een kinderkamer is namelijk vaak anders dan de stijl in een kantoorruimte of in een woonkamer die je wil verduurzamen.

3. Welke look moet de nieuwe vloer hebben?

Bij de selectie van een nieuwe vloer kun je ook kiezen uit verschillende looks en patronen. Je hebt keuze uit twee looks: houtlook of steenlook. We lichten de twee varianten voor je uit:

Houtlook

Houtlook is een vloer met een houten uitstraling. Bij deze nieuwe vloer heb je keuze uit lichte of juiste donkere vloeren of vloeren in een mooie kleur. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de kleuren van je interieur. Gelukkig is er meer dan genoeg keuze!

Steenlook

Gaat je voorkeur uit naar een robuuste of strakke uitstraling? Dan is de steenlook vloer misschien een goede optie. Ook bij dit type vloer heb je keuze uit verschillende kleuren en patronen. Denk aan beton, graniet of gemêleerd. Is je interieurstijl industrieel of landelijk en ben je op zoek naar een stoere vloer? Dan is dit type vloer de perfecte keuze!

4. Kwaliteit en milieu

Een nieuwe vloer is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Bij Stile Floors werken we alleen maar met A-merken. Deze vloeren voldoen aan de hoogte milieu- en gezondheidseisen die wereldwijd gelden. Daarnaast kun je dit product eenvoudig recyclen. Je kunt het product namelijk op veel verschillende manieren verwerken.

5. Geluidsreductie

Woon je in een appartement? Flat of ga je een nieuwe vloer leggen op een bovenverdieping? Dan kan geluidsreductie een belangrijke eis zijn. Zowel voor jezelf, maar soms ook vanuit de regels die zijn opgesteld binnen de VVE. Het is in deze gevallen van belang dat je hier rekening mee houdt bij het kiezen van een nieuwe vloer.

De 10dB-eis, vastgelegd in de jaren negentig, stelt dat vloerbedekking van een woning dat contactgeluidsisolatie van een betonvloer met tien decibel moet verbeteren. Wil je hier meer over weten? We schreven een uitgebreide blog over tips bij het kiezen van geluiddempende vloeren.

6. Zelf leggen of laten leggen?

Het is bij de keuze van een nieuwe vloer van groot belang of je de vloer zelf gaat leggen, of dat je de nieuwe vloer wil laten leggen. Een nieuwe vloer van PVC kun je bij sommige varianten goed zelf leggen, denk aan klik PVC. Deplakvariant kun je juist beter laten leggen.

Ga je de nieuwe vloer zelf leggen? Dan is het belangrijk dat je weet hoeveel materiaal je nodig hebt, en welke stappen je moet zetten. We schreven een handige blog over tips en leginstructies. Ga je een nieuwe vloer laten leggen? Bij Stile Floors heb je deze mogelijkheid. Met een gelegde nieuwe vloer kom je altijd met een glimlach thuis.

7. Garantie en services

Bij het kiezen van een nieuwe vloer zijn de garantie en services van belang. Dit geeft je namelijk rust en zekerheid wanneer er eventuele problemen zijn. Bij Stile Floors vinden we het zowel qua vloeren als qua service belangrijk om je te begeleiden én om je goed te adviseren bij het vinden van een nieuwe vloer. Dit doen we vanaf de oriëntatie tot aan de realisatie.

Door rekening te houden met de verschillende factoren, kun je hopelijk een nieuwe vloer kiezen die past bij jouw behoeften en bij je budget. We raden het altijd aan om meerdere offertes te vergelijken, maar ook om verschillende vloeren in het echt te bekijken. Hierdoor kun je een goede definitieve keuze maken.

Hulp nodig bij een nieuwe vloer?

Wil je graag een nieuwe vloer kiezen, maar kun je wel wat hulp gebruiken? We komen graag bij je langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat. Tijdens dit gesprek kun je al jouw vragen aan ons stellen. Daarnaast denken we mee over een nieuwe vloer die perfect past bij jouw situatie en wensen. We adviseren je graag! Plan daarom snel een adviesgesprek in en wie weet geniet jij binnenkort al van een mooie nieuwe vloer van Stile Floors!

Waarom Stile Floors

 • Uitsluitend A-merk kwaliteitsvloeren
 • Gratis advies aan huis, lekker makkelijk
 • Direct de scherpste prijs, verzekerd van een prachtig eindresultaat
 • We zijn duidelijk, persoonlijk betrokken en oplossingsgericht
 • Klanten beoordelen ons met een 9+

Wist je dat Stile Floors ook:

 • Binnen elk termijn je vloer legt
 • Een eigen vakkundige legservice heeft
 • Je vloerverwarming organiseert
 • Je plinten plaatst & traprenovaties uitvoert

Wij komen graag over de vloer met onze grote voorbeelden! Maak een vrijblijvende adviesafspraak met één van onze vloerspecialisten en wij komen GRATIS naar jou toe.

Ik wil een afspraak maken Thijs-Jan

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

samlarissa

Over de floor bij… Sam van @samlarissa

Een tijdje geleden waren wij over de vloer bij Sam en haar gezin. Al…

Minder dan 1 minuut leestijd

Monique

Over de floor bij… Monique van @monaatje_huisnr15

We mochten over de vloer komen bij de 44-jarige Monique en haar gezin. Haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

@mijn.gezin

Over de floor bij… Danitsja (@mijn.gezin)

Onlangs waren we over de vloer bij Danitsja en haar gezin in Bunschoten-Spakenburg. Samen…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer snijverlies

Snijverlies bij het leggen van een PVC vloer

In deze blog van Stile Floors geven we je informatie over snijverlies bij PVC.…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1431 reviews.