Home PVC vloeren Plak PVC

Plak PVC

Op zoek naar een vloer met veel prettige eigenschappen zoals een groot onderhoudsgemak, krasvastheid en demping van het geluid? Dan is plak PVC, ook wel bekend als dryback PVC, misschien wel de vloer die je zoekt. Bekijk ons assortiment!

Lees verder
Lees meer
meest gekozen
PVC visgraat PVC visgraat vloer Vivian beige XL | Stile Floors
Vivian beige eiken PVC Visgraat XL
€ 35,95€ 43,95€ 89,95€ 99,95 per m²
PVC Dryback PVC Visgraat Julia greige eiken PVC visgraat vloer Julia greige eiken | Stile Floors
Julia greige eiken PVC Visgraat XL
€ 35,9539,95 per m²
favoriet
Dryback pvc visgraat vloer Julia rustiek PVC visgraat vloer Julia rustiek eiken | Stile Floors
Dryback pvc visgraat vloer Vivian greige PVC Attico visgraat XL 83 top view | Stile Floors
Nieuw
PVC stroken Vivian greige | Stile Floors PVC rechte plank Vivian greige eiken | Stile Floors
Dryback vt wonen warm natural eiken Dryback PVC visgraat VT wonen warm naturel eiken
nieuw
Core beige eiken PVC visgraat Dryback PVC Visgraat Core beige eiken
Core beige eiken PVC Visgraat XL
€ 32,9539,95 per m²
PVC visgraat vloer Vivian rustiek eiken | Stile Floors PVC visgraat XL vloer Attico 81 | Stile Floors
PVC rechte plank Sophia beige eiken | Stile Floors PVC rechte plank vloer Sophia beige eiken | Stile Floors
vloertopper
PVC visgraat vloer Sophia beige eiken | Stile Floors PVC visgraat vloer Sophia beige eiken | Stile Floors
Sophia beige eiken PVC Visgraat XL
€ 35,9543.95 per m²
PVC visgraat vloer Sophia bruin grijs | Stile Floors PVC visgraat vloer Sophia bruin grijs | Stile Floors
PVC visgraat vloer Sophia zwartgrijs eiken | Stile Floors dryback pvc visgraat Sophia zwartgrijs
PVC visgraat vloer Vivian beige eiken | Stile Floors PVC visgraat vloer Vivian beige eiken | Stile Floors
Onze keus
PVC visgraat vloer Julia gerookt eiken | Stile Floors PVC visgraat vloer Julia gerookt eiken | Stile Floors
PVC Visgraat Core naturel eiken Dryback PVC Visgraat Core naturel eiken
Core naturel eiken PVC Visgraat XL
€ 32,9539,95 per m²
PVC visgraat Julia warm eiken | Stile Floors PVC visgraat vloer Julia warm eiken | Stile Floors
Julia warm eiken PVC Visgraat XL
€ 35,9539.95 per m²
dryback PVC Visgraat Julia beige eiken PVC visgraat vloer Julia beige eiken | Stile Floors
Julia beige eiken PVC Visgraat XL
€ 35,9539.95 per m²
Stile Floors PVC Visgraat Oscar donkerbruin eiken Stile Floors PVC Visgraat Oscar donkerbruin eiken
favoriet
PVC visgraat vloer Vivian naturel eiken | Stile Floors PVC visgraat vloer Vivian naturel eiken XL | Stile Floors
Vivian naturel eiken PVC Visgraat XL
€ 35,95€43,95 per m²

De PVC plakvloer: een vloer met stijl

Zoek je een mooie PVC vloer met een stijlvolle uitstraling? Maar twijfel je nog tussen een klik PVC of een PVC plakvloer? Dan zijn wij er om jou verder te helpen om de juiste keuze te maken. Een mooie vloer is de basis van je interieur en is daarom erg belangrijk.

We krijgen regelmatig de vraag welke verschillen er zijn tussen de verschillende soorten PVC. In de basis bestaan er twee soorten PVC: plak PVC en klik PVC. We vertellen je wat de verschillen zijn tussen deze twee varianten.

Het verschil tussen een PVC plakvloer en een PVC klikvloer

Voordat we beginnen over de verschillen tussen de vloeren, beginnen we met een overeenkomst: beide soorten PVC vloeren zijn ontzettend populair! Het grootste verschil tussen deze twee varianten, zit hem vooral in de legwijze.

Er zijn ontzettend veel kleuren en dessins voor PVC plakvloeren te koop. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor plak PVC, want ook in de klikvariant is er ontzettend veel beschikbaar. Het verschil tussen de klik- en PVC plakvloer is dat een PVC klikvloer in elkaar wordt geklikt in combinatie met een (geïntegreerde) ondervloer. Bij klik PVC hoef je niet te egaliseren als de oneffenheden kleiner of gelijk staan aan 2 millimeter. De vloer ligt als het ware zwevend in de ruimte, net als laminaat.

Een PVC plakvloer, ook wel bekend als dryback PVC, is over het algemeen goedkoper in de aanschaf. Daarentegen zijn de montage kosten van plak PVC weer hoger dan bij de klikvariant. Als het gaat om de prijs, zit er onderaan de streep weinig verschil in. De keuze hangt wat ons betreft daarom volledig af van de montagemogelijkheden van plak PVC.

Voordelen van plak PVC

Als je een nieuwe vloer gaat kopen, kijk je natuurlijk niet alleen naar de uitstraling. Iedereen heeft andere eisen voor een vloer. Om je zoektocht makkelijker te maken, zetten we de voordelen van plak PVC voor je op een rijtje:

 • Omdat je een PVC vloer moet plakken, wordt hij verlijmd zonder ondervloer. Hierdoor zijn dunne plak PVC vloeren erg geschikt voor vloerverwarming;
 • Daarnaast leg je met de PVC plakvloer eindeloos veel patronen: van visgraat en de Hongaarse punt tot rechte planken. Alles is mogelijk;
 • Een PVC plakvloer is nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Hierdoor geniet je wel van de uitstraling van een houten vloer, maar profiteer je van de voordelen van een PVC plakvloer;
 • Plak PVC is verlijmd op de ondergrond. Daardoor zet de plank niet uit of gaat de plank niet bol staan;
 • Als je op zoek bent naar een duurzame vloer, zijn PVC plakvloeren een goede uitkomst. De vloeren zijn daarnaast kidsproof en kunnen wel tegen een stootje. Dit zorgt ervoor dat de vloeren tientallen jaren mooi blijven, zonder dat er veel onderhoud gepleegd moet worden. De regel geldt dus: één keer een PVC vloer plakken = jarenlang plezier.

Unieke eigenschappen van plak PVC

Plak PVC hoef je niet te zagen, maar snijd je af. Daarnaast is de vloer goed bestand tegen vocht, waardoor je minder kans hebt op waterschade. Dankzij de vele kleuren en patronen is er altijd wel een PVC plakvloer die past bij je wensen. Omdat de vloer in veel varianten verkrijgbaar is, kun je voor iedere ruimte een geschikte vloer vinden. Benieuwd naar het verschil tussen een PVC plakvloer en een PVC klikvloer? We vertellen het je graag.

Plak PVC vergeleken met klik PVC

 • Een PVC plakvloer geleidt iets sneller warmte bij vloerverwarming. Dit komt omdat deze direct op de ondervloer zit vastgelijmd;
 • Een plak PVC vloer moet door een professional gelegd worden, vanwege de behandeling van je ondergrond;
 • Een PVC plakvloer kun je in elke richting tegen elkaar aan leggen, omdat er geen klik systeem aan de zijkanten zit. Dit leidt tot minder snijverlies bij visgraat PVC design;
 • Voor het leggen van een klik PVC vloer is een (geïntegreerde) ondervloer noodzakelijk;
 • Een klikvloer is geschikt om zelf te leggen. Je kunt het leggen van deze vloer vergelijken met het leggen van laminaat;
 • Je kunt beide vloeren vervangen. Net als het leggen, wordt aangeraden om het verwijderen van de PVC plakvloer door professionals uit te laten voeren. Klik kun je makkelijker zelf verwijderen.

Een PVC plakvloer: waar begin je?

Het leggen van een PVC plakvloer is helaas niet zo eenvoudig en vergt vakmanschap. Omdat de plank of tegel meteen op de vloer wordt geplakt, is het noodzakelijk dat de ondervloer vlak is. Om deze reden is het altijd nodig om de ondergrond bij plak PVC te egaliseren. Dit is een eenvoudig klusje voor onze specialisten, omdat ze beschikken over professionele machines en jarenlange ervaring. Na het egaliseren wordt de vloer geschuurd en stofvrij gemaakt. Daarna kunnen onze vakmannen beginnen met het verlijmen van jouw PVC vloer.

Bij het egaliseren wordt er standaard uitgegaan van een laag van 2 á 3 millimeter. Wanneer een vloer niet volledig vlak is, hanteren we een dikkere laag. Dit kan voorkomen wanneer er bijvoorbeeld omdat er nog lijmresten aanwezig zijn, er sleuven bestaan door de uitgefreesde vloerverwarming óf er bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer ligt. Een vlakke dekvloer is een voorwaarde voor een professioneel resultaat.

Daarnaast adviseren we altijd een geschikte deurmat bij de entree, waarmee vuil en vocht van je nieuwe plak PVC worden geweerd. Want van een nieuwe dryback vloer wil je zo lang mogelijk blijven genieten! Toch?

De PVC plakvloer toepassen in verschillende ruimtes

Gaat je voorkeur uit naar een sierlijke uitstraling of kies je toch liever voor modern? Bij Stile Floors vind je plak PVC in allerlei soorten en kleuren. Kies je voor rechte stroken om een rustig effect te creëren of ga je voor meer contrast met een donkere vloer? Het voordeel van een PVC plakvloer is dat je deze vloer in vrijwel alle ruimtes kunt gebruiken: van de hal tot keuken.

PVC plak vloer: bespreek de opties tijdens een adviesgesprek op maat

Ben je van plan een nieuwe PVC plak vloer te kopen? Bel gerust eens met onze klantenservice of plan een gratis adviesgesprek op maat in. We komen dan bij je langs met verschillende grote kleurstalen. We kijken dan samen welke vloer het beste aansluit bij jouw wensen. Onze adviseurs kijken graag welk type vloer bij jou én je woning past. Een goede vloer begint met een goede voorbereiding, daarom nemen we daar graag samen met jou de tijd voor.

De voordelen van kopen bij Stile Floors

Bij Stile Floors staat klanttevredenheid voorop. Onze stoffeerders vertrekken pas als jij tevreden bent met je nieuwe PVC plakvloer en we helpen je graag verder bij al je vragen. Transparantie en eerlijkheid zijn essentieel voor ons: we houden van een no-nonsense aanpak zonder verrassingen. Persoonlijke aandacht is gegarandeerd, met korte lijntjes en vrijblijvende bezoeken. We begrijpen de uitdaging van het kiezen van een nieuwe vloer en bieden daarom een gratis thuisadvies aan. Onze vakmensen helpen je graag bij het vinden van jouw droomvloer.

Vakkundige legservice

Gebruik onze professionele legservice bij het installeren van je nieuwe dryback PVC vloer. We hebben diverse soorten patronen en stijlen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook vloer, een visgraat PVC of een vloer met Hongaarse punt. Wie weet heb je binnenkort een mooie PVC plakvloer van Stile Floors!

 


Veelgestelde vragen over Plak PVC

Plak PVC wordt op de ondergrond of ondervloer vastgelijmd met een daarvoor geschikte lijm. Het PVC hoeft dus niet in elkaar geklikt te worden, maar wordt simpelweg één voor één vastgeplakt. De verlijming zorgt ervoor dat het plak PVC niet gaat schuiven. Daarom is het essentieel dat de ondergrond vlak is.

Plak PVC verwerk je heel door de stroken of tegels tegen elkaar op de ondervloer te verlijmen. Omdat plak PVC geen kliksysteem heeft, kun je het in iedere gewenste richting leggen. Je bepaald dus zelf in welk patroon je de Plak PVC legt.

Plak PVC is in de regel wat dunner dan PVC laminaat: het is vaak zo’n 2,5 millimeter dik. Veel dikker is ook niet nodig omdat het PVC toch op de ondervloer wordt verlijmd. Ook kan de warmte van een eventuele vloerverwarming er zo goed doorheen komen.

Dryback PVC is niets anders dan een andere benaming voor plak PVC. Met dryback PVC lijm je de stroken dus op een egale ondervloer met een daarvoor geschikte lijm.

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1773 reviews.