Plak PVC

Ben je op zoek naar een duurzame vloer met een warme uitstraling? Maar wil je ook een vloer met veel prettige eigenschappen zoals een groot onderhoudsgemak, krasvastheid en demping van het geluid? Dan is een PVC plakvloer misschien wel de vloer die je zoekt. Je hebt bij Stile Floors namelijk de keuze uit plak PVC en klik PVC. Een plak PVC vloer, ook wel dryback PVC genoemd, is uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Home PVC vloeren Plak PVC

Nieuw
PVC visgraat
Nieuw
Nieuw
Julia donker eiken Visgraat PVC
€44.95 39.95 per m²
Nieuw
PVC visgraat warm eiken
Julia warm eiken Visgraat PVC
€44.95 39.95 per m²
Nieuw
Nieuw
Julia beige eiken Visgraat PVC
€44.95 39.95 per m²
Nieuw
Julia warm bruin eiken Visgraat PVC
€44.95 39.95 per m²
Nieuw
PVC visgraat gerookt eiken
Julia gerookt eiken Visgraat PVC
€44.95 39.95 per m²
PVC visgraat PVC visgraat licht eiken
Meghan licht eiken Visgraat PVC
€33.95 31.50 per m²

De PVC plakvloer: een vloer met stijl en finesse

Bij Stile Floors hebben we een prachtig aanbod van plak PVC vloeren. Deze plak PVC vloeren leveren én leggen we in heel Nederland. Op deze pagina vertellen we je alles over de PVC plakvloer: van de verschillende soorten plak PVC tot een PVC vloer plakken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Zoek je een mooie PVC vloer met een strakke uitstraling? Maar twijfel je nog tussen een klik PVC laminaat en een PVC plakvloer? We zijn er en helpen je graag verder met de juiste keuze in de PVC plakvloer. Een mooie PVC plakvloer is natuurlijk erg belangrijk in huis, want het is de basis van je interieur. We krijgen regelmatig de vraag welke verschillen er eigenlijk zijn tussen de verschillende soorten PVC. Er bestaan ontzettend veel soorten vloeren. In de basis bestaan er twee soorten PVC: plak PVC en klik PVC. We vertellen je wat de verschillen zijn tussen deze twee varianten.

Een PVC plakvloer: waar begin je?

Het leggen van een PVC plakvloer is dus helaas niet zo eenvoudig en vergt vakmanschap. Omdat de PVC plakvloer plank of tegel meteen op de vloer wordt geplakt, is het noodzakelijk dat de ondervloer vlak is. Om deze reden is het altijd nodig om de ondergrond bij plak PVC te egaliseren. Dit is een eenvoudig klusje voor onze specialisten, omdat ze beschikken over de modernste machines die hiervoor nodig zijn. Na het egaliseren wordt de vloer geschuurd en stofvrij gemaakt. Daarna beginnen onze vakmannen met jouw PVC vloer plakken.

Standaard wordt eruit gegaan bij het egaliseren van een laag á 3 millimeter. Wanneer een vloer niet volledig vlak is omdat er nog lijmresten aanwezig zijn, er sleuven bestaan door de uitgefreesde vloerverwarming of er bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer ligt dan moet er doorgaans een extra behandeling uitgevoerd worden. Een vlakke PVC plakvloer is een voorwaarde voor een professioneel resultaat.

Daarnaast adviseren we altijd een geschikte deurmat bij de entree, waarmee vuil en vocht van je nieuwe plak PVC worden geweerd. Want van een nieuwe dryback vloer wil je blijven genieten! Toch?

Voordelen van de PVC plakvloer

Als je een nieuwe vloer gaat kopen, kijk je natuurlijk niet alleen naar de uitstraling. Iedereen heeft andere eisen voor een vloer. Om je zoektocht makkelijker te maken, zetten we de voordelen van plak PVC voor je op een rijtje:

 • Omdat je een PVC vloer moet plakken, wordt hij verlijmd zonder ondervloer. Hierdoor zijn de plak PVC vloeren erg geschikt voor vloerverwarming;
 • Daarnaast leg je met de PVC plakvloer eindeloos veel patronen: van visgraat en de Hongaarse punt tot rechte planken. Alles is mogelijk;
 • De PVC plakvloer is nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Hierdoor geniet je wel van de uitstraling van een houten vloer, maar profiteer je van de voordelen van de PVC plakvloer;
 • Plak PVC is verlijmd op de ondergrond. Daardoor gaan de plank niet uitzetten of bol staan;
 • Als je op zoek bent naar een duurzame vloer, is de PVC plakvloer een goede uitkomst. De vloeren zijn daarnaast kidsproof en kunnen wel tegen een stootje. Dit zorgt ervoor dat de vloeren tientallen jaren mooi blijven, zonder dat je er teveel onderhoud aan uit hoeft te voeren. De regel geldt dus: één keer een PVC vloer plakken, maar wel jarenlang plezier.

Unieke eigenschappen van plak PVC

Een PVC plakvloer hoef je niet te zagen, maar snijd je af. Daarnaast is de vloer goed bestand tegen vocht, waardoor je minder kans hebt op waterschade. Dankzij de vele kleuren en patronen is er altijd wel een PVC plakvloer die past bij je wensen. Omdat de vloer in veel varianten verkrijgbaar is, kun je de vloer ook in je keuken leggen.

Het verschil tussen een PVC plakvloer en een PVC klikvloer

Voordat we beginnen over de verschillen tussen de vloeren, beginnen we met een overeenkomst:
PVC is ontzettend populair! Het grootste verschil tussen deze twee varianten ontstaat vooral door het leggen van de vloer.

Er zijn ontzettend veel kleuren en dessins voor de PVC plakvloer te koop. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor plak PVC, want ook in de klikvariant is er ontzettend veel beschikbaar. Het verschil tussen de klik- en PVC plakvloer is dat een PVC klikvloer in elkaar wordt geklikt in combinatie met een ondervloer.

 • Een PVC plakvloer is over het algemeen goedkoper wanneer het gaat om aanschaf dan een klik vloer;
 • Een plak PVC vloer is vaak duurder om te leggen;
 • Een PVC plakvloer geleidt iets sneller warmte bij vloerverwarming. Dit komt omdat deze direct op de ondervloer zit vastgelijmd;
 • Een plak PVC vloer moet door een professional gelegd worden, vanwege de behandeling van je ondergrond. Je moet de PVC vloer plakken;
 • Voor het leggen van een klik PVC vloer is een ondervloer voorwaardelijk;
 • Een PVC plakvloer kun je in elke richting tegen elkaar aan leggen, omdat er geen klik systeem aan de zijkanten zit dat vooral tot meer snijverlies leidt bij het leggen van een visgraat PVC design;
 • De klik vloer is geschikt om zelf te leggen. Je kunt het leggen van deze vloer vergelijken met het leggen van laminaat;
 • Je kunt beide vloeren vervangen. Net als bij het leggen, telt dat je het verwijderen van de PVC plakvloer door professionals moet laten uitvoeren. Klik kun je zelf verwijderen.

De PVC plakvloer van Stile Floors

De PVC plakvloer wordt het meeste door ons verwerkt. Zoals de aanduiding van dryback al zegt, is dit plak PVC. Dat betekent dat de vloer wordt vastgeplakt aan de onderliggende vloer. Hiermee heeft de bovenste vloer een directe verbinding met de onderste vloer wat bij de aanwezigheid van vloerverwarming tot een maximaal rendement leidt. Daarnaast zijn plak PVC vloeren in elke richting tegen elkaar aan te leggen. Dit komt omdat er geen klikverbinding aan de ‘zijkanten’ zit. Dit maakt dat het leggen van een visgraat dessin veel makkelijker met een PVC plakvloer.

De PVC plakvloer toepassen in verschillende ruimtes

Gaat je voorkeur uit naar een sierlijke uitstraling of kies je toch liever voor modern? Bij Stile Floors vind je de PVC plakvloer in alle soorten en kleuren. Kies je voor een egale vloer voor een rustig effect of ga je toch voor meer contrast met een donkere vloer? Het voordeel van de PVC plakvloer is dat je deze vloer in veel ruimtes kunt gebruiken: van de hal tot de werkkamer of slaapkamer.

Vind je het lastig om een keuze te maken uit alle plak PVC vloeren? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. We komen dan bij je langs met verschillende kleurstalen, waarbij we samen kijken welke vloer het beste aansluit bij jouw wensen. Onze adviseurs kijken graag welke vloer goed bij jou én je woning past.

PVC plak vloer leggen?

Ben je van plan een nieuwe PVC plak vloer te kopen? Bel gerust eens met onze klantenservice! Wij geven je graag vrijblijvend persoonlijk advies of plannen een gratis adviesafspraak met een adviseur die gratis naar je toekomt. Daarnaast komen we ook graag langs voor de PVC vloer plakken. Ook hebben we diverse andere soorten vloeren beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook vloer of een vloer met Hongaarse punt. Wie weet heb je binnenkort een mooie PVC plakvloer van Stile Floors!

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 565 reviews.