PVC Hongaarse punt

PVC plakvloer

Home PVC plakvloer

PVC visgraatlicht eiken visgraat
PVC Vloertegel Real donkergrijs
PVC vloertegels Real taupe
PVC vloertegel Andes donkergrijs
Hongaarse punt Donau naturel eiken
Hongaarse punt PVC
pvc vloer visgraat leggenpvc visgraat vloer onderhoudsvriendelijk
PVC Visgraat Kwadacha naturel eiken
PVC visgraat PVC visgraat licht eiken
PVC visgraatnaturel eiken vloer

PVC plakvoeren met stijl en finesse

Zoek jij een mooie vloer met een strakke uitstraling? En twijfel je tussen een klik PVC laminaat en een PVC plakvloer? Wij zijn er en helpen je graag verder met de juiste keuze! Een mooie vloer is natuurlijk erg belangrijk in huis, want het is de basis van je interieur. Wij krijgen regelmatig de vraag wat nou het verschil is in PVC vloertypen én laten we beginnen te zeggen dat er ontiegelijk veel vloeren zijn. In basis zijn er twee verschillende varianten van PVC. Lees hieronder verder wat een plak PVC vloer onderscheidt van een klik PVC vloer en bekijk ons assortiment.

Het verschil tussen een plak PVC vloer en een klik PVC vloer

Laten we beginnen met de overeenkomst: PVC vloeren zijn enorm populair! Het grootste verschil zit hem in de manier van het leggen en niet zozeer in de kwaliteit van de vloer.

Er zijn ontzettend veel kleuren en dessins plak pvc te koop op vloerengebied en dit telt ook in de categorie van PVC vloeren. Het verschil tussen een klikvloer en een verlijmbare vloer is dat een PVC klikvloer in elkaar wordt geklikt in combinatie met een ondervloer. Bij een klikvloer hoeft niet geëgaliseerd te worden, mits de oneffenheden kleiner of gelijk staan aan 2 mm. Een PVC plakvloer is doorgaans goedkoper in de aanschaf dan een klik PVC laminaat vloer. Daarentegen zijn de montage kosten van een PVC plakvloer weer hoger dan een klik PVC vloer. Qua prijs telt dat er onderaan de streep bijna geen verschil zit, de keuze hangt wat ons betreft daarom volledig af van de montagemogelijkheden.

Plak PVC ten opzichte van klik PVC:

  • Een PVC plakvloer is doorgaans goedkoper qua aanschaf dan een klik PVC vloer;
  • Een plak PVC vloer is doorgaans duurder dan een klik PVC vloer om te leggen;
  • Een PVC plakvloer geleidt iets sneller warmte bij vloerverwarming omdat deze direct op de ondervloer zit vastgelijmd;
  • Een plak PVC vloer moet door een professional gelegd worden, vanwege de behandeling van je ondergrond;
  • Voor het leggen van een klik PVC vloer is een ondervloer voorwaardelijk;
  • Een plak PVC vloer kun je in elke richting tegen elkaar aan leggen, omdat er geen klik systeem aan de zijkanten zit dat vooral tot meer snijverlies leidt bij het leggen van een visgraat dessin;
  • Een klik PVC vloer is geschikt om zelf te leggen en vergelijkbaar met het leggen van laminaat;
  • Je kunt een klik pvc vloer en een plak PVC vloer allebei vervangen. Net als bij het leggen telt dat het verwijderen van plak PVC door de professional dient te gebeuren en de klik PVC kun je zelf verwijderen.

Plak PVC vloeren van Stile Floors

Dit type PVC wordt het meest door ons verwerkt. Zoals de aanduiding van het type vloer al zegt, is dit een plakvloer wat wil zeggen dat de vloer wordt vastgeplakt aan de onderliggende vloer. Hiermee heeft de bovenste vloer een directe verbinding met de onderste vloer wat bij de aanwezigheid van vloerverwarming tot een maximaal rendement leidt. Daarnaast is een plak PVC vloer in elke richting tegen elkaar aan te leggen, omdat er geen klikverbinding aan de ‘zijkanten’ zit. Dit maakt dat het leggen van een visgraat dessin veel makkelijker kan met een plak PVC vloer dan met een klik PVC.

Voorafgaand aan een PVC plakvloer

Het leggen van een plak PVC vloer is dus niet zo eenvoudig en vergt vakmanschap. Omdat de PVC plank of tegel meteen op de vloer wordt geplakt, is het van essentieel belang dat de ondervloer zuiver vlak is. Om deze reden is het altijd nodig om de ondergrond te egaliseren; dit is een eenvoudig klusje voor onze specialisten omdat zij beschikken over de modernste machines die hiervoor nodig zijn. Na het egaliseren wordt de vloer geschuurd en stofvrij gemaakt, waarna onze vakmannen beginnen met het leggen van jouw nieuwe droomvloer.

Standaard wordt eruit gegaan bij het egaliseren van een laag á 3mm. Wanneer een vloer niet volledig vlak is omdat er nog lijmresten aanwezig zijn, er sleuven bestaan door de uitgefreesde vloerverwarming of er bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer ligt dan moet er doorgaans een extra behandeling uitgevoerd worden. Een vlakke vloer is een voorwaarde voor een professioneel resultaat.

Daarnaast adviseren wij altijd een geschikte deurmat bij de entree, waarmee vuil en vocht van je nieuwe vloer worden geweerd. Want van een nieuwe vloer wil je blijven genieten! Toch?

PVC plak vloer leggen?

Ben je van plan een nieuwe PVC plak vloer te kopen? Bel gerust eens met onze klantenservice! Wij geven je graag vrijblijvend persoonlijk advies of plannen een gratis adviesafspraak met een adviseur die gratis naar je toekomt. Ook hebben we diverse andere soorten PVC vloeren beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook vloer of PVC vloer met Hongaarse punt. Wie weet heb jij binnenkort een mooie PVC plak vloer van Stile Floors!

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 272 reviews.