Home PVC vloeren Plak PVC

Plak PVC

Ben je op zoek naar een duurzame vloer met een warme uitstraling? Maar wil je ook een vloer met veel prettige eigenschappen zoals een groot onderhoudsgemak, krasvastheid en demping van het geluid? Dan is een PVC plakvloer misschien wel de vloer die je zoekt. Je hebt bij Stile Floors namelijk de keuze uit plak PVC en klik PVC. Een plak PVC vloer, ook wel dryback PVC genoemd, is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Op deze pagina vertellen we je alles over de PVC plakvloer: van de verschillende soorten plak PVC vloeren tot een PVC vloer plakken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de service van Stile Floors? Lees dan snel verder!

Lees verder
Lees meer
meest gekozen
PVC visgraat PVC visgraat vloer Vivian beige XL | Stile Floors
Vivian beige eiken PVC Visgraat XL
€ 35,9543.95 per m²
PVC Dryback PVC Visgraat Julia greige eiken PVC visgraat vloer Julia greige eiken | Stile Floors
Julia greige eiken PVC Visgraat XL
€ 35,9543.95 per m²
favoriet
Dryback pvc visgraat vloer Julia rustiek PVC visgraat vloer Julia rustiek eiken | Stile Floors
Dryback pvc visgraat vloer Vivian greige PVC Attico visgraat XL 83 top view | Stile Floors
Nieuw
PVC stroken Vivian greige | Stile Floors PVC rechte plank Vivian greige eiken | Stile Floors
Dryback vt wonen warm natural eiken Dryback PVC visgraat VT wonen warm naturel eiken
PVC vloer Attico visgraat 81 | Stile Floors PVC visgraat XL vloer Attico 81 | Stile Floors
PVC rechte plank Sophia beige eiken | Stile Floors PVC rechte plank vloer Sophia beige eiken | Stile Floors
vloertopper
PVC visgraat vloer Sophia beige eiken | Stile Floors Sophia beige eiken top view | Stile Floors
Sophia beige eiken PVC Visgraat XL
€ 35,9543.95 per m²
PVC visgraat vloer Sophia bruin grijs | Stile Floors PVC visgraat vloer Sophia bruin grijs | Stile Floors
nieuw
Dryback PVC Visgraat core beige eiken Dryback PVC Visgraat Core beige eiken
Core beige eiken PVC Visgraat XL
€ 35,9539,95 per m²
PVC visgraat vloer Sophia zwartgrijs eiken | Stile Floors dryback pvc visgraat Sophia zwartgrijs
PVC visgraat vloer Vivian beige eiken | Stile Floors PVC visgraat vloer Vivian beige eiken | Stile Floors
Onze keus
PVC visgraat vloer Julia gerookt eiken | Stile Floors PVC visgraat vloer Julia gerookt eiken | Stile Floors
Dryback core naturel eiken Dryback PVC Visgraat Core naturel eiken
Core naturel eiken PVC Visgraat XL
€ 35,9539,95 per m²
PVC visgraat Julia warm eiken | Stile Floors PVC visgraat vloer Julia warm eiken | Stile Floors
Julia warm eiken PVC Visgraat XL
€ 35,9539.95 per m²
dryback PVC Visgraat Julia beige eiken PVC visgraat vloer Julia beige eiken | Stile Floors
Julia beige eiken PVC Visgraat XL
€ 35,9539.95 per m²
PVC visgraat vloer Oscar donkerbruin | Stile Floors PVC visgraat vloer Oscar donkerbruin | Stile Floors
favoriet
PVC visgraat vloer Vivian naturel eiken | Stile Floors PVC visgraat vloer Vivian naturel eiken XL | Stile Floors

De PVC plakvloer: een vloer met stijl en finesse

Bij Stile Floors hebben we een prachtig aanbod van plak PVC vloeren. Deze plak PVC vloeren leveren én leggen we in heel Nederland.

Zoek je een mooie PVC vloer met een strakke uitstraling? Maar twijfel je nog tussen een klik PVC laminaat en een PVC plakvloer? Dan zijn wij er om jou verder te helpen om de juiste keuze te maken. Een mooie PVC plakvloer is de basis van je interieur en is daarom erg belangrijk.

We krijgen regelmatig de vraag welke verschillen er eigenlijk zijn tussen de verschillende soorten PVC. Er bestaan ontzettend veel soorten vloeren. In de basis bestaan er twee soorten PVC: plak PVC en klik PVC. We vertellen je wat de verschillen zijn tussen deze twee varianten.

Het verschil tussen een PVC plakvloer en een PVC klikvloer

Voordat we beginnen over de verschillen tussen de vloeren, beginnen we met een overeenkomst:
PVC is ontzettend populair! Het grootste verschil tussen deze twee varianten ontstaat vooral door het leggen van de vloer.

Er zijn ontzettend veel kleuren en dessins voor PVC plakvloeren te koop. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor plak PVC, want ook in de klikvariant is er ontzettend veel beschikbaar. Het verschil tussen de klik- en PVC plakvloer is dat een PVC klikvloer in elkaar wordt geklikt in combinatie met een ondervloer. Klik hoef je niet te egaliseren, als de oneffenheden kleiner of gelijk staan aan 2 millimeter.

Een PVC plakvloer is over het algemeen goedkoper in de aanschaf. Daarentegen zijn de montage kosten van plak PVC weer hoger dan bij de klikvariant. Als het gaat om de prijs telt dat er onderaan de streep bijna geen verschil zit, de keuze hangt wat ons betreft daarom volledig af van de montagemogelijkheden van plak PVC.

Voordelen van plak PVC

Als je een nieuwe vloer gaat kopen, kijk je natuurlijk niet alleen naar de uitstraling. Iedereen heeft andere eisen voor een vloer. Om je zoektocht makkelijker te maken, zetten we de voordelen van plak PVC voor je op een rijtje:

 • Omdat je een PVC vloer moet plakken, wordt hij verlijmd zonder ondervloer. Hierdoor zijn de plak PVC vloeren erg geschikt voor vloerverwarming;
 • Daarnaast leg je met de PVC plakvloer eindeloos veel patronen: van visgraat en de Hongaarse punt tot rechte planken. Alles is mogelijk;
 • De PVC plakvloer is nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Hierdoor geniet je wel van de uitstraling van een houten vloer, maar profiteer je van de voordelen van de PVC plakvloer;
 • Plak PVC is verlijmd op de ondergrond. Daardoor zet de plank niet uit of gaat de plank niet bol staan;
 • Als je op zoek bent naar een duurzame vloer, zijn PVC plakvloeren een goede uitkomst. De vloeren zijn daarnaast kidsproof en kunnen wel tegen een stootje. Dit zorgt ervoor dat de vloeren tientallen jaren mooi blijven, zonder dat je er teveel onderhoud aan uit hoeft te voeren. De regel geldt dus: één keer een PVC vloer plakken, maar wel jarenlang plezier.

Unieke eigenschappen van plak PVC

Plak PVC hoef je niet te zagen, maar snijd je af. Daarnaast is de vloer goed bestand tegen vocht, waardoor je minder kans hebt op waterschade. Dankzij de vele kleuren en patronen is er altijd wel een PVC plakvloer die past bij je wensen. Omdat de vloer in veel varianten verkrijgbaar is, kun je de vloer ook in je keuken leggen.

Plak PVC vergeleken met klik:

 • Een PVC plakvloer is over het algemeen goedkoper wanneer het gaat om aanschaf dan een klik vloer;
 • Een plak PVC vloer is vaak duurder om te leggen;
 • Een PVC plakvloer geleidt iets sneller warmte bij vloerverwarming. Dit komt omdat deze direct op de ondervloer zit vastgelijmd;
 • Een plak PVC vloer moet door een professional gelegd worden, vanwege de behandeling van je ondergrond. Je moet de PVC vloer plakken;
 • Voor het leggen van een klik PVC vloer is een ondervloer voorwaardelijk;
 • Een PVC plakvloer kun je in elke richting tegen elkaar aan leggen, omdat er geen klik systeem aan de zijkanten zit dat vooral tot meer snijverlies leidt bij het leggen van een visgraat PVC design;
 • De klik vloer is geschikt om zelf te leggen. Je kunt het leggen van deze vloer vergelijken met het leggen van laminaat;
 • Je kunt beide vloeren vervangen. Net als bij het leggen, telt dat je het verwijderen van de PVC plakvloer door professionals moet laten uitvoeren. Klik kun je zelf verwijderen.

De PVC plakvloer van Stile Floors

De PVC plakvloer wordt het meeste door ons verwerkt. Zoals de aanduiding van dryback al zegt, is dit plak PVC. Dat betekent dat de vloer wordt vastgeplakt aan de onderliggende vloer. Hiermee heeft de bovenste vloer een directe verbinding met de onderste vloer wat bij de aanwezigheid van vloerverwarming tot een maximaal rendement leidt. Daarnaast zijn plak PVC vloeren in elke richting tegen elkaar aan te leggen. Dit komt omdat er geen klikverbinding aan de ‘zijkanten’ zit. Dit maakt dat het leggen van een visgraat dessin veel makkelijker met een PVC plakvloer.

Een PVC plakvloer: waar begin je?

Het leggen van een PVC plakvloer is dus helaas niet zo eenvoudig en vergt vakmanschap. Omdat de plank of tegel meteen op de vloer wordt geplakt, is het noodzakelijk dat de ondervloer vlak is. Om deze reden is het altijd nodig om de ondergrond bij plak PVC te egaliseren. Dit is een eenvoudig klusje voor onze specialisten, omdat ze beschikken over de modernste machines die hiervoor nodig zijn. Na het egaliseren wordt de vloer geschuurd en stofvrij gemaakt. Daarna beginnen onze vakmannen met jouw PVC vloer plakken.

Standaard wordt eruit gegaan bij het egaliseren van een laag á 3 millimeter. Wanneer een vloer niet volledig vlak is omdat er nog lijmresten aanwezig zijn, er sleuven bestaan door de uitgefreesde vloerverwarming of er bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer ligt dan moet er doorgaans een extra behandeling uitgevoerd worden. Een vlakke PVC plakvloer is een voorwaarde voor een professioneel resultaat.

Daarnaast adviseren we altijd een geschikte deurmat bij de entree, waarmee vuil en vocht van je nieuwe plak PVC worden geweerd. Want van een nieuwe dryback vloer wil je blijven genieten! Toch?

De PVC plakvloer toepassen in verschillende ruimtes

Gaat je voorkeur uit naar een sierlijke uitstraling of kies je toch liever voor modern? Bij Stile Floors vind je plak PVC in alle soorten en kleuren. Kies je voor een egale vloer om een rustig effect te creëren of ga je toch voor meer contrast met een donkere vloer? Het voordeel van de PVC plakvloer is dat je deze vloer in veel ruimtes kunt gebruiken: van de hal tot de werkkamer of slaapkamer.

PVC plak vloer: bespreek de opties tijdens het adviesgesprek op maat

Ben je van plan een nieuwe PVC plak vloer te kopen? Bel gerust eens met onze klantenservice of plan een gratis adviesgesprek op maat in. We komen dan bij je langs met verschillende kleurstalen, waarbij we samen kijken welke vloer het beste aansluit bij jouw wensen. Onze adviseurs kijken graag welk type vloer bij jou én je woning past. Een goede vloer begint met een goede voorbereiding, daarom nemen we daar graag samen met jou de tijd voor.

Tevredenheidsgarantie

Bij Stile Floors vinden we het belangrijk dat je écht blij wordt van de nieuwe PVC plakvloer. Onze stoffeerders gaan daarom pas weg zodra jij tevreden bent met je nieuwe vloer. Ben je nog niet helemaal tevreden? Of heb je nog vragen? Dan nemen we uitgebreid de tijd voor je om je verder te helpen.

Transparantie en eerlijkheid

Transparantie is bij Stile Floors belangrijk: we vinden het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Geen verkooppraatjes waar je niet van op aan kunt, maar gewoon een no-nonsense mentaliteit. Bij Stile Floors kom je niet voor verrassingen te staan. Daarnaast weet je altijd wat je van ons kunt verwachten.

Persoonlijke aandacht

Van A tot Z staat persoonlijke aandacht centraal bij Stile Floors. We houden onze lijntjes kort en komen graag vrijblijvend bij je langs. Heb je tussendoor nog vragen, of heb je behoefte aan meer informatie? Dan helpen we je uiteraard graag verder. We snappen namelijk goed dat het lastig kan zijn om een PVC plakvloer uit te kiezen.

Daarnaast komen we ook graag langs voor de PVC vloer plakken. Ook hebben we diverse andere soorten vloeren beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook vloer of een vloer met Hongaarse punt. Wie weet heb je binnenkort een mooie PVC plakvloer van Stile Floors!


Veelgestelde vragen over Plak PVC

Plak PVC wordt op de ondergrond of ondervloer vastgelijmd met een daarvoor geschikte lijm. Het PVC hoeft dus niet in elkaar geklikt te worden, maar wordt simpelweg één voor één vastgeplakt. De verlijming zorgt ervoor dat het plak PVC niet gaat schuiven. Daarom is het essentieel dat de ondergrond vlak is.

Plak PVC verwerk je heel door de stroken of tegels tegen elkaar op de ondervloer te verlijmen. Omdat plak PVC geen kliksysteem heeft, kun je het in iedere gewenste richting leggen. Je bepaald dus zelf in welk patroon je de Plak PVC legt.

Plak PVC is in de regel wat dunner dan PVC laminaat: het is vaak zo’n 2,5 millimeter dik. Veel dikker is ook niet nodig omdat het PVC toch op de ondervloer wordt verlijmd. Ook kan de warmte van een eventuele vloerverwarming er zo goed doorheen komen.

Dryback PVC  is niets anders dan een andere benaming voor plak PVC. Met dryback PVC lijm je de stroken dus op een egale ondervloer met een daarvoor geschikte lijm.

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1673 reviews.