Goedkoopste visgraat vloeren

Een pvc vloer: de voor- en nadelen op een rij

Steeds meer mensen kiezen voor een pvc vloer in huis. Dat is ook niet zo gek, er zitten namelijk ontzettend fijne voordelen aan een pvc vloer. Toch is het verstandig om je keuze te baseren op grondig onderzoek, en daarbij komen de nadelen uiteraard ook aan bod. In dit blog vind je daarom een overzicht van alle voor- en nadelen van een pvc vloer. Alles op een rij, lekker overzichtelijk. Op die manier maak je de juiste keuze en geniet je nog jarenlang van jouw nieuwe vloer!

4 minuten leestijd

Ontdek alle pvc vloer voor- en nadelen en bepaal welke vloer het meest geschikt is voor jouw interieur!

Wat is een pvc vloer?

Pvc vloeren worden gemaakt van de kunststof polyvinylchloride. Dit materiaal is zeer sterk en kan goed bewerkt worden. Het is dan ook geen toeval dat pvc vloeren in zoveel verschillende kleuren en motieven verkrijgbaar is. Pvc vloeren zijn inmiddels zo gestandaardiseerd dat iedere woonwinkel of groothandel een uitgebreid assortiment pvc vloeren die per vierkante meter verkrijgbaar zijn.  

Voordelen pvc vloer

Laten we alvast verklappen dat de lijst met voordelen van een pvc vloer een stuk langer is dan de lijst met nadelen. Dus laten we hier maar mee beginnen. 

+ Onderhoudsvriendelijk

Eén van de allergrootste voordelen van een pvc vloer is het onderhoudsvriendelijke karakter. Je hoeft een pvc vloer nauwelijks te onderhouden; stofzuigen en afnemen met een vochtige dweil is vaak al voldoende om de vloer mooi en schoon te houden. 

+ Duurzaam 

Waar een houten vloer al gauw slijtage vertoont, blijft een pvc vloer jarenlang in perfecte staat. Zelfs op plekken waar volop geleefd wordt, zoals de keuken of woonkamer, zullen slijtplekken uitblijven. De investering die je doet bij de aanschaf van een pvc vloer verdient zich dan ook dubbel en dwars terug. Je hoeft je een lange tijd geen zorgen meer te maken om de kwaliteit van je vloer. 

PVC visgraat naturel eiken

Shop de vloer: pvc visgraat Sophia naturel eiken

+ Geschikt voor vloerverwarming

Pvc heeft de eigenschap dat het warmte doorlaat. Het materiaal kan zich aanpassen aan de omgevingstemperatuur en zal dan ook nooit koud aanvoelen aan je voeten. Een groot voordeel van een pvc vloer is dan ook dat deze zeer geschikt is voor vloerverwarming. De warmte van de vloerverwarming wordt uitstekend geleid en zorgt voor een aangename temperatuur in huis.

+ Eenvoudig (zelf) te leggen

Omdat pvc lichtgewicht is en eenvoudig bij te snijden is, is het leggen van een pvc vloer vrij eenvoudig. De verschillende pvc tegels of stroken worden los op de ondervloer geplaatst of verlijmd als het een zeer grote oppervlakte betreft. Je kunt jouw nieuwe pvc vloer dan ook prima zelf leggen als je er even de tijd voor neemt. Zie je dit niet zitten of wil je verzekerd zijn van een strak en egaal resultaat? Dan kun je bij Stile Floors rekenen op onze vakkundige legservice!

+ Geluiddempend

Met de juiste ondervloer is een pvc vloer isolerend en geluiddempend. Contactgeluiden worden aanzienlijk verminderd en externe geluiden dringen moeilijker door tot jouw ruimte. Dit voordeel van pvc vloeren is dan ook erg prettig als je bijvoorbeeld in een bovenwoning of appartement woont. 

+ Geschikt voor iedere ruimte

Nog een voordeel van pvc vloeren: ze kunnen waterdicht gemaakt worden en zijn daarmee geschikt voor iedere ruimte. Zelfs in de keuken of badkamer kun je dus prima een pvc vloer leggen! Een pvc vloer in de badkamer geeft een ervaring die grenst aan onbetaalbare luxe; met houtlook pvc creëer je namelijk de exotische sfeer van een spa in je eigen huis!

Real donkergrijs vloertegel

Shop de vloer: pvc vloertegels Real donkergrijs

Nadelen pvc vloer

De voordelen van pvc vloeren spreken voor zich, maar er zijn ook enkele mogelijke problemen met pvc vloeren die je in gedachten moet houden bij het maken van je keuze. Let er wel op dat veel problemen met pvc vloeren vaak ontstaan doordat de vloer verkeerd is gelegd of dat de verkeerde ondervloer is gebruikt.

– Mogelijke oneffenheden 

Omdat pvc doorgaans erg dun is, is het belangrijk dat de ondergrond van de vloer egaal is en geen oneffenheden heeft. Is dit wel het geval, dan is de kans groot dat deze oneffenheden ook te zien en voelen zijn wanneer de vloer gelegd is. Met de juiste techniek is pvc echter goed te leggen op alle ondervloeren, dus ook op tegels! 

– Gevoelig voor agressieve schoonmaakmiddelen 

Bij het onderhoud van een pvc vloer raden we doorgaans aan om de vloer alleen met water en een dweil af te nemen. Veel schoonmaakmiddelen zijn te agressief en kunnen de vloer beschadigen. Gelukkig biedt deze manier voor jou alleen maar voordelen. Je betaalt niet regelmatig voor speciale onderhoudsmiddelen zoals je dit bij een houten vloer wel zou moeten doen, maar maakt gewoon gebruik van lauwwarm water uit de kraan. 

– Iets duurder dan laminaat

Ondanks dat een pvc vloer ook goed betaalbaar is, blijft de vloer iets duurder dan alternatieve laminaat vloeren. Toch blijkt in de praktijk dat de aanschaf van een laminaat vloer zich op den duur niet zo makkelijk terugbetaalt als de aanschaf van een pvc vloer. Laminaat is iets gevoeliger voor slijtage en heeft ook net wat meer onderhoud nodig. 

De juiste vloer voor jouw woning

Nu je alle pvc vloer voor- en nadelen kent, kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw nieuwe vloer. Is pvc geschikt voor in jouw woning? Kies dan een uitvoering die perfect past bij jouw interieur!

Bekijk alle pvc vloeren van Stile Floors.

Waarom Stile Floors

  • Gratis kleurstalen
  • Vrijblijvend advies aan huis, lekker makkelijk
  • We zijn eerlijk, open en transparant
  • Direct de scherpste prijs, verzekerd van een goed eindresultaat
  • Klanten beoordelen ons met een 9+

Wist je dat Stile Floors ook:

  • Binnen elk termijn je vloer legt
  • Een eigen vakkundige legservice heeft
  • Je vloerverwarming organiseert
  • Je plinten plaatst & traprenovaties uitvoert

Wij komen graag over de vloer met onze grote voorbeelden! Maak een vrijblijvende adviesafspraak met één van onze vloerspecialisten en wij komen GRATIS naar jou toe.

Ik wil een afspraak maken Thijs-Jan

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming Stel je voor: het is zondagmiddag en het begint…

10 minuten leestijd

Tanja Jess

Over de floor bij… Tanja Jess

We nemen je mee over de floor bij het vakantiehuisje van Tanja Jess. We…

2 minuten leestijd

Oktober woonmaand

Oktober woonmaand: maak je huis extra sfeervol. In de blog van Stile Floors inspireren…

2 minuten leestijd

Hongaarse punt bruin eiken

Hongaarse punt: een alternatief op de visgraat vloer

De Hongaarse punt is een prachtig alternatief op de visgraat vloer. Wat zijn de…

2 minuten leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1077 reviews.