Vloerverwarming

Wist je dat je met een PVC vloer en vloerverwarming flink kan besparen op je stookkosten? Hoe heerlijk is het om op de dagen dat het wat frisser is toch op je blote voeten door je huis heen te lopen? En niet alleen warmte voor je voeten, de gehele kamer is warmer. PVC vloeren zijn zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming, omdat de warmteweerstand lager is dan bij de meeste andere vloeren. De PVC vloer geeft de warmte beter door, wat leidt tot relatief lagere stookkosten.

Wil jij graag energie besparen met je vloerverwarming? Laat je vrijblijvend voorzien van passend advies over de mogelijkheden voor vloerverwarming en onze werkwijze!

Vloerverwarming via Stile Floors

 • Geen lange levertijden
 • Stofvrij frezen van leidingsleuven
 • Minder energieverbruik
 • Milieubewuste en duurzame keuze
 • De beste partners, alles onder 1 dak
 • Constant aangename temperatuur
 • Geen radiatoren meer aan de muur

 

Plan meteen een gratis adviesgesprek of laat je voorzien van een scherpe offerte

  Voorkeursdatum 1
  Voorkeursdatum 2

  Vloerverwarming laten leggen: onze werkwijze

  Bij Stile Floors maken we samen met jou – naast het type vloer – ook graag een offerte voor je vloerverwarming. Wij, of liever gezegd onze betrokken partners, verzorgen de totale installatie van de vloerverwarming, van het infrezen tot het aansluiten van het systeem, inclusief het adviseren en aanbrengen van een energiezuinige pomp. De sleuven smeren wij vervolgens aan met een sterke krimpvrije mortel, hiervoor mag nooit tegellijm worden gebruikt omdat daarover heen niet geëgaliseerd kan worden. Tenslotte egaliseren wij de vloer. Onze vakmannen leggen daarna de gewenste vloer, zoals een pvc vloer op de afgewerkte egalinelaag.

  Omdat grote temperatuurverschillen een negatieve uitwerking hebben op de vloer, is het noodzakelijk om de vloerverwarming langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen. Het is raadzaam daarvoor een opstook- en afkoelprotocol te hanteren, die verderop op deze pagina is te vinden. Onze klantenservice kan je helpen bij eventuele vragen rondom deze procedure.

  Infrezen standaard vloerverwarming

  Stile Floors freest vloerverwarmingen in bestaande dekvloeren, zoals betonvloeren, en soms ook in aanwezige tegelvloeren. Vloerverwarming laten infrezen kan als bijverwarming, maar zeker ook als hoofdverwarming. Met vele voordelen als energiebesparing, gelijkmatig verdeelde warmte én geen koude voeten meer. Het infrezen van vloerverwarmingen wordt gedaan bij voor renovaties, verbouwingen, nieuwbouwwoningen maar ook grotere projecten. Een professionele freesmachine met diamantzaag maakt sleuven in je dekvloer en daarin komen de verwarmingsslangen te liggen die de vloer warm maken. Bij een bestaande dekvloer, waarin vloerverwarming wordt gefreesd hoeft geen opstook, maar wel een opstartprotocol te worden uitgevoerd. Onder de afbeeldingen vind je de betreffende protocollen.

  Vloerverwarming i.c.m. een cementdekvloer

  Bij een nieuwbouwhuis met vloerverwarming wordt de verwarming geplaatst voordat deze wordt afgewerkt met een zandcement dekvloer. De deklaag van zand, cement en water is geschikt om leidingen van de vloerverwarming weg te werken. De vuistregel voor het drogen van een cementdekvloer is een week per aangebrachte centimeter. Dus wanneer er een cementdekvloer van 7 cm is gestort, dan bedraagt de droogtijd minimaal 7 weken. Vervolgens is het erg belangrijk dat het opstookprotocol van minimaal 10 werkdagen wordt uitgevoerd, waarmee scheurvorming wordt voorkomen. Het opstookprotocol zorgt ervoor dat de dekvloer zijn spanning kwijtraakt.

  Infrarood vloerverwarming

  Stile Floors plaatst geen plak PVC vloeren op een infrarood vloerverwarming. Bij deze variant van vloerverwarming is de temperatuur aan het oppervlak namelijk niet overal exact gelijk, wat op den duur kan zorgen voor doortekening van het PVC. Een zwevende vloer, kan wel op dit type verwarming. Stile Floors heeft hiervoor een mooi aanbod PVC klik vloeren.

  Elektrische vloerwarming

  We krijgen regelmatig de vraag of PVC vloeren en elektrische vloerverwarming ook samen gaan? Dit kan. Wij bevelen voor het aanschaffen van elektrische vloerverwarming ZonderGas aan.

  Ingestorte vloerverwarming

  In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen, kan scheurvorming ontstaan. Wanneer het opstookprotocol niet goed wordt uitgevoerd, kunnen de gevolgen later groot zijn. Bij nieuwbouwwoningen is vaak sprake van een zekere tijdsdruk omdat je snel aan de slag wilt (wat begrijpelijk is), maar het uitvoeren van dit protocol is essentieel.

  Download opstookprotocol

  Ingefreesde vloerverwarming

  Vloerverwarming laten infrezen kan als bijverwarming, maar zeker ook als hoofdverwarming. Nadat de sleuven vakkundig zijn opgevuld, moeten deze minimaal 24 uur drogen. PVC vloeren zijn gevoelig voor temperatuurschommelingen. Ons advies is om bij het begin van het stookseizoen altijd gebruik te maken van dit protocol, om gedoe te voorkomen.

  Download opstartprotocol

  Partners die we warm aanbevelen

  Floor-Heating voor het infrezen van je vloerverwarming
  Direct een offerte aanvragen

   

  ZonderGas voor elektrische vloerverwarming
  Direct een offerte aanvragen

  De voordelen van vloerverwarming

  • Vloerverwarming is een aangename en energiezuinige manier om je huis comfortabel te verwarmen. Het vloeroppervlak wordt met een lagere temperatuur verwarmd en de temperatuur wordt op een gelijkmatige manier door de ruimte verdeeld. De warmte stijgt van de vloer naar het plafond en blijft op leefhoogte hangen. Je hebt het minder snel koud en warme voeten zijn gegarandeerd.
  • Met vloerverwarming heb je een betere luchtkwaliteit. De luchtcirculatie is minimaal en er dwarrelt minder stof in de lucht. Daarom is vloerverwarming heel geschikt voor mensen met bijvoorbeeld astma, allergie voor huisstofmijt of ademhalingsproblemen.
  • Met vloerverwarming heb je meer ruimte in huis, omdat er geen radiators geplaatst hoeven te worden. De meeste standaard radiators verdienen vaak ook niet de schoonheidsprijs. De ruimte die je bespaart met vloerverwarming zorgt voor een ruimtelijke indeling van het huis en deze ruimtes kan je opvullen met leuke accessoires.
  • Misschien denk je hier niet meteen aan, maar vloerverwarming is ook een stuk kindvriendelijker. Kinderen lopen niet het gevaar zich te branden aan de hete radiator of zich te verwonden aan scherpe punten. Vloerverwarming maakt het voor kinderen wel verleidelijk daarentegen om een dutje te doen op de warme, aangename vloer.
  • Je energiegebruik kun je beter inzetten, oftewel met vloerverwarming maak je een milieubewuste keuze.

  Wat klanten zelf schrijven

  Onze score is een 9.7/10 gebaseerd op 1077 reviews.

  Marco Kok - Zaandam

  21/03/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Nieuwe vloer uitgezocht op locatie bij mijn thuis Eerste gesprekken waren meteen positief en we hadden er gelijk veel zin in. Planning en organisatie via whattsapp verliep uitstekend en de kunde van de vloerenleggers is uitstekend te noemen . Ook de plinten werden met aandacht en kunde aangebracht . Wij hebben een prachtige visgraad vloer op de Zolder waar we zeer blij mee zijn . Ook na 2 weken is er een naservice die je via whatts app vraagt of alles nog naar wens is , echt top . De volgende vloer word zeker weer een " Stile - floor " .

  Shandro Vader - Noordbroek

  20/03/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  prima levering, in goed overleg de planning gemaakt, meedenken met "moeilijke" oplossingen.

  Berdie Sijmons - Aarle-Rixtel

  20/03/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Wat een prachtige vloer hebben we dankzij jullie, wat een rust is er hier in huis gekomen, hartstikke bedankt voor de enthousiaste vakbekwame vloerenleggers!

  Ruben Verkade - Etten-Leur

  18/03/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  We zijn erg tevreden over de vloer die Stile Floors heeft geleverd en geplaatst. We hebben in Maart 2021 onze vloer besteld voor onze nieuwbouwwoning in Etten-Leur. Derek is bij ons thuis geweest met de stalen die wij hadden aangevraagd maar ook met alternatieven die qua kwaliteit niet onder deden voor het door ons gewenste product maar qua prijs wel. Vervolgens hebben we even geen contact meer gehad maar in November 2022 kregen we het bericht dat onze woning zou worden opgeleverd. Vervolgens met Stile Floors contact gehad en zij hebben ons gevraagd wat onze planning was en wanneer we de vloer geleverd en geplaatst wilden hebben. Dit gebeurde allemaal in wederzijds overleg. Nadat de vloer geleverd was kwam Dave de vloer plaatsen. Dit ging allemaal erg vlot en Dave heeft net werk geleverd. Afval werd netjes meegenomen en de vloer lag er strak in. In de slaapkamer miste nog een stukje vloer omdat er te weinig was geleverd dit is ook netjes opgelost en ook die kamer ligt er nu strak bij. We hebben ook de plinten laten plaatsen en we zijn ook daarmee helemaal ontzorgd. Onze binnendeuren en kozijnen kwamen pas later en het is dan beter om je plinten later te plaatsen ook dit was geen probleem voor Stile Floors. Al met al erg tevreden dus!

  Tess Cornelissen - Arnhem

  17/03/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Wat is het enorm fijn dat een bedrijf zo’n top communicatie heeft. Een appje, een mailtje of een belletje, altijd juiste communicatie! Zeer blij met de vloer, leggers en het bedrijf Stile Floors! Iedere ochtend een grote glimlach op ons gezicht met onze prachtige vloer :). Aanrader? DOEN!!

  Collin en Simone - Gouda

  16/03/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Esther Rentenaar - Veenendaal

  15/03/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Via social media kwam ik in contact met Stile Floors. Het fijne vond ik dat ze bij ons thuis kwamen met verschillende vloeren. De service was echt super. We hebben meerdere malen de datum van leggen moeten verplaatsen doordat de bouw van ons huis uitliep en daar werd heel flexibel mee omgegaan. Ook het contact is heel fijn. Het is heel persoonlijk en er word snel gereageerd. Het leggen gebeurde ook binnen één dag. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat en ik zou Stile Floors zeker aanbevelen!

  Bart de Vries

  10/03/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Ben je op zoek naar een nieuwe (visgraat)vloer? Zoek dan niet verder! De eerste vrijblijvende afspraak was razendsnel gemaakt. Stile Floors komt bij je thuis met diverse kleurenstalen en geeft daarbij goed advies om de juiste keuze te maken. Aan het eind van het gesprek volgt een offerte, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Door onze verbouwing was er slechts 1 week ruimte waarin onze tegelvloer geëgaliseerd en de nieuwe visgraatvloer (Julia greige eiken) gelijmd kon worden. Ook dit wist Stile Floors in te plannen. Na de opdracht werd er op zeer prettige en professionele wijze contact gehouden middels whatsapp, maar ook per telefoon, zodat alles duidelijk was en de verwachtingen waar gemaakt konden worden. Zelfs op de dag voor de levering konden wij de plinten nog vervangen door 1 variant hoger. De mannen die de vloer kwamen egaliseren en lijmen waren vriendelijk, maar vooral vakmannen. Dit geldt ook voor de man die de plinten kwam aanbrengen. Stile Floors team, dank voor de fijne samenwerking en wij kijken terug op een prettig proces en een prachtig resultaat!

  Mohammed Zemouri

  10/03/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Anique Broeren - Almere

  09/03/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Zeer klantgericht! Top service

  De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1077 reviews.