Vloerverwarming

Wist je dat je met een PVC vloer en vloerverwarming flink kan besparen op je stookkosten? Hoe heerlijk is het om op de dagen dat het wat frisser is toch op je blote voeten door je huis heen te lopen? En niet alleen warmte voor je voeten, de gehele kamer is warmer. PVC vloeren zijn zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming, omdat de warmteweerstand lager is dan bij de meeste andere vloeren. De PVC vloer geeft de warmte beter door, wat leidt tot relatief lagere stookkosten.

Wil jij graag energie besparen met je vloerverwarming? Laat je vrijblijvend voorzien van passend advies over de mogelijkheden voor vloerverwarming en onze werkwijze!

Vloerverwarming via Stile Floors

 • Geen lange levertijden
 • Stofvrij frezen van leidingsleuven
 • Minder energieverbruik
 • Milieubewuste en duurzame keuze
 • De beste partners, alles onder 1 dak
 • Constant aangename temperatuur
 • Geen radiatoren meer aan de muur

Laat je adviseren door onze specialisten en vraag een gratis adviesgesprek op locatie voor een passende en scherpe offerte op maat.

Vraag meteen een gratis adviesgesprek aan

  Voorkeursdatum 1
  Voorkeursdatum 2

  Infrezen standaard vloerverwarming

  Stile Floors freest vloerverwarmingen in bestaande dekvloeren, zoals betonvloeren, en soms ook in aanwezige tegelvloeren. Vloerverwarming laten infrezen kan als bijverwarming, maar zeker ook als hoofdverwarming. Met vele voordelen als energiebesparing, gelijkmatig verdeelde warmte én geen koude voeten meer. Het infrezen van vloerverwarmingen wordt gedaan bij voor renovaties, verbouwingen, nieuwbouwwoningen maar ook grotere projecten. Een professionele freesmachine met diamantzaag maakt sleuven in je dekvloer en daarin komen de verwarmingsslangen te liggen die de vloer warm maken.

  Vloerverwarming i.c.m. een cementdekvloer

  Bij een nieuwbouwhuis met vloerverwarming wordt de verwarming geplaatst voordat deze wordt afgewerkt met een zandcement dekvloer. De deklaag van zand, cement en water is geschikt om leidingen van de vloerverwarming weg te werken. De vuistregel voor het drogen van een cementdekvloer is een week per aangebrachte centimeter. Dus wanneer er een cementdekvloer van 7 cm is gestort, dan bedraagt de droogtijd minimaal 7 weken. Vervolgens is het erg belangrijk dat het opstookprotocol van minimaal 10 werkdagen wordt uitgevoerd, waarmee scheurvorming wordt voorkomen. Het stookprotocol zorgt ervoor dat de dekvloer zijn spanning kwijtraakt.

  Infrarood vloerverwarming

  Stile Floors plaatst geen plak PVC vloeren op een infrarood vloerverwarming. Bij deze variant van vloerverwarming is de temperatuur aan het oppervlak namelijk niet overal exact gelijk, wat op den duur kan zorgen voor doortekening van het PVC. Een zwevende vloer, kan wel op dit type verwarming. Stile Floors heeft een mooi aanbod PVC klik vloeren.

  Vloerverwarming laten leggen: onze werkwijze

  Bij Stile Floors maken we samen met jou – naast het type vloer – ook graag een offerte voor je vloerverwarming. Wij, of liever gezegd onze betrokken partners, verzorgen de totale installatie van de vloerverwarming, van het infrezen tot het aansluiten van het systeem, inclusief het adviseren en aanbrengen van een energiezuinige pomp. De sleuven smeren wij vervolgens aan met een sterke krimpvrije mortel, hiervoor mag nooit tegellijm worden gebruikt omdat daarover heen niet geëgaliseerd kan worden. Tenslotte egaliseren wij de vloer. Onze vakmannen leggen daarna de gewenste vloer, zoals een pvc vloer op de afgewerkte egalinelaag.

  Omdat grote temperatuurverschillen een negatieve uitwerking hebben op de vloer, is het noodzakelijk om de vloerverwarming langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen. Het is raadzaam daarvoor een opstook- en afkoelprotocol te hanteren. Onze klantenservice kan je helpen bij vragen rondom deze procedure.

  Vloerverwarming

  De voordelen van vloerverwarming

  • Vloerverwarming is een aangename en energiezuinige manier om je huis comfortabel te verwarmen. Het vloeroppervlak wordt met een lagere temperatuur verwarmd en de temperatuur wordt op een gelijkmatige manier door de ruimte verdeeld. De warmte stijgt van de vloer naar het plafond en blijft op leefhoogte hangen. Je hebt het minder snel koud en warme voeten zijn gegarandeerd.
  • Met vloerverwarming heb je een betere luchtkwaliteit. De luchtcirculatie is minimaal en er dwarrelt minder stof in de lucht. Daarom is vloerverwarming heel geschikt voor mensen met bijvoorbeeld astma, allergie voor huisstofmijt of ademhalingsproblemen.
  • Met vloerverwarming heb je meer ruimte in huis, omdat er geen radiators geplaatst hoeven te worden. De meeste standaard radiators verdienen vaak ook niet de schoonheidsprijs. De ruimte die je bespaart met vloerverwarming zorgt voor een ruimtelijke indeling van het huis en deze ruimtes kan je opvullen met leuke accessoires.
  • Misschien denk je hier niet meteen aan, maar vloerverwarming is ook een stuk kindvriendelijker. Kinderen lopen niet het gevaar zich te branden aan de hete radiator of zich te verwonden aan scherpe punten. Vloerverwarming maakt het voor kinderen wel verleidelijk daarentegen om een dutje te doen op de warme, aangename vloer.
  • Je energiegebruik kun je beter inzetten, oftewel met vloerverwarming maak je een milieubewuste keuze.

  Ingestorte vloerverwarming

  In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen, kan scheurvorming ontstaan. Wanneer het opstookprotocol niet goed wordt uitgevoerd, kunnen de gevolgen later groot zijn. Bij nieuwbouwwoningen is vaak sprake van een zekere tijdsdruk omdat je snel aan de slag wilt (wat begrijpelijk is), maar het uitvoeren van dit protocol is essentieel.

  Download opstookprotocol

  Ingefreesde vloerverwarming

  Vloerverwarming laten infrezen kan als bijverwarming, maar zeker ook als hoofdverwarming. Nadat de sleuven vakkundig zijn opgevuld, moeten deze minimaal 24 uur drogen. PVC vloeren zijn gevoelig voor temperatuurschommelingen. Ons advies is om bij het begin van het stookseizoen altijd gebruik te maken van dit protocol, om gedoe te voorkomen.

  Download opstartprotocol

  Elektrische vloerwarming

  We krijgen regelmatig de vraag of PVC vloeren en elektrische vloerverwarming ook samen gaan? Dit kan. Wij bevelen voor het aanschaffen van elektrische vloerverwarming Speedheat aan.

  Lees hier verder

  Wat klanten zelf schrijven

  Onze score is een 9.7/10 gebaseerd op 662 reviews.

  Harry van Veen - Spijkenisse

  01/12/2022

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Prachtige vloer en zeer goed gelegd door Etiène, een pvc en laminaat specialist zoals hij me zei. De pvc-vloer is onder de juiste temperatuur keurig netjes geplakt, plinten er tegenaan en zo is vloer, plint, muur én plafond een mooi strak geheel geworden. Leuke bijkomstigheid... Nadat de vloer ingelijmd was moest deze een uur drogen. Die tijd hebben we benut om eens op mijn E-drumkit te spelen. Vloeren leggen doet Etiène vakkundig en zeer netjes maar drummen ging hem ook goed af! Dus al met al een leuke ervaring extra! Bovendien had ik een zeer goed persoonlijk contact met de heren van StileFloors zelf.

  Tatjana Rusterholz - Heemskerk

  01/12/2022

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Arvid Oudijk - Pieterzijl

  29/11/2022

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Top vloertegels.. kwalitiet ...makelijk om schoonmaken kan wel jaren mee gaan..echt de best... beter dan vloer bedeking.

  Inge Berck - Veenendaal

  29/11/2022

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Persoonlijk en vriendelijk contact met vakkudn

  Anniek Mul - Medemblik

  29/11/2022

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Heel fijn bedrijf! Super veel keuzes en alles is mogelijk. Contact loopt heel gemakkelijk via telefoon/whatsapp/mail net wat je fijn vind. Er wordt heel snel gereageerd. De stoffeerders zijn super vriendelijk en werken heel netjes! De levering ging ook top. Wij hadden een nieuwbouw huis en wisten niet wanneer die klaar zou zijn voor de vloer. Stile Floors vond dat geen enkel probleem. Zij namen af en toe contact op met de vraag hoe het er voor stond. Super fijn dat zij zo flexibel zijn!

  Babs Wiegers - Castricum

  29/11/2022

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Prachtige vloer en wat een warme service!

  Mathieu Wielens - Apeldoorn

  29/11/2022

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Tijdens het eerste gesprek werd goed mee gedacht in onze wensen. Men heeft diverse kleurstalen geregeld en stile Floors deed alles prettig en proactief. Het leggen werd gedaan door vriendelijke medewerkers die zelf wouden werken naar een resultaat waar ze trots op waren. Na het leggen is meerdere keren gevraagd of alles naar wens was en of er nog zaken aandacht nodig hadden. Kortom wij zijn uiterst tevreden over stile Floors en raden hun zeker aan

  Mark Oosterling - Lopik

  25/11/2022

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Goede service, spontaan team en aandacht voor de klant. Beschikken over betrouwbaar netwerk van stoffeerders. Garantie voor kwaliteit. Meest waardeerde ik de aandachtige nazorg en personal touch. Aanrader.

  Manon W. - Zuid-Holland

  24/11/2022

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Wij hadden veel persoonlijk contact. Ze waren goed te bereiken via WhatsApp. De vloer was snel en precies gelegd.

  Henry Groenendijk - Zeist

  24/11/2022

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Top geregeld, eerlijk advies aan huis. Meedenken over de mogelijkheden, maar ook eerlijk over de onmogelijkheden. Goede prijs kwaliteit verhouding, en echt persoonlijke service!

  De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 662 reviews.