Vloerverwarming

Wist je dat je met een PVC vloer en vloerverwarming flink kan besparen op je stookkosten? Hoe heerlijk is het om op de dagen dat het wat frisser is toch op je blote voeten door je huis heen te lopen? En niet alleen warmte voor je voeten, de gehele kamer is warmer. PVC vloeren zijn zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming, omdat de warmteweerstand lager is dan bij de meeste andere vloeren. De PVC vloer geeft de warmte beter door, wat leidt tot relatief lagere stookkosten.

Wil jij graag energie besparen met je vloerverwarming? Laat je vrijblijvend voorzien van passend advies over de mogelijkheden voor vloerverwarming en onze werkwijze!

Vloerverwarming via Stile Floors

 • Geen lange levertijden
 • Stofvrij frezen van leidingsleuven
 • Minder energieverbruik
 • Milieubewuste en duurzame keuze
 • De beste partners, alles onder 1 dak
 • Constant aangename temperatuur
 • Geen radiatoren meer aan de muur

 

Plan een gratis adviesgesprek of laat je voorzien van een scherpe offerte

  Vloerverwarming laten leggen: onze werkwijze

  Bij Stile Floors maken we samen met jou – naast het type vloer – ook graag een offerte voor je vloerverwarming. Wij, of liever gezegd onze betrokken partners, verzorgen de totale installatie van de vloerverwarming, van het infrezen tot het aansluiten van het systeem, inclusief het adviseren en aanbrengen van een energiezuinige pomp. De sleuven smeren wij vervolgens aan met een sterke krimpvrije mortel, hiervoor mag nooit tegellijm worden gebruikt omdat daarover heen niet geëgaliseerd kan worden. Tenslotte egaliseren wij de vloer. Onze vakmannen leggen daarna de gewenste vloer, zoals een pvc vloer op de afgewerkte egalinelaag.

  Omdat grote temperatuurverschillen een negatieve uitwerking hebben op de vloer, is het noodzakelijk om de vloerverwarming langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen. Het is raadzaam daarvoor een opstook- en afkoelprotocol te hanteren, die verderop op deze pagina is te vinden. Onze klantenservice kan je helpen bij eventuele vragen rondom deze procedure.

  Infrezen standaard vloerverwarming

  Stile Floors freest vloerverwarmingen in bestaande dekvloeren, zoals betonvloeren, en soms ook in aanwezige tegelvloeren. Vloerverwarming laten infrezen kan als bijverwarming, maar zeker ook als hoofdverwarming. Met vele voordelen als energiebesparing, gelijkmatig verdeelde warmte én geen koude voeten meer. Het infrezen van vloerverwarmingen wordt gedaan bij voor renovaties, verbouwingen, nieuwbouwwoningen maar ook grotere projecten. Een professionele freesmachine met diamantzaag maakt sleuven in je dekvloer en daarin komen de verwarmingsslangen te liggen die de vloer warm maken. Bij een bestaande dekvloer, waarin vloerverwarming wordt gefreesd hoeft geen opstook, maar wel een opstartprotocol te worden uitgevoerd. Onder de afbeeldingen vind je de betreffende protocollen.

  Vloerverwarming i.c.m. een cementdekvloer

  Bij een nieuwbouwhuis met vloerverwarming wordt de verwarming geplaatst voordat deze wordt afgewerkt met een zandcement dekvloer. De deklaag van zand, cement en water is geschikt om leidingen van de vloerverwarming weg te werken. De vuistregel voor het drogen van een cementdekvloer is een week per aangebrachte centimeter. Dus wanneer er een cementdekvloer van 7 cm is gestort, dan bedraagt de droogtijd minimaal 7 weken. Vervolgens is het erg belangrijk dat het opstookprotocol van minimaal 10 werkdagen wordt uitgevoerd, waarmee scheurvorming wordt voorkomen. Het opstookprotocol zorgt ervoor dat de dekvloer zijn spanning kwijtraakt.

  Infrarood vloerverwarming

  Stile Floors plaatst geen plak PVC vloeren op een infrarood vloerverwarming. Bij deze variant van vloerverwarming is de temperatuur aan het oppervlak namelijk niet overal exact gelijk, wat op den duur kan zorgen voor doortekening van het PVC. Een zwevende vloer, kan wel op dit type verwarming. Stile Floors heeft hiervoor een mooi aanbod PVC klik vloeren.

  Elektrische vloerwarming

  We krijgen regelmatig de vraag of PVC vloeren en elektrische vloerverwarming ook samen gaan? Dit kan. Wij bevelen voor het aanschaffen van elektrische vloerverwarming ZonderGas aan.

  Ingestorte vloerverwarming

  In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen, kan scheurvorming ontstaan. Wanneer het opstookprotocol niet goed wordt uitgevoerd, kunnen de gevolgen later groot zijn. Bij nieuwbouwwoningen is vaak sprake van een zekere tijdsdruk omdat je snel aan de slag wilt (wat begrijpelijk is), maar het uitvoeren van dit protocol is essentieel.

  Download opstookprotocol

  Ingefreesde vloerverwarming

  Vloerverwarming laten infrezen kan als bijverwarming, maar zeker ook als hoofdverwarming. Nadat de sleuven vakkundig zijn opgevuld, moeten deze minimaal 24 uur drogen. PVC vloeren zijn gevoelig voor temperatuurschommelingen. Ons advies is om bij het begin van het stookseizoen altijd gebruik te maken van dit protocol, om gedoe te voorkomen.

  Download opstartprotocol

  Partners die we warm aanbevelen

  Floor-Heating Voor het organiseren van je complete vloerverwarming in de regio’s midden, noord & zuid Nederland.
  Direct een offerte aanvragen

   

  Briljant vloerverwarming Voor het organiseren van je complete vloerverwarming in de regio’s oost & midden Nederland.
  Direct een offerte aanvragen

  De voordelen van vloerverwarming

  • Vloerverwarming is een aangename en energiezuinige manier om je huis comfortabel te verwarmen. Het vloeroppervlak wordt met een lagere temperatuur verwarmd en de temperatuur wordt op een gelijkmatige manier door de ruimte verdeeld. De warmte stijgt van de vloer naar het plafond en blijft op leefhoogte hangen. Je hebt het minder snel koud en warme voeten zijn gegarandeerd.
  • Met vloerverwarming heb je een betere luchtkwaliteit. De luchtcirculatie is minimaal en er dwarrelt minder stof in de lucht. Daarom is vloerverwarming heel geschikt voor mensen met bijvoorbeeld astma, allergie voor huisstofmijt of ademhalingsproblemen.
  • Met vloerverwarming heb je meer ruimte in huis, omdat er geen radiators geplaatst hoeven te worden. De meeste standaard radiators verdienen vaak ook niet de schoonheidsprijs. De ruimte die je bespaart met vloerverwarming zorgt voor een ruimtelijke indeling van het huis en deze ruimtes kan je opvullen met leuke accessoires.
  • Misschien denk je hier niet meteen aan, maar vloerverwarming is ook een stuk kindvriendelijker. Kinderen lopen niet het gevaar zich te branden aan de hete radiator of zich te verwonden aan scherpe punten. Vloerverwarming maakt het voor kinderen wel verleidelijk daarentegen om een dutje te doen op de warme, aangename vloer.
  • Je energiegebruik kun je beter inzetten, oftewel met vloerverwarming maak je een milieubewuste keuze.

  Wat onze klanten schrijven

  Onze score is een 9.7/10 gebaseerd op 1431 reviews.

  Marjolein Harmsen

  08/12/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Allereerst een zeer goede en correct communicatie en afstemming. Daarnaast is hè telgen van de vloer en kwaliteit van hoog niveau. We zijn zeer tevreden en raden iedereen stile Floors aan.

  Ellis Aantjes - De Bilt

  08/12/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Fijn bedrijf, moesten schuiven qua data, alle medewerking, top! En een schitterende vloer !

  Camilla - Amsterdam

  06/12/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  From the beginning to the end, the service and result has been amazing from Stile floors. They have made sure everything went smoothly and have been checking in throughout the process. And the result is more than we could have wished for! We are so happy with our new floor. Huge recommendation for them - they really take care of their customers and the end result! Thank you!

  Neil

  06/12/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Fantastisch Service, duidelijke communicatie en vloer zit er strak in!

  Willem en Meenakshi van der Welle - Middelharnis

  06/12/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Daniëlle - Westland

  06/12/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Goede service, contact verloopt makkelijk en goed. Super blij met onze mooie pvc betonlook vloer! Een aanrader!

  Tia - Groningen

  06/12/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Aan huis service gehad waarin ik in alle rust samen met de verkoper een keuze kon maken. De vloer is nog mooier dan ik in gedachten had en is ook perfect gelegd. In samenspraak zijn de plinten later gezet, nadat ik alle wanden had geverfd.

  Patrick Polainas - Spijkenisse

  04/12/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  alles tip top geregeld

  Lorenzo Elshot - Zaandijk

  01/12/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Hemmy en Loes Ter Bruggen - Ommen

  30/11/2023

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Heel fijn dat ons een hele tapijttegel is toegestuurd ter beoordeling, en of dit voldeed aan onze keuze. (Wat gelukkig zo was🤗) verder hebben een goede en vriendelijke communicatie ervaren. Het leggen van de tegels was binnen een week geregeld en superglued gelegd. Zelfs om de buizen heen is de tapijttegel netjes gelegd. Chapeau voor de legger en bedrijf Stile Floor.

  Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
  De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1431 reviews.