Vloerverwarming laten leggen: onze werkwijze

Bij Stile Floors maken we samen met jou – naast het type vloer – ook graag een offerte voor je vloerverwarming. Wij, of liever gezegd onze betrokken partners, verzorgen de totale installatie van de vloerverwarming, van het infrezen tot het aansluiten van het systeem, inclusief het adviseren en aanbrengen van een energiezuinige pomp. De sleuven smeren wij vervolgens aan met een sterke krimpvrije mortel, hiervoor mag nooit tegellijm worden gebruikt omdat daarover heen niet geëgaliseerd kan worden. Tenslotte egaliseren wij de vloer. Onze vakmannen leggen daarna de gewenste vloer, zoals een pvc vloer op de afgewerkte egalinelaag.

Omdat grote temperatuurverschillen een negatieve uitwerking hebben op de vloer, is het noodzakelijk om de vloerverwarming langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen. Het is raadzaam daarvoor een opstook- en afkoelprotocol te hanteren, die verderop op deze pagina is te vinden. Onze klantenservice kan je helpen bij eventuele vragen rondom deze procedure.

Infrezen standaard vloerverwarming

Stile Floors freest vloerverwarmingen in bestaande dekvloeren, zoals betonvloeren, en soms ook in aanwezige tegelvloeren. Vloerverwarming laten infrezen kan als bijverwarming, maar zeker ook als hoofdverwarming. Met vele voordelen als energiebesparing, gelijkmatig verdeelde warmte én geen koude voeten meer. Het infrezen van vloerverwarmingen wordt gedaan bij voor renovaties, verbouwingen, nieuwbouwwoningen maar ook grotere projecten. Een professionele freesmachine met diamantzaag maakt sleuven in je dekvloer en daarin komen de verwarmingsslangen te liggen die de vloer warm maken. Bij een bestaande dekvloer, waarin vloerverwarming wordt gefreesd hoeft geen opstook, maar wel een opstartprotocol te worden uitgevoerd. Onder de afbeeldingen vind je de betreffende protocollen.

Vloerverwarming i.c.m. een cementdekvloer

Bij een nieuwbouwhuis met vloerverwarming wordt de verwarming geplaatst voordat deze wordt afgewerkt met een zandcement dekvloer. De deklaag van zand, cement en water is geschikt om leidingen van de vloerverwarming weg te werken. De vuistregel voor het drogen van een cementdekvloer is een week per aangebrachte centimeter. Dus wanneer er een cementdekvloer van 7 cm is gestort, dan bedraagt de droogtijd minimaal 7 weken. Vervolgens is het erg belangrijk dat het opstookprotocol van minimaal 10 werkdagen wordt uitgevoerd, waarmee scheurvorming wordt voorkomen. Het opstookprotocol zorgt ervoor dat de dekvloer zijn spanning kwijtraakt.

Infrarood vloerverwarming

Stile Floors plaatst geen plak PVC vloeren op een infrarood vloerverwarming. Bij deze variant van vloerverwarming is de temperatuur aan het oppervlak namelijk niet overal exact gelijk, wat op den duur kan zorgen voor doortekening van het PVC. Een zwevende vloer, kan wel op dit type verwarming. Stile Floors heeft hiervoor een mooi aanbod PVC klik vloeren.

Vloerverwarming

Wist je dat je met een PVC vloer en vloerverwarming flink kan besparen op je stookkosten? Hoe heerlijk is het om op de dagen dat het wat frisser is toch op je blote voeten door je huis heen te lopen? En niet alleen warmte voor je voeten, de gehele kamer is warmer. PVC vloeren zijn zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming, omdat de warmteweerstand lager is dan bij de meeste andere vloeren. De PVC vloer geeft de warmte beter door, wat leidt tot relatief lagere stookkosten.

Wil jij graag energie besparen met je vloerverwarming? Laat je vrijblijvend voorzien van passend advies over de mogelijkheden voor vloerverwarming en onze werkwijze!

Vloerverwarming via Stile Floors

 • Geen lange levertijden
 • Stofvrij frezen van leidingsleuven
 • Minder energieverbruik
 • Milieubewuste en duurzame keuze
 • De beste partners, alles onder 1 dak
 • Constant aangename temperatuur
 • Geen radiatoren meer aan de muur

 

Vraag onze experts om gratis advies of laat je voorzien van een scherpe offerte

  Ingestorte vloerverwarming

  In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen, kan scheurvorming ontstaan. Wanneer het opstookprotocol niet goed wordt uitgevoerd, kunnen de gevolgen later groot zijn. Bij nieuwbouwwoningen is vaak sprake van een zekere tijdsdruk omdat je snel aan de slag wilt (wat begrijpelijk is), maar het uitvoeren van dit protocol is essentieel.

  Download opstookprotocol

  Ingefreesde vloerverwarming

  Vloerverwarming laten infrezen kan als bijverwarming, maar zeker ook als hoofdverwarming. Nadat de sleuven vakkundig zijn opgevuld, moeten deze minimaal 24 uur drogen. PVC vloeren zijn gevoelig voor temperatuurschommelingen. Ons advies is om bij het begin van het stookseizoen altijd gebruik te maken van dit protocol, om gedoe te voorkomen.

  Download opstartprotocol

  Partners die we warm aanbevelen

  Floor-Heating Voor het organiseren van je complete vloerverwarming in de regio’s midden, noord & zuid Nederland.
  Direct een offerte aanvragen

   

  Briljant vloerverwarming Voor het organiseren van je complete vloerverwarming in de regio’s oost & midden Nederland.
  Direct een offerte aanvragen

  De voordelen van vloerverwarming

  • Vloerverwarming is een aangename en energiezuinige manier om je huis comfortabel te verwarmen. Het vloeroppervlak wordt met een lagere temperatuur verwarmd en de temperatuur wordt op een gelijkmatige manier door de ruimte verdeeld. De warmte stijgt van de vloer naar het plafond en blijft op leefhoogte hangen. Je hebt het minder snel koud en warme voeten zijn gegarandeerd.
  • Met vloerverwarming heb je een betere luchtkwaliteit. De luchtcirculatie is minimaal en er dwarrelt minder stof in de lucht. Daarom is vloerverwarming heel geschikt voor mensen met bijvoorbeeld astma, allergie voor huisstofmijt of ademhalingsproblemen.
  • Met vloerverwarming heb je meer ruimte in huis, omdat er geen radiators geplaatst hoeven te worden. De meeste standaard radiators verdienen vaak ook niet de schoonheidsprijs. De ruimte die je bespaart met vloerverwarming zorgt voor een ruimtelijke indeling van het huis en deze ruimtes kan je opvullen met leuke accessoires.
  • Misschien denk je hier niet meteen aan, maar vloerverwarming is ook een stuk kindvriendelijker. Kinderen lopen niet het gevaar zich te branden aan de hete radiator of zich te verwonden aan scherpe punten. Vloerverwarming maakt het voor kinderen wel verleidelijk daarentegen om een dutje te doen op de warme, aangename vloer.
  • Je energiegebruik kun je beter inzetten, oftewel met vloerverwarming maak je een milieubewuste keuze.

  Wat onze klanten schrijven

  Onze score is een 9.7/10 gebaseerd op 1744 reviews.

  Marijke

  20/06/2024

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  De verkoper showt diverse soorten vloer. Alle tijd om een keuze te maken. Heel prettig.

  Roel Bosman

  20/06/2024

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Dave

  20/06/2024

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Zeer goeie ervaringen met Stile Floors. Zowel in het voortraject, als de realisatie en de after sales. Alles goed geregeld, fijne en snelle communicatie van begin tot eind. Het leveren van een totaalpakket was voor ons een groot pluspunt, vloer incl. egaliseren, plinten en deurmat. Het leggen van vloerverwarming was in ons geval niet nodig, maar is mogelijk.

  Stefan Ottens

  20/06/2024

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Rick Diks

  20/06/2024

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Mooie prijzen en goede service zeer tevreden

  Peter van Es - Roosendaal

  18/06/2024

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Uitstekende uitleg ,uitstekende vakmensen met ziel voor hun werk

  Henri de Koster

  17/06/2024

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Uitstekende service voor een goede prijs!

  T&W, Muiden

  17/06/2024

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  Wij bevelen Stile Floors van harte aan gezien de goede prijs/kwaliteitverhouding, de goede service en het prettige contact. De vloeren zijn netjes gelegd door een stoffeerder uit Genemuiden. De plinten zijn geplaatst op het door ons gewenste moment door een collega uit de buurt, ook heel netjes en volgens afspraak. Derek heeft ons meerdere keren heel goed geadviseerd aan huis. De vloeren komen volledig overeen met de stalen en het resultaat is precies wat we zochten.

  Jacques Ijsselstein - Apeldoorn

  14/06/2024

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  De communicatie is bij hun zó geregeld, dat is de basis van het hele proces! super! Bedankt!

  Marcel Groenewoud

  14/06/2024

  Ja, ik beveel Stile Floors aan

  We zijn blij met de nieuwe pvc vloer. Deze id vakkundid gelegd. Aangezien we 2 honden hebben waren we ba.ng dat die de vloer zouden beschadigen maar dat is niet het geval.

  Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
  De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1744 reviews.