Veelgestelde vragen

Hieronder vind je informatie over verschillende onderwerpen en antwoorden op de veelgestelde vragen.

Heb je een andere vraag? Of is iets nog niet helemaal duidelijk?

Neem dan contact met ons op via de klantenservice: bij Stile Floors helpen we je graag met alle vragen over vloeren of onze producten / diensten.

Nee, Stile Floors heeft geen aparte showroom. Je kunt wel vrijblijvend een gratis afspraak met één van onze adviseurs maken, hij of zij komt dan bij je thuis om onze collectie te laten zien. Ook kun je gratis kleurstalen aanvragen. Binnen twee werkdagen heb je deze in huis en kun je zelf het materiaal en de kleur vergelijken met de rest van je interieur.

Je kunt bij Stile Floors op de volgende manieren bestellen:

 • Via onze klantvriendelijke webshop
 • Telefonisch via 038-2001511
 • Bij je thuis! Hoe? Via een adviseur tijdens een gratis en vrijblijvende adviesafspraak.

Wij zijn blij met het feit dat je een vloer bij ons besteld. Als je meer dan 15 vierkante meter besteld, dan wordt je bestelling gratis verzonden in Nederland en België. Is het orderbedrag onder de 15 vierkante meter? Dan betaal je slechts €50 verzendkosten.

Wij worden blij wanneer je een bestelling bij ons plaatst! Wij verzenden elke bestelling boven de 15 vierkante meter GRATIS, zowel in Nederland als ook in België.

Indien je gebruik maakt van onze legservice, dan zorgen we dat de vloer op tijd wordt aangeleverd.

Het is belangrijk om de vloer materialen, voor het leggen uit goed te acclimatiseren.

Lees hierover meer in onze leginstructie of vraag onze klantenservice om advies.

Onze vloeren worden altijd geleverd door een professionele vervoerder.

Let op, indien de vloer op een pallet wordt aangeleverd dan wordt deze op de begane grond tot aan de voordeur geleverd (voor zover de chauffeur hier kan komen met een pompwagen). De chauffeurs zijn niet verplicht om de pallets af te pakken.

Kleinere orders worden in pakketten verstuurd via https://qts.nu/ en van deze bestellingen ontvang je automatisch een track&trace code om de zending te volgen.

Voor vragen over de aflevering kun je altijd bellen met onze klantenservice.

Jazeker kan dat. In overleg kun je jouw nieuwe vloer afhalen.

Indien dit gewenst is, dan graag afstemmen met onze klantenservice of dit meegeven als notitie bij de order.

Stile Floors biedt een veilige betaalomgeving. Je online betaling wordt afgewerkt door Mollie, waarbij wij je diverse betaalmethoden aanbieden. Let op, indien je kiest voor de methode ‘overboeking’, dan wordt je bestelling verwerkt zodra de betaling door ons is ontvangen.

Je kunt bij ons betalen via:

 • iDEAL
 • Creditcard
 • Overboeking per bank
 • Achteraf betalen (AfterPay/aanbetaling)

Kijk voor meer informatie bij veilig winkelen.

Als je nog vragen hebt over de betaalmethoden, neem dan gerust contact met ons op via de chat, via info@stilefloors.nl of neem contact op met onze klantenservice via 038-2001511

Natuurlijk, dit is geen enkel probleem! Het enige wat je hoeft te doen is bij het plaatsen van de bestelling te kiezen voor de optie ‘bankoverschrijving’. Je ontvangt dan de factuur per e-mail die je vervolgens bij het bouwdepot kan indienen.

Ook kan je een e-mail aan info@stilefloors.nl sturen, met daarin de volgende informatie:

 • Offerte (deze kan je naar jezelf mailen vanaf www.stilefloors.nl).
 • Factuuradres
 • Afleveradres
 • Telefoonnummer
 • Gewenste leverdatum

We sturen je dan per mail de factuur, welke je bij het bouwdepot kan indienen.

Mocht je na het betalen van je bestelling deze alsnog willen annuleren, geef ons dit dan binnen de gestelde termijn als omschreven in de algemene voorwaarden door via info@stilefloors.nl. Het betaalde bedrag wordt dan binnen 14 dagen op je rekening teruggestort.

Lees hierover meer in onze algemene voorwaarden.

Jazeker, lees hierover meer in onze algemene voorwaarden of zie de pagina ‘ik heb een klacht’.

Vanuit Stile Floors hechten wij waarde aan een tevreden klant: een tevreden klant is voor ons goud waard. Dit maakt dat we bij ontevredenheid hoe dan ook op zoek gaan naar een passende oplossing!

Voor het retourneren van je bestelling verwijzen we je naar de aparte subpagina retourneren hierover.

Wij geven graag advies over welke vloer het beste past bij jou ruimte en stijl. Zo is het belangrijk om eerst te bedenken welke functie de vloer moet hebben. Lees voor meer tips hierover in onze magazine.

Door onze kennis en ervaring in de vloerenwereld beschikken we over een groot netwerk. Het denken in oplossingen is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Wanneer je bijvoorbeeld een geweven vinyl vloer zoekt, een andere tapijttegel of eventueel kamerbreed tapijt neem dan contact met onze klantenservice op.

Wij adviseren je eerst een lijstje te maken waaraan je nieuwe vloer moet voldoen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vochtbestendigheid, geluiddemping, onderhoud, leggemak, duurzaamheid, hygiëne en uitstraling.

Hieronder onze handige productvergelijker samengevat in een tabel:

PVC vloeren Laminaat Vinyl vloeren Tapijt
Leggemak **** **** *** ***
Vochtbestendigheid ***** * ***** **
Vloerverwarming geschikt ***** **** **** *****
Duurzaamheid ***** **** *** ***
Onderhoudsvriendelijkheid **** **** **** **
Geluidsreductie **** *** **** *****
Hygiëne ***** *** ***** *
Kleurvastheid ***** ***** ***** ***

Vragen? Neem contact met ons op via de klantenservice.

Heb je interesse in één van onze vloeren, maar weet je nog niet precies welke kleur bij jou past? Vraag dan hier gratis kleurstalen voor je nieuwe vloer aan! Met deze kleurstalen krijg je een beter beeld van de verschillende soorten vloeren en krijg je een beeld van de verschillende kleuren voor je nieuwe vloer. Met deze kleurstalen kun je goed beoordelen welk kleur je uiteindelijk mooi vind voor jouw nieuwe vloer.

 Hoe vraag je gratis kleurstalen aan?

De kleurstalen voor je nieuwe vloer kun je bij ons gratis online bestellen. Kies de kleur die bij jouw situatie past. Je hoeft enkel drie soorten kleurstalen aan te klikken. Vul daarna je gegevens in zodat we de kleurstalen naar je toe kunnen sturen. We proberen binnen 48 uur te leveren (weekenden uitgezonderd).

De velling kant van een PVC plank of een laminaat plank is het schuine kantje aan de zijkant van de plank.

Voor het antwoord op deze vraag is het belangrijk om te weten dat nagenoeg alle materialen om ons heen door de invloed van (zon)licht en met name ultraviolet licht verkleuren. Het verschilt enorm welk materiaal het betreft in dit geval van je nieuwe vloer. Bij hoogwaardige PVC vloeren (een kunststof vloer) treed niet of nauwelijks verkleuring op. Uiteraard heeft de zon wel invloed op een PVC vloer en is het afhankelijk van de situering van je vloer. Klachten op verkleuring van PVC vloeren komen niet of nauwelijks voor. Dit is zeker te wijten aan de hoge kwaliteit van PVC vloeren die wij bij Stile Floors kennen. Je mag erop vertrouwen dat een PVC vloer van Stile Floors dus niet tot nauwelijks zal verkleuren! Benieuwd naar ons assortiment? Laat je inspireren via ons magazine!  Neem gerust vrijblijvend contact op via onze klantenservice mocht dit antwoord nog vragen oproepen.

Per productpagina kun je eenvoudig het aantal pakken dat je nodig hebt voor het leggen van een nieuwe vloer uitrekenen. Je kunt eenvoudig uitrekenen hoeveel pakken laminaat, PVC vloeren of tapijttegels je moet aanschaffen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij het berekenen houden we rekening met snijverlies: dit is op basis van de ervaringen van ons vakkundige legteam vastgesteld.

Gebruik maken van onze thuisservice voor het inmeten van jouw nieuwe vloer? Maak een afspraak via onze klantenservice. Eén van onze adviseurs komt naar je toe op de afgesproken datum en tijd. We luisteren naar je wensen en gaan aan de slag.

Raadpleeg hiervoor ook onze leginstructies. Twijfel je nog over het inmeten? Onze collega’s van de klantenservice helpen je graag bij het inmeten.

In onze leginstructies staat stap voor stap beschreven hoe je zelf je nieuwe vloer kunt leggen. Vaak staan er afbeeldingen en/of video’s voor extra hulp bij de leginstructies. Op Youtube kan je tegenwoordig ontzettend veel praktische filmpjes vinden.

Let op, het juist uitvoeren van het opstookprotocol is essentieel om te blijven genieten van je nieuwe vloer! Deze zijn hier te downloaden.

Ja dit is essentieel voor elk soort vloer. Ons advies is om de pakken minimaal 48 uur voordat je begint met het leggen geopend in de te leggen ruimte plaatst. Zorg hierbij voor een kamertemperatuur van 18 graden want dan acclimatiseert het materiaal het best.

Wij adviseren je altijd om te leggen uit de verschillende pakken. Wat je niet moet doen is jouw nieuwe vloer pak voor pak leggen. Dit zie je namelijk op den duur terug in de vloer. Lees meer hierover bij de leginstructies.

Dan is de ondervloer onvoldoende droog of stofvrij. Controleer dit altijd voor je de nieuwe vloer gaat plakken. Het kan ook zijn dat er te weinig lijm is gebruikt. Je kunt op de achterzijde van de emmer lijm wel vinden wat het verbruik zou moeten zijn.

Jazeker, zie hiervoor onze aparte pagina benodigdheden op de website.

Stile Floors streeft ernaar dat jij je bestelling binnen 5 werkdagen in huis hebt!

Wij werken samen met een externe professionele vervoerder die ervoor zorgt dat jij je bestelling binnen 5 werkdagen in huis hebt! Heb je ervoor gekozen om je vloer door ons ervaren via onze aanlegservice te laten leggen? Dan wordt je bestelling meegenomen tijdens de afspraak. Wel zo gemakkelijk!

Jou bestelling wordt één keer aangeboden, als je niet thuis bent dan zullen er verzendkosten in rekening gebracht worden voor de tweede keer dat Stile Floors je bestelling komt brengen.

Ja dat kan! We kunnen je vloer gratis tot 3 maanden in ons magazijn opslaan.

Wanneer er schade aan de verpakking van het product zit, dan dit s.v.p. melden aan de chauffeur tijdens de levering. De chauffeur zal een notitie maken op de pakbon. Graag ook een foto van de beschadiging maken en deze graag mailen naar info@stilefloors.nl

Wij willen graag een kwaliteitsvloer opleveren dus beschadigde producten mogen geretourneerd worden en Stile Floors stuurt kosteloos nieuwe producten. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Naast de wettelijke garantie (dat wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in redelijkheid van mag verwachten) geldt de fabrieksgarantie op het materiaal en het leggen van de vloer, welke niks afdoet aan de wettelijke garantie. Hiermee bedoelen we dat gedurende de garantieperiode, welke per product staat omschreven, onze producten vrij zijn van gebreken die het directe gevolg zijn van materiaal- of legfouten. Mocht binnen de garantieperiode een buitengewone slijtage aan de vloer optreden als gevolg van een materiaal- of legfout dan zal Stile Floors het gedeelte waaraan die buitengewone slijtage is opgetreden kosteloos herstellen of vervangen.

Qua onderhoud van PVC vloeren hebben wij een eenvoudig advies: met een onderhoudsmiddel in het dweilwater kan je door middel van dweilen een “beschermlaag” creëren waardoor de gebruikssporen minder opvallen en vuil verwijderd wordt. Verder volstaat dagelijks een stoffer over de vloer om het losse vuil te verwijderen.

 

Ons advies is in principe de gelijmde PVC vloer. Waarom? Qua prijs maakt het niet veel uit. In een lijmvloer gaan wat meer manuren zitten, maar een klikvloer is hoger qua aanschafprijs dan een vergelijkbare plak PVC vloer. Een PVC klikvloer is meestal ook wat gehoriger dan een plak PVC vloer. De techniek van PVC klikvloeren ontwikkeld zich natuurlijk wel.

In de basis zijn er twee soorten opstookprotocollen:

 1. Ingefreesde vloerverwarming
 2. Ingestorte vloerverwarming

De vraag is dus, zijn PVC vloeren veilig? Ja, mits ze voldoen aan het AgBB / DIBt keurmerk. Wanneer een PVC vloer is voorzien van het DIBt keurmerk ben je ervan verzekerd dat deze vloer 100% veilig is en geen schadelijke stoffen bevat.

Alle vloeren die we bij Stile Floors aanbieden voldoen aan dit keurmerk en dat kunnen we aantonen. We

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 565 reviews.