Meest gestelde vragen

Hieronder vind je informatie over verschillende onderwerpen en antwoorden op de veelgestelde vragen.

Heb je een andere vraag? Of is iets nog niet helemaal duidelijk?

Neem dan contact met ons op via de klantenservice: bij Stile Floors helpen we je graag met alle vragen over vloeren of onze producten / diensten.



Algemeen

Nee, Stile Floors heeft geen aparte showroom.

Vanaf de oriëntatie tot aan realisatie denken wij graag met je mee over de mogelijkheden binnen jouw wensen en verwachting. Lees hier meer over de diensten die wij aanbieden. Je kan eenvoudig én vrijblijvend een gratis afspraak met één van onze adviseurs op locatie maken. Wij komen kosteloos op locatie langs om de mogelijkheden te bespreken en de situatie te beoordelen met onze grote kleurstalen. Ook kun je gratis kleinere kleurstalen aanvragen die we per post versturen. Binnen twee werkdagen heb je deze meestal al in huis en dan kan je zelf het materiaal en de kleur vergelijken met de rest van je interieur.

Nee, wij bieden onze vloeren onder private label aan en werken met merken als Therdex, Belakos, Gelasta en Montinique. De reden dat wij onder private label werken is omdat er ontzettend veel aanbod is en wij uit dat grote aanbod een selectie qua kleuren hebben samengesteld: stuk voor stuk A merken, met de juiste normen!

Het voordeel hiervan voor jou? Wij hebben uit het enorme aanbod vloeren de mooiste selectie gemaakt, en weten deze tegen de beste prijs / kwaliteitscondities aan te bieden.

Jazeker, als wij daarna natuurlijk een nieuwe vloer mogen leggen! Wij hebben een professionele partner, die jouw bestaande vloer meestal binnen één dag verwijderd. Vraag onze klantenservice naar de mogelijkheden.

Een nieuwe vloer uitkiezen is niet zomaar iets. Daarom komen wij van Stile Floors graag bij je over de vloer om je verder te helpen bij het maken van deze keuze. Tijdens een gratis adviesgesprek aan huis beantwoorden we al je vragen en helpen we je op weg met het maken van je keuze voor een nieuwe vloer. Zo weten we zeker dat jij nog jarenlang zal genieten van je keuze. Deze persoonlijke service is geheel gratis!

Door onze kennis en ervaring in de vloerenwereld beschikken we over een groot netwerk. Het denken in oplossingen is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Wanneer je bijvoorbeeld een geweven vinyl vloer zoekt, een andere tapijttegel of eventueel kamerbreed tapijt neem dan contact met onze klantenservice op.

Wij adviseren je eerst een lijstje te maken waaraan je nieuwe vloer moet voldoen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vochtbestendigheid, geluiddemping, onderhoud, leggemak, duurzaamheid, hygiëne en uitstraling.

Hieronder onze handige productvergelijker samengevat in een tabel:

PVC vloerenLaminaatVinyl vloerenTapijt
Leggemak**************
Vochtbestendigheid*************
Vloerverwarming geschikt******************
Duurzaamheid***************
Onderhoudsvriendelijkheid**************
Geluidsreductie****************
Hygiëne**************
Kleurvastheid******************

Vragen? Neem contact met ons op via de klantenservice.

Heb je interesse in één van onze vloeren, maar weet je nog niet precies welke kleur bij jou past? Vraag dan hier gratis kleurstalen voor je nieuwe vloer aan! Met deze kleurstalen krijg je een beter beeld van de verschillende soorten vloeren en krijg je een beeld van de verschillende kleuren voor je nieuwe vloer. Met deze kleurstalen kun je goed beoordelen welk kleur je uiteindelijk mooi vindt voor jouw nieuwe vloer.

 Hoe vraag je gratis kleurstalen aan?

De kleurstalen voor je nieuwe vloer kun je bij ons gratis online bestellen. Kies de kleur die bij jouw situatie past. Je hoeft enkel drie soorten kleurstalen aan te klikken. Vul daarna je gegevens in zodat we de kleurstalen naar je toe kunnen sturen.

Per productpagina kun je eenvoudig het aantal pakken dat je nodig hebt voor het leggen van een nieuwe vloer uitrekenen. Je kunt eenvoudig uitrekenen hoeveel pakken laminaat, PVC vloeren of tapijttegels je moet aanschaffen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij het berekenen houden we rekening met snijverlies: dit is op basis van de ervaringen van ons vakkundige legteam vastgesteld.

Gebruik maken van onze thuisservice voor het inmeten van jouw nieuwe vloer? Maak een afspraak via onze klantenservice. Eén van onze adviseurs komt naar je toe op de afgesproken datum en tijd. We luisteren naar je wensen en gaan aan de slag.

Raadpleeg hiervoor ook onze leginstructies. Twijfel je nog over het inmeten? Onze collega’s van de klantenservice helpen je graag bij het inmeten.

In onze leginstructies staat stap voor stap beschreven hoe je zelf je nieuwe vloer kunt leggen. Vaak staan er afbeeldingen en/of video’s voor extra hulp bij de leginstructies. Op Youtube kan je tegenwoordig ontzettend veel praktische filmpjes vinden.

Let op, het juist uitvoeren van het opstookprotocol is essentieel om te blijven genieten van je nieuwe vloer!

De ruimtes en de dekvloer dienen volledig leeg, schoon, droog en stofvrij te zijn voor aanvang van onze werkzaamheden. De ruimtes dienen grondig gezogen en schoongemaakt te worden (stukken stuc, verf, lijm etc. moet afgestoken worden).

Gebruikelijk wordt er eerst gestukadoord, voordat de vloer wordt geplaatst. De luchtvochtigheid in de woning mag niet te hoog zijn. Er moet genoeg tijd zitten tussen het moment van deze werkzaamheden en het leggen om het vocht wat vrijkomt na deze werkzaamheden uit de woning te krijgen. Goed ventileren helpt om dit proces te versnellen.

Een verlijmde (Dryback) PVC vloer kan gelegd worden voordat de keuken geplaatst wordt en in het geval van een eiland in combinatie met een patroonvloer, is dat zelfs sterk aanbevolen. Bij een zwevende vloer zoals laminaat, en PVC vloeren met een kliksysteem wordt eerst de keuken geplaatst en daarna vloer.

Nadat wij het vertrouwen hebben gekregen om de opdracht uit te gaan voeren, gaan we aan de slag en wordt er binnen afzienbare tijd door één van onze planningsmedewerkers contact opgenomen. Zij verwerken de opdracht naar ons planningsprogramma, reserveren de benodigde materialen, controleren de opdracht op alle onderdelen en bespreken de voorkeuren qua uitvoeringsdata met jou. De meeste vloeren die Stile Floors stoffeert, betreffen verlijmde PVC vloeren. Zo’n dryback PVC vloer wordt vrijwel altijd geplaatst op een geëgaliseerde ondergrond. Het leggen van een dryback (verlijmde) PVC vloer bestaat uit twee stappen, welke op verschillende dagen worden uitgevoerd. Het egaliseren vindt doorgaans altijd op maandag plaats, waarin uitzonderingen natuurlijk de regel bevestigen

Wanneer we ook jouw plinten mogen monteren, dan schakelt Stile Floors bijna altijd een plintenspecialist in. Het monteren van de plinten vindt normaliter plaats op de dag nadat de PVC vloer is gelegd, maar kan in overleg ook op een ander moment worden uitgevoerd.

De avond voorafgaand aan het leveren, ontvang je vanuit onze klantenservice een whatsapp met tijdsindicatie. Op de dag van levering zelf, wordt je minimaal een half uurtje vooraf gebeld door de transporteur.

Wanneer er schade aan de verpakking van het product zit, dan dit s.v.p. melden aan de chauffeur tijdens de levering. De chauffeur zal een notitie maken op de pakbon. Maak ook graag ook een foto van de beschadiging maken en deze graag mailen naar [email protected]

Wij willen graag een kwaliteitsvloer opleveren dus beschadigde producten mogen geretourneerd worden en Stile Floors stuurt kosteloos nieuwe producten. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.



PVC vloeren

Er zitten meerdere voordelen aan het hebben van een pvc vloer, hieronder de meest voorname voordelen:

  • Bestand tegen water, krassen & vlekken
  • Vuilafstotend & onderhoudsvriendelijk
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Geluiddempende functie

De kosten van een PVC vloer met vloerverwarming verschilt per situatie. Je begrijpt dat dit afhankelijk is van welk type PVC je kiest en hoeveel je nodig hebt voor hoeveel ruimten. En ook het type vloerverwarming is prijsbepalend. Feit is dat wij van Stile Floors je graag ontzorgen in dit proces en hierover vrijblijvend op locatie komen adviseren.

De embossing-laag geeft een PVC vloer z’n uiterlijk. In die laag wordt ook een voelbare structuur aangebracht waardoor de vloer echt lijkt. Bij register embossing volgt deze structuur exact het dessin van de filmlaag. Elke nerf uit de film wordt dan precies overgenomen in de bovenste laag en dit maakt dat een PVC vloer die register embossed is, de meest realistische uitstraling kent. Alle PVC vloeren bij Stile Floors zijn register embossed!

PVC is een levend materiaal. Dit houdt in dat het kan reageren op invloeden van de omstandigheden. Vooral temperatuur kan invloed hebben of een PVC vloer gaat krimpen of juist uitzetten. Om een aangename legervaring te kunnen garanderen, is het belangrijk de PVC vloer te laten acclimatiseren. Dat wil zeggen dat de vloer zich aanpast aan de omgeving. Het is daarbij belangrijk de vloer voor het leggen minimaal 24u horizontaal (op stapeltjes van drie dozen) te laten acclimatiseren in de te verwerken ruimte om de ideale verwerkingstemperatuur te verkrijgen tussen 18 en 20°C. Dit laat de vloer toe te ‘ontstressen’ van eventuele spanning die het heeft opgelopen tijdens transport of opslag. Hou ook tijdens het plaatsen en minstens 24u na de plaatsing de temperatuur aan.

De velling kant van een PVC plank of een laminaat plank is het schuine kantje aan de zijkant van de plank.

De vraag is dus, zijn PVC vloeren veilig? Ja, mits ze voldoen aan het AgBB / DIBt keurmerk. Wanneer een PVC vloer is voorzien van het DIBt keurmerk ben je ervan verzekerd dat deze vloer 100% veilig is en geen schadelijke stoffen bevat.

Alle vloeren die we bij Stile Floors aanbieden voldoen aan dit keurmerk en dat kunnen we aantonen.

Weekmakers worden gebruikt om kunststoffen zacht en flexibel te maken. Dit is nu eenmaal nodig anders zou bijvoorbeeld een snoer niet buigzaam zijn. Zelfs de allerkleinsten onder ons hebben te maken met weekmakers. Zo is iedereen vast wel eens erg dankbaar geweest met de uitvinding van de fopspeen. Weekmakers zijn ook te vinden in speelgoed, tuinslangen, opblaasbare voorwerpen, douchegordijnen, regenkleding en ga zo maar door.

Weekmakers komen geleidelijk vrij uit het materiaal waarin ze zijn verwerkt. De meeste van deze producten vormen geen gezondheidsrisico. Sommige weekmakers kunnen echter wel schadelijk zijn voor de gezondheid, waaronder een aantal  ‘ftalaten’. In onze PVC vloeren is dit type weekmakers niet verwerkt. Al onze kwaliteiten zijn vrij van ftalaat stoffen! Dit betekent dat onze PVC vloeren ook veilig gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming.

Al de door ons aangeboden PVC vloeren zijn getest door Eurofins, een vooraanstaand internationaal test laboratorium, volgens de “Indoor Air Quality” norm. Hier wordt zeer uitgebreid getest op gevaarlijke stoffen en emissies. Het DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik) test daarbij tevens de PVC vloeren op de maximale eisen voor bouwproducten en de emissiewaarden hiervan. Al de door ons aangeboden PVC vloeren voldoen aan de strenge AgBB normen en zijn daarmee DIBT gecertificeerd.

Voor het antwoord op deze vraag is het belangrijk om te weten dat nagenoeg alle materialen om ons heen door de invloed van (zon)licht en met name ultraviolet licht verkleuren. Het verschilt enorm welk materiaal het betreft in dit geval van je nieuwe vloer. Bij hoogwaardige PVC vloeren (een kunststof vloer) treed niet of nauwelijks verkleuring op. Uiteraard heeft de zon wel invloed op een PVC vloer en is het afhankelijk van de situering van je vloer. Klachten op verkleuring van PVC vloeren komen niet of nauwelijks voor. Dit is zeker te wijten aan de hoge kwaliteit van PVC vloeren die wij bij Stile Floors kennen. Je mag erop vertrouwen dat een PVC vloer van Stile Floors dus niet tot nauwelijks zal verkleuren! Benieuwd naar ons assortiment? Neem gerust vrijblijvend contact op via onze klantenservice mocht dit antwoord nog vragen oproepen.

De laatste jaren is de PVC visgraat vloer een absolute trend. Ook de Hongaarse punt PVC vloer zien we steeds vaker voorbijkomen. De meest tijdloze trend is toch zeker de rechte strook PVC, deze vloer is al jaren de perfecte basis voor ieder interieur. Voor meer inspiratie verwijzen we je graag naar onze blogs.

Plak PVC (dryback PVC) wordt direct op de ondergrond verlijmd, meestal nadat de dekvloer geëgaliseerd is. Hierbij is er dus geen sprake van een extra ondervloer, tenzij je geen mogelijkheid tot egaliseren hebt. Dan is een Jumpax ondervloer aan te raden. Onze Rigid Click PVC vloeren zijn voorzien van een geïntegreerde ondervloer. Dit betekent dat de ondervloer in de plank is verwerkt, waardoor een extra ondervloer overbodig is.



PVC traprenovatie

De kosten van een traprenovatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo heeft het type trap, het aantal treden en eventuele extra accessoires hier invloed op. We begrijpen dat elke trap uniek is en daarom bieden we een gratis advies aan huis aan. Zo kunnen we samen de mogelijkheden bespreken en een offerte op maat maken. Wil je liever zelf aan de slag gaan met het samenstellen van je trap? Gebruik dan onze handige online trapconfigurator. Hiermee kun je gemakkelijk en op je eigen tempo jouw ideale trap samenstellen. Helemaal naar jouw persoonlijke voorkeur en stijl!

Ja, voor aanvang van de traprenovatie is het prettig als de oude vloerbedekking verwijderd is. Indien gewenst, kunnen wij deze taak voor je uit handen nemen. We werken hiervoor samen met een gespecialiseerde externe partij, die ervaren is in het zorgvuldig verwijderen van oude trapbekleding. Houd er wel rekening mee dat voor deze service kosten in rekening worden gebracht.

Bij Stile Floors bieden we 15 jaar garantie op je traprenovatie. Deze garantie zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt kiezen voor onze service, wetende dat je traprenovatie van hoge kwaliteit is en dat we achter ons werk staan.

Bij Stile Floors streven we ernaar om je traprenovatie zo efficiënt en vakkundig mogelijk uit te voeren. In de meeste gevallen kunnen we de renovatie binnen één dag voltooien. Ons team van ervaren professionals werkt snel en nauwkeurig, zodat je zo min mogelijk overlast ervaart en snel kan genieten van je vernieuwde trap.

Ja, een adviesgesprek over je traprenovatie bij Stile Floors is kosteloos. Je kunt gebruikmaken van dit gratis adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over de renovatie van je trap. Dit kan op locatie, maar een online adviesgesprek is ook mogelijk.



Akoestische lattenwand

Naast het fraai ogende uiterlijk van de akoestische wandpanelen zijn ze speciaal gemaakt om het geluid binnen een ruimte aangenamer te maken. Het geluid binnen een ruimte wordt akoestiek genoemd. Akoestiek staat voor de manier waarop geluid zich voortbeweegt binnen een afgesloten ruimte. Zo kan geluid bijvoorbeeld weerkaatst worden van muur tot muur of juist worden geabsorbeerd.

Een akoestische lattenwand heeft een vilt aan de achterkant die niet zelfklevend is. Met de High Tack Montage kit plak je het houten wandpaneel eenvoudig tegen de wand of aan het plafond. De vilten achterwand is gemaakt van duurzame materialen zoals PET flessen.

​Je kan kiezen uit twee maten akupanelen: 244 x 60,5 cm en 300 x 60,5 cm en deze zijn gemakkelijk op maat te zagen naar de door jouw gewenste maat.

Akoestisch vilt
Het akoestische vilt op de achterkant van deze houten wandpanelen is gemaakt van gerecycled plastic (flessen). Dit betekent dat er van een afvalproduct iets nuttigs en moois wordt gemaakt. Het vilt absorbeert de geluidsgolven en het dempt geluid.

Lamellen
Op het vilt zitten MDF latten die zijn voorzien van echt hout fineer. De kern van de lamellen (MDF latten) bestaat uit een vezelplaat, ook wel MDF genoemd. MDF heeft de fijne eigenschap dat het gemakkelijk te bewerken is. Je kunt het makkelijk op maat zagen, glad schuren of er gaten in boren. Daarnaast zal het in tegenstelling tot massief hout niet snel gaan werken of kromtrekken en daarmee is MDF bij uitstek geschikt voor onze wandpanelen.

Bij het gebruik van onze Montagekit gebruik je ongeveer 1 tube kit per 2 panelen. De montagekit hecht op vrijwel alle gebruikelijke bouwmaterialen zoals hout, beton en spaanplaat. Het is belangrijk dat je de montagekit in strepen aanbrengt op het paneel of op de wand en niet in dotten.

Wanneer je de houten wandpanelen wil monteren met schroeven, raden wij aan om 12 schroeven te gebruiken per lattenwand. De schroeven draai je tussen de latjes in door het vilt in de muur of op regelwerk. Voor de panelen met zwart vilt aan de achterzijde raden wij schroeven met een brede zwarte kop aan. Op die manier vallen de schroeven zo min mogelijk op!



Legservice

Met uitzondering van de Waddeneilanden leggen wij overal in Nederland jouw vloer. In de grensgebieden is het vinden van een geschikt moment wellicht wat uitdagender, maar zeker mogelijk.

Wij rekenen voor het proces van het leggen altijd met een werkweek. Op deze manier hebben wij ruim de tijd voor het realiseren van jou nieuwe vloer.

Na egalisatie is de vloer na zo’n 6 – 8u weer beloopbaar en het egaliseren van een vloer doen we standaard op de maandagen. Na het stofferen is de vloer vrijwel direct beloopbaar, tenzij de stoffeerder iets anders aangeeft.

De vloer mag zeker afgedekt worden na de egalisatie. We adviseren dan wel om een ademend afdekvlies te nemen.

Het verschilt met de drukte, maar normaal gesproken is er een bevroren planningshorizon van 4 – 6 weken. Daarbuiten is alles mogelijk, én daarbinnen zoeken we graag in overleg met jou naar een mogelijkheid. Wij zien een uitdaging altijd zitten!

Wij nemen tenminste 4 weken voordat je opdracht gepland staat altijd telefonisch contact met je op, om de opdracht door te spreken. We nemen dan uitvoerig alle details ter voorbereiding door want een goede vloer begint bij de voorbereiding. Heb je eerder vragen? Je kan ons overdag bellen op 038 – 200 1511 en op ditzelfde nummer zijn wij ook bereikbaar middels whatsapp. Mailen kan natuurlijk ook altijd naar [email protected]



Vloerverwarming

Ja, dat kan! Het is zelfs een ideale combinatie. Een PVC vloer neemt heel snel de temperatuur van de vloerverwarming op en kan die optimaal geleiden. De PVC vloer waarop je loopt wordt aangenaam warm én je verspilt minder energie.
Als je een keuze hebt gemaakt voor een PVC vloer die past bij je inrichting en je wilt deze laten leggen op vloerverwarming, laat dat dan doen via de legservice van Stile Floors.

Wil je een warmere en meer onderhoudsvrije vloer dan de plavuizen die je hebt liggen? Een PVC vloer is een goede warmtegeleider en het materiaal is sterk genoeg om de warmte van de vloerverwarming op te vangen. Dat komt doordat de PVC vloeren relatief dun zijn, wat de warmte beter doorlaat dan bij andere vloeren. Daarnaast isoleren ze goed, dit werkt kostenbesparend. Heb je bijvoorbeeld al plavuizen met vloerverwarming, dan kan je hier vrij eenvoudig een PVC vloer overheen laten leggen zonder dat dit ten koste gaat van het rendement qua vloerverwarming. Zorg wel voor een goede egalisatie, dit kan je het beste door een vakman (https://stilefloors.nl/legservice/) van Stile Floors laten doen.

De sleuven smeren wij dicht met een sterke krimpvrije mortel, hiervoor mag nooit tegellijm worden gebruikt omdat daarover heen niet geëgaliseerd kan worden. Wij gebruiken voor cement vloeren eurocol 945/uzin NC 182, en voor gips vloeren eurocol 944/uzin NC 118. Let op, het is wel belangrijk om vooraf de vloer te primeren. Hiervoor gebruiken wij eurocol 0,44/uzin PE360

In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen, kan scheurvorming ontstaan door schommelingen tussen warme en koude temperaturen. Zo heb je tegenwoordig naast de cv-ketel ook de warmtepomp en tussen de twee installaties gaat het net even anders.

CV-ketel:
Het opstookprotocol is noodzakelijk bij een ingestorte vloerverwarming en zorgt ervoor dat je zonder problemen van je nieuwe vloer kan genieten. Wanneer dit niet goed wordt uitgevoerd kunnen de gevolgen later groot zijn. Door spanningsverschillen kunnen bijvoorbeeld scheuren ontstaan in de dekvloer. Er zijn grote gevolgen voor een vloer die op een beschadigde dekvloer is geplaatst. De hiermee gepaarde kosten vallen niet onder de garantie.

Het opstartprotocol is ook een protocol wat in de praktijk te vaak verkeerd of zelfs helemaal niet wordt gedaan. Dit protocol is van toepassing op ingefreesde vloerverwarming en bij een reguliere vloerverwarmingscyclus. Omdat (grote) temperatuurverschillen een negatieve uitwerking hebben op de vloer, is het noodzakelijk om de vloerverwarming langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen. Het is raadzaam daarvoor een opstart- en afkoelprotocol te hanteren.

Beide protocollen voor vloerverwarming gaan uit van de watertemperatuur van de verwarmingsinstallatie en niet van een eventuele thermostaattemperatuur in de betreffende ruimte. Algemeen geldt dat het water niet warmer dan maximaal 40⁰C mag worden. Installatiebedrijven geven nogal eens 55 ⁰C als maximumtemperatuur aan. Dit levert echter aanzienlijk verhoogd risico op scheuren en onthechting op.

Warmtepomp:
Voor een opstookprotocol moet je minimaal een leidingwater bereiken van 40⁰C en een warmtepomp behaald maximaal 35⁰C. Daarom geldt dat een warmtepomp minimaal 1,5 week voor aanleg van de vloer moet draaien op kamertemperatuur van 18/19 graden. Daardoor kan de warmtepomp al wel verschillende temperaturen door het leidingwater voeren. Daardoor krijgt de dekvloer al enige werking.

In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen, kan scheurvorming ontstaan door schommelingen tussen warme en koude temperaturen.
Ook is het van belang dat de dekvloer ongeveer op eindsterkte is. Dit maakt dat cementgebonden dekvloeren bij voorkeur niet binnen 28 dagen worden opgewarmd.

Onze klantenservice kan je helpen bij vragen rondom deze protocollen.

Wij installeren enkel watergedragen vloerverwarming. We leggen je graag uit waarom.

Elektrische vloerverwarming vraagt redelijk veel elektriciteit. Het meest rendabel is om dat zelf op te wekken met zonnepanelen. Dit zou kunnen werken, ware het niet dat vloerverwarming juist het meeste stroom verbruikt wanneer de zonnepanelen het minst opwekken, namelijk in de winter. In dat geval zal er dus gebruik gemaakt moeten worden van ‘ingekochte’, dure stroom.

Daarnaast verwarmt elektrische vloerverwarming alleen de bovenste laag van de vloer (enkele millimeters), omdat deze bovenop de dekvloer ligt in plaats van in sleuven in de dekvloer. Hierdoor kan er snel verwarmd worden, maar vervliegt de warmte ook vlot. Het comfort van elektrische vloerverwarming zal daardoor minder zijn, omdat het basisprincipe van vloerverwarming – de ruimte verwarmen door de massa op te warmen en warmte uit te stralen – niet volledig wordt benut. Watergedragen vloerverwarming behaalt dus, in combinatie met een PVC vloer, het hoogste rendement.

Wanneer er al sprake is van elektrische (of infrarood) vloerverwarming, kunnen wij enkel klik PVC of laminaat leveren.



Plinten

Ja wij kunnen ook de plinten regelen. Hierbij kun je ervoor kiezen om de plinten zelf te plaatsen of te laten plaatsen door onze plintenzetters.

Bij Stile Floors kitten we standaard de bovenkant van de plinten af, dit is wel afhankelijk van de muurkleur.

Bij Stile Floors zijn er meerdere mogelijkheden in plinten.
De plinten zijn verkrijgbaar in de ralkleuren 9010, 9016 en 9005. Hierbij de keus uit de verschillende hoogtes 7, 9 of 12 cm.
Bij een plak vloer gebruiken we plinten van 12 mm dikte en bij een klik vloer kiezen we voor een bijpassende plakplint of 15 mm plint.

De plinten plaatsen we nadat we klaar zijn met het leggen van de vloer. De datum hiervoor wordt afgestemd met de planning.



Garantie en zekerheid

Jazeker, wij zijn aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen! Dit om het algehele proces voor jou als klant en ons zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen

Stel je hebt maanden gespaard voor een nieuwe vloer, die al jaren op je verlanglijstje staat. Bij een kostbare aankoop wil je zeker zijn van je zaak. De investering moet het dubbel en dwars waard zijn. Juist dan koop je bij een zaak die CBW-erkend is, want zij bieden zekerheden zoals garantie over een eventuele aanbetaling en een onpartijdige klachtafhandeling worden door hen verstrekt.

CBW-erkend-zekerheden wordt alleen verstrekt aan zaken die zijn aangesloten bij INretail, de grootste branchevereniging voor retail-non food.

Wij hanteren een productgarantie van 15 jaar tot levenslang op onze PVC- en laminaatvloeren en 5 jaar op tapijttegels.

Naast de wettelijke garantie (dat wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in redelijkheid van mag verwachten), geldt de fabrieksgarantie op het materiaal en het leggen van de vloer. Dit doet niks af aan de wettelijke garantie. Hiermee bedoelen we dat gedurende de garantieperiode, welke per product staat omschreven, onze producten vrij zijn van gebreken die het directe gevolg zijn van materiaal- of legfouten. Mocht er binnen de garantieperiode een buitengewone slijtage aan de vloer optreden als gevolg van een materiaal- of legfout, dan zal Stile Floors het desbetreffende gedeelte kosteloos herstellen of vervangen.

Qua onderhoud van PVC vloeren geven wij een eenvoudig advies: met een onderhoudsmiddel in lauwwarm water kun je door middel van dweilen een “beschermlaag” creëren, waardoor de gebruikssporen minder opvallen en vuil verwijderd wordt. Verder volstaat dagelijks stofzuigen om het losse vuil te verwijderen.

Voor het leggen van de vloer geven wij standaard een leggarantie van 2 jaar na plaatsen. Vanuit Stile Floors hechten wij waarde aan een tevreden klant, want een tevreden klant is voor ons goud waard. Dit wil zeggen dat we altijd in overleg een passende oplossing zoeken!



Mijn bestelling

Jazeker kan dat. In overleg kan je jouw nieuwe vloer afhalen. Dit kan in Genemuiden, maar ook in Dordrecht.

Indien dit gewenst is, dan graag afstemmen met onze klantenservice of dit meegeven als notitie bij de order.

Stile Floors biedt een veilige betaalomgeving. Je online betaling wordt afgewerkt door Mollie, waarbij wij je diverse betaalmethoden aanbieden. Let op, indien je kiest voor de methode ‘overboeking’, dan wordt je bestelling verwerkt zodra de betaling door ons is ontvangen.

Je kunt bij ons betalen via:

  • iDEAL (gratis)
  • SEPA overboeking / factuur (gratis)

Kijk voor meer informatie bij veilig winkelen.

Als je nog vragen hebt over de betaalmethoden, neem dan gerust contact met ons op via de chat, via [email protected] of neem contact op met onze klantenservice via 038-2001511

Natuurlijk, dit is geen enkel probleem! Het enige wat je hoeft te doen is bij het plaatsen van de bestelling te kiezen voor de optie ‘bankoverschrijving’. Je ontvangt dan de factuur per e-mail die je vervolgens bij het bouwdepot kan indienen.

Ook kan je een e-mail aan [email protected] sturen, met daarin de volgende informatie:

  • Offerte (deze kan je naar jezelf mailen vanaf www.stilefloors.nl)
  • Factuuradres
  • Afleveradres
  • Telefoonnummer
  • Gewenste leverdatum

We sturen je dan per mail de factuur, welke je bij het bouwdepot kan indienen.

Mocht je na het betalen van je bestelling deze alsnog willen annuleren, geef ons dit dan binnen de gestelde termijn als omschreven in de algemene voorwaarden door via [email protected]. Het betaalde bedrag wordt dan binnen 14 dagen op je rekening teruggestort.

Lees hierover meer in onze algemene voorwaarden.

Vanuit Stile Floors hechten wij waarde aan een tevreden klant: een tevreden klant is voor ons goud waard. Dit maakt dat we bij ontevredenheid hoe dan ook op zoek gaan naar een passende oplossing!

Voor het retourneren van je bestelling verwijzen we je naar de aparte subpagina retourneren hierover.

Jazeker, lees hierover meer in onze algemene voorwaarden of zie de pagina ‘ik heb een klacht’.

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1946 reviews.