Home PVC vloeren PVC houtlook vloer

PVC houtlook vloer

Een vloer is een vast basis element van iedere ruimte. Met een PVC houtlook vloer creëer je dezelfde sfeer als met een echte houten vloer, zonder dat je de prijs ervoor betaalt. Stile Floors biedt een uitstekend alternatief op een houten parketvloer, namelijk PVC houtlook met een realistische MATTE houtlook. Kijk snel in het assortiment houtlook PVC hieronder en ontdek wat er allemaal mogelijk is bij Stile Floors.

Lees meer
Nieuw
PVC visgraat vloer Vivian greige eiken
Vivian greige eiken PVC Visgraat XL
€ 39.95€43.95 per m²
Nieuw
PVC visgraat visgraat PVC beige
Vivian beige eiken PVC Visgraat XL
€ 39.95€43.95 per m²
Nieuw
PVC visgraat vloer Vivian naturel eiken | Stile Floors PVC Visgraat Vivian naturel eiken
Vivian naturel eiken PVC Visgraat XL
€ 39.95€43.95 per m²
Nieuw
PVC vloer visgraat
Vivian rustiek eiken PVC Visgraat XL
€ 39.95€43.95 per m²
PVC rechte plank
PVC visgraat PVC visgraat vloer eiken
Sophia beige eiken PVC Visgraat XL
€ 39.95€43.95 per m²
PVC Visgraat Sophia bruingrijs eiken PVC Visgraat Sophia bruingrijs eiken
Sophia bruingrijs eiken PVC Visgraat XL
€ 39.95€43.95 per m²
Sophia zwartgrijs eiken PVC Visgraat XL
€ 39.95€43.95 per m²
PVC vloer visgraat
Sophia natuurlijk eiken PVC Visgraat XL
€ 39.95€43.95 per m²
Onze keus
PVC visgraat
Julia gerookt eiken PVC Visgraat XL
€ 39.95€44.95 per m²
PVC visgraat
Julia beige eiken PVC Visgraat XL
€ 39.95€44.95 per m²
PVC visgraat
Julia warm eiken PVC Visgraat XL
€ 39.95€44.95 per m²
Trend
PVC visgraat
Julia warm bruin eiken PVC Visgraat XL
€ 39.95€44.95 per m²
Julia greige eiken PVC Visgraat XL
€ 39.95€44.95 per m²

Wat is houtlook PVC?

PVC wordt vaak vergeleken met laminaat. We snappen de vergelijking, maar je kunt houtlook PVC nog veel beter vergelijken met een echte houten vloer. Houtlook PVC heeft namelijk dezelfde matte look, reliëf, de verdiepte V-groep en zelfs de natuurlijke designs en noesten die je echt voelt. Een houten vloer zorgt voor een luxe uitstraling. Bij Stile Floors hebben we een ruime collectie aan matte houtlook PVC vloeren. Je hebt daarbij keuze uit verschillende houtlookkleuren, legpatronen en prijzen. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van PVC vloeren.

De mogelijkheden voor een houtlook vloer

De keuze voor een vloer is erg belangrijk. De meester vloeren in houtlook PVC die we verkopen, worden gelegd op de begane grond, voornamelijk in de woonkamer. De woonkamer is voor veel mensen dan ook de belangrijkste ruimte in het huis. Hier komt het hele gezin samen voor de gezelligheid. Daarnaast wordt de woonkamer door iedereen gebruikt. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een comfortabele en duurzame vloer.

Houtlook PVC is een populaire keuze, dat komt omdat houtlook PVC voor veel sfeer en warmte in je huis zorgt. Ongeacht of je kiest voor een warme, bruine houtlook of een eiken vloer, bij Stile Floors weet je zeker dat je kiest voor een solide vloer als basis voor je interieur. Meestal wordt hout opgedeeld in twee hoofdgroepen, we geven je er een korte toelichting over:

Houtlook PVC: loofhout

Loofhout (afkomstig van de loofbomen), wordt ook wel hardhout genoemd. Deze term zegt niet per definitie iets over de hardheid van het hout, er zijn namelijk ook loofbomen die heel zacht hout leveren. Denk aan de linde, populier en de wilg.

Houtlook PVC: naaldhout

Naaldhout (afkomstig van de naaldbomen), wordt ook wel zachthout genoemd. Net als bij loofhout is de boomsoort en het groeiklimaat bepalend voor de hardheid van het hout. In Nederland zijn de meest voorkomende naaldhoutsoorten vurenhout en grenenhout.

Dankzij de sterke beschermlaag van houtlook PVC zijn deze vloeren uitermate geschikt voor zwaar huishoudelijk en projectmatig gebruik. En of de houtlook nu afkomstig is van loofhout of naaldhout: dat maakt niets uit. Een vloer van houtlook PVC is eigenlijk onverwoestbaar.

Houtlook PVC combineren

Voor het inrichten van een interieur geldt dat het bijna altijd draait om één ding: combineren. Je woning inrichting in een specifieke kleur of met een specifiek materiaal is praktisch onmogelijk. Het is dan ook de kunst om een mooie combinatie, of beter gezegd, meerdere combinaties te maken van verschillende kleuren en materialen. Dit is een goed idee om rekening mee te houden bij het kiezen van houtlook PVC.

Een mooie combinatie die we tegenwoordig vaak tegenkomen, zijn de staallook deuren gecombineerd met een houtlook PVC visgraatvloer. Houtlook PVC zorgt voor de natuurlijke en warme uitstraling. Dankzij de deuren oogt de ruimte groter. Een perfecte combinatie als je het ons vraagt. Een andere combinatie waar we ook enthousiast over zijn, is de combinatie van de twee totaal verschillende materialen: hout en marmer. Daarnaast hebben we houtlook vloeren in zowel plak– als klikvarianten beschikbaar.

De voordelen van houtlook PVC

Een PVC houtlook vloer heeft veel verschillende voordelen. Zo is houtlook PVC verkrijgbaar in diverse kleuren. Houtlook PVC is een duurzame investering. Je hebt jarenlang plezier van deze vloer omdat de materialen lang meegaan en ontzettend sterk zijn. Zo gaat houtlook PVC veel langer mee dan andere vloeren zoals laminaat en vinyl. Hoe lang houtlook PVC exact meegaat, is afhankelijk van onder andere de dikte van de toplaag. Als je een dikkere toplaag hebt, heb je waarschijnlijk ook langer plezier van de vloer. Ook is het zo dat het materiaal van houtlook PVC niet snel slijt. Dit type vloer is daardoor geschikt voor ruimtes waar veel gelopen wordt, denk aan de woonkamer of de gang.

Een ander voordeel van houtlook PVC is dat het product geluiddempende en brandvertragende eigenschappen heeft. Daarnaast is een vloer van houtlook PVC bijna niet van echt hout te onderscheiden. Dit is te danken aan de natuurgetrouwe kleuren die we aanbieden bij Stile Floors.

Heb je vloerverwarming in je huis? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een vloer die gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Een groot voordeel van houtlook PVC is dat je deze vloer uitstekend kunt combineren met vloerverwarming. Houtlook PVC is namelijk een dun materiaal dat warmte goed en snel doorlaat. Dit zorgt voor een vergroot comfort in je ruimte. Houtlook PVC kan in ieder type huis gelegd worden: het maakt niet uit of het gaat om een rijtjeshuis of een appartement.

De eigenschappen van houtlook PVC

We vinden het belangrijk dat je een compleet beeld krijgt van houtlook PVC. Daarom hebben we verschillende eigenschappen op een rijtje gezet. Houtlook PVC is:

  • Flexibel;
  • Duurzaam;
  • Stootvast;
  • Slijtvast;
  • Licht van gewicht;
  • Makkelijk bewerkbaar;
  • Waterdicht;
  • Brandvertragend;
  • Makkelijk om schoon te maken.

Alle genoemde voordelen én de goede betaalbaarheid van houtlook PVC maken dit het een geliefd en populair product, waar je ook nog eens tientallen jaren garantie bij ontvangt. Omdat er ook nadelen zijn waar je rekening mee moet houden, benoemen we deze ook voor je. Je kunt de vloer bijvoorbeeld beschadigen als je agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Ook kunnen er oneffenheden ontstaan als je de vloer legt op een ondergrond die niet glad is.

Adviesgesprek op maat

Bij Stile Floors helpen we je graag bij het kiezen van een vloer. Je kunt bij ons gratis kleurstalen aanvragen. Hiermee kun je vast kennismaken met het assortiment van Stile Floors. Daarnaast komen onze specialisten graag bij je over de vloer om je te voorzien van professioneel advies over een vloer in houtlook PVC. Met ons gratis adviesgesprek aan huis komen we geheel vrijblijvend bij je langs. We geven je advies en kijken we welke vloeren het beste tot zijn recht komen in je ruimte. Een vloer moet niet alleen bij de ruimte passen, maar ook bij jou. Daarom nemen we je wensen ook mee in ons advies.

Transparantie en eerlijkheid

Transparantie en eerlijkheid staat bij Stile Floors centraal. We vinden het namelijk het belangrijkste dat je weet waar je aan toe bent. Dankzij onze no-nonsense mentaliteit kom je niet voor verrassingen te staan. Daardoor weet je altijd wat je van ons kunt verwachten.

Persoonlijke aandacht

Naast transparantie en eerlijkheid, is persoonlijke aandacht bij ons ook ontzettend belangrijk. Hier zorgen we voor door onze lijntjes kort te houden en ook door vrijblijvend bij je langs te komen. Heb je in de tussentijd behoefte aan meer informatie? Dan helpen we je uiteraard met veel enthousiasme verder. Bij Stile Floors begrijpen we maar al te goed dat het kiezen van een nieuwe vloer niet makkelijk is. Daarom helpen we je graag!

Onze tevredenheidsgarantie

Als je een nieuwe vloer koopt, moet je er ook écht blij van worden. Onze stoffeerders gaan daarom pas weg zodra jij helemaal tevreden bent. Heb je vragen of is er iets nog niet helemaal duidelijk? Dan nemen we alle tijd om je verder te helpen.

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1298 reviews.