Duurzaamheid

Je vloer is een belangrijk onderdeel van je woning. En zo zijn duurzaamheid en milieu belangrijke onderdelen van de aarde. En dat zijn dan weer belangrijke onderdelen van Stile Floors. Kunnen deze dingen dan ook samengaan, horen we je denken. Ja, dat kan!

Of je nu een voorkeur hebt voor modern, klassiek of een uniek design: bij Stile Floors hebben we een uitgebreid assortiment. Van PVC tot laminaat: we bieden kwalitatieve oplossingen voor elke ruimte en elk budget.

Wil je gaan renoveren en/of je woning verduurzamen? Dan is een PVC vloer een sterke en stijlvolle vloer die jarenlang meegaat. Daarnaast zorgt een PVC vloer in combinatie met vloerverwarming voor een gelijkmatige warmteverdeling. Dit heeft een positief resultaat op je energierekening. Een goede motivatie om een renovatieproject te beginnen dus!

Bij Stile Floors werken we samen met betrouwbare partners door heel Nederland voor het organiseren van je vloerverwarming. Heb je hulp nodig bij het verwijderen en netjes afvoeren van je huidige vloer? Ook daarin kunnen onze partners een rol spelen.

Weetje
Wist je dat er ook subsidies en financieringsmogelijkheden bestaan voor het verduurzamen van je woning? Lees hier alles over hoe je de ISDE kunt aanvragen.

Certificeringen

Om bovenstaande punten aan te kunnen duiden, moeten onze vloeren en leveranciers aan strenge criteria voldoen. Wanneer dit het geval is, wordt er een certificaat toegewezen. Zo bestaan er certificeringen op basis van kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu.

Een stijlvolle vloer én een gezonde planeet

Kies je voor een vloer van Stile Floors, dan kies je niet alleen voor huiselijk comfort. Je geeft tevens blijk van betrokkenheid bij de toekomst van onze planeet. Een positieve impact op het milieu en de wereld om ons heen, is waar we voor gaan.

Kwaliteit

Bij Stile Floors ambiëren we een duurzame aanpak. We streven winst na voor mensen, onze samenleving en het milieu. Dit komt tot uiting in hoe we ons werk op een kwalitatieve wijze uitvoeren. Ons doel is om zo goed mogelijk aan alle eisen te voldoen, de wensen van onze klanten te waarborgen en klachten tot een minimum te beperken. Een duurzame samenwerking is ook wat waard, toch?

Budget

We begrijpen dat budget belangrijk is. Daarom proberen we jou de beste waarde te bieden voor je duurzame en tevens slimme investering. Bij Stile Floors geniet je door onze efficiënte werkwijze en unieke samenwerkingen met leveranciers van scherpe prijzen, zonder concessies te doen aan kwaliteit en service. 

Veiligheid en gezondheid

Veiligheid en goede arbeidsomstandigheden staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom voldoen wij aan de huidige ARBO wet- en regelgeving. We zorgen voor de juiste scholing, veilige werkomstandigheden en gebruiken enkel verantwoord materieel. Met als doel om onverwachte gebeurtenissen, die tijdens of door werkzaamheden kunnen leiden tot schade of letsel, te voorkomen. Onze interne- en externe samenwerkingen zijn belangrijk voor ons. Daarom streven we voor iedereen naar fijne én veilige werkomstandigheden.

“Het is gewoon heel leuk om alles samen met deze mensen te doen.” – David

Bekijk al onze certificaten

Eerlijk over duurzaamheid

Samen zorgen voor een beter milieu en een mooiere aarde. Stile Floors draagt hier graag een steentje aan bij. Daarom voldoen we minimaal aan de huidige milieu wet- en regelgeving. We willen schade aan het milieu graag zoveel mogelijk beperken. Daarnaast maken we veel gebruik van duurzame, gerecyclede materialen. Om dit alles te kunnen waarborgen, werken we nauw samen met onze leveranciers.

Het milieu is de enige klus die nooit afkomt. Wel kunnen we hier allemaal aan bijdragen en onze planeet netter achterlaten voor toekomstige generaties. Stile Floors vindt het belangrijk om vloeren aan te bieden die goed zijn voor mens en milieu. Daarom kijken we samen met onze leveranciers hoe het duurzamer kan. Eerlijk is eerlijk: we zijn er nog niet, maar we hebben vertrouwen in elke stap.

Samenstelling van onze collectie

Wij maken voor jou de duurzaamste keuzes. Daarnaast werken we alleen met betrouwbare, Nederlandse leveranciers van A-merk vloeren. Een eigentijds assortiment van mooie PVC vloeren om de keuze voor jou te vergemakkelijken. De vloeren die wij verwerken worden geproduceerd met oog voor onze planeet, maar ook voor het welzijn van de mens.

Veiligheid van PVC

Er wordt wel eens getwijfeld aan de veiligheid van PVC vloeren. Het verband tussen ziektes en PVC heeft te maken met onveilige weekmakers en de verbranding van afgedankt PVC. Al onze leveranciers maken gebruik van veilige (100% ftalaatvrije) bio weekmakers, welke bestaat uit duurzame sojaolie. Deze weekmaker is biologisch afbreekbaar en onschadelijk voor mens en omgeving. Wil je meer hierover weten? Lees dan onze uitgebreide blog over de veiligheid van PVC. 

PVC en recycling

Alle PVC vloeren van Stile Floors zijn volledig recyclebaar. Heb je jaren van jouw vloer kunnen genieten, maar is hij nu toch echt aan vervanging toe? Dan kun je je oude PVC vloer inleveren voor recycling. Zo komt hij niet op een grote stapel terecht, maar kunnen er weer nieuwe producten van worden gemaakt.

Vloerretour programma

Door middel van ons Vloerretour programma dragen we bij aan een lagere ecologische footprint. Of zoals wij het graag zeggen: vloerafdruk. Via ons Vloerretour programma bieden wij de mogelijkheid om je vloer bij aanschaf te registreren. Hiermee krijg je de garantie dat je vloer aan het eind van z’n levensduur kosteloos bij je afgehaald wordt. Laat je jouw PVC vloer recyclen, dan heeft dat grote voordelen voor het milieu en je eigen portemonnee. Win-win dus!

Waarom?

  • Minder afval
    Door jouw vloer te recyclen zorg je voor minder afval en hoef je hem niet naar de stortplaats te brengen. Daarmee bespaar je al gauw € 150,- stortkosten.
  • Minder nieuwe grondstoffen
    Door te recyclen zijn er minder (of zelfs geen) nieuwe grondstoffen nodig voor het produceren van nieuwe vloeren. Zo verminderen we de impact op het milieu.
  • Energiebesparing
    Materialen recyclen vergt veel minder energie dan nieuwe materialen maken. Hergebruik is dus ook een stuk minder kostbaar.

Laminaat en duurzaamheid

We hebben het nu voornamelijk gehad over de duurzaamheid van PVC, maar hoe zit dat met laminaat? Vrijwel alle laminaatvloeren van Stile Floors hebben een PEFC-keurmerk. Dit houdt in dat de grondstoffen, zoals houtvezels, afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen die behouden blijven. Het label wordt alleen gegeven aan producten die voldoen aan strenge criteria op het gebied van milieu en kwaliteit.

MVO en certificeringen

Bij Stile Floors hechten we waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). We kijken daarbij zorgvuldig naar ons vloerenaanbod per onderwerp. We willen graag bijdragen aan een gezond milieu. Daarom worden onze producten continu getest en voldoen ze aan deze verplichte- en niet-verplichte keurmerken.

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1727 reviews.