Een geluiddempende vloer kiezen: 3 handige tips

Contactgeluiden kunnen het woonplezier van jou of je buren flink in de weg zitten. Om overlast zoveel mogelijk te voorkomen, is een geluiddempende vloer onmisbaar. Maar hoe kies je de juiste geluiddempende vloer voor jouw woning? En waar let je op? Dat lees je in dit blog.

2 minuten leestijd

Waarom een geluiddempende vloer leggen?

Woon je in een appartement? Dan zitten er zeer waarschijnlijk eisen aan het leggen van een geluiddempende vloer. De zogenoemde 10dB-eis die in de jaren negentig werd vastgelegd, stelt dat de vloerbedekking van een woning de contactgeluidsisolatie van een betonvloer nog eens met 10 decibel moet verbeteren. In een appartement ben je dus verplicht om voor een goede geluiddempende vloer te kiezen. 

Maar ook in een vrijstaande woning met bijvoorbeeld een bovenverdieping is een vloer met geluiddempend karakter een goede keuze. Zo vergroot je jouw woonplezier en dat van je huisgenoten!

Tips voor het kiezen van een geluiddempende vloer

Uiteraard wil je met een geluiddempende vloer niet inleveren op stijl. Het is belangrijk dat jouw vloerbedekking past bij de rest van je interieur en hierin wil je geen concessies doen. Gelukkig is dat ook niet nodig! Met deze tips vind je een geluiddempende vloer die zowel effectief als stijlvol is.

1 | Bepaal je budget

Voordat je begint met zoeken naar een mooie en geluiddempende vloer is het belangrijk om je budget te bepalen. Op die manier voorkom je namelijk teleurstellingen. De ene vloer is nu eenmaal duurder dan de ander en bepaalde materialen kosten meer dan andere. Zodra je je budget hebt bepaald, kun je filteren op materialen en vloertypen die hierbinnen vallen en perfect aansluiten op je wensen.  

2 | het juiste materiaal

Het materiaal van je vloer is bepalend voor de uiteindelijke demping van contactgeluiden. Het is dus belangrijk dat je je allereerst verdiept in de verschillende mogelijkheden en de mate van demping. De stilste vloer is uiteraard de tapijtvloer. Deze vloerbedekking moet echter wel in je interieur passen. Is dit niet het geval, overweeg dan eens tapijttegels. Een vloerbedekking met een soortgelijke uitstraling maar met een modulair karakter waardoor je niet vastzit aan één kleur of motief. Ook pvc is met de juiste ondervloer zeer geschikt als geluiddempende vloer. Zo kun je toch de hout- of betonlook creëren die je zoekt zonder de bijkomende contactgeluiden. 

Daarnaast is het bij de keuze van het materiaal van je vloer belangrijk om rekening te houden met eventuele vloerverwarming. Om zoveel mogelijk profijt te hebben van je vloerverwarming is het van belang dat het materiaal van je vloer warmte doorlaat of de warmte goed geleidt. Pvc als vloermateriaal is ook hier zeer geschikt voor.

3 | Laat je vloer leggen door een specialist

Hoewel veel vloeren prima zelf gelegd kunnen worden, is het toch verstandig om voor legservice te kiezen als het om een geluiddempende vloer gaat. De egalisatie en plaatsing van de juiste ondervloer is namelijk cruciaal in dit proces. En moet je vloer verlijmd worden? Dan is het helemaal een goede keuze om voor de vakkundigheid van een specialist te kiezen. Niet alleen weet je op die manier zeker dat je vloer goed gelegd wordt, het is ook nog eens razendsnel gebeurd. 

Wil je jouw geluiddempende vloer laten leggen door een specialist? Informeer dan eens naar de mogelijkheden van onze legservice

Geniet van de stilte

Zodra je nieuwe geluiddempende vloer in huis ligt, kun je genieten van de rust! Verwacht niet dat contactgeluiden nooit meer doordringen maar je mag er zeker vanuit gaan dat ze aanzienlijk gereduceerd worden door je vloerbedekking.

Bonustip: wist je dat je ook voor geluiddempende trapbekleding kunt kiezen? Zo wordt er nooit meer iemand wakker in huis wanneer je ‘s avonds laat thuiskomt of vroeg je bed uit moet.

Waarom Stile Floors

  • Gratis kleurstalen
  • Vrijblijvend advies aan huis, lekker makkelijk
  • We zijn eerlijk, open en transparant
  • Direct de scherpste prijs, verzekerd van een goed eindresultaat
  • Klanten beoordelen ons met een 9+

Wist je dat Stile Floors ook:

  • Binnen elk termijn je vloer legt
  • Een eigen vakkundige legservice heeft
  • Je vloerverwarming organiseert
  • Je plinten plaatst & traprenovaties uitvoert

Wij komen graag over de vloer met onze grote voorbeelden! Maak een vrijblijvende adviesafspraak met één van onze vloerspecialisten en wij komen GRATIS naar jou toe.

Ik wil een afspraak maken Thijs-Jan

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming Stel je voor: het is zondagmiddag en het begint…

10 minuten leestijd

Tanja Jess

Over de floor bij… Tanja Jess

We nemen je mee over de floor bij het vakantiehuisje van Tanja Jess. We…

2 minuten leestijd

Oktober woonmaand

Oktober woonmaand: maak je huis extra sfeervol. In de blog van Stile Floors inspireren…

2 minuten leestijd

Hongaarse punt bruin eiken

Hongaarse punt: een alternatief op de visgraat vloer

De Hongaarse punt is een prachtig alternatief op de visgraat vloer. Wat zijn de…

2 minuten leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1007 reviews.