Certificeringen

Beleidsverklaring kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu.

Bekijk hieronder aan welke certificeringen onze producten voldoen

hpd | Stile Floors
Europeenne | Stile Floors

Wat betekenen deze certificaten?

De certificeringen hebben elk hun eigen criteria. Bekijk hieronder per certificaat waar onze producten op getest worden.

 • Floorscore®
  Producten die het Floorscore® dragen voldoen aan de luchtmissie criteria welke worden gesteld door LEED, CHPS en de Green Guide for Health Care. Floorscore® is de meest erkende certificering voor de kwaliteit van de binnenlucht (IAQ) voor harde vloeren, lijmen en ondervloeren.
 • EMISSIEARM INTERIEURMATERIAAL
  Dit label geeft informatie over de emissie van vluchtige stoffen in een giftige bedreiging tijdens het inademen van binnenlucht op een schaal van A+ (zeer lage-emissie) tot C (hoge-emissie).
 • Eurofins Indoor Air Comfort Gold
  Dit certificaat toont aan dat producten bijdragen aan een gezond milieu binnenshuis. Dit label is het meest veeleisende lage-emissielabel in Europa. De producten die hiervoor gecertificeerd zijn, behoren tot de beste in hun soort.
 • DER BLAUER ENGEL
  Dit keurmerk houdt in dat een product op de belangrijkste milieugebieden minder impact heeft dan vergelijkbare producten.
 • TÜV PROFI CERT
  Het TÜV certificaat houdt in dat een product aan alle kwaliteits-, milieu- en/of veiligheidseisen voldoet.
 • Eco Breeam
  Producten die voldoen aan de BREEAM-NL certificering, blinken uit in bijvoorbeeld materiaalgebruik, energie-efficiëntie en een gezond binnenklimaat.
 • GreenGuard
  Producten die GREENGUARD-gecertificeerd zijn, voldoen aan hoge eisen met betrekking tot chemische emissie. Deze producten zijn ontworpen voor binnenruimtes zoals huizen en kantoren.
 • CE markering
  Een CE-markering geeft aan dat deze producten zijn getest volgens alle geldende EU-wetgevingen die de CE-markering vereisen. Hierbij wordt bevestigd dat de producten voldoen aan de gezondheids-, veiligheids-, prestatie- en milieuvereisten die relevant zijn voor die specifieke producten.
 • Deutsches Institut für Bautechnik (DIBt)
  Het keurmerk van DIBt staat voor de kwaliteit en veiligheid van PVC-vloeren. Producten die dit keurmerk dragen, hebben grondige tests doorstaan en voldoen aan strenge normen met betrekking tot constructie, brandveiligheid, geluidsisolatie en andere criteria.
 • Health Product Declaration (HPD LEED)
  HPDC is een onafhankelijke organisatie die een verslag opstelt over de samenstelling van materialen. In een HPD-rapport staat informatie over de gebruikte materialen en mogelijke risico’s die de consument moet weten.
 • Environmental Product Declaration (EPD)
  Een EPD is een document dat informatie bevat over de milieueffecten van een specifiek bouwmateriaal, gedurende elke fase van zijn levenscyclus. Denk hierbij aan productie, constructie, einde levensduur en de mogelijkheid om het product opnieuw te gebruiken, terug te winnen of te recyclen.
 • LEED
  Dit kwaliteitslabel is de meestgebruikte internationale certificering. Door de juiste bouwmaterialen te gebruiken, kunnen punten behaald worden volgens het LEED-certificeringslabel. Denk hierbij aan hergebruik, bouwafvalbeheer, recycling, hergebruik en materialen met een lage emissie.

Veiligheid PVC

Is een PVC vloer wel veilig? Wij kunnen je een geruststellend antwoord geven: ja. Al onze leveranciers voldoen aan het ECO+ certificaat. Dit betekent dat al onze PVC vloeren 100% ftalaatvrij zijn en dus geen onveilige weekmakers bevatten.

Wil je meer over dit onderwerp lezen? Bekijk dan ook eens onze blog over de veiligheid van PVC.

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1773 reviews.