4 tips om een visgraat vloer te kiezen

Zoveel vissen in de zee, maar hoe kies je de mooiste die bij jouw interieur past? Bij Stile Floors zijn we fan van de visgraatvloer, maar we snappen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken tussen al het aanbod. In deze blog geven we je daarom vier handige tips, die jou helpen bij het uitzoeken van een visgraat vloer. We vertellen je alles waar jij rekening mee moet houden als je een visgraat vloer gaat kopen. Tijd voor een duik in het diepe!

1. In welke ruimte komt de vloer?

De visgraat vloer is beschikbaar in verschillende materialen, diktes, kleuren en afmetingen. Denk bijvoorbeeld aan Julia naturel eiken Visgraat PVC of klik PVC Visgraat VT wonen sun kissed. Er is genoeg keuze! Ben je van plan om een visgraat vloer aan te schaffen? Denk dan vooraf goed na over de plek waar je de visgraat vloer gaat plaatsen. Bij een visgraat vloer in de woonkamer moet je rekening houden met andere eisen dan bij een visgraatvloer in je keuken of slaapkamer. Dit komt omdat sommige kleuren of patronen in verschillende ruimtes beter passen in je keuken of slaapkamer dan in je woonkamer. Denk hier goed over na voordat je de vloer gaat kopen. Breng dit voor jezelf in beeld, zodat het helder is welke eisen en wensen je hebt voor de visgraat vloer.

 

2. Materiaal kiezen

Heb je een beeld van de ruimte waar de visgraat vloer komt te liggen en welke eisen je stelt aan de vloer? Perfect. Dan wordt het langzamerhand ook steeds duidelijker welk materiaal het beste bij je wensen en eisen past. Wil je bijvoorbeeld graag een visgraat vloer die geschikt is voor vloerverwarming? Dan is een PVC visgraat vloer vaak de beste keuze. Hierbij heb je de keuze uit klik- of plak PVC. Kies materiaal dat bij jou aansluit. Op onze website vindt je verschillende toepassingen voor ruimtes, bijvoorbeeld de vloeren die geschikt zijn voor in de badkamer.

3. Zoek aansluiting bij je interieur

Naast dat een vloer moet aansluiten op jouw wensen en eisen, is het ook van belang dat de visgraat vloer past bij het interieur. Een visgraat vloer kiezen die past bij je interieur kan een lastige klus zijn. Daarom zijn wij er van Stile Floors om je al enkele tips te geven. De meeste visgraat vloeren uit ons assortiment zijn makkelijk te combineren met diverse interieurstijlen. Heb je een minimalistisch interieur? Kies dan voor lichte kleuren. Heb je veel zwart in je interieur? Zorg dan voor contrast. Een lichte vloer creëert een goede sfeer en geeft een luxe uitstraling.

4. Kies jouw favoriete vloer

In het assortiment van Stile Floors is er genoeg keuze. De laatste en belangrijkste tip is daarom ook dat je vooral moet kiezen wat jij écht mooi vindt. Na alle praktische overwegingen is het belangrijk om je gevoel te volgen. Uit alle vissen in de zee, kies jij jouw mooiste visgraat vloer.

Behoefte aan advies?

Vind je het lastig om een keuze te maken uit alle visgraat vloeren? We snappen dat het een lastig is om te kiezen. Neem eens een kijkje op onze inspiratiepagina, of laat ons met je meedenken. We geven bij Stile Floors graag gratis advies op locatie. Daarbij laten we je adviseren door een specialist en nemen we altijd genoeg kleurstalen mee. Vraag een adviesgesprek op maat aan en kies de vloer die bij jou past! Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

 

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

eiken wandpanelen achter tv

Welke vloeren zijn er allemaal?

Met zoveel verschillende vloersoorten beschikbaar, kan het kiezen van de juiste vloer best een…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het algemeen dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vivian beige eiken XL

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Sophia licht eiken

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1676 reviews.