7 tips voor het kiezen van een vloer voor jouw nieuwbouwwoning

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht, gefeliciteerd! Het kiezen van de juiste vloer kan best een uitdaging zijn, want het is de basis voor het creëren van de perfecte leefruimte. Met de vele opties die beschikbaar zijn, is het belangrijk om een vloer te vinden die voldoet aan jouw voorkeuren, levensstijl en budget. We geven je daarom graag 7 tips om je te helpen bij jouw zoektocht!

visgraat PVC vloer in nieuwbouwwoning

1: Overweeg je levensstijl en behoeften

Bij het kiezen van een vloer is het essentieel om rekening te houden met jouw levensstijl en behoeften. Als je bijvoorbeeld in een vochtige omgeving woont, zoals een nieuwbouwwoning waar vocht nog kan optrekken, kan een waterbestendige vloer zoals een PVC vloer een verstandige keuze zijn. PVC vloeren zijn van nature bestand tegen vocht, waardoor ze perfect zijn voor nieuwbouwwoningen waar vochtproblemen kunnen optreden.

Als je een druk gezinsleven hebt met kinderen en huisdieren, wil je wellicht een vloer die bestand is tegen intensief gebruik en gemakkelijk te reinigen is. Laminaat– of PVC vloeren zijn goede keuzes vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. Wil je liever een vloer die je eens in de zoveel tijd een andere kleur kunt geven? Dan kan echt hout een goede overweging zijn voor jou.

2: Denk na over de ruimte

Elke ruimte in je huis heeft zijn eigen functie en vereist mogelijk een ander type vloer. In ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals de hal of keuken, is het belangrijk om een vloer te kiezen die bestand is tegen slijtage en gemakkelijk schoon te maken is. Tegelijkertijd wil je in de slaapkamers misschien iets zachts en comfortabels onder je voeten, zoals tapijt. Toch liever de uitstraling van hout of beton? Dan kan een vloerkleed ook uitkomst bieden.

3: Denk aan de RC-waarde van de vloer

De RC-waarde van een vloer is belangrijk voor de isolatie van je nieuwbouwwoning. Hoe hoger de RC-waarde, hoe beter de isolatie. Bij het kiezen van een vloer is het daarom verstandig om te letten op de isolerende eigenschappen. PVC vloeren hebben vaak een goede isolatiewaarde, wat bijdraagt aan het energiezuiniger maken van je huis.

4: Budget

Voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om je budget vast te stellen en rekening te houden met de kosten van zowel het materiaal als de installatie. Houten vloeren kunnen bijvoorbeeld duurder zijn in aanschaf en installatie dan laminaat- of PVC vloeren. Het is ook verstandig om rekening te houden met de lange termijn kosten, zoals onderhoud en eventuele reparaties.

5: Verken de verschillende materialen

Er zijn verschillende vloermaterialen beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Houten vloeren stralen bijvoorbeeld warmte en karakter uit, maar kunnen duurder zijn in aanschaf en onderhoud. Tegels zijn duurzaam en waterbestendig, maar kunnen koud aanvoelen. Laminaatvloeren zijn betaalbaar en veelzijdig, maar minder authentiek. PVC vloeren combineren vaak duurzaamheid, waterbestendigheid en een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor nieuwbouwwoningen.

Duurzaamheid speelt tegenwoordig een belangrijke rol. Dit kan wellicht bijgedragen hebben in het kopen van je nieuwbouwwoning. Wil je het beste rendement uit de verwarming van je ruimte halen? Dan is vloerverwarming het overwegen waard. Vloerverwarming combineert het beste met tegels of PVC, en dan met name plak PVC.

6: Egaliseer de nieuwbouwvloer voor PVC

Als je kiest voor een PVC vloer voor je nieuwbouwwoning, is het belangrijk om de vloer goed te egaliseren voordat je de PVC vloer installeert. Een egale ondergrond zorgt voor een mooiere afwerking en verlengt de levensduur van de vloer. Zorg ervoor dat de dekvloer vlak, schoon en vrij van vuil en stof is voordat de PVC vloer wordt gelegd.

7: Vraag om kleurstalen en advies

Voordat je een definitieve beslissing neemt, raden we aan om kleurstalen van verschillende vloermaterialen te bekijken. Dit geeft je de kans om te zien hoe de vloer eruitziet in jouw ruimte en hoe het aanvoelt onder je voeten. Daarnaast is het altijd een goed idee om advies in te winnen bij vloerenexperts. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste vloer op basis van je behoeften en voorkeuren.

Maak een weloverwogen beslissing

Hopelijk helpen deze 7 tips je bij het kiezen van de perfecte vloer voor jouw nieuwbouwwoning. Onthoud dat het kiezen van de juiste vloer een investering is in het comfort en de uitstraling van je huis. Neem daarom de tijd om een goede beslissing te maken. Kun je wel wat extra hulp gebruiken? Wij helpen je graag verder! Bel gerust met onze klantenservice of maak gratis en vrijblijvend een afspraak voor een advies aan huis. Dit kan natuurlijk ook in je oude woning. We bekijken graag samen in je eigen omgeving de mogelijkheden. Op basis van jouw persoonlijke wensen en situatie geven we een passend advies.

PVC visgraat vloer in een nieuwbouwwoning

Meer tips en advies nodig?

Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje tussen onze andere handige blogs.

Bekijk andere handige blogs

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming

Ontdek de voordelen van vloerverwarming en geschikte vloeren voor een warm en comfortabel huis.…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

Core beige eiken PVC visgraat

7 tips voor het kiezen van een vloer voor jouw nieuwbouwwoning

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht, gefeliciteerd! Het kiezen van de juiste vloer kan best…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het Algemeen Dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC Visgraat vloer Sophia licht eiken | Stile Floors

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

traprenovatie van PVC

Alles over een traprenovatie

Voordat je begint aan een traprenovatie, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1702 reviews.