Welke vloeren passen bij een minimalistisch interieur?

Een minimalistisch interieur is populair! Maar, hoe zorg je dat een vloer vlekkeloos aansluit op een minimalistisch interieur? Ga je voor helemaal wit? Of breng je toch meer kleur aan in de ruimte?
We geven je alle informatie die jij nodig hebt om de vloer te kiezen die past bij een minimalistisch interieur!

 

Minimalistisch hoeft niet saai te zijn

Een minimalistisch interieur is vaak rustig en neutraal. Veel mensen vinden het misschien saai, maar dat hoeft helemaal niet nodig te zijn. Door rustige kleuren met elkaar te combineren en het af te stijlen met mooie meubels, creëer je een minimalistisch interieur dat niet saai is. De keuze van je vloer is erg bepalend. Kies bijvoorbeeld een lichte eiken visgraatvloer om een minimalistisch interieur toch een beetje speels te houden.

Minimalisme combineren met sfeer

Om te voorkomen dat de ruimte saai bij een minimalistische inrichting, is het van belang dat je genoeg sfeervolle items terug laat komen. Selecteer altijd eerst de belangrijkste meubelstukken die passen bij een minimalistisch interieur. Kies rustige kleuren en voeg vervolgens accentkleuren toe. Denk aan kaarsen in bijpassende kleuren of natuurlijke materialen. Maak het extra sfeervol én comfortabel door bijvoorbeeld een tapijt of gezellige kussens toe te voegen.

Ook verlichting speelt een belangrijke rol bij de sfeer van een minimalistisch interieur. Dimbare lampen of kaarsen zijn bijvoorbeeld een echte toevoeging. Persoonlijke accenten zorgen uiteraard ook voor extra sfeer bij een minimalistische inrichting. Kunstwerken, foto’s of andere dierbare spullen zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer.

Een strakke vloer

Zoals je al hebt gelezen, is er op het gebied van vloeren ontzettend veel mogelijk. Ga voor een PVC vloer met houtlook om meer warmte aan te brengen in je woning, zonder dat het te druk oogt. Een andere optie is een witte, of grijze laminaatvloer. Alle keuzes zijn afhankelijk van jouw smaak en voorkeur. Wil je een strakke, neutrale vloer? Kijk dan eens naar PVC vloertegels in een betonlook. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende grijstinten. Een andere strakke en rustige look is de Hongaarse punt, in een naturelle eiken kleur.

Patronen

We noemden het visgraatvloer net al even. Ondanks dat je bij een minimalistische inrichting niet direct denkt aan patronen, passen ze wel erg goed in deze interieurstijl. Vloeren met patronen, zoals de Hongaarse punt, zorgen namelijk voor herhaling. Dit geeft veel structuur en een speels effect in de ruimte. Ook zorgt zo’n vloer ervoor dat de ruimte groter én langer lijkt.

Less is more

Less is more is de sleutel voor een minimalistisch interieur. Je herkent een minimalistische inrichting aan de praktische indeling en functionele inrichting. Geen poespas, maar strak ingericht. Er staan geen meubels in de ruimte die geen functie hebben, daardoor ontstaat er een elegant en rustig interieur. Hoe minder spullen, kleuren en decoratie: hoe beter. Dat betekent niet dat het er goedkoop of steriel uit hoeft te zien. Juist bij een minimalistisch interieur is het belangrijk om te kiezen voor mooie meubels, vloeren en muren.

Een natuurlijk en neutraal kleurenpalet

Geef extra nadruk aan het rustige karakter bij een minimalistisch interieur door te kiezen voor neutrale kleuren op de muur. Denk aan wit, krijt, crème, grijs of beige. Wil je contrast aanbrengen? Kies dan voor kleine zwarte accenten, door midden van een industriële deur of kleine zwarte accessoires. Fleur de boel weer op door groene planten toe te voegen in de ruimte, zo voorkom je dat de ruimte sober wordt.

Wil je minimalistisch wonen? Ga dan voor functionaliteit en eenvoud. Strakke vormen die duurzaam zijn sluiten hier perfect op aan. Denk aan hout en staal. Dit zorgt voor een elegant en chic uiterlijk.

Natuurlijk licht

Maak gebruik van natuurlijk licht. Dit staat centraal bij een minimalistisch interieur. Daarom is daglicht essentieel. Wil je wel gebruik maken van raamdecoratie? Kies dan voor vitrage in zachte en lichte kleuren. Gezellige, warme gordijnen passen niet zo goed bij een minimalistisch interieur. Kies in plaats van dikke gordijnen voor dunne gordijnen met een neutrale kleur, het liefst in dezelfde kleur als je muur.

Advies nodig?

Vind je het lastig om te kiezen welke vloer aansluit bij een minimalistisch interieur? Vraag dan een gratis adviesgesprek op maat aan. We komen tijdens dit gesprek geheel vrijblijvend bij je langs. We nemen extra grote kleurstalen mee en we adviseren je over een vloer die past bij de ruimte én bij een minimalistisch interieur. Je mag natuurlijk ook gratis kleurstalen aanvragen. Of neem eens een kijkje op onze inspiratiepagina. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC visgraat vloer eiken

Je PVC vloer schoonmaken: hoe doe je dat?

Een PVC vloer schoonmaken is gelukkig erg eenvoudig. Je moet alleen wel even weten…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer Attico visgraat 81 | Stile Floors

Test bericht Michael

Minder dan 1 minuut leestijd

Zwarte PVC trap

Maak een statement met zwart PVC op de trap

Een krachtige en moderne uitstraling geven aan je interieur? Dan is zwart PVC op…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vivian beige eiken XL

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1630 reviews.