PVC vloer voorbeelden

PVC is de laatste tijd ontzettend populair. Dit zorgt voor een groot aanbod met eindeloos veel keuzemogelijkheden. Er zijn namelijk veel verschillende varianten verkrijgbaar. In deze blog geven we je verschillende PVC vloer voorbeelden: van visgraat tot Hongaarse punt of tegels. We geven je PVC vloer voorbeelden aan de hand van sfeerimpressies. Hopelijk maakt dit jouw keuze in een nieuwe vloer een klein beetje eenvoudiger!

Ben je benieuwd naar de PVC vloer voorbeelden? Lees én kijk dan snel verder!

Waarom kiezen voor PVC?

Het kiezen van dit type vloer heeft verschillende voordelen. Zo is het materiaal ontzettend sterk, het kan namelijk heel goed tegen een stootje. Dit is dan ook de reden dat veel gezinnen voor dit type vloer kiezen. Daarnaast is deze vloer populair dankzij de duurzaamheid. Dankzij de sterkte van de vloer, haal je duurzaamheid in huis. Dit zorgt ervoor dat je er erg lang plezier van hebt.

Ook is dit type vloer onderhoudsvriendelijk. De vloer houdt namelijk nauwelijks stof en vuil vast. Stofzuigen en afnemen met een vochtige dweil is vaak al voldoende voor een stralende vloer. Er zijn nog veel meer voordelen van deze vloer. We schreven er een handige blog over.

De ontwikkeling van deze vloeren

Het is niet voor niets dat we zo veel PVC vloer voorbeelden hebben. Deze vloeren hebben namelijk in korte tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De vloer heeft inmiddels de laminaatvloer ingehaald. Naar verwachting blijft de populariteit ook alleen maar stijgen. Daarom blijft het een populaire keuze voor mensen die zoeken naar betaalbare, onderhoudsvriendelijke en stijlvolle vloeroplossingen.

Verschillende soorten PVC vloer voorbeelden

Hieronder laten we je verschillende voorbeelden van de PVC vloer zien. Veel van deze vloeren pas je toe in verschillende ruimtes en in diverse interieurtrends. We nemen je graag mee in de verschillende PVC vloer voorbeelden.

Visgraat

Zoek je een uniek én luxe patroon? Dan raden we je visgraat aan. Deze vloeren zijn al jarenlang populair en dit lijkt ook niet op te houden. Vroeger was het visgraatpatroon een symbool van luxe en elegantie. Alleen de rijken konden zo’n vloer aanschaffen. Tegenwoordig zijn de vloeren verkrijgbaar en toegankelijk voor bijna iedereen. Ondanks de luxe uitstraling, past deze vloer bij iedere woning. Probeer bijvoorbeeld een lichte vloer met lichte tinten en je creëert een Scandinavische woonstijl.

Rechte plank

De rechte plank is al jaren populair, dat zal hij ook altijd blijven. Als we over deze vloer spreken, hebben we het over één van de meest tijdloze vloeren die er zijn. Het design en reliëf is namelijk bijna identiek aan dat van echt hout. Is je woonstijl strak en clean? Dan past de rechte plank het beste bij jou!

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is het zusje van de visgraat. In plaats van de welbekende hoek van 90 graden tussen de planken, worden de planken van de Hongaarse variant gelegd onder een hoek van 45 graden. De uitstraling die deze heeft, is elegant en tijdloos. Het is een patroon dat je vaak terugziet in herenhuizen en kastelen. Dit type vloer wordt ook vaak gecombineerd met een band en bies.

Tegels

Onze PVC tegels (ook wel vinyltegels genoemd) zijn bijna niet te onderscheiden van echte materialen als beton of steen. De tegels zijn verkrijgbaar in stoere, tijdloze kleuren en in verschillende afmetingen. Dit type vloer combineer je prachtig in een industriële of moderne woonstijl. Het geeft een strak en naadloos effect aan jouw vloer.

Meer PVC vloer voorbeelden zien?

Wil je meer PVC vloer voorbeelden zien? Neem dan een kijkje op onze inspiratiepagina. Hier zie je verschillende PVC vloer voorbeelden en lees je ook meer over de verschillende soorten vloeren. Heb je behoefte aan PVC vloer voorbeelden, geschikt voor jouw ruimte? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over alle mogelijkheden in jouw woning en inspireren je graag!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming

Ontdek de voordelen van vloerverwarming en geschikte vloeren voor een warm en comfortabel huis.…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC visgraat vloer appartement

Hoe zorgt een PVC vloer voor minder geluidsoverlast in je flat of appartement?

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC in Hongaarse punt bij Meral

Over de floor bij… Meral van @mella.interior

In deze blog waren we over de floor in Almere bij Meral en haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

Core beige eiken PVC visgraat

7 tips voor het kiezen van een vloer voor jouw nieuwbouwwoning

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht, gefeliciteerd! Het kiezen van de juiste vloer kan best…

Minder dan 1 minuut leestijd

eiken wandpanelen achter tv

Welke vloeren zijn er allemaal?

Met zoveel verschillende vloersoorten beschikbaar, kan het kiezen van de juiste vloer best een…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1698 reviews.