Zes vloertrends van 2025 op een rij

2025 staat voor de deur, en dat betekent dat we vooruit kunnen kijken naar de nieuwste vloertrends! Tijdens de oktober woonmaand wil je misschien wel inspiratie opdoen voor je (nieuwe) woning. Of je nu je huis een complete make-over wilt geven of gewoon op zoek bent naar een frisse touch voor je interieur, een vloer speelt een cruciale rol in de sfeer van je ruimte. De trends van komend jaar brengen een mix van natuurlijke elementen, duurzaamheid en stijlvolle patronen samen. In deze blog zetten we de belangrijkste vloertrends van 2025 voor je op een rij en leggen we uit waarom deze zo populair zijn. Van warme kleuren tot speelse patronen, er is voor ieder wat wils. En omdat PVC vloeren een grote rol spelen in deze trends, geven we je een compleet overzicht van alle opties.

1. Warme en aardse kleuren

Een van de grootste vloertrends voor 2025 is het gebruik van warme, aardse kleuren. We zien een duidelijke verschuiving naar vloeren in tinten als zand, terracotta en walnoot. Deze kleuren brengen een gevoel van warmte en rust in je huis en sluiten perfect aan bij de natuur. Deze trend is perfect voor wie een gezellige, uitnodigende sfeer wil creëren.

PVC vloeren zijn ideaal om deze trend te omarmen. De Sophia licht eiken PVC Visgraat vloer  is een prachtig voorbeeld van hoe je warmte en stijl kunt combineren. Door de lichte, natuurlijke uitstraling brengt deze vloer een zachte sfeer in je interieur. Voor wie meer budgetvriendelijke opties zoekt, biedt laminaatvloer Diablo licht eiken een vergelijkbare uitstraling met hetzelfde warme kleurpalet.

Sophia licht eiken PVC visgraat vloer
PVC visgraat vloer Sophia licht eiken

2. Duurzaamheid als standaard

Duurzaamheid blijft in 2025 een belangrijk onderdeel binnen interieurdesign. Mensen worden steeds bewuster van hun ecologische voetafdruk, en dit zien we terug in de materialen die gebruikt worden voor vloeren. Duurzame materialen zoals bamboe, gerecycled hout en linoleum winnen terrein. Daarnaast groeit de populariteit van vloeren met een lange levensduur, zodat je je vloer niet snel hoeft te vervangen.

Hier spelen PVC vloeren wederom een grote rol. PVC is duurzaam, slijtvast en vaak gemaakt van gerecycled materiaal. Bijvoorbeeld de Oscar donkerbruin eiken PVC Visgraat. Een visgraatvloer die niet alleen lang meegaat, maar ook een prachtige warme en authentieke uitstraling heeft.

PVC visgraat vloer Oscar donkerbruin eiken

3. Visgraat: tijdloos en trendy

Visgraatvloeren zijn terug van weggeweest en staan in 2025 wederom in de spotlight. Dit klassieke patroon geeft elke ruimte een verfijnde en luxe uitstraling. Visgraatvloeren zijn niet alleen esthetisch, ze zijn ook super veelzijdig. Het patroon is geschikt voor zowel moderne als traditionele interieurs, waardoor je dus eigenlijk nooit de plank misslaat. 

4. Betonlook en grote tegels

Een andere belangrijke trend voor 2025 is de betonlook. Het robuuste en strakke ontwerp sluit perfect aan bij de industriële woonstijl die we nog steeds veel terugzien in moderne interieurs. Denk aan grote tegels in grijstinten of vloeren met een betonlook afwerking. Deze stijl is minimalistisch, maar toch krachtig en biedt een perfecte basis voor moderne meubelstukken en accessoires. Liever wat meer contrast? Ook daarvoor leent betonlook zich uitstekend. Een kleurrijk interieur met vrolijke dessins en een retro touch, kan prima een neutrale basis gebruiken zoals de PVC vloertegels Floris lichtgrijs XL.

Floris lichtgrijs betonlook PVC vloertegel

5. Natuurlijke houtstructuren

Vloeren met natuurlijke houtstructuren blijven ook in 2025 ontzettend populair. Hout brengt warmte en authenticiteit in huis en past in bijna elke interieurstijl, van landelijk tot modern. Dankzij technologische ontwikkelingen zijn PVC- en laminaatvloeren tegenwoordig nauwelijks nog te onderscheiden van echt hout, wat het een stuk betaalbaarder en duurzamer maakt.

Een mooi voorbeeld hiervan is de PVC vloer stroken Sophia beige eiken, een vloer met een prachtige houtstructuur en natuurlijke nerven. Deze vloer straalt authenticiteit uit en biedt tegelijkertijd de voordelen van PVC, zoals eenvoudig onderhoud en slijtvastheid. Ook de Laminaatvloer Lola lichtbruin eiken is een goede keuze voor wie een realistische houtlook vloer wil, met het gemak van laminaat.

PVC stroken Sophia beige eiken
PVC stroken Sophia beige eiken

6. Speelse patronen en geometrie

Patronen maken een sterke comeback in 2025. Van geometrische patronen tot speelse blokken en lijnen, deze vloeren brengen creativiteit en leven in je interieur. Ze zijn vooral populair in speelse, eigentijdse ruimtes zoals een hal, keuken of kantoor. Met de juiste balans tussen patronen en kleuren kun je een ruimte echt uniek maken.

De Hongaarse punt Duna bruin eiken of een kasteelvloer zijn bijvoorbeeld opvallende keuzes voor wie wat meer durft en wat speelsheid in zijn interieur wil brengen. Het klassieke ontwerp met contrastrijke stroken voegt karakter toe aan elke ruimte. Voor wie het iets subtieler wil, zijn er uiteraard ook minimalistische PVC vloeren die de ruimte net dat beetje extra geven.

Neem contact op voor persoonlijk advies

Ben je geïnspireerd geraakt door de vloertrends van 2025 en wil je weten welke vloer uit onze collectie het beste bij jouw interieur past? Neem dan gerust contact met ons op of plan een gratis thuisadvies in. Onze vloerspecialisten staan klaar om je persoonlijk te adviseren en samen de vloer te vinden die niet alleen voldoet aan de vloertrends van 2025, maar ook perfect aansluit bij jouw persoonlijke smaak en wensen. We helpen je graag om jouw interieur te voorzien van een goede basis! Bij Stile Floors vind je gegarandeerd een vloer die past bij jouw wensen én de trends van het komende jaar.

PVC Hongaarse punt Duna bruin eiken

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming

Ontdek de voordelen van vloerverwarming en geschikte vloeren voor een warm en comfortabel huis.…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

Core beige eiken PVC visgraat

7 tips voor het kiezen van een vloer voor jouw nieuwbouwwoning

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht, gefeliciteerd! Het kiezen van de juiste vloer kan best…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het Algemeen Dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC Visgraat vloer Sophia licht eiken | Stile Floors

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC visgraat vloer Vivian rustiek eiken | Stile Floors

Visgraat vs walvisgraat: wat zijn de verschillen?

Visgraat en walvisgraat zijn twee populaire en tijdloze vloerpatronen. Hoewel ze veel op elkaar…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gebruiksklasse PVC vloer

Dit betekenen de gebruiksklassen van jouw vloer

De term “gebruiksklasse” geeft aan hoe geschikt een vloer is voor een bepaalde ruimte…

Minder dan 1 minuut leestijd

#vloertrends 2025
PVC Hongaarse punt Duna bruin eiken

Zes vloertrends van 2025 op een rij

Is je woning toe aan een make-over wilt of een frisse touch? Dan is…

Minder dan 1 minuut leestijd

#m² berekenen
Hongaarse punt Duna warm eiken PVC

Hoe bereken je zelf het aantal m² vloer?

Het berekenen van het aantal m² lijkt misschien eenvoudig, maar vaak moet je met…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1954 reviews.