Een passende vloer bij een kleurrijk interieur

Een kleurrijk interieur is niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen houdt namelijk van veel kleur in huis. Daarnaast is het een kunst om de kleuren te combineren en af te stijlen met passende decoratie. Toch zijn er genoeg simpele mogelijkheden om een kleurrijk interieur te creëren. In combinatie met de juiste vloerkleur zorg je voor een compleet geheel. Wij geven je een aantal mogelijkheden om een kleurrijk interieur te combineren met een geschikte vloer.

Balans in een kleurrijk interieur

Voor een gebalanceerd kleurrijk interieur kun je de 60-30-10 regel toepassen. Zo voorkom je dat het een bonte bedoeling wordt. De regel is erg eenvoudig en kun je ook bij andere woonstijlen toepassen: kies drie kleuren die samen zorgen voor kleur in je ruimte. De eerste kleur (primair) gebruik je voor 60% van de kamer, de tweede (secundair) voor 30% en de derde (accentkleur) voor 10%.

Primaire kleur

Een primaire kleur gebruik je voor 60% in de ruimte. Pas het bijvoorbeeld toe op de muren, vloer en het plafond. Deze kleur zorgt voor de basis van een kleurrijk interieur.

Secundaire kleur

Een secundaire kleur gebruik je voor 30% in de ruimte. Kies bij voorkeur een kleur die lijkt op de primaire kleur, maar nét iets anders is. Hierdoor ontstaat er namelijk een mooi contrast. Ook creëer je dimensie in een kleurrijk interieur. Gebruik deze kleur ook voor een aantal meubels, of bijvoorbeeld een lamp.

Accentkleur

Met de laatste kleur, stap je uit je comfortzone. Deze 10% is namelijk echt de finishing touch voor een kleurrijk interieur. Deze kleur maakt je kamer persoonlijk en zet de puntjes op de i. Probeer contrast te creëren met je basis voor het beste effect. Gebruik de tint bijvoorbeeld in kleine meubels en decoratie om een kleurrijk interieur echt af te maken.

Pasteltinten in je interieur

Pasteltinten zijn hot! Denk hierbij aan de zachte pasteltinten, maar ook aan gave, robuuste kleuren. Veel vloeren passen hier mooi bij, omdat de kleuren op de muur zacht zijn. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden als het op vloeren aankomt. Ga voor een donkere vloer voor een groter contrast, of creëer rust door middel van een lichte visgraat vloer.

Warmte in huis

Wil je graag warmte creëren in je huis? Kies dan voor een gerookte of donkere eiken vloer. Dit soort vloeren zorgen voor een warme, gezellige sfeer in huis. Door dit soort vloeren te combineren met bijvoorbeeld een donkerblauwe of donkergroene muur zorg je voor een gezellige, huiselijke sfeer. Met de juiste verlichting en meubelkeuze is een donkere muur perfect te combineren met een donkere vloer.

Kleur op je vloer

Materiaal, kleur en contrast: je hebt de juiste mix nodig voor een goed gestyled kleurrijk interieur. Sommige combinaties passen nu eenmaal beter bij elkaar dan andere combinaties. Maak gebruik van een witte PVC-vloer. Dit soort vloeren ogen sereen. Een nadeel is dat het saai kan ogen, maar hier is een oplossing voor. Geef je witte of lichte vloer kleur door middel van een vloerkleed. Wit is de perfecte basis om uit te pakken met kleuren. Vloerkleden hebben vaak patronen en verschillende kleuren, een effen ondergrond is hier ideaal voor.

Draai het om: geef kleur aan je vloer

Een ander kleurrijk alternatief is door kleur aan te brengen in je vloer. Dit kan door middel van gekleurde tapijttegels. Kies bijvoorbeeld voor een lichtblauwe tapijttegel voor een frisse uitstraling of ga voor rood als je meer warmte wilt aanbrengen in je huis. Een andere optie voor kleur op je vloer is door middel van een gekleurde gietvloer. Een gekleurde gietvloer is gewaagd, maar kan een uniek en modern resultaat opleveren.

Advies nodig?

Wil je graag weten welke vloer het beste in een kleurrijk interieur past? We geven je graag gratis en vrijblijvend advies aan huis bij het kiezen van de juiste vloer die een kleurrijk interieur voor jou compleet maakt. Ook voor vragen zoals: ‘Welke kleur vloer staat mooi in mijn interieur?’ geven we graag advies. Daarnaast is het ook mogelijk om gratis kleurstalen aan te vragen. Voor meer inspiratie neem een kijkje tussen onze andere blogs.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming

Ontdek de voordelen van vloerverwarming en geschikte vloeren voor een warm en comfortabel huis.…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

Core beige eiken PVC visgraat

7 tips voor het kiezen van een vloer voor jouw nieuwbouwwoning

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht, gefeliciteerd! Het kiezen van de juiste vloer kan best…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het Algemeen Dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC Visgraat vloer Sophia licht eiken | Stile Floors

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

traprenovatie van PVC

Alles over een traprenovatie

Voordat je begint aan een traprenovatie, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1702 reviews.