andes betongrijs

4x moderne vloer inspiratie voor jouw interieur

Een modern interieur kenmerkt zich vaak door de strakke lijnen en simplistische meubels die toch de interesse wekken. Het creëren van een modern interieur klinkt dan ook vrij simpel. Maar schijn bedriegt. Een paar verkeerde keuzes en je moderne interieur oogt al gauw goedkoop, kaal of juist te druk. Maar laten we beginnen bij de basis: een moderne vloer voor in je woning.

Minder dan 1 minuut leestijd

De juiste moderne vloer kiezen 

Een moderne vloer kan jouw woonstijl naar een hoger niveau tillen. Je vloer vormt namelijk de basis voor verdere moderne stijlelementen in je interieur. Je moderne vloer – in combinatie met de juiste meubels, accessoires en raamdecoratie – zorgt voor een samenhangend geheel. 

Er zijn verschillende soorten vloeren die perfect passen binnen een modern interieur. De manier waarop je jouw vloer vervolgens combineert zorgt ervoor dat je een persoonlijke draai geeft aan je woonstijl. Hieronder vind je 4 voorbeelden van hoe je een moderne vloer aan je interieur toevoegt. Laat je inspireren!

1. Een moderne visgraat vloer 

Modern hoeft niet per definitie trendy te zijn – maar het kan wel. In het geval van de visgraat vloer, zijn beide termen van toepassing. Deze vloer zie je tegenwoordig overal terug: in de woonkamer, keuken, de hal en zelfs de badkamer. Maar wat maakt deze vloer nu zo populair? Waarschijnlijk is het antwoord op die vraag te vinden in de veelzijdigheid aan toepassingen van de visgraat.

De strakke lijnen waar we het eerder in dit blog al over hadden worden versterkt door de optische speling die een visgraatmotief met zich meebrengt. Zowel de diagonale planken als de illusie van een punt zorgen voor een sterke samenhang met moderne meubels en accessoires. 

Shop de vloer: Visgraat PVC Vivian beige eiken

 

2. Een gietvloer

Je ziet deze vloer steeds vaker terugkomen in moderne interieurs: de gietvloer. Met een gietvloer kun je helemaal zelf bepalen welke afwerking je kiest. Zo heb je bijvoorbeeld keuze uit een gemarmerde betonlook, een effen afwerking of zelfs een toplaag met glitters.

De reden dat er zoveel mogelijk is met een gietvloer is omdat de toplaag volledig aan te passen is naar eigen wens – het afwerkingsmateriaal wordt namelijk net als verf gewoon gemengd. Het resultaat? Een bijzonder strakke vloer die niet afleidt van je moderne interieur maar wel degelijk iets bijdraagt aan het geheel. 

3. Een moderne houten vloer 

Wie hout vooral associeert met een klassieke of landelijke woonstijl denkt waarschijnlijk enkel aan de ruwe en onbehandeld ogende planken die vaak in dit type interieur liggen. Toch heeft een houten vloer veel meer te bieden. Ook als moderne vloer is hout een uitstekende keuze. 

Met name houten vloeren in licht eiken of met een subtiele whitewash combineren prachtig met een modern interieur. Kies je voor een rechte legwijze – dus niet voor bijvoorbeeld een visgraat of Hongaarse punt – zorg dan dat je de planken in de lengte plaatst. Op die manier oogt een ruimte ook nog eens een stuk groter. Kortom, een houten vloer fungeert ook prima als moderne vloerbekleding.

Shop de vloer: PVC vloertegels Real lichtgrijs

4.Gevlinderd beton 

Naast de gietvloer kun je natuurlijk ook kiezen voor massief beton. Door een betonvloer in je woning te laten storten en vervolgens een mooie afwerking te kiezen, krijg je een prachtig en robuust resultaat. Ideaal voor in je moderne interieur. 

Gevlinderd beton of woonbeton is zo bewerkt dat het zeer geschikt is als vloer in de woonkamer en/of keuken. Deze afwerking behoudt namelijk de kleur en de eigenschappen van beton maar voelt tegelijkertijd zacht aan en is slijtvast. 

Vind je de uitstraling van beton mooi maar wil je liever geen echte betonvloer storten? Of is de mogelijkheid er simpelweg niet in je woning? Dan kun je natuurlijk altijd nog kiezen voor betonlook PVC

Hoe kies je de juiste vloer voor je moderne interieur?

Online een vloer bestellen is best lastig. Komt de kleur van de vloer op je beeldscherm met de daadwerkelijke kleur of blijkt deze toch af te wijken? Om een onaangename verrassing te voorkomen kun je natuurlijk altijd eerst gratis kleurstalen aanvragen.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Over de floor bij… Britt van @gelukvanbritt

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC visgraat kwaliteit

De kwaliteit van PVC vloeren

Een vloer is één van de meest bepalende factoren in je interieur. Het is…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer visgraat

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur | Stile Floors

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur Bohemian, ook wel boho genoemd, is een…

4 minuten leestijd

PVC Visgraat Sophia beige eiken

Nieuwe vloer kiezen | Stile Floors

Een nieuwe vloer kiezen Een nieuwe vloer kiezen is niet altijd even makkelijk. Als…

4 minuten leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1304 reviews.