Luxe vloer ideeën

Het creëren van een specifieke interieurstijl begint vaak met het uitzoeken van de juiste vloer. Door deze vloer te combineren met een kleur op de muur, ontstaat er een goede basis voor de interieurstijl. Op basis hiervan ga je verder met de keuze voor de meubels. Wil je graag een luxe uitstraling meegeven aan je interieur? Dan is het belangrijk dat je ook een luxe vloer kiest. In deze blog geven we je verschillende ideeën voor een luxe vloer.

Waar denk je aan bij een luxe interieur?

Bij een luxe interieur zorg je voor een vorstelijk gevoel. Denk bijvoorbeeld aan statige kroonluchters, fluwelen banken of accessoires en accenten van marmer. Bij een luxe uitstraling zijn niet alleen de meubels van groot belang, maar speelt een luxe vloer ook een grote rol. De luxe vloer vormt namelijk de basis voor een bijzondere sfeer van oude herenhuizen en kastelen in je woning. Vaak zie je dat luxe woonstijlen gecombineerd worden met klassieke stijlen.

Wat is een luxe vloer?

Een luxe vloer hoeft niet altijd duur te zijn, maar heeft wel een luxe uitstraling. Er is niet één type vloer die je specifiek moet kiezen om deze stijl te creëren. We geven je daarom voorbeelden van welke soorten je kunt inzetten om een luxe vloer te realiseren in de ruimte.

1. Materiaal

Wil je een luxe vloer plaatsen, waar je ook jarenlang plezier van hebt? Kies dan voor het materiaal PVC. Deze vloersoort is nauwelijks te onderscheiden van natuurlijk hout. Deze luxe vloer is gemaakt van kunststof en is opgebouwd uit verschillende lagen polyvinylchloride. De vloer bevat dus geen echt hout of steen. Inmiddels zijn de technieken zo ver dat je deze vloeren bijna niet kunt onderscheiden van de echte natuurlijke materialen.

Je wil dat je luxe vloer lang meegaat en tegen een stootje kan. Dat is bij PVC het geval. Ook leg je deze vloer in alle soorten ruimtes van je woning.

2. Patronen

Luxe vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende patronen. Een eerste voorbeeld van een luxe vloerpatroon is walvisgraat. Dankzij de extra grote planken oogt de ruimte groter en het motief draagt bij aan een prachtig optisch effect.

Een andere prachtige optie is een vloertegels. Kies een kleur tegel die past bij de andere kleuren in de ruimte. Kleuren zoals taupe, beige en antraciet kunnen zorgen voor een luxe vloer uitstraling. Vooral in ruimtes zoals de keuken en badkamer zijn tegels prachtig om te gebruiken.

Een derde optie is visgraat. Dit patroon voegt een luxe uitstraling toe en zorgt daarnaast voor een stijlvol karakter in ieder interieur. Wil je graag een patroon in je interieur toevoegen, maar heeft visgraat niet je voorkeur? Kies dan voor een luxe vloer met een Hongaarse punt. Deze twee patronen lijken erg veel op elkaar, maar zorgen toch voor een compleet andere uitstraling. Ben je benieuwd naar de verschillen? We schreven er een handige blog over.

3. Kleuren

Een luxe vloer creëer je met verschillende kleuren. Lichte kleuren horen hier zeker bij. Het zorgt namelijk voor karakter en een luxe uitstraling. Daarnaast is het met lichte kleuren eenvoudig om combinaties te maken met de rest van je interieur.

Wil je graag contrast aanbrengen in de ruimte? Kies dan voor een prachtige donkere vloer. Kies bijvoorbeeld een donkerbruine of donkergrijze vloer en combineer dit met contrasterende meubels. Of kies een contrasterende kleur op de muur. Maar ook een donkere, luxe vloer combineer je prima met donkere meubels of muren in een donkere kleur.

Een luxe vloer bij een luxe interieur

Nu je weet wat een luxe interieur is én wat een luxe vloer is, is het belangrijk dat je een goede combinatie kunt maken. Hierdoor zorg je er namelijk voor dat je het perfecte plaatje creëert. Een luxe vloer is bijvoorbeeld een mooie visgraatvloer. Kleuren die voor deze woonstijl goed van pas komen, zijn grijs of warm eiken. Maar ook donkere kleuren zorgen voor een prachtige basis.

Om het af te maken, kun je er ook voor kiezen om band en bies toe te voegen. Deze afwerking geeft namelijk een luxe en klassieke uitstraling aan je interieur. Een andere luxe vloer is de Hongaarse punt. Deze vloer is verkrijgbaar in verschillende houttinten en zorgt voor een strak geheel.

De combinatie met vloerverwarming

Steeds meer huizen zijn voorzien van vloerverwarming. Dit is een comfortabele manier om je huis te verwarmen. Een luxe vloer gaat goed gepaard met een verwarmde vloer. Je kunt zelfs flink besparen op je energiekosten.

Een luxe vloer in jouw woning

Zoek je een nieuwe luxe vloer, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Dan helpt Stile Floors je graag verder! Je hebt de mogelijkheid om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat in te plannen. We behandelen dan al je vragen en maken je ruimte graag af!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

samlarissa

Over de floor bij… Sam van @samlarissa

Een tijdje geleden waren wij over de vloer bij Sam en haar gezin. Al…

Minder dan 1 minuut leestijd

Monique

Over de floor bij… Monique van @monaatje_huisnr15

We mochten over de vloer komen bij de 44-jarige Monique en haar gezin. Haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

@mijn.gezin

Over de floor bij… Danitsja (@mijn.gezin)

Onlangs waren we over de vloer bij Danitsja en haar gezin in Bunschoten-Spakenburg. Samen…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer snijverlies

Snijverlies bij het leggen van een PVC vloer

In deze blog van Stile Floors geven we je informatie over snijverlies bij PVC.…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1431 reviews.