Klik of plak PVC: wat zijn de verschillen?

PVC is erg populair. Dit komt door de vele voordelen van de vloer. Dit type vloer is waterbestendig, geluiddempend en is ook goed te combineren met vloerverwarming. Ben je van plan om een PVC vloer te kopen, maar weet je niet of je klik of plak PVC moet kiezen? Dat vinden we bij Stile Floors erg begrijpelijk. In deze blog lees je wat de verschillen zijn tussen klik PVC en plak PVC.

PVC vloeren kiezen

Bij Stile Floors heb je veel keuze uit verschillende soorten vloeren. Zo kies je uit een rechte plank, verkrijgbaar in een klik of plak PVC variant. Ook kun je kiezen uit klik of plak PVC visgraat patroon of Hongaarse punt. Voordat je een keuze maakt uit de kleur en model vloer, is het handig om te kiezen: ga je voor klik of plak PVC?

Klik of plak PVC: de verschillen en overeenkomsten

De twee vloeren bestaan beide uit kunststof. Toch zijn er verschillen tussen deze twee varianten. Of je uiteindelijk kiest voor klik of plak PVC, hangt af van je eigen voorkeuren en eisen. Het grootste verschil tussen klik en plak PVC is de manier waarop je de vloeren legt. Plak PVC (ook wel Dryback PVC genoemd), bestaat uit flexibele stroken. Deze stroken worden verlijmd op de ondergrond. Het is bij dit type vloer van groot belang dat de ondergrond vlak is. Voordat je begint met het leggen van plak PVC, is het nodig om de bodem egaal te maken. Deze vloeren worden vaak gelegd door vakmensen.

Een klik PVC vloer leg je eenvoudig zelf. Dit komt door het kliksysteem dat je gebruikt om de vloer te leggen. Wil je een vloer die je makkelijk kan meeverhuizen en twijfel je tussen klik of plak PVC, dan raden we het aan om voor de klikvariant te kiezen.

We krijgen regelmatig de vraag: ‘Welke variant is beter: klik of plak PVC?’ Daarop is ons antwoord dat op dit gebied de vloeren niet veel van elkaar verschillen. De kwaliteit van beide vloeren is ontzettend goed. Daarom kun je de keuze tussen klik of plak PVC het beste baseren op je wensen en eisen.

De overeenkomsten

Er zijn ook overeenkomsten tussen de twee vloeren:

  • Beide varianten zijn gemaakt van sterk kunststof;
  • De vloeren zijn 100% waterbestendig;
  • Ze zijn geschikt voor vloerverwarming;
  • De vloeren hebben een realistische houtlook of steenlook.

Het voordeel van klik PVC

Klik PVC leg je gemakkelijk zelf. Dit komt door de verbinding bij de kunststof vloeren. Je kunt het goed vergelijken met het leggen van laminaat. De vloeren worden daarom ook wel doe-het-zelfvloeren genoemd. Voor dit type vloer heb je een ondervloer nodig. Egaliseren is niet nodig. Ondanks dat type vloer een klikverbinding heeft, is het wel gewoon 100% waterbestendig. Daarnaast kun je bij een verhuizing deze vloer ook weer meenemen naar je nieuwe woning.

Het voordeel van plak PVC

Met plak PVC haal je het hoogst haalbare rendement uit je vloerverwarming. Dit komt door het verlijmen van dun materiaal. Een ander voordeel van plak PVC is dat je in principe geen plinten nodig hebt. Als je dit wel wil, is het wel gewoon mogelijk. Maak je hier geen gebruik van? Dan creëer je een moderne en strakke look. Die stijl ontstaat omdat je de vloer en muur naadloos laat overlopen. Dit type vloer wordt verlijmd en daarna aangedrukt, net zoals bij plaklaminaat. Hierdoor ligt de vloer ontzettend strak. Daarnaast kun je met een plak PVC vloer eindeloos veel patronen leggen.

Voordat je deze vloer laat plaatsen, is het belangrijk dat er geen hoogteverschillen of oneffenheden op de ondergrond aanwezig zijn. Het is daarom belangrijk om (als het nodig is) je vloer te laten egaliseren door een vakman. Voor het leggen van een plak PVC vloer raden we je ook aan om specialisten in te schakelen. Het voordeel van dit type vloer is wel dat je geen ondervloer nodig hebt.

Klik of plak PVC bij vloerverwarming?

Als je vloerverwarming onder je vloer hebt liggen, wil je natuurlijk graag weten wat het beste werkt: klik of plak PVC. Beide varianten zijn geschikt, maar de plakvariant heeft over het algemeen een hoger rendement. Dat komt omdat de vloer verlijmd wordt en er geen ondervloer nodig is. Ook geleidt de warmte daardoor iets sneller.

Heb je nog vragen over klik of plak PVC?

Klik of plak PVC: welke variant heeft jouw voorkeur? We hopen dat je meer duidelijkheid hebt gekregen over de verschillen en dat je een goede keuze kunt maken tussen klik of plak PVC. Vind je het lastig om een keuze te maken, of heb je behoefte aan advies over klik of plak PVC? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesafspraak op locatie aan! Onze specialist komt bij je langs en neemt altijd genoeg kleurstalen mee. We delen namelijk graag onze passie voor vloeren. Heb je nog vragen over klik of plak PVC? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder en denken ook graag met je mee.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer Attico visgraat 81 | Stile Floors

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

dichte trap met PVC

Bekleed jouw dichte trap om hem weer te laten stralen

In dit artikel bespreken we waarom PVC een ideale optie is voor het bekleden…

Minder dan 1 minuut leestijd

Stephanie

Over de floor bij… Stephanie van @huisjevansteph

In deze blog mogen we binnenkijken bij Stephanie en haar gezin in Tilburg. Dit…

Minder dan 1 minuut leestijd

nieuwbouw traprenovatie

Renoveer je kale nieuwbouwtrap met deze tips

Gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwbouwwoning! Er komt ook een drukke periode op…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1579 reviews.