PVC visgraat vloer PVC vloer

Krassen op je PVC vloer: zo werk je ze weg

Heb je krassen in je PVC vloer en wil je de krassen wegwerken? In de blog van Stile Floors geven we je tips waardoor jouw vloer er weer als nieuw uit ziet!

4 minuten leestijd

Krassen wegwerken op een PVC vloer

Vaak gaat het heel erg lang goed, maar dan: een kras in je PVC vloer. Gelukkig is een PVC vloer krasbestendig, maar soms gebeurt het toch onder dat je er erg in hebt. Gelukkig is er geen man over boord als er een kras in je PVC vloer zit, want in deze blog vertellen wij je alles over het wegwerken van krassen op je PVC vloer. Maar we geven je ook graag informatie over het behandelen en herstellen van krassen. Zo blijft jouw Hongaarse punt mooi én goed onderhouden!

Wat is een PVC vloer?

Voordat we je meer vertellen over het herstellen van een PVC vloer, is het belangrijk dat je weet wat een PVC vloer is. Dit namelijk is een vloer zonder hout. De vloer is opgebouwd uit verschillende lagen polyvinylchloride en het product wordt gemaakt van kunststof. De vloer is inmiddels zo ver ontwikkeld dat het bijna niet meer te onderscheiden is van een echte houten vloer. Ook bij Stile Floors zijn we fan! Daarom verkopen we veel verschillende modellen vloeren, waaronder de vloer met rechte planken, maar ook de populaire visgraatvloer of Hongaarse punt vind je terug in ons assortiment.

Hoe ontstaan de krassen op een vloer?

PVC vloeren beschikken over een ijzersterke slijtlaag, die ervoor zorgt dat het zo veel mogelijk krassen tegengaat. Toch zijn er helaas genoeg manieren om toch krassen in je mooie vloer te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een vaas die van tafel valt, je kind die met een scherp voorwerp over de vloer krast of je nieuwe meubel die over de vloer schuift, waarvan je was vergeten dat er nog geen vilt onder zat. Er zijn dus heel veel dingen waardoor je krassen op je vloer krijgt, zonder dat je er zelf iets aan kunt doen. Voordat je er erg in hebt, is het zover: een kras.

Een beschadigde PVC vloer behandelen

Kleine krassen in een vloer zijn eenvoudig te herstellen door het gebruik van een reparatieset van Dr. Schutz die bijvoorbeeld via bol.com is te verkrijgen. Diepe krassen in een PVC vloer wegwerken met een reparatieset is niet zo heel eenvoudig. Als diepe krassen eenmaal zijn gemaakt, kun je daar weinig aan veranderen. Gelukkig is het wel mogelijk om krassen te herstellen. Heb je bijvoorbeeld PVC vloertegels in je huis woning liggen? Dan is het mogelijk om een specifieke tegel te vernieuwen. Hierdoor lijkt je vloer weer als nieuw! Wil je je vloer vooraf al extra goed beschermen? Bij Stile Floors adviseren we het gebruik van de schoonmaakmiddelen van James. Op onze site kan je een handig starterssetje met deze schoonmaakmiddelen bestellen, waarbij een duidelijke instructie is inbegrepen.

De krassen op PVC herstellen

Zit er een kleine kras in je PVC vloer? Dit is gelukkig makkelijk te herstellen door gebruik te maken van een reparatieset. Als je gebruik maakt van zo’n set, is het de bedoeling dat je de kras vult met een mix van gesmolten wasblokjes. Deze sets zijn geschikt voor alle soorten PVC vloeren. Daarnaast is het ook mogelijk om de krassen in je vloer te herstellen door een PVC polish te gebruiken. Dit product is alleen geschikt voor het herstellen van krasjes in de bovenste laag van de vloer. Voor PVC vloeren geldt dat ze niet geschuurd kunnen worden, zoals dit bij parketvloeren gebeurt. Daar zijn deze vloeren namelijk niet voor gemaakt. Het materiaal is hier daarnaast ook te dun voor.

Planken van een PVC vloer vervangen

Als je diepe krassen wil gaan wegwerken met een reparatieset, is het goed om te weten dat dit niet heel eenvoudig is. Vaak wordt er gekozen voor een andere manier van herstel. Heb je een plak PVC vloer met beschadigingen? Dan wordt er vaak gekozen voor het volledig verwijderen van de beschadigde plak PVC strook. Als je plak PVC planken gaat vervangen, kost het minder tijd dan het gebruik van een reparatieset. Omdat het een precies en secuur werkje is om de kleur van de vloer te creëren en alles kras voor kras te herstellen, wordt er vaker gekozen voor het vervangen van de plank. Wil je de planken van jouw PVC vloer vervangen? Neem dan contact met ons op, we kijken dan naar de mogelijkheden die er zijn.

 

Voorkomen is beter dan genezen!

Is jouw PVC visgraat vloer nog schadevrij en wil je dat graag zo houden? Dan zijn er ook een aantal tips om je vloer zo mooi mogelijk te houden. De eerste tip is om viltjes te gebruiken onder je meubels. Dit is een relatief goedkoop product dat je erg makkelijk onder stoelpoten, tafels en banken kunt bevestigen. Een tweede tip om te voorkomen dat je krassen op je vloer krijgt, is het aanschaffen van een schoonloopmat. Deze matten leg je bij je voor- of achterdeur zodat iedereen bij binnenkomst de schoenzolen kan schoonvegen. Zo voorkom je dat er onnodig veel zand en steentjes onder schoenen blijven zitten. Hierdoor verklein je de kans op krassen in je vloer. Door regelmatig te stofzuigen verwijder je het zand en de steentjes die toch per ongeluk mee naar binnen zijn gekomen. De derde tip is het regelmatig stofzuigen en schoonmaken van je PVC vloer. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan ook eens onze blog over het schoonmaken van je PVC vloer.

 

Toch tijd voor een nieuwe vloer?

Wordt het toch echt tijd voor een nieuwe vloer, of ben je gewoon toe aan iets anders? Bekijk dan alle verschillende vloeren in de webshop van Stile Floors. Ben je op zoek naar een PVC vloer, of wil je toch liever laminaat of tapijttegels? Creëer een prachtige look in je keuken, woonkamer of slaapkamer met een prachtige vloer. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag verder én denken graag met je mee.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

samlarissa

Over de floor bij… Sam van @samlarissa

Een tijdje geleden waren wij over de vloer bij Sam en haar gezin. Al…

Minder dan 1 minuut leestijd

Monique

Over de floor bij… Monique van @monaatje_huisnr15

We mochten over de vloer komen bij de 44-jarige Monique en haar gezin. Haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

@mijn.gezin

Over de floor bij… Danitsja (@mijn.gezin)

Onlangs waren we over de vloer bij Danitsja en haar gezin in Bunschoten-Spakenburg. Samen…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer snijverlies

Snijverlies bij het leggen van een PVC vloer

In deze blog van Stile Floors geven we je informatie over snijverlies bij PVC.…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1431 reviews.