PVC visgraat vloer eiken

Je pvc vloer schoonmaken, hoe doe je dat?

Een pvc vloer schoonmaken is gelukkig erg eenvoudig. Je moet alleen wel even weten hoe het moet. Lees hier hoe je jouw pvc vloer optimaal schoonhoudt.

Minder dan 1 minuut leestijd

Hoe maak je een pvc-vloer schoon?

In tegenstelling tot een houten of stenen vloer, is het reinigen van een pvc vloer heel eenvoudig. Maar om een vloer mooi te houden, heeft ook een pvc vloer af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Hieronder zijn een aantal tips opgesomd voor het schoonmaken van een pvc vloer.

1. Verwijder de vlekken snel

Heb je geknoeid met etensresten op je vloer? Dan is het verstandig om direct de vlekken te verwijderen met een vochtige doek. Een vlek kan namelijk snel in de vloer trekken, zeker wanneer de zon op de vlek schijnt.

2. Stofzuig de vloer regelmatig

Als er zand of steentjes op de vloer liggen, kan dit zorgen voor krassen. Vaak gebeurt dit ongemerkt, dus daarom is het handig om meerdere keren per week te stofzuigen. Zeker met kinderen en huisdieren komt er sneller vuil in huis.

3. Gebruik een stofwisser of goed uitgewrongen dweil

Als je de vloer vochtig wil reinigen kan je dit het beste doen met een stofwisser. Deze doseert  gemakkelijk de hoeveelheid vocht via de ‘spray-functie’. Als je de vacht van de stofwisser regelmatig schoonmaakt, blijft er geen stof achter. Wil je de vloer toch liever dweilen? Wring dan de dweil goed uit voor gebruik, zodat er niet te veel vocht op de vloer achterblijft.

4. Schoonmaakmiddelen zonder zeep 

Bij het schoonmaken van pvc vloeren kan je het beste schoonmaakmiddelen die zeep bevatten vermijden. De vloer wordt hierdoor glad en de middelen kunnen doffe plekken en strepen veroorzaken. Je kunt beter schoonmaakmiddelen gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor het schoonmaken van pvc vloeren. Bijvoorbeeld het James schoonmaaksetje. Deze startersset bevat alle producten die je nodig hebt bij het eerste onderhoud bij vlekongelukken. Ben je op zoek naar andere schoonmaakmiddelen voor je vloer? Bekijk dan de website van James, voor verschillende producten voor je vloer.

5. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel

De dosering van schoonmaakmiddelen kan per middel verschillen. Kijk daarom goed naar het etiket op de fles, hier staat namelijk de precieze hoeveelheid op. Te vaak overdoseren zorgt ervoor dat er vlekken en een doffe waas op je vloer ontstaan.

6. Gebruik geen stoomreiniger

Het lijkt misschien handig om je vloer schoon te maken met een stoomreiniger. Toch is het voor een PVC vloer sterk af te raden. De hoge temperatuur die een stoomreiniger met zich meedraagt is erg schadelijk voor de vloer. Wij raden je aan om je vloer gewoon lekker ouderwets te dweilen. Hiermee zorg je ervoor dat je vloer het langste mooi blijft!

Nog jarenlang plezier van je vloer

Nu je weet hoe je het beste je pvc vloer kan reinigen, weet je zeker dat je vloer nog jarenlang mooi blijft. Zitten er toch storende vlekken op die je er niet meer afkrijgt? Neem dan contact met ons op, onze specialisten weten alles van pvc vloeren en vinden vast een passende oplossing voor je.  

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

PVC visgraat kwaliteit

De kwaliteit van PVC vloeren

Een vloer is één van de meest bepalende factoren in je interieur. Het is…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer visgraat

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur | Stile Floors

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur Bohemian, ook wel boho genoemd, is een…

4 minuten leestijd

PVC Visgraat Sophia beige eiken

Nieuwe vloer kiezen | Stile Floors

Een nieuwe vloer kiezen Een nieuwe vloer kiezen is niet altijd even makkelijk. Als…

4 minuten leestijd

Alles over Scandinavische vloeren | Stile Floors

Ontdek de charme van de Scandinavische vloeren in je interieur! Lees onze blog voor…

Minder dan 1 minuut leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1298 reviews.