Je pvc vloer schoonmaken, hoe doe je dat?

Een pvc vloer schoonmaken is gelukkig erg eenvoudig. Je moet alleen wel even weten hoe het moet. Lees hier hoe je jouw pvc vloer optimaal schoonhoudt.

2 minuten leestijd

Als je thuis een pvc vloer hebt liggen, dan is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Pvc vloeren bestaan uit verschillende lagen kunststof polyvinylchloride. Doordat het geen hout bevat, is het onderhouden van de vloer erg makkelijk. Om de vloer zo min mogelijk schade aan te brengen, lees je hier een paar tips om een pvc-vloer te reinigen en te onderhouden.

Hoe maak je een pvc-vloer schoon?

In tegenstelling tot een houten of stenen vloer, is het reinigen van een pvc vloer heel eenvoudig. Maar om een vloer mooi te houden, heeft ook een pvc vloer af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Hieronder zijn een aantal tips opgesomd voor het schoonmaken van een pvc vloer.

1. Verwijder de vlekken snel

Heb je geknoeid met etensresten op je vloer? Dan is het verstandig om direct de vlekken te verwijderen met een vochtige doek. Een vlek kan namelijk snel in de vloer trekken, zeker wanneer de zon op de vlek schijnt.

2. Stofzuig de vloer regelmatig

Als er zand of steentjes op de vloer liggen, kan dit zorgen voor krassen. Vaak gebeurt dit ongemerkt, dus daarom is het handig om meerdere keren per week te stofzuigen. Zeker met kinderen en huisdieren komt er sneller vuil in huis.

3. Gebruik een stofwisser of goed uitgewrongen dweil

Als je de vloer vochtig wil reinigen kan je dit het beste doen met een stofwisser. Deze doseert  gemakkelijk de hoeveelheid vocht via de ‘spray-functie’. Als je de vacht van de stofwisser regelmatig schoonmaakt, blijft er geen stof achter. Wil je de vloer toch liever dweilen? Wring dan de dweil goed uit voor gebruik, zodat er niet te veel vocht op de vloer achterblijft.

pvc vloer schoonmaken

4. Schoonmaakmiddelen zonder zeep 

Bij het schoonmaken van pvc vloeren kan je het beste schoonmaakmiddelen die zeep bevatten vermijden. De vloer wordt hierdoor glad en de middelen kunnen doffe plekken en strepen veroorzaken. Je kunt beter schoonmaakmiddelen gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor het schoonmaken van pvc vloeren.

5. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel

De dosering van schoonmaakmiddelen kan per middel verschillen. Kijk daarom goed naar het etiket op de fles, hier staat namelijk de precieze hoeveelheid op. Te vaak overdoseren zorgt ervoor dat er vlekken en een doffe waas op je vloer ontstaan.

Nog jarenlang plezier van je vloer

Nu je weet hoe je het beste je pvc vloer kan reinigen, weet je zeker dat je vloer nog jarenlang mooi blijft. Zitten er toch storende vlekken op die je er niet meer afkrijgt? Neem dan contact met ons op, onze specialisten weten alles van pvc vloeren en vinden vast een passende oplossing voor je.  

 

Waarom Stile Floors

  • Gratis kleurstalen
  • Vrijblijvend advies aan huis
  • Vakkundige legservice
  • Klanten beoordelen ons met een 9+

Wist je dat Stile Floors ook:

  • Je trap kan bekleden
  • Je (MDF) plinten kan monteren
  • Je vloerverwarming kan organiseren
  • Je bijpassende karpet regelt

Wij komen graag over de vloer met onze grote voorbeelden! Maak een vrijblijvende adviesafspraak met één van onze vloerspecialisten en wij komen GRATIS naar jou toe.

Ik wil een afspraak maken Thijs-Jan

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

real lichtgrijs beton

Op zoek naar vloer inspiratie? Ontdek deze 5 tips!

Ontdek deze vloer inspiratie voor jouw interieur en vind de perfecte vloer! Handige tips…

3 minuten leestijd

Is een pvc vloer krasbestendig? Info en tips voor het behoud van je vloer

We krijgen vaak de vraag of een pvc vloer krasbestendig is. Ontdek hier alle…

4 minuten leestijd

Een geluiddempende vloer kiezen: 3 handige tips

Contactgeluiden kunnen het woonplezier van jou of je buren flink in de weg zitten.…

2 minuten leestijd

Uitgelicht: de voordelen van pvc trapbekleding

Pvc trapbekleding brengt vele voordelen met zich mee. Welke dat zijn? Stile Floors bespreekt…

3 minuten leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 342 reviews.