Je PVC vloer schoonmaken: hoe doe je dat?

Voor we je alle tips en hulpmiddelen bieden om je PVC vloer goed schoon te maken, nog even een andere tip. Voorkomen is immers beter dan genezen. Wil jij doffe vlekken op je PVC vloer voorkomen? Dan kan je het beste vilt gebruiken voor je PVC vloer. Door vilt onder meubels te plakken die je vaak verschuift, voorkom je krassen en doffe plekken. Dit is een simpele, maar efficiënte manier om zo lang mogelijk van je vloer te genieten.

Eenvoudig onderhoud

In tegenstelling tot een houten of stenen vloer, is het reinigen van een PVC vloer heel eenvoudig. Maar om een vloer mooi te houden, heeft ook een PVC vloer af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Hieronder zijn een aantal tips opgesomd voor het schoonmaken van een PVC vloer.

schoonmaaksetje James

Reinigen doe je met James

Bekijk hier onze collectie schoonmaakmiddelen

Bekijk schoonmaakmiddelen

1. Verwijder de vlekken snel

Heb je geknoeid met etensresten op je vloer? Dan is het verstandig om direct de vlekken te verwijderen met een vochtige doek. Een vlek kan namelijk snel in de vloer trekken, zeker wanneer de zon op de vlek schijnt.

2. Stofzuig de vloer regelmatig

Als er zand of steentjes op de vloer liggen, kan dit zorgen voor krassen. Vaak gebeurt dit ongemerkt, dus daarom is het handig om meerdere keren per week te stofzuigen. Zeker met kinderen en huisdieren komt er sneller vuil in huis. Lees hier ook onze blog met info en tips over het behoud van je PVC vloer en hoe je krassen kunt voorkomen.

3. Gebruik een stofwisser of goed uitgewrongen dweil

Als je de PVC vloer wilt dweilen of vochtig wilt reinigen, kan je dit het beste doen met een stofwisser. Deze doseert gemakkelijk de hoeveelheid vocht via de ‘spray-functie’. Als je de vacht van de stofwisser regelmatig schoonmaakt, blijft er geen stof achter. Wil je de vloer toch liever dweilen? Wring dan de dweil goed uit voor gebruik, zodat er niet te veel vocht op de vloer achterblijft.

4. Schoonmaakmiddelen zonder zeep 

Bij het schoonmaken van PVC vloeren kan je het beste schoonmaakmiddelen die zeep bevatten vermijden. De vloer wordt hierdoor glad en de middelen kunnen doffe plekken en strepen veroorzaken. Je kunt beter schoonmaakmiddelen gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor het schoonmaken van PVC vloeren. Bijvoorbeeld het James schoonmaaksetje. Deze startersset bevat alle producten die je nodig hebt bij het eerste onderhoud bij vlekongelukken. Ben je op zoek naar andere schoonmaakmiddelen voor je vloer? Bekijk dan de website van James, voor verschillende producten voor je vloer.

5. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel

De dosering van schoonmaakmiddelen voor je PVC vloer kan per middel verschillen. Kijk daarom goed naar het etiket op de fles, hier staat namelijk de precieze hoeveelheid op. Te vaak overdoseren zorgt ervoor dat er vlekken en een doffe waas op je vloer ontstaan.

6. Gebruik geen stoomreiniger

Het lijkt misschien handig om je vloer schoon te maken met een stoomreiniger. Toch is het gebruik van een stoomreiniger voor een PVC vloer sterk af te raden. De hoge temperatuur die een stoomreiniger met zich meedraagt, is erg schadelijk voor de vloer. Wij raden je aan om je vloer gewoon lekker ouderwets te dweilen. Hiermee zorg je ervoor dat je vloer het langste mooi blijft!

Nog jarenlang plezier van je vloer

Nu je weet hoe je het beste je PVC vloer kan reinigen, weet je zeker dat je vloer nog jarenlang mooi blijft. Zitten er toch storende vlekken op die je er niet meer afkrijgt? Neem dan contact met ons op, onze specialisten weten alles van PVC vloeren en vinden vast een passende oplossing voor je.  

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

eiken wandpanelen achter tv

Welke vloeren zijn er allemaal?

Met zoveel verschillende vloersoorten beschikbaar, kan het kiezen van de juiste vloer best een…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het algemeen dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vivian beige eiken XL

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Sophia licht eiken

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1670 reviews.