PVC visgraat vloer eiken

Je pvc vloer schoonmaken, hoe doe je dat?

Een pvc vloer schoonmaken is gelukkig erg eenvoudig. Je moet alleen wel even weten hoe het moet. Lees hier hoe je jouw pvc vloer optimaal schoonhoudt.

2 minuten leestijd

Als je thuis een pvc vloer hebt liggen, dan is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Pvc vloeren bestaan uit verschillende lagen kunststof polyvinylchloride. Doordat het geen hout bevat, is het onderhouden van de vloer erg makkelijk. Om de vloer zo min mogelijk schade aan te brengen, lees je hier een paar tips om een pvc-vloer te reinigen en te onderhouden.

Hoe maak je een pvc-vloer schoon?

In tegenstelling tot een houten of stenen vloer, is het reinigen van een pvc vloer heel eenvoudig. Maar om een vloer mooi te houden, heeft ook een pvc vloer af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Hieronder zijn een aantal tips opgesomd voor het schoonmaken van een pvc vloer.

1. Verwijder de vlekken snel

Heb je geknoeid met etensresten op je vloer? Dan is het verstandig om direct de vlekken te verwijderen met een vochtige doek. Een vlek kan namelijk snel in de vloer trekken, zeker wanneer de zon op de vlek schijnt.

2. Stofzuig de vloer regelmatig

Als er zand of steentjes op de vloer liggen, kan dit zorgen voor krassen. Vaak gebeurt dit ongemerkt, dus daarom is het handig om meerdere keren per week te stofzuigen. Zeker met kinderen en huisdieren komt er sneller vuil in huis.

3. Gebruik een stofwisser of goed uitgewrongen dweil

Als je de vloer vochtig wil reinigen kan je dit het beste doen met een stofwisser. Deze doseert  gemakkelijk de hoeveelheid vocht via de ‘spray-functie’. Als je de vacht van de stofwisser regelmatig schoonmaakt, blijft er geen stof achter. Wil je de vloer toch liever dweilen? Wring dan de dweil goed uit voor gebruik, zodat er niet te veel vocht op de vloer achterblijft.

pvc vloer schoonmaken

4. Schoonmaakmiddelen zonder zeep 

Bij het schoonmaken van pvc vloeren kan je het beste schoonmaakmiddelen die zeep bevatten vermijden. De vloer wordt hierdoor glad en de middelen kunnen doffe plekken en strepen veroorzaken. Je kunt beter schoonmaakmiddelen gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor het schoonmaken van pvc vloeren. Bijvoorbeeld het James schoonmaaksetje. Deze startersset bevat alle producten die je nodig hebt bij het eerste onderhoud bij vlekongelukken. Ben je op zoek naar andere schoonmaakmiddelen voor je vloer? Bekijk dan de website van James, voor verschillende producten voor je vloer.

5. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel

De dosering van schoonmaakmiddelen kan per middel verschillen. Kijk daarom goed naar het etiket op de fles, hier staat namelijk de precieze hoeveelheid op. Te vaak overdoseren zorgt ervoor dat er vlekken en een doffe waas op je vloer ontstaan.

Nog jarenlang plezier van je vloer

Nu je weet hoe je het beste je pvc vloer kan reinigen, weet je zeker dat je vloer nog jarenlang mooi blijft. Zitten er toch storende vlekken op die je er niet meer afkrijgt? Neem dan contact met ons op, onze specialisten weten alles van pvc vloeren en vinden vast een passende oplossing voor je.  

 

Waarom Stile Floors

  • Gratis kleurstalen
  • Vrijblijvend advies aan huis, lekker makkelijk
  • We zijn eerlijk, open en transparant
  • Direct de scherpste prijs, verzekerd van een goed eindresultaat
  • Klanten beoordelen ons met een 9+

Wist je dat Stile Floors ook:

  • Binnen elk termijn je vloer legt
  • Een eigen vakkundige legservice heeft
  • Je vloerverwarming organiseert
  • Je plinten plaatst & traprenovaties uitvoert

Wij komen graag over de vloer met onze grote voorbeelden! Maak een vrijblijvende adviesafspraak met één van onze vloerspecialisten en wij komen GRATIS naar jou toe.

Ik wil een afspraak maken Thijs-Jan

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming Stel je voor: het is zondagmiddag en het begint…

10 minuten leestijd

Tanja Jess

Over de floor bij… Tanja Jess

We nemen je mee over de floor bij het vakantiehuisje van Tanja Jess. We…

2 minuten leestijd

Oktober woonmaand

Oktober woonmaand: maak je huis extra sfeervol. In de blog van Stile Floors inspireren…

2 minuten leestijd

Hongaarse punt bruin eiken

Hongaarse punt: een alternatief op de visgraat vloer

De Hongaarse punt is een prachtig alternatief op de visgraat vloer. Wat zijn de…

2 minuten leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1077 reviews.