Waarom een krasbestendige vloer?

Niets in het huis wordt zo intensief gebruikt als de vloer. Belangrijk dus dat je een vloer kiest die goed tegen een stootje kan. Elke dag wordt er op gelopen, worden er meubels overheen gesleept en krijgt het de vloer heel wat gewicht te verduren. Dit laat de vloer niet onberoerd, waardoor er krassen en beschadigingen kunnen ontstaan. Elk vloertype is hier gevoelig voor: hout, laminaat, tapijt, tegels, vinyl en PVC. Het honderd procent voorkomen van krassen en beschadigingen is dus (helaas) niet realistisch. Toch zijn er bepaalde type vloeren die hier beter tegen kunnen dan andere vloeren. Een PVC vloer is bijvoorbeeld een vloer die erg goed bestand is tegen krassen. Je kunt een PVC vloer krasbestendig noemen dankzij diverse factoren. Waarom dit is en hoe je krassen zo veel mogelijk kunt voorkomen, lees je hier!

Wat veroorzaakt de krassen?

Om toekomstige krassen op je vloer te voorkomen, is het handig om te weten hoe deze krassen veroorzaakt worden. Natuurlijk zijn er duidelijke oorzaken die in ieder huishouden voorkomen, zoals het verschuiven van zware meubels of spullen, of meubels niet voorzien van beschermviltjes. Zonder vilt is een lichte stoot al genoeg voor een grote kras. Maar heb je er weleens over nagedacht dat zand of vuil onder je schoenen ook een grote veroorzaker van krassen is? Of dat dweilen met een agressief schoonmaakmiddel (een allesreiniger of groene zeep) ook voor blijvende schade zorgt?

Shop de vloer: PVC vloertegels VT wonen lichtgrijs

PVC als krasbestendige vloer

De zaken die krassen op de vloer veroorzaken zijn tot op zekere hoogte te voorkomen, maar helemaal uitsluiten is geen optie. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je vloer zoveel mogelijk bestand is tegen krassen. PVC is over het algemeen een erg slijtvaste kunststof. Krassen ontstaan dan ook minder snel dan bij andere type vloeren. Ondanks dat de ijzersterke slijtlaag op een PVC vloer de krasbestendigheid ondersteunt, zijn er genoeg redenen te bedenken die ervoor zorgen dat jij zo’n vervelende kras op je vloer krijgt.

 

Krassen op je PVC vloer behandelen

Hoewel het materiaal behoorlijk goed tegen een stootje kan, zit een ongeluk in een klein hoekje. Hoe voorzichtig je ook omgaat met je meubilair of schoonmaakmiddelen, een kras op je vloer kan toch ontstaan. Zelfs als je denkt overal rekening mee te houden en maar één detail vergeet kan het al te laat zijn. Denk maar eens aan die keer dat je vergat om een viltje onder een metalen stoelpoot te plakken. Je voelt hem al aankomen hé? Kras! Maar wees gerust, dit is op te lossen. Wanneer de vloer gelegd is, adviseren we bijvoorbeeld een volledig pak PVC vloer te bewaren en dit kan juist nu van pas komen. Kleine krassen in een vloer zijn eenvoudig te herstellen door het gebruik van een reparatieset van Dr. Schutz die bijvoorbeeld via bol.com is te verkrijgen. Diepe krassen in een PVC vloer wegwerken met een reparatieset is niet zo heel eenvoudig. Dit wordt vaker op een andere manier hersteld. Heeft de plak PVC vloer ernstige beschadigingen? Dan gaat de voorkeur vaker uit naar het volledig verwijderen van de beschadigde plak PVC strook. Twijfel je of een reparatieset volstaat? Bel onze klantenservice en zij helpen je graag verder.

 

Tips om krassen op PVC te voorkomen

Dat een PVC vloer slijtvast is, is een fijne zekerheid. Maar wat extra tips om krassen écht te voorkomen kan natuurlijk nooit kwaad. Met deze tips houd je je vloer namelijk zo lang mogelijk mooi.

Shop de vloer: Meghan rustiek eiken Visgraat PVC

Tip 1 | Leg schoonloopmatten neer bij iedere buitendeur

Door schoonloopmatten bij je buitendeuren te leggen, zorg je ervoor dat het meeste vuil en zand achterblijft op de mat en niet in je huis belandt. Op deze manier verklein je de kans om krassen te veroorzaken door steentjes die onder je schoenen zijn blijven zitten of zand dat tussen je zolen en de vloer blijft schuren.

 

 

Tip 2 | Plaats viltjes onder alle meubels

De meeste mensen plaatsen al viltjes onder de stoelpoten van bijvoorbeeld de eetkamerstoelen. Deze worden nu eenmaal vaak heen en weer geschoven over het oppervlak. Wist je overigens dat je een leuke korting krijgt, wanneer je viltjes besteld via onze dealersite bij Scratch no More? Het zijn vaak de grotere meubels die uiteindelijk voor de echte krassen zorgen. Simpelweg omdat je hier geen viltjes onder hebt gedaan. Denk bijvoorbeeld aan een grote boekenkast of salontafel die toch die ene keer verplaatst moet worden en een diepe kras achterlaat.

Tip 3 | Gebruik speciale PVC reiniger

Gewone schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger zijn vaak te agressief voor een PVC vloer. Hiermee beschadig je de toplaag en juist deze is zo belangrijk voor de krasbestendigheid. Je PVC krasvast houden kan dan ook het beste met speciale schoonmaakmiddelen. Deze reinigingsmiddelen zijn minder agressief maar maken je vloer wel degelijk goed schoon. Bij Stile Floors adviseren we het gebruik van de schoonmaakmiddelen van James. Op onze site kan je een handig starterssetje met deze schoonmaakmiddelen bestellen, waarbij een duidelijke instructie is inbegrepen. Lees ook eens onze blog over hoe je een PVC vloer het beste kunt schoonmaken.

PVC vloer krasbestendig en duurzaam

Nu je weet dat een PVC vloer één van de meest krasbestendige vloeren is, ligt de keuze voor dit type vloer voor de hand. Zijn er toch onverhoopt krassen op je PVC vloer gekomen? Lees dan ook eens ons artikel over het wegwerken van krassen.

Heb je nog vragen over PVC of twijfel je nog over welke PVC vloer het beste in je interieur past? Vraag gratis kleurstalen aan of neem contact op met onze experts. We bieden vrijblijvend advies aan huis zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer Attico visgraat 81 | Stile Floors

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

dichte trap met PVC

Bekleed jouw dichte trap om hem weer te laten stralen

In dit artikel bespreken we waarom PVC een ideale optie is voor het bekleden…

Minder dan 1 minuut leestijd

Stephanie

Over de floor bij… Stephanie van @huisjevansteph

In deze blog mogen we binnenkijken bij Stephanie en haar gezin in Tilburg. Dit…

Minder dan 1 minuut leestijd

nieuwbouw traprenovatie

Renoveer je kale nieuwbouwtrap met deze tips

Gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwbouwwoning! Er komt ook een drukke periode op…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1579 reviews.