PVC hongaarse punt

Is een pvc vloer krasbestendig? Info en tips voor het behoud van je vloer

Het liefst wil je een vloer natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Krassen op het oppervlak horen heir niet bij. In dit blog lees je alles over pvc als krasbestendige vloer. De kenmerken en voordelen op een rij zodat je precies de juiste keuze maakt.

4 minuten leestijd

Waarom een krasbestendige vloer?

Niets in het huis wordt zo intensief gebruikt als de vloer. Belangrijk dus dat je een vloer kiest die goed tegen een stootje kan. Elke dag wordt er op gelopen, worden er meubels overheen gesleept en krijgt het de vloer heel wat gewicht te verduren. Dit laat de vloer niet onberoerd, waardoor er krassen en beschadigingen kunnen ontstaan. Elk vloertype is hier gevoelig voor: hout, laminaat, tapijt, tegels, vinyl en pvc. Het honderd procent voorkomen van krassen en beschadigingen is dus (helaas) niet realistisch. Toch zijn er bepaalde type vloeren die hier beter tegen kunnen dan andere vloeren. Een PVC vloer is bijvoorbeeld een vloer die erg goed bestand is tegen krassen. Je kunt een pvc vloer krasbestendig noemen dankzij diverse factoren. Waarom dit is en hoe je krassen zo veel mogelijk kunt voorkomen, lees je hier!

Wat veroorzaakt de krassen?

Om toekomstige krassen op je vloer te voorkomen, is het handig om te weten hoe deze krassen veroorzaakt worden. Natuurlijk zijn er duidelijke oorzaken die in ieder huishouden voorkomen, zoals het verschuiven van zware meubels of spullen, of meubels niet voorzien van beschermviltjes. Zonder vilt is een lichte stoot al genoeg voor een grote kras. Maar heb je er weleens over nagedacht dat zand of vuil onder je schoenen ook een grote veroorzaker van krassen is? Of dat dweilen met een agressief schoonmaakmiddel (een allesreiniger of groene zeep) ook voor blijvende schade zorgt?

Shop de vloer: PVC vloertegels VT wonen lichtgrijs

PVC als krasbestendige vloer

De zaken die krassen op de vloer veroorzaken zijn tot op zekere hoogte te voorkomen, maar helemaal uitsluiten is geen optie. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je vloer zoveel mogelijk bestand is tegen krassen. PVC is over het algemeen een erg slijtvaste kunststof. Krassen ontstaan dan ook minder snel dan bij andere type vloeren. Ondanks dat de ijzersterke slijtlaag op een pvc vloer de krasbestendigheid ondersteunt, zijn er genoeg redenen te bedenken die ervoor zorgen dat jij zo’n vervelende kras op je vloer krijgt.

 

Krassen op je PVC vloer behandelen

Hoewel het materiaal behoorlijk goed tegen een stootje kan, zit een ongeluk in een klein hoekje. Hoe voorzichtig je ook omgaat met je meubilair of schoonmaakmiddelen, een kras op je vloer kan toch ontstaan. Zelfs als je denkt overal rekening mee te houden en maar één detail vergeet kan het al te laat zijn. Denk maar eens aan die keer dat je vergat om een viltje onder een metalen stoelpoot te plakken. Je voelt hem al aankomen hé? Kras! Maar wees gerust, dit is op te lossen. Wanneer de vloer gelegd is, adviseren we bijvoorbeeld een volledig pak PVC vloer te bewaren en dit kan juist nu van pas komen. Kleine krassen in een vloer zijn eenvoudig te herstellen door het gebruik van een reparatieset van Dr. Schutz die bijvoorbeeld via bol.com is te verkrijgen. Diepe krassen in een PVC vloer wegwerken met een reparatieset is niet zo heel eenvoudig. Dit wordt vaker op een andere manier hersteld. Heeft de plak PVC vloer ernstige beschadigingen? Dan gaat de voorkeur vaker uit naar het volledig verwijderen van de beschadigde plak PVC strook. Twijfel je of een reparatieset volstaat? Bel onze klantenservice en zij helpen je graag verder.

 

Tips om krassen op PVC te voorkomen

Dat een pvc vloer slijtvast is, is een fijne zekerheid. Maar wat extra tips om krassen écht te voorkomen kan natuurlijk nooit kwaad. Met deze tips houd je je vloer namelijk zo lang mogelijk mooi.

Shop de vloer: Kwadacha naturel eiken Visgraat PVC

Tip 1 | Leg schoonloopmatten neer bij iedere buitendeur

Door schoonloopmatten bij je buitendeuren te leggen, zorg je ervoor dat het meeste vuil en zand achterblijft op de mat en niet in je huis belandt. Op deze manier verklein je de kans om krassen te veroorzaken door steentjes die onder je schoenen zijn blijven zitten of zand dat tussen je zolen en de vloer blijft schuren.

 

 

Tip 2 | Plaats viltjes onder alle meubels

De meeste mensen plaatsen al viltjes onder de stoelpoten van bijvoorbeeld de eetkamerstoelen. Deze worden nu eenmaal vaak heen en weer geschoven over het oppervlak. Wist je overigens dat je een leuke korting krijgt, wanneer je viltjes besteld via onze dealersite bij Scratch no More? Het zijn vaak de grotere meubels die uiteindelijk voor de echte krassen zorgen. Simpelweg omdat je hier geen viltjes onder hebt gedaan. Denk bijvoorbeeld aan een grote boekenkast of salontafel die toch die ene keer verplaatst moet worden en een diepe kras achterlaat.

Tip 3 | Gebruik speciale pvc reiniger

Gewone schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger zijn vaak te agressief voor een pvc vloer. Hiermee beschadig je de toplaag en juist deze is zo belangrijk voor de krasbestendigheid. Je pvc krasvast houden kan dan ook het beste met speciale schoonmaakmiddelen. Deze reinigingsmiddelen zijn minder agressief maar maken je vloer wel degelijk goed schoon. Bij Stile Floors adviseren we het gebruik van de schoonmaakmiddelen van James. Op onze site kan je een handig starterssetje met deze schoonmaakmiddelen bestellen, waarbij een duidelijke instructie is inbegrepen.

Pvc vloer krasbestendig en duurzaam

Nu je weet dat een PVC vloer één van de meest krasbestendige vloeren is, ligt de keuze voor dit type vloer voor de hand. En wist je dat een PVC vloer veel voordelen kent? Lees ook eens ons artikel over de voor- en nadelen van PVC 

Heb je nog vragen over pvc of twijfel je nog over welke pvc vloer het beste in je interieur past? Vraag gratis kleurstalen aan of neem contact op met onze experts. We bieden vrijblijvend advies aan huis zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

PVC visgraat kwaliteit

De kwaliteit van PVC vloeren

Een vloer is één van de meest bepalende factoren in je interieur. Het is…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer visgraat

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur | Stile Floors

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur Bohemian, ook wel boho genoemd, is een…

4 minuten leestijd

PVC Visgraat Sophia beige eiken

Nieuwe vloer kiezen | Stile Floors

Een nieuwe vloer kiezen Een nieuwe vloer kiezen is niet altijd even makkelijk. Als…

4 minuten leestijd

Alles over Scandinavische vloeren | Stile Floors

Ontdek de charme van de Scandinavische vloeren in je interieur! Lees onze blog voor…

Minder dan 1 minuut leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1299 reviews.