Een PVC badkamer vloer

PVC vloeren worden gemaakt van polyvinylchloride, een thermoplast met uiteenlopende eigenschappen. Het materiaal is uitermate sterk, krasbestendig én waterbestendig. Met de juiste afwerking creëer je eenvoudig een degelijke badkamervloer zonder kieren en naden. Daarnaast is een PVC vloer ten opzichte van een natuursteen tegel, een stuk aantrekkelijker voor je portemonnee! 

Een andere fijne bijkomstigheid? Deze vloer is enorm gemakkelijk schoon te maken en te houden. Een PVC vloer is niet vlekgevoelig, waardoor je meestal geen speciale schoonmaakmiddelen nodig hebt. Je kunt de vloer simpelweg afnemen met een vochtige doek voor het beste resultaat. Daarom is PVC in de badkamer erg geschikt.

Een badkamervloer waterdicht maken

Wil je jouw badkamervloer waterdicht maken? Dan is een PVC vloer in de badkamer een goede keuze. Zowel klikvloeren als plakvloeren zijn waterdicht. Wil je lekkere warme voeten voor- en na het douchen? Dan heb je ook de mogelijkheid om voor vloerverwarming te kiezen in je badkamer. PVC combineert ideaal met vloerverwarming en laat de warmte eenvoudig door.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij een badkamervloer van PVC. Zo is het van belang dat je de vloer legt volgens de legvoorwaarden. Als dit namelijk niet gebeurt, kan er schade aan de vloer ontstaan. Daarnaast kun je voor de douchecabine het best een andere ondergrond kiezen. PVC is namelijk wel vocht bestendig, maar tegen constante stroming is het niet volledig opgewassen. Een mooie oplossing kan bijvoorbeeld zijn om te kiezen voor een lage douchebak, zodat de hoogte niet veel verschilt van je PVC vloer. Hierdoor creëer je toch een mooi geheel.

Besteed aandacht aan de afwerking

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het afkitten van de randen. Je beschermt hiermee de randen tegen vocht en daarnaast zorgt het voor een strakke afwerking. Daarnaast adviseren we bij Stile Floors bij voorkeur een plak PVC vloer in plaats van een klik PVC vloer voor in de badkamer. Beide type vloeren zijn gemaakt van waterdicht materiaal, maar plak PVC is rechtstreeks verlijmd aan de ondergrond. Door het toepassen van de juiste lijm kan er geen vocht onder de vloer komen. Helemaal waterdicht dus!

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn met dit product als badkamervloer? Hieronder inspireren we je graag.

1 | Industriële stijl met betonlook

De industriële woonstijl is razendpopulair op dit moment. Niet dat deze stijl nu zo trendgevoelig is; met een industriële basis kun je blijven afwisselen waardoor je er niet snel op uitgekeken bent. Strakke lijnen en grijstinten domineren de industriële badkamer, en dit is terug te zien in de beton(look)vloeren. Een echte betonvloer is echter niet altijd ideaal als badkamervloer – zeker niet wanneer je badkamer zich op de eerste of tweede verdieping van je woning bevindt. Om toch dezelfde uitstraling te creëren, is een betonlook PVC vloer daarom de perfecte keuze als badkamervloer.

2 | Natuurlijke uitstraling met houtlook

Wanneer je iets meer kleur aan je badkamer wil geven zonder direct de verfpot te openen, is een houten badkamervloer een optie. Met hout heb je echter het probleem dat het totaal niet tegen water kan. Zelfs wanneer je houten planken bewerkt loop je het risico dat je je houten badkamervloer na een jaar alweer moet vervangen omdat de planken kromgetrokken zijn. Het alternatief? Houtlook PVC.

Kwalitatief houtlook PVC is tegenwoordig niet meer van echt hout te onderscheiden. Je kunt dan ook iedere look creëren die je met hout in gedachten had, zonder rekening te houden met vocht of vuil dat ik de nerven verdwijnt. Combineer je houtlook badkamervloer bijvoorbeeld met een badkamermeubel van wit kunststof of een stenen wastafel – je weet niet wat je ziet!

3 | Een lichte en ruimtelijke badkamer

Is een badkamer in jouw ogen vooral een plek waar je zo min mogelijk wordt afgeleid en waar je helemaal tot rust wilt komen? Of heb je een kleine ruimte die je zo ruim mogelijk wilt laten ogen? Dan is een lichte betonlook PVC vloer wellicht een goede keuze. Met deze stijlkeuze kom je vaak al gauw uit op dure en zware tegels. Het leggen van je badkamervloer wordt op die manier een stuk moeilijker en kostbaarder. Bovendien kan er door het vocht in je badkamer schimmel ontstaan op de voegen. Om dit te voorkomen, kun je wederom kiezen voor PVC als badkamervloer. Het fijne van dit type vloer is dat het in alle kleuren en motieven gemaakt wordt. Een betonlook PVC vloer is bijvoorbeeld een geschikte keuze voor in je badkamer. En maak je geen zorgen over vieze voeten op je badkamervloer, deze veeg je eenvoudig weg op een PVC badkamer vloer.

4 | Hotel chic met visgraat

Eén van de meest trendy woonstijl van dit moment is de hotel chic look. Hiermee wordt de combinatie van mooie en sierlijke materialen met zachte en warme kleuren bedoeld. Een knusse en ietwat donkere ruimte met gouden accenten past perfect binnen deze woonstijl. Trek je deze stijl door naar de badkamer, dan kies je waarschijnlijk voor zwarte of gouden kranen en een donkere tegel op de wanden. Maar wat doe je met de vloer?

Een houtlook visgraat PVC vloer biedt dan uitkomst! Deze vloer ademt namelijk hotel chic, maar is tegelijkertijd vaak licht genoeg om de sfeervolle donkere elementen in je badkamer een frisse touch te geven. Bovendien combineert het motief van de vloer met de overige lijnen in je badkamer; je badmeubel, douchewand en ligbad worden samengebracht tot geheel dankzij de zichtlijnen van je badkamervloer met visgraat motief.

Shop de vloer: visgraat PVC warm eiken

5 | Symmetrie met de Hongaarse punt 

Wil je de zichtlijnen in je badkamer echt naar een hoger niveau tillen? Kies dan voor een badkamervloer in Hongaarse punt. Deze legwijze doet denken aan een visgraat motief maar is net even anders. Waar een visgraatmotief met iedere plank in elkaar haakt, sluiten de planken van een Hongaarse punt netjes op elkaar aan – deze legwijze vormt dan ook, je raadt het al, een punt. In een eenvoudige badkamer waar witte of zwarte kleuren de boventoon voeren, komt een Hongaarse punt zeer goed tot z’n recht.

Omdat een Hongaarse punt oorspronkelijk als parketvloer werd gelegd, is ook voor deze vloer een alternatief van PVC een slimme uitkomst voor jouw badkamervloer. Op die manier kun je je badkamervloer waterdicht maken en toch genieten van de unieke en symmetrische uitstraling van de Hongaarse punt.

Meer inspiratie nodig? 

Twijfel je nog over de juiste PVC badkamer vloer? Neem dan eens een kijkje tussen onze afgeronde projecten. Hier vind je vloeren van klanten die je voorgingen – van moderne tot stoere vloeren. En onthoud: iedere vloer van PVC die je op onze website vindt, is ook geschikt als badkamervloer!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

eiken wandpanelen achter tv

Welke vloeren zijn er allemaal?

Met zoveel verschillende vloersoorten beschikbaar, kan het kiezen van de juiste vloer best een…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het algemeen dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vivian beige eiken XL

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Sophia licht eiken

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1667 reviews.