PVC vloer visgraat

Een nieuwe badkamervloer: waterdichte ideeën

Wie denkt dat de badkamervloer vooral praktisch moet zijn en daarmee inlevert op stijl, komt bedrogen uit. Tegenwoordig zijn PVC vloeren van dusdanig hoge kwaliteit dat dit type vloer prima in de natte ruimtes van je huis gelegd kan worden. Dit type vloer in de badkamer is dan ook een prima optie om zowel een waterdichte als een stijlvolle te realiseren. In dit blog vind je inspiratie om van jouw nieuwe badkamervloer een echte blikvanger te maken.

Minder dan 1 minuut leestijd

Een PVC badkamer vloer

PVC vloeren worden gemaakt van polyvinylchloride, een thermoplast met uiteenlopende eigenschappen. Eén van deze eigenschappen is dat het lichtgewicht is en waterdicht gelegd kan worden. je badkamer waterdicht maken hoeft dus geen tijdrovend en duur proces te zijn. Met de juiste lagen en afwerking, creëer je dan ook eenvoudig een badkamervloer zonder kieren en naden. Dit type vloer is dus ideaal om je badkamervloer waterdicht te maken!

Een andere welkome bijkomstigheid? Deze vloer is enorm gemakkelijk schoon te maken en houden. Je hebt vaak geen speciale schoonmaakmiddelen nodig en kunt de vloer simpelweg afnemen met een vochtige doek voor het beste resultaat. Daarom is PVC in de badkamer erg geschikt.

Shop de vloer: PVC vloertegel antraciet

Een badkamervloer waterdicht maken

Wil je jouw badkamervloer waterdicht maken? Dan is PVC in de badkamer een goede keuze. Dit product is namelijk waterbestendig. Daarnaast laat het de warmte ook eenvoudig door. Ligt er vloerverwarming onder je badkamervloer? Dan is dit bij PVC in de badkamer geen probleem. Zowel klikvloeren als plakvloeren zijn waterdicht. Een verlijmde vloer laat daarom ook niet los.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij een badkamervloer van PVC. Zo is het van belang dat je de vloer legt volgens de legvoorwaarden. Als dit namelijk niet gebeurt, kan er schade aan de vloer ontstaan. Komt de vloer ook in de douchecabine te liggen? Kit dan de raden tussen de vloer en de douchecabine goed af. We raden aan om hiervoor een siliconenkit te gebruiken.

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn met dit product als badkamervloer? We inspireren je graag.

1 | Industriële stijl met betonlook

De industriële woonstijl is razendpopulair op dit moment. Niet dat deze stijl nu zo trendgevoelig is; met een industriële basis kun je blijven afwisselen waardoor je er niet snel op uitgekeken bent. Strakke lijnen en grijstinten domineren de industriële badkamer, en dit is terug te zien in de beton(look)vloeren. Een echte betonvloer is echter niet altijd ideaal als badkamervloer – zeker niet wanneer je badkamer zich op de eerste of tweede verdieping van je woning bevindt. Om toch dezelfde uitstraling te creëren, is een betonlook PVC vloer daarom de perfecte keuze als badkamervloer.

2 | Natuurlijke uitstraling met houtlook

Wanneer je iets meer kleur aan je badkamer wil geven zonder direct de verfpot te openen, is een houten badkamervloer een optie. Met hout heb je echter het probleem dat het totaal niet tegen water kan. Zelfs wanneer je houten planken bewerkt loop je het risico dat je je houten badkamervloer na een jaar alweer moet vervangen omdat de planken kromgetrokken zijn. Het alternatief? Houtlook PVC.

Kwalitatief houtlook PVC is tegenwoordig niet meer van echt hout te onderscheiden. Je kunt dan ook iedere look creëren die je met hout in gedachten had, zonder rekening te houden met vocht of vuil dat ik de nerven verdwijnt. Combineer je houtlook badkamervloer bijvoorbeeld met een badkamermeubel van wit kunststof of een stenen wastafel – je weet niet wat je ziet!

3 | Een witte badkamervloer

Is een badkamer in jouw ogen vooral een plek waar je zo min mogelijk wordt afgeleid en waar je helemaal tot rust wilt komen? Dan is een witte badkamervloer wellicht een goede keuze. Met deze stijlkeuze kom je echter al gauw uit op dure en zware tegels. Het leggen van je badkamervloer wordt op die manier een stuk moeilijker. Bovendien kan er door het vocht in je badkamer schimmel ontstaan op de voegen. Om dit te voorkomen, kun je wederom kiezen voor PVC als badkamervloer. Het fijne van dit type vloer is dat het in alle kleuren en motieven gemaakt wordt. Een whitewash PVC vloer is bijvoorbeeld een geschikte keuze voor in je badkamer. En maak je geen zorgen over vieze voeten op je badkamervloer, deze veeg je eenvoudig weg op een PVC badkamer vloer.

4 | Hotel chic met visgraat

Eén van de meest trendy woonstijl van dit moment is de hotel chic look. Hiermee wordt de combinatie van mooie en sierlijke materialen met zachte en warme kleuren bedoeld. Een knusse en ietwat donkere ruimte met gouden accenten past perfect binnen deze woonstijl. Trek je deze stijl door naar de badkamer, dan kies je waarschijnlijk voor zwarte of gouden kranen en een donkere tegel op de wanden. Maar wat doe je met de vloer?

Een houtlook visgraat PVC vloer biedt dan uitkomst! Deze vloer ademt namelijk hotel chic, maar is tegelijkertijd vaak licht genoeg om de sfeervolle donkere elementen in je badkamer een frisse touch te geven. Bovendien combineert het motief van de vloer met de overige lijnen in je badkamer; je badmeubel, douchewand en ligbad worden samengebracht tot geheel dankzij de zichtlijnen van je badkamervloer met visgraat motief.

Shop de vloer: visgraat PVC warm eiken

5 | Symmetrie met de Hongaarse punt 

Wil je de zichtlijnen in je badkamer echt naar een hoger niveau tillen? Kies dan voor een badkamervloer in Hongaarse punt. Deze legwijze doet denken aan een visgraat motief maar is net even anders. Waar een visgraatmotief met iedere plank in elkaar haakt, sluiten de planken van een Hongaarse punt netjes op elkaar aan – deze legwijze vormt dan ook, je raadt het al, een punt. In een eenvoudige badkamer waar witte of zwarte kleuren de boventoon voeren, komt een Hongaarse punt zeer goed tot z’n recht.

Omdat een Hongaarse punt oorspronkelijk als parketvloer werd gelegd, is ook voor deze vloer een alternatief van PVC een slimme uitkomst voor jouw badkamervloer. Op die manier kun je je badkamervloer waterdicht maken en toch genieten van de unieke en symmetrische uitstraling van de Hongaarse punt.

Meer inspiratie nodig? 

Twijfel je nog over de juiste PVC badkamer vloer? Neem dan eens een kijkje tussen onze afgeronde projecten. Hier vind je badkamervloeren van klanten die je voorgingen – van moderne tot stoere vloeren. En onthoud: iedere vloer van PVC die je op onze website vindt, is ook geschikt als badkamervloer!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

PVC visgraat kwaliteit

De kwaliteit van PVC vloeren

Een vloer is één van de meest bepalende factoren in je interieur. Het is…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer visgraat

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur | Stile Floors

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur Bohemian, ook wel boho genoemd, is een…

4 minuten leestijd

PVC Visgraat Sophia beige eiken

Nieuwe vloer kiezen | Stile Floors

Een nieuwe vloer kiezen Een nieuwe vloer kiezen is niet altijd even makkelijk. Als…

4 minuten leestijd

Alles over Scandinavische vloeren | Stile Floors

Ontdek de charme van de Scandinavische vloeren in je interieur! Lees onze blog voor…

Minder dan 1 minuut leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1299 reviews.