real lichtgrijs beton

Op zoek naar vloer inspiratie? Ontdek deze 5 tips!

Ben jij aan het verhuizen of verbouwen en op zoek naar een nieuwe vloer? Dan is het fijn om eerst de nodige inspiratie op te doen. De vloer is namelijk de basis van ieder huis. Ontdek hier 5 tips die jou helpen in de zoektocht naar jouw droomvloer!

3 minuten leestijd

Vloer inspiratie voor ieder interieur

Over smaak valt niet te twisten, en dat geldt zeker voor de keuze in vloeren. Een vloertype moet bij je passen en je interieur complementeren. Daarom geven we je in dit blog 5 tips om te ontdekken wat jouw smaak is en welke vloeren hier het beste bij passen.

Tip 1. Maak een selectie van favoriete stijlen

Zoals gezegd, is de vloer de basis van jouw huis. Door te zorgen dat de basis goed is, kun je vervolgens jouw huis stap voor stap verder inrichten. Wanneer je kijkt naar de keuze in vloeren zijn er ontelbare mogelijkheden. Kies je voor hout, laminaat, vinyl, of gaat je voorkeur uit naar tapijttegels of pvc? En in welk patroon heb jij je vloer het liefst liggen? Het is belangrijk om hier van tevoren al goed over na te denken. Wanneer je weet in welke stijl jij je interieur wil inrichten, kun je namelijk gerichter op zoek naar een passende vloer. Dat scheelt veel zoek- én kijkwerk!

Shop de vloer: Hongaarse punt Donau beige eiken

De stijlen waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld klassiek, industrieel, modern of landelijk. Waar een robuuste houten vloer in een landelijk interieur helemaal tot z’n recht komt, zal diezelfde vloer in een modern interieur misstaan. Bepaal daarom eerst in welke richting je wil zoeken en welke stijl je aan wil houden. Vervolgens kun je hier de juiste vloer bij zoeken.

Tip 2. Gebruik moodboards voor vloer inspiratie

Nu je voor jezelf helder hebt welke stijl vloer in jouw huis komt, is het tijd om echt vloer inspiratie op te doen. Dat kun je handig doen met behulp van moodboards. Moodboards zijn (digitale) collages met afbeeldingen van o.a. vloeren, meubels, kleuren en accessoires. Zo heb je op het internet wel duizenden moodboards van verschillende vloeren. Moodboards laten bepaalde stijlen zien (denk aan industrieel, modern, klassiek of natuurlijk), maar ook leuke patronen, toffe ideeën en prachtige voorbeelden. Een moodboard is daarom een perfect hulpmiddel voor het opdoen van vloer inspiratie!

Vloer inspiratie moodboard

Shop de vloer: Velours tapijttegel Kavos betongrijs

Tip 3. Lees andere blogs over vloer ideeën

Wil je graag wat meer kennis opdoen over bepaalde vloeren? Bijvoorbeeld wanneer je wat meer informatie wil over bepaalde kenmerken van specifieke vloeren. Lees dan de andere blogs op onze website. Hierin lees je niet alleen tips, maar doe jij ook allerlei vloer ideeën op! Zo gaan we onder andere dieper in op trendy interieurstijlen, vloer ideeën voor jouw keuken of woonkamer, de voor- en nadelen van verschillende vloer typen en nog veel meer! Ook lees je inspirerende blogs over pvc vloer inspiratie en verschillende combinaties van stijlen die mogelijk zijn. Inspiratie genoeg dus!

Tip 4. Bekijk onze opgeleverde projecten

Ook kun je vloer inspiratie halen uit echte foto’s. Onze inspiratiepagina is daar een uitstekend voorbeeld van. Omdat Stile Floors door de jaren heen gewerkt heeft met een grote diversiteit aan klanten, zijn ook de opgeleverde vloeren heel verschillend. Iedere vloer is namelijk uniek. Van deze vloeren hebben we foto’s gemaakt, die jij weer als inspiratie kunt gebruiken. Neem een kijkje bij alle categorieën of ga specifiek op zoek naar een bepaalde vloer. De foto’s zijn gemaakt inclusief meubels en inrichting, waardoor jij nog een beter beeld krijgt van een bepaalde vloer in een ruimte. Naast vloer inspiratie kun je het fotoboek natuurlijk ook gebruiken als interieur inspiratie!

Shop de vloer: Rechte plank PVC VT wonen sun kissed

Tip 5. Breng een bezoekje aan de showroom

En dan is het tijd voor de laatste tip (en misschien ook wel de beste..). Voor het opdoen van vloer inspiratie kun je ook altijd onze showroom bezoeken. In de showroom kun je met eigen ogen vloeren aanschouwen, verschillende vloertypen vergelijken en de selectie nog specifieker maken. Daarnaast helpen onze ervaren medewerkers je met vragen en met het meedenken naar creatieve oplossingen. In de showroom kun je al jouw zintuigen laten prikkelen en je perfecte vloer vinden! Een betere manier om inspiratie op te doen, is er in onze ogen niet.

Vloer inspiratie voor jouw woning

Heb je genoeg inspiratie opgedaan en ben je er helemaal over uit welke vloer in jouw huis kom te liggen? Of doe je toch liever inspiratie op bij een plek waar je alles met eigen ogen kan zien? Kom dan bij ons langs in de showroom! Laat je ogen hier het werk doen, terwijl je ondertussen luistert naar vakkundig advies van één van onze specialisten!

Waarom Stile Floors

  • Gratis kleurstalen
  • Vrijblijvend advies aan huis, lekker makkelijk
  • We zijn eerlijk, open en transparant
  • Direct de scherpste prijs, verzekerd van een goed eindresultaat
  • Klanten beoordelen ons met een 9+

Wist je dat Stile Floors ook:

  • Binnen elk termijn je vloer legt
  • Een eigen vakkundige legservice heeft
  • Je vloerverwarming organiseert
  • Je plinten plaatst & traprenovaties uitvoert

Wij komen graag over de vloer met onze grote voorbeelden! Maak een vrijblijvende adviesafspraak met één van onze vloerspecialisten en wij komen GRATIS naar jou toe.

Ik wil een afspraak maken Thijs-Jan

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

De vloeren trends van 2023

Van PVC, duurzaam tot natuurlijke tinten of tapijt: in deze blog van Stile Floors…

4 minuten leestijd

Wanneer is PVC belastbaar?

Bij een nieuwe PVC vloer, wil je weten wanneer de vloer belastbaar is. In…

2 minuten leestijd

Vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming Stel je voor: het is zondagmiddag en het begint…

10 minuten leestijd

Tanja Jess

Over de floor bij… Tanja Jess

We nemen je mee over de floor bij het vakantiehuisje van Tanja Jess. We…

2 minuten leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1083 reviews.