real lichtgrijs beton

Op zoek naar vloer inspiratie? Ontdek deze 5 tips!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Misschien omdat je gaat verhuizen of verbouwen, of omdat je huidige vloer aan vervanging toe is. Voordat je een nieuwe vloer gaat aanschaffen, is het fijn om eerst de nodige inspiratie op te doen. De vloer is namelijk de basis van ieder huis. Ontdek hier 5 vloer inspiratie tips die jou helpen in de zoektocht naar jouw nieuwe droomvloer!

Minder dan 1 minuut leestijd

Vloer inspiratie voor ieder interieur

Over smaak valt niet te twisten, en dat geldt zeker voor de keuze in vloeren. Een vloertype moet bij je passen en je interieur complementeren. Daarom geven we je in deze blog 5 tips om te ontdekken wat jouw smaak is en welke vloeren hier het beste bij passen.

Tip 1: Maak een selectie van favoriete stijlen

De vloer is de basis van de ruimte. Als je zorgt dat deze basis goed is, kun je vervolgens jouw huis stap voor stap verder inrichten. Wanneer je kijkt naar de keuze in vloeren zijn er ontelbare mogelijkheden. Kies je voor hout, laminaat, vinyl, of gaat je voorkeur uit naar tapijttegels of PVC? En in welk patroon heb jij je vloer het liefst liggen? Het is belangrijk om hier vooraf al goed over na te denken.

Zodra je weet in welke stijl je het interieur wil inrichten, kun je namelijk gerichter op zoek naar een passende vloer. Dat scheelt veel zoek- én kijkwerk! Misschien is er wel een bepaalde kleur die je voorkeur heeft of is er een specifiek patroon die je graag wil toepassen in jouw interieur.

De stijlen waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld klassiek, industrieel, modern of landelijk. Waar een robuuste houten vloer in een landelijk interieur helemaal tot z’n recht komt, zal diezelfde vloer in een modern interieur misstaan. Bepaal daarom eerst in welke richting je wil zoeken en welke stijl je aan wil houden. Vervolgens kun je hier de juiste vloer bij zoeken.

Shop de vloer: Hongaarse punt Donau beige eiken

Tip 2: Gebruik moodboards voor vloer inspiratie

Nu je voor jezelf helder hebt welke stijl vloer in jouw huis komt, is het tijd om meer specifieke vloer inspiratie op te doen. Dat kun je handig doen met behulp van moodboards. Moodboards zijn (digitale) collages met afbeeldingen van o.a. vloeren, meubels, kleuren en accessoires. Zo heb je op het internet wel duizenden moodboards van verschillende vloeren. Moodboards laten bepaalde stijlen zien (denk aan industrieel, modern, klassiek of natuurlijk), maar ook leuke patronen, toffe vloer ideeën en prachtige voorbeelden. Een moodboard is daarom een perfect hulpmiddel voor het opdoen van vloer inspiratie!

Shop de vloer: PVC vloertegels Andes antraciet XL

Tip 3: Lees andere blogs over vloer ideeën

Wil je graag wat meer kennis opdoen over bepaalde vloeren, interieurstijlen of het leggen van een vloer? Lees dan de andere blogs op onze website. Hierin lees je niet alleen tips, maar doe jij ook veel andere inspiratie op! Zo geven we je meer informatie over interieurstijlen, geven we vloer ideeën voor jouw keuken of woonkamer, en vertellen we je over de voor- en nadelen van verschillende vloer typen. Ook lees je inspirerende blogs over PVC vloer inspiratie en verschillende combinaties van stijlen die mogelijk zijn. Inspiratie genoeg dus!

Tip 4: Bekijk onze opgeleverde projecten

Ook kun je vloer inspiratie halen uit echte foto’s. Onze inspiratiepagina is daar een uitstekend voorbeeld van. Omdat Stile Floors door de jaren heen gewerkt heeft met een grote diversiteit aan klanten, zijn ook de opgeleverde vloeren heel verschillend. Iedere vloer is namelijk uniek. Van deze vloeren hebben we foto’s gemaakt, die jij weer als inspiratie kunt gebruiken. Neem een kijkje bij alle categorieën of ga specifiek op zoek naar een bepaalde vloer. De foto’s zijn gemaakt inclusief meubels en inrichting, waardoor jij nog een beter beeld krijgt van een bepaalde vloer in een ruimte. Naast vloer inspiratie kun je het fotoboek natuurlijk ook gebruiken als interieur inspiratie!

Shop de vloer: Rechte plank PVC VT wonen sun kissed

Tip 5: Focus op vloer inspiratie speciaal voor jouw woning

Ben je op zoek naar vloer inspiratie voor je woning? En heb je al besloten welke soort vloer je graag in je woning ziet liggen? Kies dan op onze inspiratie pagina voor het type vloer dat jouw voorkeur heeft. We geven je dan verschillende soorten vloer inspiratie, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden die er zijn.

Vloer inspiratie voor de woonkamer

Ben je op zoek naar vloer inspiratie voor de woonkamer? Bekijk dan eens de PVC vloeren voor de woonkamer. Hierdoor krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn. Naast dat we je daar meer vloer inspiratie voor de woonkamer geven, lees je ook meer over de eigenschappen en de voor- en nadelen van het product.

Vloer inspiratie voor de garage

Naast dat je kiest voor vloeren in je woning, mag een vloer in de garage uiteraard ook niet ontbreken. Daarom vinden we het ook belangrijk dat je vloer inspiratie op kunt doen voor de garage. Bekijk onze PVC vloeren voor de garage om een goede indruk te krijgen van alle mogelijkheden die je hebt.

Vloer inspiratie met Stile Floors

Heb je behoefte aan meer vloer inspiratie, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Dan helpen we je bij Stile Floors graag verder. Plan een gratis adviesgesprek aan huis bij ons in. We komen vrijblijvend bij je over de vloer en we geven je graag meer informatie. Ook nemen we extra grote kleurstalen mee, zodat je een goed inzicht krijgt over alle mogelijkheden die er zijn. Daarnaast heb je de mogelijkheid gratis kleurstalen te bestellen. Hierdoor kun je zelf vast wat vloer inspiratie opdoen.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

PVC visgraat kwaliteit

De kwaliteit van PVC vloeren

Een vloer is één van de meest bepalende factoren in je interieur. Het is…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer visgraat

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur | Stile Floors

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur Bohemian, ook wel boho genoemd, is een…

4 minuten leestijd

PVC Visgraat Sophia beige eiken

Nieuwe vloer kiezen | Stile Floors

Een nieuwe vloer kiezen Een nieuwe vloer kiezen is niet altijd even makkelijk. Als…

4 minuten leestijd

Alles over Scandinavische vloeren | Stile Floors

Ontdek de charme van de Scandinavische vloeren in je interieur! Lees onze blog voor…

Minder dan 1 minuut leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1298 reviews.