Jouw houten trap renoveren voor een strakke uitstraling

Is jouw huidige trap versleten of gedateerd? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om je trap te renoveren. Ga je voor een industriële, strakke of klassieke look? Bij Stile Floors bieden we diverse mogelijkheden met keuze uit verschillende hout- en betondecors. In combinatie met onze profielen en stootborden zijn er talloze samenstellingen. Vrijwel al onze stijlvolle vloeren van PVC zijn ook verkrijgbaar voor een traprenovatie. 

De verschillende mogelijkheden voor een houten traprenovatie

Veel mensen denken bij een traprenovatie eerst aan tapijt. En dat is ook begrijpelijk, want dit zagen we natuurlijk vaak in het interieur van onze ouders en grootouders. Daarnaast behoren (laten) schilderen, zandstralen of (opnieuw) stofferen ook tot de mogelijkheden. Een likje verf kan tijdelijk een goede optie zijn, maar zal na een tijdje toch weer gaan afbladderen. Zandstralen kan uitkomst bieden, maar het aanzicht blijft hetzelfde. En tapijt is niet de meest onderhoudsvriendelijke en hygiënische optie. Een traprenovatie met PVC is de laatste jaren dan ook niet voor niets ontzettend populair geworden.

Waarom je houten trap renoveren met PVC?

Eerder schreven we al eens een blog over de voordelen van PVC trapbekleding. We sommen ze graag nog eens voor je op:

  • Minder kostbaar dan het plaatsen van een nieuwe trap
  • Geluiddempend
  • Duurzaam
  • Kras-, kleur- en slijtvast
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Voorzien van een antislip-laag
  • Er zijn bijpassende stootborden of profielen, waardoor je een unieke trap kunt creëren
  • Meestal binnen één dag gerealiseerd, zonder hak- of breekwerk

Naast alle voordelen heeft een traprenovatie met PVC ook een aantal nadelen. Het is namelijk wat kostbaarder dan verf, maar je kunt er uiteindelijk langer mee vooruit. Daarnaast is het wellicht voor de doe-het-zelvers onder ons een lastigere klus dan schilderen. Daarom kun je overwegen om dit uit te besteden aan onze vakmensen. Zo weet je zeker dat het zo gepiept is. Én zit je niet dagen te wachten op het drogen en uitharden van verf.

Een duurzame oplossing

Door je trap te bekleden met onze kwalitatieve overzettreden of slabs, lijkt het alsof je een compleet nieuwe trap hebt laten plaatsen. Maar dan zonder de prijs ervoor te betalen én wekenlang in de troep te zitten. De bestaande constructie blijft behouden en wordt voorzien van een nieuw jasje. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de wereld en zo ook jouw keuze voor een nieuwe vloer of trap. Bij een traprenovatie kies je dan ook niet alleen voor praktisch, je kiest ook voor duurzaam!

Gesloten of open trap

Heb je een gesloten of open trap en twijfel je of deze geschikt is voor een traprenovatie? Gelukkig kunnen vrijwel alle (houten) trappen worden voorzien van een nieuwe look. In de meeste gevallen kunnen er op zowel een gesloten trap als op een open trap overzettreden of slabs van PVC geplaatst worden. Daarnaast kun je de treden van een open trap zowel rondom als alleen de bovenkant bekleden. Er is alleen één verschil: bij een gesloten trap kun je kiezen voor een stootbord en bij een open trap is dit niet het geval. 

Voor iedere interieurstijl de juiste opties

Met een traprenovatie kun je vele kanten op. Kies voor een kleur en structuur die naadloos bij jouw woonstijl past. Van industrieel tot klassiek: we hebben altijd wel iets wat bij jou past. Een traprenovatie van PVC voldoet helemaal aan de laatste trends en is mogelijk in verschillende stijlvolle kleuren. Zo kun je kiezen voor een lichte, rustige plank voor een Scandinavische uitstraling. Of juist een donkere plank met veel noesten voor een stoere en robuuste uitstraling. Wil je extra contrast aanbrengen in je interieur? Kies dan voor een kleur die contrasterend is aan je vloer. Zo creëer je met jouw traprenovatie een echte blikvanger!

Wat kost een traprenovatie?

Bij een traprenovatie denk je wellicht aan hele hoge kosten. Toch is dit in tegenstelling tot het plaatsen van een nieuwe trap een stuk voordeliger. Iedere trap is anders en daarom is ook elke traprenovatie anders. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal treden, de vorm, het materiaal en de toestand van de trap. Wil je weten wat jouw traprenovatie ongeveer zal kosten? Maak dan gebruik van onze online trapconfigurator. Door je eigen trap samen te stellen, kun je gemakkelijk binnen één werkdag een offerte op maat ontvangen.

Onze services

Wil je graag advies of inspiratie opdoen voor jouw traprenovatie? Eén van onze adviseurs komt graag vrijblijvend bij je langs. Op deze manier voorzien we je graag van deskundig advies met jouw wensen in ons achterhoofd. Wil je alvast kijken welke kleur of structuur het beste bij jou past? Vraag dan gemakkelijk onze gratis kleurstalen aan. Heb je een keuze gemaakt en wil je de klus laten uitvoeren? Terwijl jij geniet van bakje koffie of een gezellige middag met vrienden of familie, realiseren onze vakmensen jouw traprenovatie binnen een handomdraai!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

eiken wandpanelen achter tv

Welke vloeren zijn er allemaal?

Met zoveel verschillende vloersoorten beschikbaar, kan het kiezen van de juiste vloer best een…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het algemeen dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vivian beige eiken XL

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC Visgraat vloer Sophia licht eiken | Stile Floors

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1680 reviews.