Uitgelicht: de voordelen van PVC trapbekleding

Steeds vaker kiest men ervoor om een beroep te doen op PVC trapbekleding. Dit type trapbekleding heeft namelijk een geluiddempende werking, waardoor de stappen op weg naar boven niet zo hard klinken. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat dat je kinderen gewekt worden als jij ‘s avonds naar boven loopt. Naast dit bijkomstige effect, zijn er nog genoeg andere pluspunten te noemen van PVC trapbekleding. Hoog tijd om ze eens uit te lichten in dit blog!

Oneffenheden wegwerken

Heb je net een huis gekocht? Dan weet je als geen ander dat het eigen maken van je nieuwe stek enorm belangrijk is. Nadat de inkt van jouw signatuur opgedroogd is en de sleuteloverdracht achter de rug is, is het pas écht tijd om te bekijken welk huis je in je bezit gekregen hebt. Oneffenheden die tijdens de bezichtiging niet aan het licht kwamen, worden ineens een stuk duidelijker op het moment dat je je eerste ronde door het huis maakt. Een PVC vloer trap kan je helpen bij het wegwerken van deze oneffenheden. Je trap bekleden met PVC biedt dan ook een snelle maar ook zeer effectieve oplossing wanneer je de huidige trap niet mooi vindt.

Anti-slip

Het prettige van PVC trapbekleding is dat het zeer goed te behandelen is en volledig naar wens te produceren. Dit betekent dat er ook anti-slip varianten bestaan. Ideaal als trapbekleding! Op je sokken door het huis lopen is natuurlijk erg fijn, maar op de trap kan dit nog wel eens voor gevaarlijke situaties zorgen als deze een gladde bekleding heeft. Dit probleem heb je niet wanneer je kiest voor PVC trapbekleding met anti-slip. Je kunt erop rekenen dat jouw trap zowel stijlvol als veilig is en precies past bij de rest van je interieur.

Stijlvolle look

Het oog wil ook wat, maar dat zit wel goed met PVC trapbekleding. Het materiaal is in allerlei kleuren en dessins verkrijgbaar waardoor je eenvoudig een mooi geheel creëert. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je PVC vloer door te laten lopen in de trapbekleding. Door de elementen op elkaar af te stemmen creëer je rust in je interieur en weet je zeker dat deze grote elementen goed met elkaar matchen. Het is echter ook mogelijk om voor een contrasterende bekleding te gaan waardoor je een echte blikvanger maakt van je trap. Alles is mogelijk!

Onderhoudsvriendelijk

Evenals een PVC vloer is PVC trapbekleding ook erg makkelijk te onderhouden. Je hoeft de trap niet in de was of olie te zetten zoals dit bij een houten variant soms het geval is. Ook hoef je je geen zorgen te maken over speciale schoonmaakmiddelen voor je PVC trapbekleding. Door je trap zo nu en dan af te nemen met een vochtige doek of gewoon grondig te stofzuigen houd je het materiaal optimaal schoon.

Slijt- en kleurvast

Trapbekleding is onderhevig aan veelvuldig gebruikt. Met iedere keer dat je de trap op en af gaat, vraag je een hoop van de bekleding. Het profiel van je schoenen of steentjes kunnen bijvoorbeeld krassen achterlaten. Ook dit probleem heb je met PVC als trapbekleding niet. Het materiaal is namelijk slijtvast en behoudt bovendien z’n kleur door de jaren heen. Dus wil je de komende jaren geen omkijken naar je trap? Dan is PVC trapbekleding een uitstekende keuze.

Overige soorten trapbekleding

Naast PVC is ook een vinyl trapbekleding een goede optie voor een snelle renovatie van je trap. Dit materiaal heeft veelal dezelfde kenmerken als PVC en is daarmee bij uitstek geschikt voor de bekleding van een (open) trap.

Twijfel je nog over de juiste bekleding voor je trap? Vraag dan gratis kleurstalen aan bij Stile Floors zodat je precies de juiste keuze maakt.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC visgraat vloer eiken

Je PVC vloer schoonmaken: hoe doe je dat?

Een PVC vloer schoonmaken is gelukkig erg eenvoudig. Je moet alleen wel even weten…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer Attico visgraat 81 | Stile Floors

Test bericht Michael

Minder dan 1 minuut leestijd

Zwarte PVC trap

Maak een statement met zwart PVC op de trap

Een krachtige en moderne uitstraling geven aan je interieur? Dan is zwart PVC op…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vivian beige eiken XL

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1630 reviews.