PVC vloer visgraat

Uitgelicht: de voordelen van pvc trapbekleding

Veel mensen denken bij pvc voornamelijk aan vloerbekleding. Maar wist je dat dit materiaal ook bij uitstek geschikt is als trapbekleding. Pvc trapbekleding kent ontzettend veel voordelen en verovert snel terrein in het moderne interieur.

Minder dan 1 minuut leestijd

Steeds vaker kiest men ervoor om een beroep te doen op pvc trapbekleding. Dit type trapbekleding heeft namelijk een geluiddempende werking, waardoor de stappen op weg naar boven niet zo hard klinken. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat dat je kinderen gewekt worden als jij ‘s avonds naar boven loopt. Naast dit bijkomstige effect, zijn er nog genoeg andere pluspunten te noemen van pvc trapbekleding. Hoog tijd om ze eens uit te lichten in dit blog!

Oneffenheden wegwerken

Heb je net een huis gekocht? Dan weet je als geen ander dat het eigen maken van je nieuwe stek enorm belangrijk is. Nadat de inkt van jouw signatuur opgedroogd is en de sleuteloverdracht achter de rug is, is het pas écht tijd om te bekijken welk huis je in je bezit gekregen hebt. Oneffenheden die tijdens de bezichtiging niet aan het licht kwamen, worden ineens een stuk duidelijker op het moment dat je je eerste ronde door het huis maakt. Een pvc vloer trap kan je helpen bij het wegwerken van deze oneffenheden. Je trap bekleden met pvc biedt dan ook een snelle maar ook zeer effectieve oplossing wanneer je de huidige trap niet mooi vindt.

Anti-slip

Het prettige van pvc trapbekleding is dat het zeer goed te behandelen is en volledig naar wens te produceren. Dit betekent dat er ook anti-slip varianten bestaan. Ideaal als trapbekleding! Op je sokken door het huis lopen is natuurlijk erg fijn, maar op de trap kan dit nog wel eens voor gevaarlijke situaties zorgen als deze een gladde bekleding heeft. Dit probleem heb je niet wanneer je kiest voor pvc trapbekleding met anti-slip. Je kunt erop rekenen dat jouw trap zowel stijlvol als veilig is en precies past bij de rest van je interieur.

Stijlvolle look

Het oog wil ook wat, maar dat zit wel goed met pvc trapbekleding. Het materiaal is in allerlei kleuren en dessins verkrijgbaar waardoor je eenvoudig een mooi geheel creëert. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je pvc vloer door te laten lopen in de trapbekleding. Door de elementen op elkaar af te stemmen creëer je rust in je interieur en weet je zeker dat deze grote elementen goed met elkaar matchen. Het is echter ook mogelijk om voor een contrasterende bekleding te gaan waardoor je een echte blikvanger maakt van je trap. Alles is mogelijk!

Onderhoudsvriendelijk

Evenals een pvc vloer is pvc trapbekleding ook erg makkelijk te onderhouden. Je hoeft de trap niet in de was of olie te zetten zoals dit bij een houten variant soms het geval is. Ook hoef je je geen zorgen te maken over speciale schoonmaakmiddelen voor je pvc trapbekleding. Door je trap zo nu en dan af te nemen met een vochtige doek of gewoon grondig te stofzuigen houd je het materiaal optimaal schoon.

Slijt- en kleurvast

Trapbekleding is onderhevig aan veelvuldig gebruikt. Met iedere keer dat je de trap op en af gaat, vraag je een hoop van de bekleding. Het profiel van je schoenen of steentjes kunnen bijvoorbeeld krassen achterlaten. Ook dit probleem heb je met pvc als trapbekleding niet. Het materiaal is namelijk slijtvast en behoudt bovendien z’n kleur door de jaren heen. Dus wil je de komende jaren geen omkijken naar je trap? Dan is pvc trapbekleding een uitstekende keuze.

Overige soorten trapbekleding

Naast pvc is ook een vinyl trapbekleding een goede optie voor een snelle renovatie van je trap. Dit materiaal heeft veelal dezelfde kenmerken als pvc en is daarmee bij uitstek geschikt voor de bekleding van een (open) trap.

Twijfel je nog over de juiste bekleding voor je trap? Vraag dan gratis kleurstalen aan bij Stile Floors zodat je precies de juiste keuze maakt.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

PVC visgraat kwaliteit

De kwaliteit van PVC vloeren

Een vloer is één van de meest bepalende factoren in je interieur. Het is…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer visgraat

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur | Stile Floors

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur Bohemian, ook wel boho genoemd, is een…

4 minuten leestijd

PVC Visgraat Sophia beige eiken

Nieuwe vloer kiezen | Stile Floors

Een nieuwe vloer kiezen Een nieuwe vloer kiezen is niet altijd even makkelijk. Als…

4 minuten leestijd

Alles over Scandinavische vloeren | Stile Floors

Ontdek de charme van de Scandinavische vloeren in je interieur! Lees onze blog voor…

Minder dan 1 minuut leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1298 reviews.