10 ideeën voor jouw vloer in de woonkamer

Ging je vroeger op pad om ideeën voor de woonkamer op te doen in fysieke winkels, dan had je niet bijzonder veel om uit te kiezen. Tegenwoordig zijn die woonkamer ideeën wel in groten getale aanwezig – zeker wanneer je het internet raadpleegt voor huiskamer inspiratie. Het aanbod voor woonkamer ideeën kan dusdanig overweldigend zijn dat je best wat hulp kunt gebruiken. Stile Floors biedt jou die helpende hand, dus laat de volgende woonkamer ideeën rustig op je inwerken en kies de vloer die bij jouw stijl past.

1. Grijs laminaat

Het eerste woonkamer idee is er één die past bij veel stijlen. Zoek je al een poosje naar de sleutel om de industriële look in huis af te maken? Ga dan voor grijs laminaat. Hiermee lijkt het net alsof je een vloer hebt van beton, zodat je gasten zich in een stijlvolle fabriek wanen. Daarnaast is grijs een mooie neutrale kleur die bij veel andere kleuren past. Dit woonkamer idee past daarom dus bij ieder kleurenpalet.

2. PVC visgraat

Inmiddels is dit idee voor je woonkamer al goed ingeburgerd in de Nederlandse woonkamers, maar daardoor niet minder classy: PVC visgraat. De planken liggen hier niet horizontaal naast elkaar, maar als een soort gestapelde V’tjes. Inmiddels is dit woonkamer bijna een cliché, maar niet voor niets! Dit woonkamer idee past bij veel stijlen en geeft een speelse, neutrale uitstraling.

3. Lussentapijt

Zachter dan lussentapijt ga je geen woonkamer ideeën vinden in dit lijstje woonkamer vloer ideeën. Bij Stile Floors is het onder andere verkrijgbaar in de kleuren bruin, blauw, grijs en rood. Dit tapijt maakt je woonkamer idee helemaal af! Ga jij voor een rustige neutrale kleur of voor een felle blikvanger? Maak je woonkamer helemaal af met de kleur die past bij jouw stijl.

4. Houtlook laminaat

Houtlook laminaat is een ander prachtig alternatief die niet onbenoemd mag blijven. Houtlook laminaat geeft een mooie, warme uitstraling en is een goed idee voor iedere woonkamer. Dit product zorgt voor een warm en welkom gevoel in huis door de mooie kleur van het hout! Je kan zelf kiezen voor de tint die past bij jouw stijl.

5. Zwart PVC

Eerder benoemden we PVC visgraat al even als optie bij deze woonkamer vloer ideeën, maar zwart PVC kan natuurlijk ook prima. Grootste verschil is natuurlijk de kleur van de PVC vloer. Zwart PVC past heel mooi bij ieder woonkamer idee dat nog een chique touch nodig heeft. Daarnaast is zwart PVC ook heel mooi voor een woonkamer idee dat verder vooral lichte kleuren gebruikt. Zo creëer je een mooi contrast in de ruimte.

6. Beige tapijttegels

Heb je een rustige stijl en wil je een vloer die warmte en rust uitstraalt? Ga dan voor de beige tapijttegels. Het prettige aan dit soort tegels is dat ze gemakkelijk te leggen zijn. En ga je onverhoopt naar een ander optrekje verkassen? Dan kun je ze gewoon in de verhuiswagen vervoeren, want ze zijn herbruikbaar. Zo passen ze bij je huidige woonkamer idee, maar ook bij de volgende!

7. VT Wonen PVC

Ploft de VT wonen maandelijks bij jou op de mat en heb je daar wat woonkamer vloer ideeën uit gehaald? Dit blad heeft ook zijn eigen vloeren, namelijk het VT Wonen PVC. Leg je dit type PVC, dan weet je zeker dat jouw woonkamer ooit kans maakt om opgenomen te worden in een woonblad. Het is niet alleen een vloer die bij heel veel mensen in de smaak valt. Deze vloeren zijn een goed idee voor in de woonkamer, omdat ze ook heel praktisch zijn.

8. Plak PVC

Zoek je een woonkamer idee dat zowel stijlvol is als onderhoudsarm? Kies dan voor plak PVC. Deze duurzame vloeren bieden een warme uitstraling. Daarnaast zijn de gemakkelijk te onderhouden, krasvast en geluiddempend. Het leggen vereiste wel wat vakmanschap omdat de vloer gelijk plakt. Je kan dit zelf doen, maar we helpen je ook graag om de vloer naadloos in je woonkamer te leggen!

9. Houtlook tapijttegels

Eerder hadden we het in dit rijtje woonkamer vloer ideeën al even over de beige tapijttegels. Als dit niet helemaal jouw ‘cup of tea’ is, kunnen de houtlook tapijttegels je misschien beter bekoren. Wat dit precies inhoudt? De houtlook tapijttegels geven je de uitstraling van hout, maar zijn heerlijk zacht. Dan hoef je niet te kiezen tussen hout en tapijt. Dat is nog eens een tof idee voor in je woonkamer!

10. Betonlook pvc

De laatste in deze rij is een woonkamervloer van betonlook pvc. De industriële uitstraling van deze vloer combineert prachtig met houten meubels of elementen van staal of chroom. Bovendien biedt betonlook pvc het gewenste onderhoudsarme en slijtvaste karakter waar je naar zoekt in een ruimte waar volop geleefd wordt.

Ontdek welke vloer bij jouw woonkamer past

Zoveel vloeren en zoveel mogelijkheden voor jouw woonkamer. Heb je door deze woonkamervloer ideeën nieuwe inzichten gekregen voor je eigen interieur? Neem eens contact op met onze specialisten of vraag gratis kleurstalen aan om thuis ons assortiment beter te bekijken!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

eiken wandpanelen achter tv

Welke vloeren zijn er allemaal?

Met zoveel verschillende vloersoorten beschikbaar, kan het kiezen van de juiste vloer best een…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het algemeen dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vivian beige eiken XL

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Sophia licht eiken

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1667 reviews.