10 woonkamervloer ideeën ter inspiratie

Je woonkamervloer is dé basis voor de rest van je huis. Reden genoeg om voldoende inspiratie op te doen voor het maken van je keuze. Bekijk deze 10 woonkamer vloerideeën en laat je inspireren!

Minder dan 1 minuut leestijd

10 WOONKAMERVLOER IDEEËN

Ging je vroeger op pad om woonkamervloer ideeën op te doen in fysieke winkels, dan had je niet bijster veel om uit te kiezen. Anno 2021 zijn die woonkamervloer ideeën wel in grote getalen aanwezig – zeker wanneer je het internet raadpleegt voor inspiratie. Het aanbod kan dusdanig overweldigend zijn dat je best wat hulp kunt gebruiken. Stile Floors biedt jou die helpende hand, dus laat de volgende woonkamer vloer ideeën rustig op je inwerken.

1. Grijs laminaat

Zoek je al een poosje naar de sleutel om de industriële look in huis af te maken? Ga dan voor grijs laminaat. Hiermee lijkt het net alsof je een vloer hebt van beton, zodat je gasten zich in een stijlvolle fabriek wanen.

 

2. PVC visgraat

Inmiddels al goed ingeburgerd in de Nederlandse woonkamers, maar daardoor niet minder classy: pvc visgraat. De planken liggen hier niet horizontaal naast elkaar, maar als een soort gestapelde V’tjes.

3. Lussentapijt

Zachter dan lussentapijt ga je ze niet vinden in dit lijstje woonkamer vloer ideeën. Bij Stile Floors is het onder andere verkrijgbaar in de kleuren bruin, blauw, grijs en rood. Dit tapijt maakt je woonkamer helemaal af!

 

4. White wash laminaat

White wash laminaat is een ander prachtig alternatief die niet onbenoemd mag blijven. White wash laminaat contrasteert mooi bij donkere wanden en zorgt voor het nodige licht in jouw huis. Dit product zorgt voor een herfstachtig gevoel in huis door de mooie kleur van het hout!

5. Visgraat vinyl

Eerder benoemden we PVC visgraat al even als optie bij deze woonkamer vloer ideeën, maar visgraat vinyl kan natuurlijk ook prima. Grootste verschil ten opzichte van zijn ‘broertje’ is dat de groeven ontbreken bij visgraat vinyl ontbreken. In plaats daarvan is het oppervlak wat egaler.

 

6. Paarse tapijttegels

Heb je een gekke bui en wil je eens wat anders dan wat alle anderen hebben liggen? Ga dan voor de paarse tapijttegels. Het prettige aan dit soort tegels is dat ze gemakkelijk te leggen zijn. En ga je onverhoopt naar een ander optrekje verkassen? Dan kun je ze gewoon in de verhuiswagen vervoeren, want ze zijn herbruikbaar.

 

7. VT Wonen PVC

Ploft de VT wonen maandelijks bij jou op de mat en heb je daar wat woonkamer vloer ideeën uit gehaald? Dit blad heeft ook zijn eigen vloeren, namelijk het VT Wonen PVC. Leg je dit type PVC, dan weet je zeker dat jouw woonkamer ooit kans maakt om opgenomen te worden in een woonblad.

 

 

8. Marmerlook vinyl

Beeld je je eens in dat je je bevindt in de lobby van het meest luxueuze hotel van de stad. Grote kans dat je dan stenen van marmer voor je ziet. Met het marmerlook vinyl van Stile Floors reproduceer je dat gevoel, maar dan in je eigen huis.

 

9. Groene tapijttegels

Eerder hadden we het in dit rijtje woonkamer vloer ideeën al even over de paarse tapijttegels. Als dit niet helemaal jouw ‘cup of tea’ is, kunnen de groene tapijttegels je misschien beter bekoren. Deze komen vooral goed tot hun recht als je zwarte meubelstukken eromheen plaatst, dus doe je best om er wat moois van te maken!

Shop de vloer: Velours tapijttegel Kos bosgroen

10. Betonlook pvc

De laatste in deze rij is een woonkamervloer van betonlook pvc. De industriële uitstraling van deze vloer combineert prachtig met houten meubels of elementen van staal of chroom. Bovendien biedt betonlook pvc het gewenste onderhoudsarme en slijtvaste karakter waar je naar zoekt in een ruimte waar volop geleefd wordt.

 

Ontdek welke vloer bij jouw woonkamer past

Zoveel vloeren en zoveel mogelijkheden voor jouw woonkamer. Heb je door deze woonkamervloer ideeën nieuwe inzichten gekregen voor je eigen interieur? Neem eens contact op met onze specialisten of vraag gratis kleurstalen aan om thuis ons assortiment beter te bekijken!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

PVC visgraat kwaliteit

De kwaliteit van PVC vloeren

Een vloer is één van de meest bepalende factoren in je interieur. Het is…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer visgraat

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur | Stile Floors

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur Bohemian, ook wel boho genoemd, is een…

4 minuten leestijd

PVC Visgraat Sophia beige eiken

Nieuwe vloer kiezen | Stile Floors

Een nieuwe vloer kiezen Een nieuwe vloer kiezen is niet altijd even makkelijk. Als…

4 minuten leestijd

Alles over Scandinavische vloeren | Stile Floors

Ontdek de charme van de Scandinavische vloeren in je interieur! Lees onze blog voor…

Minder dan 1 minuut leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1299 reviews.