Wanneer is PVC belastbaar?

Je hebt een prachtige nieuwe vloer van PVC uitgekozen. De vloer ligt erin en je bent klaar om je ruimte weer in te richten. Mag je de nieuwe vloer direct belasten door er op te lopen, of door (zware) meubels te plaatsen? Op deze vragen geven we je antwoord in onze blog. Daarnaast geven we je nog andere handige tips die zorgen voor bescherming van je nieuwe vloer. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Mag je direct op de vloer lopen?

We krijgen bij Stile Floors regelmatig de vraag of je direct op de vloer mag lopen als deze is gelegd. Deze vraag komt vooral vaak voor als mensen kiezen voor een verlijmde vloer. De onzekerheid is gelukkig niet nodig, want je kunt namelijk bijna direct over de vloer lopen. Als je hebt gekozen voor een vloer die gelijmd wordt, moet deze ook gewalst moet worden. Door het walsen zorg je ervoor dat eventuele luchtbelletjes worden verwijderd. Daarnaast kan de vloer zich ook volledig hechten aan de ondergrond. Als dit is gedaan, kun je gewoon op de vloer lopen. Bij een klik-vloer is walsen niet nodig, je kunt direct na het leggen op de vloer lopen.

Wanneer de meubels op een PVC vloer plaatsen?

Nu je weet dat je direct op PVC kunt lopen zodra de vloer is gelegd, wil je natuurlijk ook weten of je direct je bank of piano op de vloer kunt gaan plaatsen. Zodra je op het PVC mag lopen, kun je ook de meubels gaan plaatsen. Dit geldt zowel voor klik als plak. Je kunt de meubels dus gewoon terugplaatsen. Misschien heb je ook wel gekozen voor een compleet nieuw interieur. In dat geval kun je alle nieuwe meubels in je woning gaan plaatsen.

 

Bescherming is belangrijk!

Als je meubels of decoratie op je nieuwe vloer plaatst, moet je direct nadenken over het beschermen van de vloer tegen beschadigingen. Sommige meubels kunnen namelijk krassen veroorzaken als je gaat schuiven. Wil je graag de levensduur van je nieuwe vloer verlengen? Dan is het verstandig om de vloer te beschermen. We geven je een aantal handige tips:

  • Probeer meubels zoals stoelen zo veel mogelijk op te tillen als je ze verplaatst. Het slepen kan namelijk zorgen voor krassen of beschadigingen.
    • Plaats viltjes onder meubels zoals kasten, Tv-meubels of tafels. Hierdoor beschadigd je vloer minder snel.

    • Voor de stoelen kun je gebruik maken van vloerbescherming. Of je nu een stoel met poten, glijders of zwenkwielen hebt: voor ieder type stoel is er wel een oplossing. Deze producten bestel je eenvoudig op de website van Scratch no More. Als je een bestelling plaatst via onze dealersite, krijg je een leuke korting van 5%.
    • Je wilt je vloer natuurlijk ook schoon houden. Wil je weten hoe je dit kunt doen? Lees dan de blog die we er over schreven.

De service van Stile Floors

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen? Bij Stile Floors helpen we je graag verder! Je kunt bij ons gratis kleurstalen aanvragen, maar we komen ook graag bij je langs voor een adviesgesprek op maat. We nemen dan extra grote kleurstalen mee en we geven je advies over welke vloer het beste tot zijn recht komt in jouw ruimte. Daarnaast meten we ook alles voor je op. Zie je het niet zitten om de vloer zelf te leggen? Ook dat is bij Stile Floors geen probleem: met onze legservice zorgen we er namelijk voor dat je nieuwe vloer er straks strak bij ligt.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming

Ontdek de voordelen van vloerverwarming en geschikte vloeren voor een warm en comfortabel huis.…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

Core beige eiken PVC visgraat

7 tips voor het kiezen van een vloer voor jouw nieuwbouwwoning

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht, gefeliciteerd! Het kiezen van de juiste vloer kan best…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het Algemeen Dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC Visgraat vloer Sophia licht eiken | Stile Floors

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

traprenovatie van PVC

Alles over een traprenovatie

Voordat je begint aan een traprenovatie, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1702 reviews.