Deze vloeren passen bij een modern klassiek interieur

Een modern klassiek interieur: een combinatie van oude elementen met nieuwe accenten, gecombineerd tot een geheel. Met een modern klassiek interieur kun je alle kanten op. Ben je benieuwd hoe je een klassiek en modern interieur kunt combineren? En wil je weten hoe je echt de puntjes op de i zet? Je leest het in deze blog van Stile Floors!

Wanneer is een interieur ‘modern klassiek’?

Bij een modern klassiek interieur denk je aan de termen ‘stijlvol’, ‘traditioneel’ en ook aan ‘moderne tinten’. Het is een interieurstijl waarbij oude elementen worden samengebracht met moderne, nieuwe elementen.

Je herkent een woning met een modern klassiek interieur aan de tijdloze elementen. Denk aan muurlijsten, indrukwekkende lampen en stijlvolle ornamenten. Kleuren die vaak gebruikt worden bij deze interieurstijl zijn ‘diepe’ kleuren: groen, blauw of rood. Deze kleuren worden vaak gecombineerd met lichte kleuren. Denk aan wit, crème of roomwit. Daarnaast zie je in de details vaak zilver of goud terugkomen. Dit maakt een modern klassiek interieur compleet. Het geeft namelijk extra nadruk aan de chique uitstraling van het modern klassiek interieur.

Welke vloer past bij een modern klassiek interieur?

Ben je benieuwd welke vloer perfect past bij een modern klassiek interieur? De PVC Visgraat of de Hongaarse punt zijn onmisbaar bij deze interieurstijl. Deze vloeren met patroon hebben een rijke geschiedenis. Ze waren vroeger namelijk het toonbeeld van welvaart en rijkdom: je zag deze vloeren toen vooral in kastelen, paleizen of in statige herenhuizen. Hierdoor passen dit soort vloeren perfect bij een modern klassiek interieur. Gelukkig zijn de vloeren inmiddels voor iedereen beschikbaar, want het budget is een stuk betaalbaarder geworden vergeleken met vroeger. Een ding is niet veranderd aan deze vloeren: de uitstraling.

Een Hongaarse punt of visgraat vloer in dankzij het patroon prachtig te verwerken in een klassieke inrichting. Ben je geen fan van patronen in de vloer? Kijk dan eens naar de andere vloeren van PVC uit ons assortiment. Veel van de vloeren hebben een prachtige authentieke uitstraling, bijvoorbeeld houtlook PVC. Daardoor sluiten ze feilloos aan op een modern klassiek interieur.

Pas het toe in je woning

Creëer een klassieke look in je huis! Dit doe je door dikke gordijnen te combineren met een prachtige robuuste eikenhouten tafel in het midden van een ruimte. Een ronde tafel maakt het geheel gezelliger, terwijl een lange, rechthoekige tafel het geheel chiquer maakt. Probeer het geheel in harmonie te houden.

Wil je een modern klassiek interieur laten terugkomen op de muren? Maak dan gebruik van sierlijsten. Deze kun je zelf maken, door de lijsten te verven in dezelfde kleur als de muur. Wil je de vloer écht afmaken? Stile je Floor dan echt af met een prachtig klassiek vloerkleed in een neutrale tint.

Een modern klassiek interieur in de woonkamer

En modern klassiek interieur in de woonkamer herken je direct. De klassieke inrichting, gecombineerd met donkere tinten en zachte stoffen, zorgt voor een warm en chique gevoel. Leg de basis met een stijlvolle vloer in een kleur die feilloos aansluit bij de woonstijl. Kies daarnaast voor een bank in een opvallende of onverwachtse kleur, zoals okergeel. Hang prachtige schilderijen op of kies voor andere statements in de ruimte.

Hulp nodig bij het kiezen van een nieuwe vloer?

Vind je het lastig om te kiezen welke vloer het beste bij jouw klassieke interieurstijl past? Vraag dan een gratis adviesgesprek op maat aan. We komen dan geheel vrijblijvend op locatie en we nemen genoeg kleurstalen mee. Onze specialisten adviseren je over een vloer die past bij de ruimte, maar ook hoe je dit met een klassiek en modern interieur kunt combineren. Je kunt natuurlijk ook gratis kleurstalen aanvragen. Of neem eens een kijkje op onze inspiratiepagina. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC visgraat vloer eiken

Je PVC vloer schoonmaken: hoe doe je dat?

Een PVC vloer schoonmaken is gelukkig erg eenvoudig. Je moet alleen wel even weten…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer Attico visgraat 81 | Stile Floors

Test bericht Michael

Minder dan 1 minuut leestijd

Zwarte PVC trap

Maak een statement met zwart PVC op de trap

Een krachtige en moderne uitstraling geven aan je interieur? Dan is zwart PVC op…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vivian beige eiken XL

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1632 reviews.