PVC vloer visgraat

Minder dan 1 minuut leestijd

Een vloer in een kleine ruimte: 4 tips

1. Optische illusie

Als je een kleine ruimte in je woning hebt, is het belangrijk dat je het optisch groter laat lijken dan dat het daadwerkelijk is. Magie of ingewikkelde goocheltrucs zijn niet nodig, want met eenvoudige trucjes laat je de ruimte optisch groter ogen. Dit begint met de kleurkeuzes in de ruimte. Door te kiezen voor lichte kleuren, reflecteert het licht meer. Hierdoor voelt de ruimte open aan. Dit geldt niet alleen voor de muren, maar ook voor de vloer of de meubels in de ruimte.

2. Maak slim gebruik van de vloer

De basis om een kleine ruimte groter te laten ogen, begint bij de vloer. In een kleine ruimte is het van groot belang om de inrichting rustig te houden. Een rustige vloer, is daarbij ook van belang. Kies daarom bijvoorbeeld voor een rechte plank. Deze vloer ziet er niet alleen strak uit, maar oogt ook prachtig in een kleinere ruimte. Daarnaast laat een rechte plank je woonruimte langer lijken.

Kleuren die ervoor zorgen dat je ruimte optisch groter lijkt zijn bijvoorbeeld wit, ivoor, beige en andere pasteltinten. Wil je met accessoires je ruimte groter laten ogen? Maak dan gebruik van een spiegel. Door een mooie spiegel op te hangen, lijkt je ruimte direct een stuk groter dankzij de weerspiegeling!

3. De hoogte in

Als je weinig ruimte hebt op de vloer, is het slim en origineel om de hoogte in te gaan. Door in kleine ruimtes gebruik te maken van de muren, creëer je optisch meer ruimte. Plaats bijvoorbeeld strakke wandplanken of hangkasten. Het ruimt op, je kunt het gezellig decoreren en je ruimte lijkt daarnaast optisch ook groter. Gebruik bijvoorbeeld witte wandplanken en stijl deze af met een prachtige groene hangplant. Dit zorgt voor een beetje extra groen in de ruimte en het oogt ontzettend gezellig.

4. Keep it clean!

De laatste en misschien wel de simpelste tip: hou je ruimte schoon en ruim alles lekker op. Hoe meer spullen je laat liggen, hoe rommeliger de ruimte wordt (en lijkt). Vooral in kleine ruimtes valt rommel sneller op. Ook door je ruimte fris en schoon te houden, blijft het er netjes uit zien. Even met een stofzuiger en een stofdoekje door je huis en het is weer schoon.

Gratis adviesgesprek

Ben je van plan om een mooie vloer uit te kiezen en van jouw kleine ruimte een prachtig plaatje te maken? Bekijk dan eens onze stile floor Inspiratiepagina, om te zien welke eindeloze mogelijkheden je hebt. Heb je behoefte aan wat advies? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek op maat. We komen gratis en vrijblijvend bij je langs en nemen voldoende kleurstalen mee. Hierdoor krijg je al een goede indruk van de mogelijkheden voor een vloer in een kleine ruimte. We geven je graag advies en denken graag met je mee om de vloer goed tot zijn recht te laten komen.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

PVC visgraat kwaliteit

De kwaliteit van PVC vloeren

Een vloer is één van de meest bepalende factoren in je interieur. Het is…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer visgraat

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur | Stile Floors

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur Bohemian, ook wel boho genoemd, is een…

4 minuten leestijd

PVC Visgraat Sophia beige eiken

Nieuwe vloer kiezen | Stile Floors

Een nieuwe vloer kiezen Een nieuwe vloer kiezen is niet altijd even makkelijk. Als…

4 minuten leestijd

Alles over Scandinavische vloeren | Stile Floors

Ontdek de charme van de Scandinavische vloeren in je interieur! Lees onze blog voor…

Minder dan 1 minuut leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1299 reviews.