Je vloer afwerken: plak- & muurplinten en rozetten

Als je een nieuwe vloer hebt laten leggen, wil je het mooi afwerken. Dat kan met plak- en muurplinten en rozetten. We vertellen je er alles over in onze blog!

Minder dan 1 minuut leestijd

De vloer afwerken met plak- & muurplinten en rozetten

In deze blog vertellen we je meer over het afwerken van je vloer met plak- en muurplinten, rozetten of andere manieren om je vloer af te werken. Er zijn verschillende producten die jouw vloer écht afmaken. Als je namelijk een mooie vloer hebt gekozen, is het ook belangrijk om te kijken naar een strakke afwerking. Bij Stile Floors hebben we voor iedere ruimte de juiste plint. We vertellen je graag meer over alle mogelijkheden!

Plinten

Als je vloer is gelegd, wil je natuurlijk ook dat de vloer netjes is afgewerkt. Dit doe je met de meest bekende vorm om een vloer af te werken: plinten. Een mooie sfeerplint zorgt voor de final touch aan je interieur. Bij Stile Floors zijn er sfeerplinten beschikbaar voor elke ruimte. De mogelijkheden zijn enorm. Wat er is een ruime keuze aan modellen en afmetingen. Voor alle soorten muren zijn er plinten beschikbaar, zelfs voor ronde muren. Alle plinten zijn overschilderbaar met bijna iedere verfsoort.

De vloer afwerken zonder plinten

De eerste keuze die je maakt, is of je wel of geen plinten wil gebruiken in je woning. Vaak wordt deze gebaseerd door de vloerkeuze. Bij een gietvloer wordt er bijvoorbeeld minder vaak gekozen voor het toevoegen van plinten. Dit komt omdat een gietvloer naadloos wordt gelegd tot aan de wand. Plinten zijn daarom niet noodzakelijk. Toch bieden ze wel extra bescherming en kan het een toevoeging zijn aan je woning. Een houten vloer afwerken zonder plinten is lastig. Je legt een houten vloer namelijk niet helemaal strak tot aan de muur, omdat de vloer kan gaan werken. Een houten vloer kan daarom wel gelegd worden zonder plinten, maar echt mooi is het niet.

 

Hoge muurplinten

Kies je voor hoge plinten, dan laat je de ruimte in zijn geheel ruimer en hoger lijken. Met hoge muurplinten werk je de ruimte tussen de vloer en de muur gemakkelijk weg. Daarnaast zien hoge muurplinten er ook erg stijlvol uit.

 

Overzetplinten om je vloer af te werken

Daarnaast bestaan er ook nog veel andere manieren om je vloer mooi af te werken. We geven daarom enkele voorbeelden van andere mogelijkheden. Om te beginnen met overzetplinten. Deze plinten zijn gelijk aan je laminaat- of pvc-vloer en plaats je eenvoudig over de huidige plint heen. Overzetplinten worden ook wel systeemplinten genoemd. Met een overzetplint is het ook mogelijk om de kabels weg te werken. Dat ziet er extra strak uit!

 

Dilatatieprofielen en hoeklijnprofielen

Als de vloer in je woonkamer anders is dan de vloer in je keuken, is het mogelijk om een dilatatieprofiel te gebruiken. Deze producten zijn beschikbaar in een bijpassend design voor verschillende laminaat- en pvc-vloeren. Een dilatatieprofiel is ook handig om te gebruiken in deurkozijnen tussen verschillende ruimtes. Ze kunnen worden gebruikt als een overgangsprofiel als er veel hoogteverschil is. Als er een hoogteverschil is tussen de trap en de vloer, wil je dit netjes afwerken. Een hoeklijnprofiel is in dit geval een geschikte oplossing.

Rozetten

Naast verschillende plinten en profielen bestaat er ook rozetten. Je gebruikt rozetten om de verwarmingsbuizen en leidingen af te werken bij je vloer. Rozetten zijn beschikbaar in verschillende designs en kleuren. Hou er rekening mee dat er genoeg speling is tussen de vloer en de buis van de verwarming of de leiding. Dit heeft te maken met de werking van de vloer. Met de rozetten werk je het netjes en strak af.

De plinten van Stile Floors

Bij Stile Floors worden bijna alle plinten geleverd met een standaard lengte van 240 centimeter. De meest gekozen plint is gekozen in RAL9010, maar je hebt ook keuze uit RAL9016 en antraciet plinten. De plinten in ons assortiment zijn op bestelling leverbaar en verkrijgbaar in drie afmetingen:

  • 70 millimeter hoog, 240 centimeter lang;
  • 90 millimeter hoog, 240 centimeter lang;
  • 120 millimeter hoog, 240 centimeter lang.

Heb je nog vragen over de mogelijkheden voor plinten in je woning? Neem dan contact met ons op! We denken graag met je mee en kijken graag wat er mogelijk is.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

samlarissa

Over de floor bij… Sam van @samlarissa

Een tijdje geleden waren wij over de vloer bij Sam en haar gezin. Al…

Minder dan 1 minuut leestijd

Monique

Over de floor bij… Monique van @monaatje_huisnr15

We mochten over de vloer komen bij de 44-jarige Monique en haar gezin. Haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

@mijn.gezin

Over de floor bij… Danitsja (@mijn.gezin)

Onlangs waren we over de vloer bij Danitsja en haar gezin in Bunschoten-Spakenburg. Samen…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer snijverlies

Snijverlies bij het leggen van een PVC vloer

In deze blog van Stile Floors geven we je informatie over snijverlies bij PVC.…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1431 reviews.