De vloer afwerken met plak- & muurplinten en rozetten

In deze blog vertellen we je meer over het afwerken van je vloer met plak- en muurplinten, rozetten of andere manieren om je vloer af te werken. Er zijn verschillende producten die jouw vloer écht afmaken. Als je namelijk een mooie vloer hebt gekozen, is het ook belangrijk om te kijken naar een strakke afwerking. Bij Stile Floors hebben we voor iedere ruimte de juiste plint. We vertellen je graag meer over alle mogelijkheden!

Plinten

Als je vloer is gelegd, wil je natuurlijk ook een nette randafwerking. Dit doe je met de meest bekende vorm om een vloer af te werken: plinten. Een mooie sfeerplint zorgt voor de finishing touch aan je interieur. Bij Stile Floors zijn er sfeerplinten beschikbaar voor elke ruimte. De mogelijkheden zijn enorm, want er is een ruime keuze aan modellen en afmetingen. Voor alle soorten muren zijn er plinten beschikbaar, zelfs voor ronde muren. Daarnaast zijn vrijwel alle plinten zijn overschilderbaar, zodat je ze perfect kunt laten aansluiten op jouw interieurwensen.

De vloer afwerken zonder plinten

De eerste keuze die je maakt, is of je wel of geen plinten wil gebruiken in je woning. Vaak wordt deze gebaseerd door de vloerkeuze. Bij een gietvloer wordt er bijvoorbeeld minder vaak gekozen voor het toevoegen van plinten. Dit komt omdat een gietvloer naadloos wordt gelegd tot aan de wand. Plinten zijn daarom niet noodzakelijk. Toch bieden ze wel extra bescherming en kan het een toevoeging zijn aan je woning. Een houten vloer afwerken zonder plinten is lastig. Je legt een houten vloer namelijk niet helemaal strak tot aan de muur, omdat de vloer kan gaan werken. Een houten vloer kan daarom wel gelegd worden zonder plinten, maar echt mooi is het niet.

 

Hoge muurplinten

Kies je voor hoge plinten, dan laat je de ruimte in zijn geheel ruimer en hoger lijken. Met hoge muurplinten werk je de ruimte tussen de vloer en de muur gemakkelijk weg. Daarnaast zien hoge muurplinten er ook erg stijlvol uit.

 

Overzetplinten om je vloer af te werken

Daarnaast bestaan er ook nog veel andere manieren om je vloer mooi af te werken. We geven daarom enkele voorbeelden van andere mogelijkheden. Om te beginnen met overzetplinten. Deze plinten zijn gelijk aan je laminaat- of PVC vloer en plaats je eenvoudig over de huidige plint heen. Overzetplinten worden ook wel systeemplinten genoemd. Met een overzetplint is het ook mogelijk om de kabels weg te werken. Dat ziet er extra strak uit!

 

Dilatatieprofielen en hoeklijnprofielen

Als de vloer in je woonkamer anders is dan de vloer in je keuken, is het mogelijk om een dilatatieprofiel te gebruiken. Deze producten zijn beschikbaar in een bijpassend design voor verschillende laminaat- en PVC vloeren. Een dilatatieprofiel is ook handig om te gebruiken in deurkozijnen tussen verschillende ruimtes. Ze kunnen worden gebruikt als een overgangsprofiel als er veel hoogteverschil is. Als er een hoogteverschil is tussen de trap en de vloer, wil je dit netjes afwerken. Een hoeklijnprofiel is in dit geval een geschikte oplossing.

Rozetten

Naast verschillende plinten en profielen bestaat er ook rozetten. Je gebruikt rozetten om de verwarmingsbuizen en leidingen af te werken bij je vloer. Rozetten zijn beschikbaar in verschillende designs en kleuren. Hou er rekening mee dat er genoeg speling is tussen de vloer en de buis van de verwarming of de leiding. Dit heeft te maken met de werking van de vloer. Met de rozetten werk je het netjes en strak af.

De plinten van Stile Floors

Bij Stile Floors worden bijna alle plinten geleverd met een standaard lengte van 240 centimeter. De meest gekozen plint is gekozen in RAL9010, maar je hebt ook keuze uit RAL9016 en antraciet plinten. De plinten in ons assortiment zijn op bestelling leverbaar en verkrijgbaar in drie afmetingen:

  • 70 millimeter hoog, 240 centimeter lang;
  • 90 millimeter hoog, 240 centimeter lang;
  • 120 millimeter hoog, 240 centimeter lang.

Heb je nog vragen over de mogelijkheden voor plinten in je woning? Neem dan contact met ons op! We denken graag met je mee en kijken graag wat er mogelijk is.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

eiken wandpanelen achter tv

Welke vloeren zijn er allemaal?

Met zoveel verschillende vloersoorten beschikbaar, kan het kiezen van de juiste vloer best een…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het algemeen dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vivian beige eiken XL

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Sophia licht eiken

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1673 reviews.