Betonlook vinyl

De juiste industriële vloer kiezen voor je interieur

De industriële vloer wordt steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen voor een industrieel interieur, waar een industriële vloer in woning natuurlijk niet mag ontbreken. De vloer creëert een stoere, rauwe sfeer in de woning; precies een uitstraling die bij een industriële inrichting past. In deze blog behandelen we vier industriële vloeren die geschikt zijn voor een industrieel interieur. Lees snel verder voor de eerste vloer.

Minder dan 1 minuut leestijd

De juiste industriële vloer kiezen

Als je op zoek bent naar een industriële vloer kun je uit diverse vloersoorten kiezen. Door te kiezen voor een passende kleur en een juist patroon, zijn er veel verschillende soorten vloeren die onder de noemer industriële vloer kunnen vallen. Denk aan een industriële visgraat vloer. Vaak bepaalt de afwerking namelijk of de vloer industrieel oogt. Hieronder vind je 5 voorbeelden van vloeren die je prima in jouw industriële interieur kunt plaatsen. Deze vloer bij het industriële interieur past daardoor goed bij je meubels en accessoires.

1. Betonvloer

Een betonvloer past ideaal in een industrieel interieur. Een betonvloer is vrijwel volledig naadloos, waardoor vervuilde voegen en slijtage van de vloer verleden tijd is. Door de gladde afwerking van een betonvloer blijft er minder vuil achter en blijft de vloer mooi schoon. Daarnaast kun je erg variëren met een betonvloer. Door het gebruiken van verschillende processen en componenten kan de look van het beton erg variëren. Zo is het mogelijk om kleurstoffen toe te voegen, waardoor jij zelf kan bepalen of de vloer een blauwe, rode of misschien wel groene kleur krijgt. Zo kun je de kleur bijvoorbeeld bepalen aan de hand van jouw industriële meubels. Tot slot heeft het beton een tijdloos karakter. Naast dat het past in een industrieel interieur, misstaat het ook niet in een landelijk of modern interieur.

Shop de vloer: PVC vloertegels Real taupe

2. Gietvloer

Een gietvloer creëert een open effect in jouw huis. Overal in het huis wordt dezelfde vloer gelegd, wat resulteert in een schitterende eenheid. Een gietvloer is waterdicht, waardoor deze eenvoudig schoon te maken is, ongeacht de vuilresten. Het is daarom het ook mogelijk om een gietvloer in de badkamer te leggen. Net als een betonvloer is ook de gietvloer hoog belastbaar en slijtvast, waardoor je niet veel last krijgt van beschadigingen. Ook zorgt de elasticiteit van de vloer voor een comfortabel gevoel. Een gietvloer is dus een ideaal industriële vloer voor jouw woning.

3. PVC vloer

Wil jij een vloer die eenvoudig te onderhouden is, zoals een beton- of gietvloer? Dan is een industriële vloer van PVC ook het overwegen waard. Met een PVC vloer heb jij de keuze om te variëren in uitstraling. De industriële vloer is namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren, stijlen en prints. Of je nu op zoek bent naar een robuuste houten uitstraling, of een moderne, grijze look. De vloer is eenvoudig te leggen, waarbij je van een afstand het verschil niet ziet tussen PVC of het ‘nagebootste’ materiaal.

4. Laminaat

Ben je op zoek naar een goedkope en onderhoudsvriendelijke vloer met een industrieel interieur? Dan is laminaat erg geschikt. Dit type vloer is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen. Bijvoorbeeld de industriële visgraat vloer. Het voordeel van dit materiaal is dat het eenvoudig is om zelf te leggen. Daarnaast is het kleur- en slijtvast en vochtbestendig. Een vloer in een industrieel interieur is bijvoorbeeld verkrijgbaar in een vergrijsde of lichtgrijze kleur.

5. Houten vloer

Tot slot past een houten vloer ook goed in een industriële inrichting. Het voordeel is dat jij de keuze hebt tussen verschillende houtsoorten, waardoor jij de vloer helemaal kan aanpassen naar jouw persoonlijke stijl. Elke houtsoort heeft namelijk zijn unieke uitstraling. Ook is de keuze voor een houten industriële vloer een duurzame keuze. De vloer kan namelijk jarenlang mee! Wanneer de vloer teveel begint te slijten, kun je deze opschuren en in de lak zetten. De vloer ziet er weer uit als nieuw en zal er weer jaren mooi bij liggen.

Zoek je een vloer die iets minder onderhoudsintensief is? Dan is een houtlook industriële vloer ook een goede optie. Hierbij heb je de uitstraling van hout, maar niet het onderhoud van PVC.

Een vloer combineren met een industrieel interieur

Wil je graag weten welke kleur vloer bij industriële meubels past? Dan helpen we je bij Stile Floors graag verder. Plan een gratis adviesgesprek aan huis bij ons in. We komen dan bij je over de floor en krijg gratis en vrijblijvend advies over welke industriële vloer bij jouw meubels past. We nemen extra grote kleurstalen mee en nemen jouw wensen en eisen mee in onze adviezen.

Industriële vloer bij Stile Floors

Voor het kopen van een industriële vloer is Stile Floors jouw ideale partner. Wij helpen je graag verder met het kiezen van de juiste industriële vloer. Bestel je de gratis kleurstalen om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden van de industriële vloer. Heb je een mooie industriële vloer uitgekozen? Dan kun je ook gebruik maken van de vakkundige legservice. Stile Floors helpt je graag!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Over de floor bij… Britt van @gelukvanbritt

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC visgraat kwaliteit

De kwaliteit van PVC vloeren

Een vloer is één van de meest bepalende factoren in je interieur. Het is…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer visgraat

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur | Stile Floors

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur Bohemian, ook wel boho genoemd, is een…

4 minuten leestijd

PVC Visgraat Sophia beige eiken

Nieuwe vloer kiezen | Stile Floors

Een nieuwe vloer kiezen Een nieuwe vloer kiezen is niet altijd even makkelijk. Als…

4 minuten leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1304 reviews.