PVC visgraat vloer eiken

Wonen met kinderen en huisdieren: kies de perfecte vloer

Heb jij kinderen of huisdieren en ben je op zoek naar een geschikte vloer? Lees dan snel verder en ontdek de welke vloer geschikt is als je kinderen of huisdieren hebt.

Minder dan 1 minuut leestijd

Een geschikte vloer voor wonen met kinderen en huisdieren

Niet elke vloer is geschikt voor een huishouden met kinderen en huisdieren. Welke vloer is geschikt voor jouw huishouden? Je wilt natuurlijk niet dat er beschadigingen op je vloer ontstaan door het speelgoed van je kinderen, of dat je huisdier plast op jouw prachtige vloer. Wij gaan je helpen om de juiste vloer te kiezen. We vertellen je graag welke vloer past bij een huishouden met kinderen en we leggen je graag uit waarom juist deze vloer geschikt is.

Wat is een PVC-vloer?

Het is belangrijk dat je weet wat een PVC-vloer is, dit is namelijk de vloer die perfect past in een huishouden met kinderen en huisdieren! Een PVC-vloer is een vloer zonder hout. De vloer bestaat uit verschillende lagen polyvinylchloride en wordt gemaakt van kunststof. Door de huidige uitvindingen is de vloer bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Waarom is juist deze vloer kids- en huisdier proof? Dat leggen we je uit.

Duurzaamheid

Tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijk aspect in de samenleving. Duurzaamheid beschermt de ecologische en menselijke gezondheid en onze natuurlijke omgeving. PVC-vloeren hebben een beschermende toplaag bovenop de laag van kunst. Deze laag is verkrijgbaar in verschillende sterktes. Een sterke vloer is handig met spelende kinderen en huisdieren. Veel dingen, zoals speelgoed, wordt over de grond gesleept, waardoor een vloer sneller kan slijten. Een PVC-vloer gaat gemiddeld 25 jaar mee. Dit maakt het een erg duurzaam product.

Onderhoud

Op jongere leeftijd kunnen kinderen sneller een allergie krijgen. Het is dus belangrijk om de vloer goed schoon te houden. In een tapijt blijft veel meer stof hangen dan in een PVC-vloer. Door een stoffige tapijt wordt de kans op huisstofmijt vergroot, omdat er vele stoffen aanwezig zijn. Een PVC-vloer heeft over het algemeen een glad oppervlakte. Deze vloer is makkelijk te stofzuigen en te dweilen. De vloer blijft hierdoor goed schoon, zonder dat je dure reinigingsmiddelen nodig hebt. Een tapijt daarentegen is veel lastiger schoon te maken. Deze vloer kan je enkel stofzuigen, maar niet dweilen. De PVC-vloer is gelukkig eenvoudig schoon te houden: dat scheelt je weer tijd.

Vloerverwarming

Koude voeten in huis? PVC-vloeren combineer je goed met vloerverwarming in je woning. De vloer wordt warm, waardoor je op je sokken door het huis kunt lopen zonder koude voeten te krijgen. Vele kinderen doen thuis de schoenen uit en lopen op sokken over de vloer. Het is prettig als deze ondergrond warm is. Voor de huisdieren is de warmte van de vloerverwarming niet schadelijk. De huisdieren kunnen het wel warm krijgen als ze op een verwarmde vloer liggen. Dit kan het huisdier vaak zelf wel opmerken door een andere plek uit te kiezen om te gaan liggen. Eventueel is het een mogelijk om niet alle ruimtes te voorzien van vloerverwarming. Op deze manier kan het huisdier gebruik maken van deze ruimte om af te koelen.

 

Waterbestendig

De kinderen spelen en drinken tegelijk, waardoor er wordt geknoeid. Een jong hondje is vaak nog niet zindelijk, waardoor een ongelukje snel is gebeurd. Het komt dus vast geregeld voor dat er wordt geknoeid op de vloer. Bij een PVC-vloer is knoeien geen enkel probleem. De vloer is waterbestendig, waardoor de nattigheid niet in de vloer trekt. Even dweilen en de vloer is weer helemaal schoon.

Zachtheid en stilte

Een PVC-vloer voelt zacht aan. De vloer voelt ook zonder vloerverwarming warm aan. Tegels of stenen zijn daarentegen vaak wat kouder. Voor de kinderen is het prettig en veilig om op te spelen. Doordat de vloer wat zachter is, werkt hij ook geluiddempend. Hierdoor heb je minder last van je huisgenoten. De huisdieren kunnen ongestoord rondlopen terwijl jij lekker slaapt.

 

Keuze genoeg

Een groot voordeel van een PVC-vloer is het brede aanbod. Er zijn super veel verschillende designs mogelijk, zoals een visgraatvloer, de V-groef en een Hongaarse punt. De vloer zorgt voor een stukje persoonlijkheid in je huis. Neem een kijkje tussen de verschillende mogelijkheden en tover jouw huis om tot de plek van je dromen.

 

Meer informatie?

Bekijk ons aanbod in PVC-vloeren op de website. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

samlarissa

Over de floor bij… Sam van @samlarissa

Een tijdje geleden waren wij over de vloer bij Sam en haar gezin. Al…

Minder dan 1 minuut leestijd

Monique

Over de floor bij… Monique van @monaatje_huisnr15

We mochten over de vloer komen bij de 44-jarige Monique en haar gezin. Haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

@mijn.gezin

Over de floor bij… Danitsja (@mijn.gezin)

Onlangs waren we over de vloer bij Danitsja en haar gezin in Bunschoten-Spakenburg. Samen…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer snijverlies

Snijverlies bij het leggen van een PVC vloer

In deze blog van Stile Floors geven we je informatie over snijverlies bij PVC.…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1431 reviews.