plak pvc visgraat houtlook donker eiken

PVC vloer met V-groef

Home PVC vloer met V-groef

PVC visgraatlicht eiken visgraat
PVC Vloertegel Real donkergrijs
PVC vloertegels Real taupe
PVC vloertegel Andes donkergrijs
Hongaarse punt Donau naturel eiken
Hongaarse punt PVC
pvc vloer visgraat leggenpvc visgraat vloer onderhoudsvriendelijk
PVC Visgraat Kwadacha naturel eiken
PVC visgraat PVC visgraat licht eiken
PVC visgraatnaturel eiken vloer

Op foto’s zie je dat een PVC vloer de looks heeft van een echte houten vloer, maar een vloer met V-groef beoordelen op basis van enkel het uiterlijk is gevaarlijk. Bij Stile Floors hebben we de kwaliteit van een nieuwe vloer hoog in het vaandel! Hieronder leggen we kort wat uit over het zogenaamde v patroon bij een PVC vloer.

PVC vloeren: V-groef of geen V-groef

Er zijn veel variaties in PVC vloeren op de markt, zo is het ene houtlook dessin niet het andere en er zijn verschillen in kleuren, knoesten en ga zo maar door. Bij Stile Floors hebben we bijvoorbeeld eiken PVC vloeren of vloeren met Hongaarse punt.

Naast het dessin en het reliëf van een PVC plank of  PVC vloertegel wordt er vaak gesproken over een V- vormige groef. Een PVC vloer met V-groef is te herkennen door twee planken tegen elkaar aan te leggen, waarbij de V-vorm duidelijk het effect creëert dat je vloer is opgebouwd uit aparte planken. Uiteindelijk is het zo dat de ene vloer een diepere groef kent dan de andere; hierbij geldt dat het een smaakkwestie betreft en jezelf het beste kunt kiezen wat je mooi vindt en wat bij jou interieur past.

PVC vloer houtlook

Een PVC vloer met houtlook is heel populair. Hoe meer authentieke elementen er in de PVC vloer zijn verwerkt, hoe sterker de vloer lijkt op een houten vloer. Onder authentieke elementen valt ook de v-groef. Wil je wel een plankeneffect creëren, maar wil je niet een te druk beeld? Kies dan voor een PVC vloer met twee v-groeven. De v-groef bevindt zich dan aan de lange zijden van de planken. De kopse kanten van de PVC vloer hebben een strakke aansluiting. Dit zorgt voor een rustiger vloerbeeld, mét de authentieke elementen van de v-groef.

De zichtbare kant van PVC

Al onze PVC vloeren zijn voorzien van een PUR finish. Deze zorgt ervoor dat de vloer eenvoudig te onderhouden is en ook langer mee gaat. Onder deze zogenaamde PUR finish zit een andere beschermlaag, transparant van kleur. Deze beschermlaag is wel écht nodig, omdat je anders vaak snel een lelijke kras door het dessin heen ziet. De dikte van deze transparante beschermlaag varieert en dit begrip komen we vaak tegen als zijnde de slijtlaag van de vloer. Op al onze vloeren geven wij minimaal 10 jaar garantie en in principe werken wij enkel met vloeren die een slijtlaag kennen van 0,55 mm of meer.

Inspiratie opdoen voor PVC vloeren

Benieuwd welke PVC V-patroon vloer geschikt is voor jouw woonstijl? Lees het in ons uitgebreide blog over het kiezen van een nieuwe vloer of laat onze adviseur gratis en vrijblijvend met je meedenken bij jou aan tafel tijdens een gratis adviesafspraak aan huis.

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 269 reviews.