Maak een droomkamer van je slaapkamer

Wil je heerlijk wegdromen zonder dat het nodig is om eindeloos schaapjes te tellen? Dan is het belangrijk dat de slaapkamer echt bij je past. Je slaapkamer moet een ontspannen ruimte zijn. Niet alleen je bed en de kleur op de muren speelt hierbij een belangrijke rol, ook de vloer in de slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust. Gelukkig zijn de mogelijkheden eindeloos. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende soorten vloeren die je kunt gebruiken in je slaapkamer.

De kleur van de slaapkamer

De kleur van je slaapkamer wordt door een groot deel bepaald door het bed. Vooral het beddengoed kan een echte blikvanger zijn in de slaapkamer. Maar ook de muren bepalen voor een groot deel de sfeer in de ruimte. Kies je voor lichte en rustige tinten op de muur? Dan combineer je dit perfect met een lichte vloer.

Je ziet ook steeds vaker dat mensen kiezen voor donkere muren, zoals donkerblauw of donkergroen. Dit combineer je juist weer prachtig met een warme vloer. Voeg een prachtige plant toe aan je slaapkamer en je creëert een hele andere sfeer.

 

De vloerbedekking in de slaapkamer

Niet alleen de kleur van je beddengoed en de kleur op de muur zorgt voor een specifieke sfeer in de slaapkamer. Ook de vloer heeft een groot aandeel in de uitstraling die je meegeeft in de slaapkamer. Naast de kleur van de vloer, speelt het materiaal ook een belangrijke rol in de keuze die je moet maken.

Belangrijke eigenschappen voor een slaapkamervloer

Gemiddeld breng je 25 tot 33% van de dag door in je slaapkamer. Een fijne slaapkamer helpt om goed uit te kunnen rusten. Er zijn verschillende eigenschappen waar je misschien rekening mee wilt houden.

  • Demping: moet je vroeg uit je bed terwijl je partner nog slaapt? Dan is het verstandig om te kiezen voor een geluidsdempende vloer;
  • Stof: heb je last van huisstofmijt? Dan kun je een tapijtvloer beter mijden. Kies bijvoorbeeld een PVC- of laminaatvloer;
  • Zacht aan je voeten: wil je op blote voeten even naar de wc lopen? Dan is het prettig dat je loopt op een warme ondergrond.

1. PVC als slaapkamer vloerbedekking

De PVC vloer is tegenwoordig niet meer weg te denken. Daar staan we bij Stile Floors niet van te kijken, want ook wij zijn fan van de PVC vloer. Het product heeft verschillende voordelen. Zo wordt de vloer duurzaam gemaakt en is het product verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en ontwerpen.

Een ander voordeel van de PVC vloer is dat het gemaakt wordt met een geluiddempend materiaal. Je maakt deze vloer ook makkelijk en snel schoon. Af en toe stofzuigen en dweilen en je vloer is weer fris. Maak je gebruik van vloerverwarming in de slaapkamer? Dan is dit ook perfect te combineren met PVC. Dit komt omdat PVC de warmte goed geleidt.

2. Tapijt als slaapkamer vloerbedekking

Tapijt begint de laatste tijd weer steeds populairder te worden. Deze slaapkamer vloerbedekking geeft een luxe en chique uitstraling. Het is daarom niet zo gek dat tapijt in de slaapkamer zo populair is geworden, want het product heeft verschillende voordelen:

  • Tapijt is heerlijk zacht én warm onder je voeten;
  • Tapijt heeft geluidsdempende eigenschappen;
  • Tapijt isoleert goed. Er ontsnapt weinig warmte;
  • Tapijt is er in allerlei kleuren en structuren.

3. Laminaat als slaapkamer vloerbedekking

Laminaat is en blijft een populaire vloersoort in Nederland. Dit komt onder andere omdat er veel verschillende soorten designs bestaan bij dit type vloer. Het voordeel van laminaat is dat het product makkelijk te onderhouden is dankzij de gladde bovenlaag en dat het product goed te combineren is met vloerverwarming. Een nadeel van de laminaatvloer is dat dit type vloer minder goed dempt dan bijvoorbeeld PVC of vloerbedekking.

 

Advies bij het kiezen van jouw slaapkamervloer

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van jouw perfecte slaapkamervloer? Vraag dan een gratis adviesgesprek op maat aan. Onze specialisten komen geheel vrijblijvend bij je langs. We nemen voldoende kleurstalen mee, waardoor je een goede keuze kunt maken welke vloer het beste tot zijn recht komt in jouw woonkamer. Wil je alvast even kijken wat er allemaal mogelijk is? Bekijk dan onze inspiratiepagina.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

eiken wandpanelen achter tv

Welke vloeren zijn er allemaal?

Met zoveel verschillende vloersoorten beschikbaar, kan het kiezen van de juiste vloer best een…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het algemeen dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vivian beige eiken XL

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Sophia licht eiken

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1670 reviews.