Bekleed jouw dichte trap om hem weer te laten stralen

Je trap is vaak een van de eerste dingen die mensen zien wanneer ze je huis binnenkomen. Het is dus belangrijk dat hij er goed uitziet en past bij de rest van je interieur. Als je dichte trap zijn glans heeft verloren en toe is aan een opknapbeurt, overweeg dan om hem te bekleden met PVC. In dit artikel bekijken we waarom PVC een uitstekende keuze is voor het bekleden van je dichte trap. We geven je graag enkele handige tips om het beste uit deze renovatie te halen.

Waarom PVC voor je dichte trap?

PVC, of polyvinylchloride, is een populaire keuze geworden voor vloer- en trapbekleding. En dat is niet zonder reden. Hier zijn enkele voordelen van PVC bekleding voor je trap:

  • Duurzaamheid
    PVC is duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor het een ideale keuze is voor een veelgebruikt oppervlak zoals een trap.
  • Onderhoudsgemak
    PVC is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Een regelmatige stofzuig- of dweilbeurt is meestal voldoende om je trap er als nieuw uit te laten zien.
  • Veelzijdigheid
    PVC is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, waardoor je talloze mogelijkheden hebt om de stijl van je trap aan te passen aan je interieur.
dichte trap
trapbekleding PVC

Kleuren en stijlen

Kies je voor PVC trapbekleding, dan zijn er vele mogelijkheden om je trap naadloos bij je interieur aan te laten sluiten. Heb je een stoer en industrieel interieur? Dan zou de betonlook een perfecte match kunnen zijn. Hou je juist meer van zachte en warme tinten, die perfect aansluiten op een Scandinavische woonstijl? Dan kun je houtlook overwegen. Onze houtlook- en betonlook slabs zijn in verschillende tinten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een design is wat bij jouw interieur past.

Stootborden om eindeloos te combineren

De stootborden van je trap zijn een belangrijk onderdeel van het geheel. Deze verticale delen tussen de treden kunnen een subtiele, maar ook opvallende rol spelen in de uitstraling van je trap. Er zijn verschillende mogelijkheden om de look van je trap aan te passen aan jouw persoonlijke stijl. Zo kun je kiezen voor stootborden in dezelfde kleur als de treden voor een naadloze en rustige uitstraling. Maar je kunt ook contrast creëren door te kiezen voor een contrasterende kleur, zoals zwart of wit. Op deze manier creëer je een echte blikvanger! 

Alternatieven voor PVC trapbekleding

Naast PVC zijn er nog andere opties om je dichte trap te bekleden. Enkele populaire alternatieven zijn:

  • Tapijt
    Tapijt voelt zacht aan onder de voeten en kan geluid dempen, maar het kan ook moeilijker schoon te maken zijn en vatbaar zijn voor vlekken en slijtage.
  • Hout
    Een houten trap straalt warmte en elegantie uit, maar hout kan duurder zijn dan PVC en vereist mogelijk meer onderhoud.
  • Laminaat
    Laminaat is een betaalbaar alternatief dat de uitstraling van hout kan nabootsen, maar het is gevoeliger voor vocht en krassen dan PVC.

Nadelen van PVC trapbekleding

Hoewel PVC vele voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:

Gevoeligheid voor krassen
Ondanks de hoge kwaliteit van PVC, kan het wel gevoelig zijn voor krassen en deuken. Vooral wanneer er zware voorwerpen overheen gesleept worden.

Beschadiging door agressieve schoonmaakmiddelen
Gebruik liever geen agressieve schoonmaakmiddelen op PVC. Deze kunnen je gloednieuwe trap beschadigen en dat is natuurlijk zonde. In plaats daarvan gebruik je een mild schoonmaakmiddel in combinatie met water. Niet echt een groot nadeel als je het ons vraagt, want het bespaart je de aanschaf van dure reinigingsmiddelen.

Stijlvol en praktisch

Het bekleden van je dichte trap met PVC is een slimme en praktische keuze die je huis direct een stijlvolle uitstraling kan geven. Met zijn duurzaamheid, onderhoudsgemak en veelzijdigheid is PVC een uitstekende optie voor elke traprenovatie. Overweeg echter ook de alternatieven en weeg de voor- en nadelen zorgvuldig af voordat je een beslissing neemt. Met de juiste keuze kun je nog vele jaren genieten van een prachtige en functionele trap in je huis.

Comfort vanuit huis

Wil je graag meer weten over hoe je jouw dichte trap weer kunt laten stralen? Bij Stile Floors helpen we je graag verder! We komen graag bij je langs voor een gratis thuisadvies. Onze ervaren adviseurs staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze en om al je vragen te beantwoorden. En het beste van alles? We bieden ook een vrijblijvende offerte aan via onze online trapconfigurator. Hiermee kun je eenvoudig de kosten berekenen en verschillende opties verkennen, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis. Zo kun je met een gerust hart de volgende stap zetten naar een prachtige gerenoveerde trap.

dichte trap met PVC

Ook toe aan een stralende nieuwe trap?

We nemen je graag mee in de wereld van PVC traprenovatie!

Bekijk PVC traprenovatie

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming

Ontdek de voordelen van vloerverwarming en geschikte vloeren voor een warm en comfortabel huis.…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC visgraat vloer appartement

Hoe zorgt een PVC vloer voor minder geluidsoverlast in je flat of appartement?

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC in Hongaarse punt bij Meral

Over de floor bij… Meral van @mella.interior

In deze blog waren we over de floor in Almere bij Meral en haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

Core beige eiken PVC visgraat

7 tips voor het kiezen van een vloer voor jouw nieuwbouwwoning

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht, gefeliciteerd! Het kiezen van de juiste vloer kan best…

Minder dan 1 minuut leestijd

eiken wandpanelen achter tv

Welke vloeren zijn er allemaal?

Met zoveel verschillende vloersoorten beschikbaar, kan het kiezen van de juiste vloer best een…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1698 reviews.