De woontrends en vloerentrends van 2022

De tijd gaat ontzettend snel. Daarom is het tijd om een blik te werven op de woontrends én vloerentrends voor 2022. In deze blog lees je alles over de leukste interieurtrends die je in 2022 voorbij zag komen. We geven je de woontrends van 2022 op het gebied van kleuren, materialen, meubels en vloeren: dit zijn de woontrends en interieurtrends van 2022.

Ronde en organische vormen met teddystof

Ronde en organische vormen zagen we in 2021 al vaak voorbij komen. Deze trend past bij de woontrends van 2022. Meubels met ronde vormen zie je steeds vaker voorkomen. Deze trend gaat vaak gepaard met aaibare en zachte meubels. Bijvoorbeeld teddystof. Dit is een trend waarbij de boucléstof in veel meubelen en accessoires verwerkt wordt. Het geeft een warm en gezellig gevoel. Maar dit kan je natuurlijk ook als vloer in je woning gebruiken. Deze woontrend van 2022 is makkelijk toe te passen met onze beige tapijttegels of de witte tapijttegels. Stijl het af met trendy kaarsen of een stijlvolle lamp.

De interieur kleuren voor 2022

De natuurlijke tinten kwamen we in 2022 weer tegen en dit ga je ook terugzien in de woontrends van 2022. De kleurentrends van 2022 staan in het teken van het buitenleven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een lichtgroene olijfkleur en luchtige blauwe tinten. Deze prachtige kleuren zijn goed te combineren met andere natuurlijke kleuren zoals beige of wit of natuurlijk houtlook vloeren. Een andere trend op het gebied van kleur zijn de papier- en lichte kleurtinten. Dit zijn mooie woonkamer kleuren van 2022, maar kunnen natuurlijk ook mooi in de slaapkamer en badkamer terugkomen. Dit zijn tijdloze, toegankelijke en krachtige kleuren.

De nieuwste vloeren trend: vloerpatronen

Dat visgraatvloeren populair zijn, dat wisten we al. Ook in 2022 zagen we de visgraatvloer weer terugkomen. Het patroon zie je niet alleen terug op de vloer, maar ook op de badkamermuren, meubels en in verschillende stoffen komt de visgraat terug. Daarnaast zagen we ook andere vloeren met geometrische patronen weer aanwezig waren in de woontrends van 2022. Hierbij gaat het vooral om de houtpatronen. Deze vloerpatronen stralen kwaliteit en karakter uit. Combineer het met moderne elementen voor een prachtige look.

IJzersterke en veelzijdige PVC-vloeren

Of je kiest voor de populaire woontrend van 2022: de visgraatvloer, de Hongaarse punt of een vloer met brede planken: een PVC-vloer is niet van echt te onderscheiden. Daarom is de ijzersterke PVC-vloer dit jaar ook weer ongekend populair. De veelzijdige vloer heeft een dempende werking, is kidsproof, duurzaam én makkelijk schoon te maken. Genoeg redenen om een PVC-vloer in overweging te nemen.

Ga voor duurzaam

Duurzaamheid is niet echt een woontrend in 2022, maar wel een levenswijze. Dit gaat tegenwoordig verder dan afval scheiden en zonnepanelen plaatsen. Duurzaam wonen is ook erg belangrijk geworden. Denk hierbij aan het aanschaffen van meubels uit de kringloopwinkel, maar ook je keuze voor een vloer. Wanneer is een vloer een duurzame vloer? Er zijn verschillende factoren die bepalen of een vloer duurzaam is of niet. Het gaat hierbij om gebruiksklasse, garantie op vloerdelen, materiaal en onderhoud. De gebruiksklasse van de vloer zegt iets over hoe de vloer gebruikt kan worden. Dit kan onderverdeeld worden in drie onderdelen: huishoudelijk gebruik, commercieel gebruik en industrieel gebruik. Hoe hoger de gebruiksklasse van de vloer, hoe meer je van een vloer mag verwachten.

De woontrends van 2022 gaan niet over één ruimte

Het mooie aan de woontrends van 2022 is dat deze trends eenheid creëren in je woning. Iedere ruimte kan gebruik maken van de woontrends van 2022. De woontrends van 2022 zijn namelijk breed toepasbaar, op zowel grote items zoals je vloer, maar ook in accessoires of een kleurtje op de muur. Hoe jij de interieurstijlen van 2022 toepast in de woonkamer, kan je deze dus ook goed toepassen in de slaapkamer, badkamer en de rest!

Vragen over een trendy vloer in jouw woning?

Ben je op zoek naar een nieuwe moderne vloer voor je woning? Hebben de woontrends van 2022 je inspiratie gegeven? We geven graag advies voor het kiezen van een nieuwe vloer die past bij jouw stijl. Kom langs bij ons bezoekadres in Genemuiden of neemt contact met ons op door te mailen of te bellen. Je kan ook met ons chatten via de website.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

eiken wandpanelen achter tv

Welke vloeren zijn er allemaal?

Met zoveel verschillende vloersoorten beschikbaar, kan het kiezen van de juiste vloer best een…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het algemeen dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vivian beige eiken XL

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC Visgraat vloer Sophia licht eiken | Stile Floors

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1682 reviews.