Welke vloer kiezen: 6 tips voor jouw interieur

Een vloer kiezen is alles behalve eenvoudig. Om te voorkomen dat je na enkele maanden alweer uitgekeken bent op je vloer, is het verstandig om deze 6 tips mee te nemen in je overweging!

2 minuten leestijd

Een vloer kiezen is lastig, omdat het een keuze is die veel invloed heeft op de complete look van jouw interieur. Misschien heb je wat inspiratie nodig om alles goed op elkaar af te sluiten, of ben je benieuwd welke vloer jij moet kiezen voor de woonkamer. Dan lijkt het ons een goed idee om deze blog goed door te lezen, want wij geven jou 6 tips voor jouw interieur. Snel lezen dus!

1. Straal de zon uit!

Wil jij een woonkamer waar je een warme indruk achterlaat? Dit kan je doen door bepaalde kleuren toe te voegen aan het interieur van je woonkamer, namelijk geel en beige. Deze kleuren stralen de zon uit, en helpen jou dus de zonnige woonkamer te creëren die jij graag wil. Door een beige vloer te leggen, loop je in principe dagelijks over het strand.

2. Durf te combineren

Misschien hou jij ervan om veel verschillende kleuren in jouw woonkamer te gebruiken. Sommige mensen zullen hier een uitgesproken mening over hebben, maar het is het belangrijkst dat jij je comfortabel voelt in deze ruimte. Wees daarom ook niet bang om kleuren te combineren, maar probeer deze kleuren wel op elkaar te laten passen. Een zwarte vloer kan raar staan in een woonkamer waar verder veel verschillende kleuren worden gebruikt.

3. Go modern

Als jij echt mee wilt met de tijd, is het een goede mogelijkheid om modern te gaan. Bouw jouw interieur op een prachtige zwarte vloer, en doe jouw gasten versteld staan van jouw strakke woonkamer. Het is nooit erg om luxe uit te stralen, toch?

4. Haal de rust in huis

Een woonkamer is niet alleen een plek om gasten uit te nodigen; het is ook de plek waar jij ’s avonds na een lange dag tot rust kan komen. Een kleur die jij kan gebruiken om goed tot rust te komen, is grijs. Een volledige grijze woonkamer kan wat saai worden, maar het is geen slecht idee om jouw woonkamer te beginnen met een grijze basis. Denk bijvoorbeeld aan betonlook pvc!

5. Een lichtpuntje

Als jij een mooie natuurlijke lichtinval in jouw huis hebt, wil je hier natuurlijk gebruik van maken. Dit kan je doen door jouw interieur ook hierop in te richten. Denk aan een lichte vloer, en een interieur waar veel wit naar voren komt. Hiermee creëer jij een mooie, lichte sfeer in jouw woonkamer, wat heerlijk kan zijn als jij goed tot rust wilt komen.

6. Haal de natuur in huis

Voeg wat groen aan je woonkamer toe! Dit kan er erg leuk uitzien, want het voegt een vorm van leven toe aan je woonkamer. Als je dit laat passen op je interieur, creëer je een hele fijne, natuurlijke sfeer. Match dit bijvoorbeeld met een laminaat vloer; dit staat erg mooi bij het groen van de planten. Wel belangrijk: als je kiest voor planten in je woonkamer, moet je deze ook onderhouden. Dode planten zorgen juist niet voor een leuke sfeer.

Kies precies de juiste vloer

Nu jij misschien verder geïnspireerd bent, is het tijd om een kijkje te nemen op de rest van onze website. Hopelijk weet jij nu welke vloer je gaat kiezen. Twijfel je toch? Maak dan gebruik van onze gratis kleurstalen! Bekijk in alle rust thuis de verschillende vloertypen uit ons assortiment en maak de goede keuze. 

Waarom Stile Floors

  • Gratis kleurstalen
  • Vrijblijvend advies aan huis, lekker makkelijk
  • We zijn eerlijk, open en transparant
  • Direct de scherpste prijs, verzekerd van een goed eindresultaat
  • Klanten beoordelen ons met een 9+

Wist je dat Stile Floors ook:

  • Binnen elk termijn je vloer legt
  • Een eigen vakkundige legservice heeft
  • Je vloerverwarming organiseert
  • Je plinten plaatst & traprenovaties uitvoert

Wij komen graag over de vloer met onze grote voorbeelden! Maak een vrijblijvende adviesafspraak met één van onze vloerspecialisten en wij komen GRATIS naar jou toe.

Ik wil een afspraak maken Thijs-Jan

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

De vloeren trends van 2023

Van PVC, duurzaam tot natuurlijke tinten of tapijt: in deze blog van Stile Floors…

4 minuten leestijd

Wanneer is PVC belastbaar?

Bij een nieuwe PVC vloer, wil je weten wanneer de vloer belastbaar is. In…

2 minuten leestijd

Vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming Stel je voor: het is zondagmiddag en het begint…

10 minuten leestijd

Tanja Jess

Over de floor bij… Tanja Jess

We nemen je mee over de floor bij het vakantiehuisje van Tanja Jess. We…

2 minuten leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1083 reviews.