Welke vloer moet je kiezen? We geven 6 tips!

Weten welke vloer je moet kiezen is lastig, omdat het een keuze is die veel invloed heeft op de complete look van jouw interieur. Misschien heb je wat inspiratie nodig om alles goed op elkaar af te sluiten, of ben je benieuwd welke vloer jij moet kiezen voor de woonkamer. Dan lijkt het ons een goed idee om deze blog goed door te lezen, want wij geven jou 6 tips voor jouw interieur. Snel lezen dus!

1. Straal de zon uit!

Wil jij een woonkamer waar je een warme indruk achterlaat? Wil je weten welke vloer je hiervoor moet kiezen? Je kan in dit geval kiezen voor bepaalde kleuren voor in het interieur van je woonkamer, namelijk geel en beige. Deze kleuren stralen de zon uit, en helpen jou dus de zonnige woonkamer te creëren die jij graag wil. Door een beige vloer te leggen, loop je in principe dagelijks over het strand.

2. Durf te combineren

Misschien hou jij ervan om veel verschillende kleuren in jouw woonkamer te gebruiken. Sommige mensen zullen hier een uitgesproken mening over hebben, maar het is het belangrijkst dat jij je comfortabel voelt in deze ruimte. Wees daarom ook niet bang om kleuren te combineren, maar probeer deze kleuren wel op elkaar te laten passen. Welke vloer kan je hiervoor kiezen? Een zwarte vloer kan soms heel goed passen in de ruimte als je bijvoorbeeld ook zwarte accessoires gebruikt.

3. Go modern

Als jij echt mee wilt met de tijd, is het een goede mogelijkheid om modern te gaan. Als je je afvraagt welke vloer je hiervoor moet kiezen hebben we de volgende tip. Bouw jouw interieur op een prachtige zwarte vloer, en doe jouw gasten versteld staan van jouw strakke woonkamer. Het is nooit erg om luxe uit te stralen, toch?

4. Haal de rust in huis

Een woonkamer is niet alleen een plek om gasten uit te nodigen; het is ook de plek waar jij ’s avonds na een lange dag tot rust kan komen. Een kleur die jij kan gebruiken om goed tot rust te komen, is grijs. Een volledige grijze woonkamer kan wat saai worden, maar het is geen slecht idee om jouw woonkamer te beginnen met een grijze basis. Dus als je twijfelt welke vloer je moet kiezen voor rust, is grijs altijd een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan betonlook pvc!

5. Een lichtpuntje

Als jij een mooie natuurlijke lichtinval in jouw huis hebt, wil je hier natuurlijk gebruik van maken. Maar welke vloer kan je kiezen om optimaal gebruik te maken van het licht? Dit kan je doen door jouw interieur ook hierop in te richten. Denk aan een lichte vloer, en een interieur waar veel wit naar voren komt. Hiermee creëer jij een mooie, lichte sfeer in jouw woonkamer, wat heerlijk kan zijn als jij goed tot rust wilt komen.

6. Haal de natuur in huis

Voeg wat groen aan je woonkamer toe! Dit kan er erg leuk uitzien, want het voegt een vorm van leven toe aan je woonkamer. Als je dit laat toepassen op je interieur, creëer je een hele fijne, natuurlijke sfeer. Match dit bijvoorbeeld met een laminaatvloer; dit staat erg mooi bij het groen van de planten. Wel belangrijk: als je kiest voor planten in je woonkamer, moet je deze ook onderhouden. Dode planten zorgen juist niet voor een leuke sfeer. Daarnaast is het goed om op te letten dat je planten kiest die geen vlekken geven door bijvoorbeeld vocht dat ze afgeven. Dan weet je eindelijk welke vloer je kan kiezen, maar raakt hij snel bevlekt. Dat zou zonde zijn!

Kies precies de juiste vloer

Nu jij weet welke vloer je kan kiezen, is het tijd om een kijkje te nemen op de rest van onze website. Hopelijk weet jij nu welke vloer je gaat kiezen. Twijfel je toch? Maak dan gebruik van onze gratis kleurstalen! Bekijk in alle rust thuis de verschillende vloertypen, van PVC vloeren tot laminaat, uit ons assortiment en maak de goede keuze.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

Stephanie

Over de floor bij… Stephanie van @huisjevansteph

In deze blog mogen we binnenkijken bij Stephanie en haar gezin in Tilburg. Dit…

Minder dan 1 minuut leestijd

nieuwbouw traprenovatie

Renoveer je kale nieuwbouwtrap met deze tips

Gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwbouwwoning! Er komt ook een drukke periode op…

Minder dan 1 minuut leestijd

Houten traprenovatie

Jouw houten trap renoveren voor een strakke uitstraling

Is jouw huidige trap versleten of gedateerd? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om je…

Minder dan 1 minuut leestijd

Matte PVC vloer

Mega matte PVC vloeren

Laat je vloer shinen… Of juist niet? Waar vroeger vooral hoogglans meubelen een trend…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1565 reviews.