pvc vloer visgraat leggen

Je pvc vloer leggen over tegels, zo doe je dat!

Ben je uitgekeken op je tegelvloer of zoek je een vloer die iets warmer aanvoelt aan je voeten? Overweeg dan eens om een pvc vloer over tegels te leggen.

2 minuten leestijd

Hoewel veel mensen denken dat dit geen optie is, kan het wel degelijk: je pvc vloer over tegels leggen! Plavuizen vormen namelijk een geschikte ondergrond voor een pvc vloer. Hiervoor heb je namelijk een stevige basis nodig, en dat is precies wat je huidige tegelvloer te bieden heeft. Een tegelvloer is echter niet altijd egaal, en dit is wel noodzakelijk voor het leggen van een strakke pvc vloer. Gelukkig kun je tegelvloeren gewoon (laten) egaliseren zodat de perfecte ondergrond voor jouw pvc vloer gecreëerd wordt.

Hoe leg je een pvc vloer over tegels? 

Allereerst moet je dus je huidige tegelvloer egaliseren. Je plavuizen kunnen er namelijk nog zo glad uitzien, het zal je verbazen hoeveel oneffenheden er toch nog inzitten. Deze oneffenheden en zaken als voegen kunnen doordrukken in het pvc waardoor je vloer er uiteindelijk toch minder mooi uit gaat zien. Om dit te voorkomen is egalisatie dus de eerste stap. 

Nu je vloer gereed is voor het leggen van pvc kun je ervoor kiezen om je pvc vloer los over de behandelde tegelvloer te leggen of om de vloer te verlijmen. Dankzij de veelzijdigheid van pvc vloeren kun je de perfecte vloer creëren die perfect past bij jouw interieurstijl! 

VT wonen licht grijs

Shop de vloer: PVC vloertegels VT wonen licht grijs

De voordelen van een pvc vloer over tegels 

Je pvc vloer over tegels leggen heeft een aantal aantrekkelijke voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

+ Je hoeft je oude vloer niet te verwijderen

Een tegelvloer verwijderen is een intensieve en doorgaans tijdrovende taak. Door de pvc vloer over een tegelvloer te leggen, bespaar je dus niet alleen tijd maar ook een hoop energie.

+ Je hebt al een goede ondervloer

Bovendien bespaar je geld doordat je geen nieuwe ondervloer hoeft aan te schaffen. Deze ligt er namelijk al! Wanneer je de huidige tegelvloer geëgaliseerd hebt, kun je van start.

+ Je kunt vloerverwarming blijven gebruiken 

Zowel tegels als pvc zijn goede geleiders. Een pvc vloer over plavuizen met vloerverwarming kan dan ook prima! De tegels als ondervloer voor je pvc vloer doen dus niets af aan de werking van je vloerverwarming. Sterker nog, pvc is juist zeer geschikt voor vloerverwarming omdat het de warmte uitstekend geleid en overneemt. Heerlijk warme voeten dus!

We helpen je graag! 

Een tegelvloer egaliseren en een pvc vloer leggen doe je waarschijnlijk niet iedere dag. Het kan dan ook een behoorlijk ingewikkelde en tijdrovende klus zijn wanneer je hier nog geen handigheid in hebt. Bovendien is het resultaat van je pvc vloer vaak mooier wanneer je deze laat leggen door vakspecialisten. 

Wij leggen wél iedere dag vloeren en kunnen je dan ook zeker helpen bij het plaatsen van jouw pvc vloer over de tegels die nu in je ruimte liggen. Informeer daarom eens naar de mogelijkheden van onze vakkundige legservice!

Waarom Stile Floors

  • Gratis kleurstalen
  • Vrijblijvend advies aan huis
  • Vakkundige legservice
  • Klanten beoordelen ons met een 9+

Wist je dat Stile Floors ook:

  • Je trap kan bekleden
  • Je (MDF) plinten kan monteren
  • Je vloerverwarming kan organiseren
  • Je bijpassende karpet regelt

Wij komen graag over de vloer met onze grote voorbeelden! Maak een vrijblijvende adviesafspraak met één van onze vloerspecialisten en wij komen GRATIS naar jou toe.

Ik wil een afspraak maken Thijs-Jan

Gerelateerde producten

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

real lichtgrijs beton

Op zoek naar vloer inspiratie? Ontdek deze 5 tips!

Ontdek deze vloer inspiratie voor jouw interieur en vind de perfecte vloer! Handige tips…

3 minuten leestijd

Is een pvc vloer krasbestendig? Info en tips voor het behoud van je vloer

We krijgen vaak de vraag of een pvc vloer krasbestendig is. Ontdek hier alle…

4 minuten leestijd

Een geluiddempende vloer kiezen: 3 handige tips

Contactgeluiden kunnen het woonplezier van jou of je buren flink in de weg zitten.…

2 minuten leestijd

Uitgelicht: de voordelen van pvc trapbekleding

Pvc trapbekleding brengt vele voordelen met zich mee. Welke dat zijn? Stile Floors bespreekt…

3 minuten leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 335 reviews.