Over de floor bij… Nikya van @nikyaliezen

Nikya heeft een paar jaar haar eigen bedrijf gehad in vormgeving en fotografie, nadat ze haar studie mediavormgeving heeft afgerond aan het Cibap in Zwolle. Toen Nikya op zichzelf ging wonen begon er iets te kriebelen. Vanaf dat moment had ze namelijk zeggenschap over haar eigen interieur. Haar passie voor interieur werd groter en ze voelde de drang om hier meer mee te gaan doen. Ze begon in eerste instantie hobbymatig foto’s te delen op Instagram en blogs te schrijven. Maar al snel breidde dit zich uit, want het werd heel goed ontvangen. Dit vond ze zo leuk dat ze nog een deeltijdopleiding besloot te doen: interieurstyling aan Academie Artemis in Amsterdam. En nu? Nu werkt ze o.a. voor zichzelf én voor Stile Floors als content creator, vormgever en fotograaf: grappig hè?

Een licht eiken PVC visgraat vloer

Hoe zijn we dan met elkaar in contact gekomen? Nikya kwam destijds terecht op onze Instagram en stuurde ons een mail met daarin uitleg over haar huidige vinylvloer. Ze had deze vloer nog niet lang geleden door een andere partij laten leggen, maar deze begon al vroegtijdig gebreken te vertonen. Aan ons de vraag of wij iets voor haar konden betekenen. Natuurlijk kunnen we dat!

Haar voorkeur ging uit naar licht eiken PVC visgraat vloer. PVC heeft namelijk een sterkere toplaag en is dus slijtvaster dan vinyl. De wensen waren al duidelijk, maar een adviesgesprek aan huis was nog wel gewenst. Er was nog een lichte twijfel tussen twee vloeren. Gelukkig heeft de thuisafspraak deze twijfels volledig kunnen wegnemen, mede door de grote kleurstalen. Nikya liet haar oog vallen op een prachtige vloer: de Vivian beige eiken PVC visgraat XL.

Het praktische aspect

Praktisch gezien was het even behelpen: de oude vloer moest eruit en alle meubels dus ook. Vinyl is in de meeste gevallen gemakkelijk zelf te verwijderen. Daarnaast gaven wij bruikbare tips voor het tijdelijk opslaan van de meubels. Denk aan het tijdelijk huren van een verhuiswagen, onder een zeil of partytent in de tuin bergen óf (grote) meubels verplaatsen tijdens het leggen. Uiteindelijk bleek dit allemaal goed te regelen. Daardoor was het sneller voorbij dan ze had gedacht.

Een snel proces

Zowel het egaliseren als het leggen is volledig aan ons overgedragen. De betonnen ondergrond zat namelijk nog vol lijmresten van eerdere bewoners. Het egaliseren en leggen is door gunstige temperatuursomstandigheden en een strakke planning binnen twee dagen klaar. “Ik was enorm opgelucht dat het zo snel kon, want met een baby was het nog minder ideaal. Heel fijn dat dit mogelijk was. Ook het resultaat is echt onwijs mooi! Een enorm verschil ten opzichte van een grijze vloer. Dit maakt ons huis een stuk knusser!” aldus Nikya. De bestaande plinten zijn behouden en daarom zijn de randen afgekit met een transparant-grijze kit.

Snelle, informele en goede service

Het contact is in eerste instantie voornamelijk per mail en telefonisch verlopen. Maar toen alles concreter werd, werden de praktische punten via WhatsApp besproken. “Dit vond ik echt heel prettig.” zegt Nikya. “Het was informeel en ik voelde de ruimte om al mijn vragen te stellen. De service van Stile Floors vond ik zowel vooraf als achteraf heel fijn. Er was namelijk tijdens het terugplaatsen van de meubels een klein ongelukje gebeurd. Dit werd de volgende dag al opgelost. Helemaal top!” Nikya heeft op haar eigen blog ook over dit proces geschreven. Hier lees je nog meer over haar vloer en haar bevindingen.

Ook zo’n mooie vloer als Nikya? Vraag dan gratis een vrijblijvend adviesgesprek aan! We komen graag bij je langs. Ook als je vragen hebt horen wij dat graag. Wil je meer zien van Nikya en haar interieur? Volg haar dan ook zeker op Instagram!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

samlarissa

Over de floor bij… Sam van @samlarissa

Een tijdje geleden waren wij over de vloer bij Sam en haar gezin. Al…

Minder dan 1 minuut leestijd

Monique

Over de floor bij… Monique van @monaatje_huisnr15

We mochten over de vloer komen bij de 44-jarige Monique en haar gezin. Haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

@mijn.gezin

Over de floor bij… Danitsja (@mijn.gezin)

Onlangs waren we over de vloer bij Danitsja en haar gezin in Bunschoten-Spakenburg. Samen…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer snijverlies

Snijverlies bij het leggen van een PVC vloer

In deze blog van Stile Floors geven we je informatie over snijverlies bij PVC.…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1431 reviews.