Je interieur combineren met een donkere vloer: 5 ideeën

Steeds meer interieurliefhebbers kiezen voor een donkere vloer in huis. En dat is niet voor niets! Een donkere vloer geeft namelijk ontzettend veel sfeer. De warme tinten van een donkere vloer zorgen voor gezelligheid en kunnen een grote en kille ruimte snel knus laten lijken. In combinatie met de juiste meubels en kleuren komt je donkere vloer helemaal tot z’n recht! 

Hieronder vind je 5 ideeën hoe je een donkere vloer kunt combineren met de rest van je interieur. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van een donkere vloer en kies het design dat het beste bij jou past. 

1 | Donkere houtlook vloer 

Er zijn weinig vloeren zo karakteristiek als een donkere houten vloer. Houten planken met kwasten en noesten geven karakter aan je interieur en zorgen voor een warme uitstraling. Toch is een echte houten vloer vaak peperduur. Om toch de uitstraling van een donkere houten vloer te bereiken zonder al te veel geld uit te geven, kun je kiezen voor een donkere houtlook vloer. Kies bijvoorbeeld voor donker houtlook PVC of donker laminaat met houtlook. Op die manier bereik je de uitstraling die je wil, zonder de torenhoge kosten. 

Een donkere houtlook vloer combineren met je interieur is gelukkig best eenvoudig. De houtlook zorgt namelijk al voor een sfeervolle en huiselijke uitstraling. Het enige wat jij hoeft te doen is de juiste meubels en materialen kiezen die jouw donkere houtlook vloer complementeren. Hierbij is het goed om te onthouden dat lichte meubels in combinatie met je donkere vloer zorgen voor een extra ruimtelijk effect. Daarnaast zijn lichtinval, materiaalkeuze en het aanvullende kleurenpalet belangrijk voor het complete plaatje.

2 | Antraciet betonlook vloer 

De betonlook vloer is evenals de houtlook vloer een betaalbaar alternatief voor het echte werk. Zo is betonlook PVC tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden van een echte betontegelvloer. Een PVC vloer met betonlook is echter wel een stuk goedkoper, lichter en makkelijker te leggen. Bovendien loopt het materiaal bijzonder comfortabel en is het geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast heeft betonlook PVC ook een hoge decoratieve waarde. Deze donkere vloer combineren met je interieur is dan ook niet moeilijk. 

Het fijne van een donkere betonlook vloer is dat je er alle kanten mee op kunt. Dit type vloer wordt veelal geassocieerd met een industriële interieurstijl, maar het beperkt zich zeker niet tot enkel deze toepassing. Ook in een klassiek interieur komt een donkere betonlook vloer goed tot z’n recht. Wil je een modern interieur creëren met jouw donkere betonlook vloer? Dan zijn materialen als chroom, leer of staal een goede keuze. Voor een klassiek interieur kan de combinatie met houten meubels en dikke stoffen dan weer erg goed werken.  

3 | Interieur met zwarte vloer 

Zoek je iets gewaagds? Overweeg dan eens een interieur met zwarte vloer. Je komt het niet vaak tegen maar dit betekent niet dat een zwarte vloer niet fantastisch kan staan in jouw interieur. Je moet gewoon weten hoe je de vloer moet combineren met je interieur. Daar helpen we je bij! 

Een zwarte vloer trekt de aandacht, zorg er daarom voor dat de overige meubels in je interieur niet al te opvallend zijn. Grijs, ecru, wit of beige zijn bijvoorbeeld kleuren die niet afleiden van je zwarte vloer maar juist het contrasterende effect benadrukken. Maar ook meubels in kleuren als grijsgroen, donkerblauw of zacht okergeel kunnen erg mooi staan in combinatie met een donkere vloer. Hierbij is het echter wel noodzakelijk dat je niet te veel bonte kleuren naast elkaar gebruikt. Kies voor een subtiel kleurenpalet waarin je zwarte vloer de hoofdrol speelt. 

Ook kan een mooi karpet je interieur met zwarte vloer naar een hoger niveau tillen!

 

Shop het moodboard: PVC vloertegels Strong leisteen

4 | Licht en donker gecombineerd

Wie zegt dat een vloer enkel kan bestaan uit één materiaalsoort? Als je interieur uniek is, mag ook je vloer best een bonte verzameling zijn. Hoe je dit bereikt? Door licht en donker te combineren. Zo krijgt je donkere vloer de aandacht die het verdient maar geniet je toch van de voordelen van een lichte vloer. Bovendien maakt de combinatie licht en donker je vloer echt uniek! Er zijn meerdere manieren waarop je een lichte en donkere vloer kunt combineren en kunt verwerken in jouw interieur. 

Een opkomende trend die jarenlang uit de mode is geweest maar nu weer terrein wint, is de tapijttegel. Deze modulaire, zachte tapijttegels zijn in ieder patroon te leggen en kunnen gecombineerd worden met andere materialen zoals laminaat of PVC. Op die manier kun je een unieke vloer leggen in zowel lichte als donkere tinten. Denk bijvoorbeeld aan een lichte houtlook laminaatvloer met donkerblauwe tapijttegels. Dit geeft de illusie van een mooi karpet, maar wel met alle voordelen van een vaste vloer. 

5 | Meer dan een donkere vloer 

Zoek je echt een unieke toepassing van je donkere vloer in je interieur? Leg ‘m dan niet op de vloer! Veel vloermaterialen zijn tegenwoordig ook zeer geschikt als bijvoorbeeld trapbekleding, spatwand in de keuken, als lambrisering en meer. Laminaat of PVC hebben inmiddels zo’n hoge kwaliteit en waterdicht karakter dat beide materialen geschikt zijn voor veel meer toepassingen dan enkel als vloer. 

Wanneer je voor lambrisering kiest, kun je bijvoorbeeld je donkere vloer doortrekken op de wand. Dit zorgt voor warmte en eenheid in je interieur. Bovendien zorgt het ervoor dat je meubels heel goed tot hun recht komen. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer; wanneer je de vloer hier doortrekt op de wand vormt dit een prachtig hoofdbord voor je bed. 

Combineer je donkere vloer met jouw interieur 

Heb je genoeg ideeën opgedaan om een donkere vloer te combineren met jouw interieur? Dan kun je aan de slag! Bepaal welke donkere vloer het beste bij je huidige interieur past of begin helemaal opnieuw en maak jouw vloer de basis voor je nieuwe woonstijl. 

Twijfel je nog over de kleur? Bij Stile Floors kun je gratis kleurstalen aanvragen om thuis te ontdekken welke donkere vloer het beste bij jouw interieur past.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer Attico visgraat 81 | Stile Floors

Welke vloeren zijn er allemaal?

Met zoveel verschillende vloersoorten beschikbaar, kan het kiezen van de juiste vloer best een…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC visgraat vloer eiken

Je PVC vloer schoonmaken: hoe doe je dat?

Een PVC vloer schoonmaken is gelukkig erg eenvoudig. Je moet alleen wel even weten…

Minder dan 1 minuut leestijd

Stephanie

Over de floor bij… Stephanie van @huisjevansteph

In deze blog mogen we binnenkijken bij Stephanie en haar gezin in Tilburg. Dit…

Minder dan 1 minuut leestijd

Zwarte PVC trap

Maak een statement met zwart PVC op de trap

Een krachtige en moderne uitstraling geven aan je interieur? Dan is zwart PVC op…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1661 reviews.