Een trap bekleden met PVC

Wil je graag jouw open of dichte trap bekleden met PVC? Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om de trap te bekleden met PVC. Ontdek in dit blog alles wat je moet weten. Van de praktische zaken tot de voor- en nadelen van het bekleden van je trap met PVC.

Minder dan 1 minuut leestijd

Bekleed je trap met PVC

Je trap heeft het misschien wel het hardst te verduren van alle loopruimten in je huis. Het is daarom belangrijk dat je de treden bekleedt met een materiaal dat tegen en stootje kan én geluid dempt. Een trap bekleden met PVC is daarom een goede oplossing. Ben je benieuwd naar de voordelen van een trap bekleden met PVC? Lees dan verder! In deze blog vertellen we je er alles over.

Waarom je trap bekleden met PVC?

Even snel naar boven om de sleutels te pakken of de kinderen die de trap afstormen: het is niet gek dat een trap sneller slijtageplekken vertoont dan ‘gewone’ vloeroppervlakken in je huis. Daarnaast wil je graag een trap met een geluiddempende werking. Er wordt vaak gekozen voor tapijt, maar het nadeel is dat deze variant van trapbekleding niet lang mooi blijft. Je ziet namelijk al snel het verschil tussen het loopgedeelte en het overige deel van de grap.

Een ander product dat vaak wordt gekozen is hout. Het nadeel van hout is de gehorigheid. Daarnaast is het glad én kan het helaas eenvoudig beschadigen. Daarom is een trap bekleden met PVC de ideale oplossing. Waarom? Een trap bekleden met PVC zorgt voor veiligheid. Het is zacht aan de oren én aan de voeten. Daarnaast is het product slijtvast en kun je het eenvoudig schoonhouden. Een trap bekleden met PVC heeft daarom eigenlijk alleen maar voordelen.

Geschikt voor elke trap

Misschien is PVC niet het eerste materiaal dat bij je opkomt als je denkt aan trapbekleding. Veel mensen vragen zich af of kunststof materialen wel geschikt zijn voor een trap. Gelukkig is dit zeker mogelijk. Zo kun je een open trap bekleden met PVC, maar ook gesloten treden kun je als trap bekleden met PVC. Bij een dichte trap bekleden met PVC heb je de keuze om alleen de bovenkant te bekleden. Je kunt dan de stootborden een kleur geven die jouw voorkeur heeft. Maar je kunt ook de gehele trap bekleden met PVC. Ook de zijkanten, de ‘wangen’, kun je laten bekleden.

De voordelen van een trap bekleden met PVC

Een trap bekleden met PVC geeft je eindeloos veel voordelen, zowel in het design als in de kleur. Een houten uitstraling is bijvoorbeeld bijna niet van echt hout te onderscheiden. Een trap bekleden met PVC zorgt wel voor meer zachtheid aan de voeten, is daarnaast geluiddempend én slijtvast.

Een trap wordt intensief gebruikt. Daarom is het ook een voordeel dat je dit type trap gemakkelijk kunt onderhouden. Haal een vochtige doek over de trap en je bent klaar. Ook de veiligheid is van belang. PVC is van zichzelf al geen glad materiaal. Daardoor is de kans op uitglijden klein. Bovendien kunnen we de treden aan de rand afwerken met een profiel. Dit maakt het extra veilig.

Hier moet je rekening mee houden

Toch zijn er ook enkele nadelen aan een trap bekleden met PVC. Zo kunnen agressieve schoonmaakmiddelen het product beschadigen. De trap bekleden met PVC kosten zijn hoger dan wanneer je kiest voor een product als laminaat. Wel is PVC minder gevoelig voor slijtage, waardoor het product ook langer meegaat. Nu je meer weet over alle voor- en nadelen, kun je waarschijnlijk ook een betere keuze maken.

Verschillende soorten PVC om je trap mee te bekleden

Je kan voor het bekleden van je trap kiezen voor verschillende soorten PVC. Van de kleuren die bij jouw stijl passen, maar je kan ook kiezen voor een bepaalde legrichting. Kies bijvoorbeeld voor rechte planken of juist een visgraat patroon. Ook wordt er nog onderscheid gemaakt tussen PVC tegels of juist plak PVC. Bekijk hierbij goed wat bij jou past en schakel zo nodig een expert in voor advies.

Laat je trap bekleden met PVC

Een trap bekleden met PVC is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig helpen we je bij Stile Floors graag verder. Onze vakmensen hebben alles in huis om jouw trap te bekleden met PVC. Je bent bij ons verzekerd van een strak eindresultaat. U heeft bij Stile Floors keuze uit een uitgebreid assortiment.

Wil je meer weten?

Wil je graag een trap bekleden met PVC, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Bij Stile Floor helpen we je dan op verschillende vlakken graag verder. Zo kun je bij ons gratis kleurstalen aanvragen. Daarnaast komen we ook graag bij je langs voor een adviesgesprek op maat. Tijdens dit adviesgesprek nemen we extra grote kleurstalen mee. We adviseren je gratis en vrijblijvend welke soort PVC het beste tot zijn recht komt.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

samlarissa

Over de floor bij… Sam van @samlarissa

Een tijdje geleden waren wij over de vloer bij Sam en haar gezin. Al…

Minder dan 1 minuut leestijd

Monique

Over de floor bij… Monique van @monaatje_huisnr15

We mochten over de vloer komen bij de 44-jarige Monique en haar gezin. Haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

@mijn.gezin

Over de floor bij… Danitsja (@mijn.gezin)

Onlangs waren we over de vloer bij Danitsja en haar gezin in Bunschoten-Spakenburg. Samen…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer snijverlies

Snijverlies bij het leggen van een PVC vloer

In deze blog van Stile Floors geven we je informatie over snijverlies bij PVC.…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1431 reviews.