Een trap bekleden met PVC

Wil je graag jouw open trap bekleden? Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om trapbekleding voor een open trap. Ontdek in dit blog welke materialen geschikt zijn voor het bekleden van je open trap.

3 minuten leestijd

Een trap bekleden met PVC

Je trap heeft het misschien wel het hardst te verduren van alle loopruimten in je huis. Het is daarom belangrijk dat je de treden bekleedt met een materiaal dat tegen en stootje kan én geluid dempt. Een trap bekleden met PVC is daarom een goede oplossing. Ben je benieuwd naar de voordelen van een trap bekleden met PVC? Lees dan verder! In deze blog vertellen we je er alles over.

Waarom je trap bekleden met PVC?

Even snel naar boven om de sleutels te pakken of de kinderen die de trap afstormen: het is niet gek dat een trap sneller slijtageplekken vertoont dan ‘gewone’ vloeroppervlakken in je huis. Daarnaast wil je graag een trap met een geluiddempende werking. Er wordt vaak gekozen voor tapijt, maar het nadeel is dat deze variant van trapbekleding niet lang mooi blijft. Je ziet namelijk al snel het verschil tussen het loopgedeelte en het overige deel van de grap.

Een ander product dat vaak wordt gekozen is hout. Het nadeel van hout is de gehorigheid. Daarnaast is het glad én kan het helaas eenvoudig beschadigen. Daarom is een trap bekleden met PVC de ideale oplossing. Waarom? Een trap bekleden met PVC zorgt voor veiligheid. Het is zacht aan de oren én aan de voeten. Daarnaast is het product slijtvast en kun je het eenvoudig schoonhouden. Een trap bekleden met PVC heeft daarom eigenlijk alleen maar voordelen.

Geschikt voor elke trap

Misschien is PVC niet het eerste materiaal dat bij je opkomt als je denkt aan trapbekleding. Veel mensen vragen zich af of kunststof materialen wel geschikt zijn voor een trap. Gelukkig is dit zeker mogelijk. Zo kun je een open trap bekleden met PVC, maar ook gesloten treden kun je als trap bekleden met PVC. Bij een dichte trap bekleden met PVC heb je de keuze om alleen de bovenkant te bekleden. Je kunt dan de stootborden een kleur geven die jouw voorkeur heeft. Maar je kunt ook de gehele trap bekleden met PVC. Ook de zijkanten, de ‘wangen’, kun je laten bekleden.

De voordelen van een trap bekleden met PVC

Een trap bekleden met PVC geeft je eindeloos veel voordelen, zowel in het design als in de kleur. Een houten uitstraling is bijvoorbeeld bijna niet van echt hout te onderscheiden. Een trap bekleden met PVC zorgt wel voor meer zachtheid aan de voeten, is daarnaast geluiddempend én slijtvast.

Een trap wordt intensief gebruikt. Daarom is het ook een voordeel dat je dit type trap gemakkelijk kunt onderhouden. Haal een vochtige doek over de trap en je bent klaar. Ook de veiligheid is van belang. PVC is van zichzelf al geen glad materiaal. Daardoor is de kans op uitglijden klein. Bovendien kunnen we de treden aan de rand afwerken met een profiel. Dit maakt het extra veilig.

Hier moet je rekening mee houden

Toch zijn er ook enkele nadelen aan een trap bekleden met PVC. Zo kunnen agressieve schoonmaakmiddelen het product beschadigen. De trap bekleden met PVC kosten zijn hoger dan wanneer je kiest voor een product als laminaat. Wel is PVC minder gevoelig voor slijtage, waardoor het product ook langer meegaat. Nu je meer weet over alle voor- en nadelen, kun je waarschijnlijk ook een betere keuze maken.

Laat je trap bekleden met PVC

Een trap bekleden met PVC is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig helpen we je bij Stile Floors graag verder. Onze vakmensen hebben alles in huis om jouw trap te bekleden met PVC. Je bent bij ons verzekerd van een strak eindresultaat. U heeft bij Stile Floors keuze uit een uitgebreid assortiment.

Wil je meer weten?

Wil je graag een trap bekleden met PVC, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Bij Stile Floor helpen we je dan op verschillende vlakken graag verder. Zo kun je bij ons gratis kleurstalen aanvragen. Daarnaast komen we ook graag bij je langs voor een adviesgesprek op maat. Tijdens dit adviesgesprek nemen we extra grote kleurstalen mee. We adviseren je gratis en vrijblijvend welke soort PVC het beste tot zijn recht komt.

Waarom Stile Floors

  • Gratis kleurstalen
  • Vrijblijvend advies aan huis, lekker makkelijk
  • We zijn eerlijk, open en transparant
  • Direct de scherpste prijs, verzekerd van een goed eindresultaat
  • Klanten beoordelen ons met een 9+

Wist je dat Stile Floors ook:

  • Binnen elk termijn je vloer legt
  • Een eigen vakkundige legservice heeft
  • Je vloerverwarming organiseert
  • Je plinten plaatst & traprenovaties uitvoert

Wij komen graag over de vloer met onze grote voorbeelden! Maak een vrijblijvende adviesafspraak met één van onze vloerspecialisten en wij komen GRATIS naar jou toe.

Ik wil een afspraak maken Thijs-Jan

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

PVC vloer visgraat

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur | Stile Floors

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur Bohemian, ook wel boho genoemd, is een…

4 minuten leestijd

PVC vloer visgraat

Nieuwe vloer kiezen | Stile Floors

Een nieuwe vloer kiezen Een nieuwe vloer kiezen is niet altijd even makkelijk. Als…

4 minuten leestijd

Alles over Scandinavische vloeren | Stile Floors

Scandinavische vloeren in je interieur? Zo’n slecht idee nog niet! De Scandinavische woonstijl, ook…

4 minuten leestijd

De vloeren trends van 2023

Van PVC, duurzaam tot natuurlijke tinten of tapijt: in deze blog van Stile Floors…

5 minuten leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1158 reviews.