De vloeren trends van 2023

2023 is begonnen: tijd om je op de hoogte te brengen van alles wat komen gaat op het gebied van vloeren. In deze blog lees je daarom de vloeren trends van 2023. Welke trends kun je verwachten en welke trends blijven hangen van eerdere jaren? Comfort, kwaliteit en duurzaamheid spelen dit jaar een belangrijke rol. Ben je benieuwd naar onze andere blogs? Laat je hier inspireren!

1. Duurzaamheid

Een thema dat in de afgelopen jaren al erg is toegenomen in populariteit, is duurzaamheid. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het milieu. We kunnen duurzaamheid eigenlijk geen trend meer noemen, want het is inmiddels onderdeel geworden van ons leven. Er wordt daarom meer gekeken naar de duurzaamheid van producten die worden aangeschaft. Deze trend is ook terug te zien in de vloerenwereld.

Ben je op zoek naar een duurzaam product? Dan heb je Stile Floors keuze uit een uitgebreid assortiment. We verkopen namelijk vloeren met een hoge gebruiksklasse. Deze vloeren zijn daarnaast slijt- en stootvast. Daardoor gaan de vloeren lang mee. Bekijk bijvoorbeeld onze vloeren van PVC. Dit product gaat namelijk veel langer mee dan laminaat of vinyl.

2023 is dus hét jaar van de verduurzaming. Vloerverwarming speelt daarbij ook een grote rol. Je kunt hiermee niet alleen flink besparen op je stookkosten, maar maakt ook een milieubewuste en duurzame keuze. De constante aangename temperatuur zorgt ervoor dat je het energiegebruik beter inzet.

2. Natuurlijke looks

Accessoires gemaakt van hout, of het gebruik van veel verschillende planten: de invloed van de natuur zien we ook in 2023 weer terug. Niet zo gek, want natuurlijke kleuren zoals groen en bruin zorgen voor een warm gevoel. Het zorgt voor ook voor levendigheid en harmonie. Een interieurtrend die je veel terug gaan zien, is het gebruik van grote groene planten. Deze trend is goed te combineren met ons houtlook PVC. Met deze vloeren ben je namelijk niet direct gebonden aan een eiken houten vloer. Een houtlook vloer van PVC is namelijk voorzien van een natuurlijk houten design, waardoor het bijna niet van echt hout is te onderscheiden.

Heb je een vloer met een natuurlijke look gekozen? Dan kun je de rest van je interieur ook aankleden. Je kunt er voor kiezen om nieuwe meubels aan te schaffen, maar je kunt ook duurzaam blijven denken. Misschien ziet dat ene kastje er met een nieuw likje verf wel weer als nieuw uit en past het perfect in je nieuwe interieur. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

3. PVC blijft populair

Bij Stile Floors is het al jaren het populairste product uit ons assortiment: de PVC vloer. We vinden het daarom niet gek dat we dit product terug zien in de lijst met vloeren trends van 2023. Oude vloeren worden tegenwoordig steeds vaker vervangen door de PVC-variant. Of je voorkeur nu uitgaat naar hout, tegels of een betonlook: alles is verkrijgbaar én het is niet van echt te onderscheiden. Ook bij woningen met vloerverwarming kun je dit product goed combineren. De vloeren laten namelijk de warmte goed door.

Daarnaast helpen deze vloeren ook het milieu te beschermen. Dat komt omdat ze gemaakt zijn van polyvinylchloride: dit materiaal kan keer op keer gerecycled worden. Dit maakt PVC een uitstekende keuze op het gebied van duurzaamheid, de eerste trend van de vloeren trends van 2023. Een ander voordeel van dit type vloer is dat het verkrijgbaar is in verschillende patronen. Zo is de Hongaarse punt als patroon een echte trend van 2023. Maar ook visgraat blijft onverminderd populair.

4. Tapijt: terug van weggeweest

Misschien denk je bij tapijt wel aan de woonkamer van je grootouders. Tapijt in alle soorten en maten is weer terug van weggeweest! Daarnaast is het een goede manier om je huis gezellig én lekker warm te maken. Ook werkt het product isolerend. Veel mensen associëren het product met ‘stoffig’ en lastig om schoon te houden, maar dat is niet nodig. Als je regelmatig je tapijt reinigt, is het een eenvoudig product om schoon te houden. Bij Stile Floors koop je tapijttegels in verschillende maten, kleuren en patronen. Wat heeft jouw voorkeur?

Duurzaamheid staat dit jaar helemaal centraal. Ook met tapijt is het mogelijk om duurzame keuzes te maken. Neem bijvoorbeeld de Modulaire Tapijtplanken. Omdat het planken zijn, kun je bij een ongelukje de plank gemakkelijk vervangen. Daarnaast is de collectie 100% recyclebaar.

Kleed je vloer

Ben je niet zo’n fan van tapijt, maar hou je wel van een mooie vloer én van warme voeten? Kies dan voor een vloer gecombineerd met een heerlijk vloerkleed. Een vloerkleed zorgt niet alleen voor warme voeten, maar helpt ook voor een betere akoestiek in huis én zorgt voor een betere isolatie. In 2023 zijn de hoogpolige vloerkleden en donkere vloerkleden de trend.

5. Warme kleuren

De laatste trend van de vloeren trends van 2023 is kleur. Je ziet de vloeren in een warme kleur steeds vaker terugkomen. Dat komt omdat mensen er steeds vaker voor kiezen om warme kleuren te gebruiken voor de vloer in plaats van op de muur of in de decoratie. Grijze vloeren zul je dit jaar minder snel terug zien. De voorkeur gaat eerder uit naar warme eiken kleuren of naar donkere bruine kleuren. Donkere kleuren worden namelijk ook als warm gezien.

Als je een donkere vloer combineert met donkere meubels, kan een ruimte al snel veel te donker ogen. Het is daarom van belang dat je zorgt voor balans. Combineer je donkere vloer met een lichte stoffen bank en maak gebruik van andere materialen om afwisseling te creëren.

6. Lattenwanden

Geen vloerentrend, maar wel een ontzettend populaire interieurtrend in 2023: Lattenwanden. Deze akoestische wandpanelen zijn een echte eyecatcher in je interieur. Het voordeel is dat je ze kunt gebruiken in veel verschillende interieurstijlen. Dit product is een set van houten latten voor aan je muur. Alle varianten zijn voorzien van een dikke laag vilt. Hierdoor zorgt het voor een mooie uitstraling, maar werkt het ook enorm geluidsabsorberend. Het hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. De strakke lijnen juist weer voor de moderne touch. Plaats hem in je woonkamer, slaapkamer of zelfs in je toilet: de mogelijkheden zijn eindeloos.

De vloeren trends van 2023 toepassen?

Wil je de vloeren trends van 2023 graag toepassen in jouw woning, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Dan ben je bij Stile Floors aan het juiste adres. Je vraagt bij ons namelijk gratis kleurstalen aan. Daarnaast komen we ook graag bij je langs voor een gratis adviesgesprek op maat. Eén van onze specialisten komt dan vrijblijvend bij je langs om je te voorzien van advies. Daarbij nemen we jouw wensen mee.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC visgraat vloer eiken

Je PVC vloer schoonmaken: hoe doe je dat?

Een PVC vloer schoonmaken is gelukkig erg eenvoudig. Je moet alleen wel even weten…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer Attico visgraat 81 | Stile Floors

Test bericht Michael

Minder dan 1 minuut leestijd

Zwarte PVC trap

Maak een statement met zwart PVC op de trap

Een krachtige en moderne uitstraling geven aan je interieur? Dan is zwart PVC op…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vivian beige eiken XL

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1630 reviews.