De kwaliteit van PVC vloeren

Een vloer is één van de meest bepalende factoren in je interieur. Het is daarom van groot belang dat je een goede keuze maakt. Deze keuze gaat verder dan alleen de stijl en de uitstraling die een vloer heeft. Zo is de kwaliteit van een PVC vloer beter dan de kwaliteit van andere vloeren. Waarom? Dat vertellen we je in deze blog.

De kwaliteit van een PVC vloer is heel erg goed. Je kiest namelijk voor een topproduct dat ook nog eens erg duurzaam is. Het is daarom ook niet gek dat dit type vloer steeds populairder wordt. Zo is het een goed alternatief voor laminaat of voor een houten vloer. De kwaliteit van een PVC vloer gaat gepaard met een aantal voordelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

De levensduur

Voordat je een nieuwe vloer kiest, kijk je vanzelfsprekend naar alle voor- en nadelen die er zijn. Een belangrijk voordeel van PVC is de levensduur. De levensduur van deze vloer is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de dikte van de toplaag. Hoe dikker je toplaag is, hoe beter de bescherming. Je vloer gaat dan dus ook langer mee.

Op internet kun je een vloer van PVC in verschillende toplagen bestellen, waaronder van 0,3 tot 0,55 millimeter. De dikte kan namelijk per vloer verschillen. Bij Stile Floors werken we alleen met de beste kwaliteit van de PVC vloer. Dit zijn vloeren met een toplaag van 0,55 millimeter.

Hoe lang gaat zo’n vloer precies mee? En waardoor ontstaat de lange levensduur? Dat komt omdat het product een sterke toplaag heeft. Deze toplaag is gemaakt van polyurethaan. Polyurethaan is erg sterk. Daarnaast zorgt het ervoor dat je er lang mee kunt doen. Je ziet dit type vloer dan ook niet voor niets in ziekenhuizen, scholen en grote kantoren.

De eigenschappen van PVC

De goede kwaliteit van een PVC vloer is te danken aan de verschillende eigenschappen die de vloer heeft. Zo is dit type vloer vochtwerend en geluiddempend. Daarnaast is het een ideaal product om te kiezen in combinatie met vloerverwarming en een warmtepomp. Andere eigenschappen van de vloer zijn:

  • Eenvoudig om schoon te maken
  • Duurzaam
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Eenvoudig zelf te leggen
  • Geluiddempend
  • Slijtvast
  • Geschikt voor iedere ruimte

Ondanks de goede kwaliteit van een PVC vloer, kunnen er toch krassen in de vloer komen. Dit ontstaat niet bij normaal gebruik. De vloer heeft een sterke slijtlaag die de krasbestendigheid ondersteunt. Toch kunnen er wel krassen ontstaan op de vloer, bijvoorbeeld door meubels die over de vloer schuiven. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om krassen of beschadigingen te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld de kwaliteit van je PVC vloer bewaken door gebruik te maken van de producten van Scratchnomore.

De opbouw van dit type vloer

Voordat we je meer vertellen over de opbouw van de vloer, is het belangrijk om te weten waar een vloer van PVC uit bestaat. De kwaliteit van de PVC vloer is namelijk te danken aan de verschillende lagen van de vloer. Te beginnen met de ‘onderlaag’. De onderlaag van een verlijmde PVC vloer is een flexibele raag. Het dient als een stabiele rug voor de vloer. Op de onderlaag zit de ‘filmlaag’. Nu horen we je denken: filmlaag? Jazeker! De filmlaag is een dunne laag die het natuurlijk design en de kleur aan de vloer geeft.

Op de filmlaag zit een krasbestendige ‘slijtlaag’. Dit beschermt de filmlaag tegen intensief gebruik. Dat is nog niet alles. De vloeren beschikken namelijk ook over een ‘PU toplaag’. Deze toplaag geeft de vloer extra bescherming. Ook zorgt het voor een matte afwerking van de vloer. Zijn er lichte krassen te zien op je vloer? Dan is het design zelf waarschijnlijk niet beschadigd, maar de beschermlaag van de vloer wel.

Dikte

De dikte van de slijtlaag wordt soms verward met de dikte van de gehele vloer. Het is daarom belangrijk om een onderscheid te maken tussen twee vloeren om te weten hoe dik de vloeren eigenlijk zijn:

  • Click PVC: dit zijn vloeren met een klikverbinding. Ze zijn dikker door de geïntegreerde ondervloer;
  • Dryback PVC: dit zijn stroken die gelijmd moeten worden. Ze zijn van zichzelf 2,5 millimeter dik.

Maak het jezelf makkelijk

Wil je de goede kwaliteit van een PVC vloer in je eigen woning? Bij Stile Floors ben je aan het juiste adres. We bieden namelijk de beste kwaliteit van de PVC vloeren aan. Bestel eerst de gratis kleurstalen of vraag een gratis en deskundig adviesgesprek aan huis huis aan. Heb je een mooie vloer uitgekozen? Dan kun je ook gebruik maken van de vakkundige legservice. Stile Floors helpt je graag!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

PVC visgraat kwaliteit

De kwaliteit van PVC vloeren

Een vloer is één van de meest bepalende factoren in je interieur. Het is…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer visgraat

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur | Stile Floors

Een bohemian vloer kiezen voor je interieur Bohemian, ook wel boho genoemd, is een…

4 minuten leestijd

PVC Visgraat Sophia beige eiken

Nieuwe vloer kiezen | Stile Floors

Een nieuwe vloer kiezen Een nieuwe vloer kiezen is niet altijd even makkelijk. Als…

4 minuten leestijd

Alles over Scandinavische vloeren | Stile Floors

Ontdek de charme van de Scandinavische vloeren in je interieur! Lees onze blog voor…

Minder dan 1 minuut leestijd

De waardering van stilefloors.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1298 reviews.