De kwaliteit van PVC vloeren

Een vloer is één van de meest bepalende factoren in je interieur. Het is daarom van groot belang dat je een goede keuze maakt. Deze keuze gaat verder dan alleen de stijl en de uitstraling van een vloer. Zo is de kwaliteit van een PVC vloer beter dan de kwaliteit van veel andere vloeren. Waarom? Dat vertellen we je in deze blog.

De kwaliteit van een PVC vloer is heel erg goed. Je kiest namelijk voor een topproduct dat ook nog eens erg duurzaam is. Het is daarom ook niet gek dat dit type vloer steeds populairder wordt. Zo is het een goed alternatief voor laminaat of voor een houten vloer. De kwaliteit van een PVC vloer gaat gepaard met een aantal voordelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

De levensduur

Voordat je een nieuwe vloer kiest, kijk je vanzelfsprekend naar alle voor- en nadelen die er zijn. Een belangrijk voordeel van PVC is de levensduur. De levensduur van deze vloer is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de dikte van de toplaag. Hoe dikker de toplaag is, hoe beter de bescherming. Je vloer gaat dan dus ook langer mee.

Op internet kun je een vloer van PVC in verschillende toplagen bestellen, waaronder van 0,3 tot 0,55 millimeter. De dikte kan namelijk per vloer verschillen. Bij Stile Floors werken we alleen met de beste kwaliteit van de PVC vloer. Dit zijn vloeren met een toplaag van 0,55 millimeter.

Hoe lang gaat zo’n vloer precies mee? En waar heeft het product de lange levensduur aan te danken? Dat komt omdat het product een sterke toplaag heeft. Deze toplaag is gemaakt van polyurethaan. Polyurethaan is ontzettend sterk, waardoor je lang met de vloer vooruit kunt. Je ziet dit type materiaal dan ook niet voor niets in ziekenhuizen, scholen en grote kantoren.

De eigenschappen van PVC

De goede kwaliteit van een PVC vloer is te danken aan de verschillende eigenschappen die de vloer heeft. Zo is dit type vloer vochtwerend en geluiddempend. Daarnaast is het een ideaal product om te kiezen in combinatie met vloerverwarming en een warmtepomp. Andere eigenschappen van de vloer zijn:

  • Eenvoudig om schoon te maken
  • Duurzaam
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Eenvoudig zelf te leggen
  • Geluiddempend
  • Slijtvast
  • Geschikt voor iedere ruimte

Ondanks de goede kwaliteit van een PVC vloer, kunnen er toch krassen op de vloer komen. Dit ontstaat niet bij normaal gebruik. De vloer heeft een sterke slijtlaag die de krasbestendigheid ondersteunt. Toch kunnen er wel krassen ontstaan op de vloer, bijvoorbeeld door meubels die over de vloer schuiven. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om krassen of beschadigingen te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld de kwaliteit van je PVC vloer bewaken door gebruik te maken van de producten van Scratchnomore.

De opbouw van dit type vloer

Voordat we je meer vertellen over de opbouw van de vloer, is het belangrijk om te weten waar een vloer van PVC uit bestaat. De kwaliteit van de PVC vloer is namelijk te danken aan de verschillende lagen van de vloer. Te beginnen met de ‘onderlaag’. De onderlaag van een verlijmde PVC vloer is een flexibele laag. Het dient als een stabiele rug voor de vloer. Op de onderlaag zit de ‘filmlaag’. Nu horen we je denken: filmlaag? Jazeker! De filmlaag is een dunne laag die het natuurlijk design en de kleur aan de vloer geeft.

Op de filmlaag zit een krasbestendige ‘slijtlaag’. Dit beschermt de filmlaag tegen intensief gebruik. Dat is nog niet alles. De vloeren beschikken namelijk ook over een ‘PU toplaag’. Deze toplaag geeft de vloer extra bescherming. Ook zorgt het voor een matte afwerking van de vloer. Zijn er lichte krassen te zien op je vloer? Dan is het design zelf waarschijnlijk niet beschadigd, maar de beschermlaag van de vloer wel.

Dikte

De dikte van de slijtlaag wordt soms verward met de dikte van de gehele vloer. Het is daarom belangrijk om een onderscheid te maken tussen twee vloeren om te weten hoe dik de vloeren eigenlijk zijn:

  • Click PVC: dit zijn vloeren met een klikverbinding. Ze zijn dikker door de geïntegreerde ondervloer;
  • Dryback PVC: dit zijn stroken die gelijmd moeten worden. Ze zijn van zichzelf 2,5 millimeter dik.

Maak het jezelf gemakkelijk

Wil je de goede kwaliteit van een PVC vloer in je eigen woning? Bij Stile Floors ben je aan het juiste adres. We bieden namelijk de beste kwaliteit van de PVC vloeren aan. Bestel eerst de gratis kleurstalen of vraag een gratis en deskundig adviesgesprek aan huis huis aan. Heb je een mooie vloer uitgekozen? Dan kun je ook gebruik maken van de vakkundige legservice. Stile Floors helpt je graag!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming

Ontdek de voordelen van vloerverwarming en geschikte vloeren voor een warm en comfortabel huis.…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

Core beige eiken PVC visgraat

7 tips voor het kiezen van een vloer voor jouw nieuwbouwwoning

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht, gefeliciteerd! Het kiezen van de juiste vloer kan best…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het Algemeen Dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC Visgraat vloer Sophia licht eiken | Stile Floors

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

open trap met PVC

Renoveer jouw open trap met deze 8 tips

Een open trap kan een prachtig element in je huis zijn, maar na verloop…

Minder dan 1 minuut leestijd

zwarte bies

Een visgraat vloer mooi afwerken? Gebruik een bies!

Wil je een chiquere en meer verfijnde afwerking bij je PVC visgraat vloer? Gebruik…

Minder dan 1 minuut leestijd

jaren 30 interieur

7 ideeën voor een jaren 30 vloer

De jaren 30 stijl staat bekend om de karakteristieke architectuur, die door velen nog…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1744 reviews.