Het belang van vloerbescherming onder je meubels

Je vloer heeft dagelijks heel wat te verduren. Het is daarom van belang om je vloer te beschermen tegen (onnodige) schade. Voorkomen is immers beter dan genezen! Om te voorkomen dat er schade ontstaat aan je vloer, geven we je informatie over de verschillende soorten vloerbescherming die jij thuis kan gebruiken. Lees verder!

Waarom goede vloerbescherming?

Om je vloer in je woning zo mooi mogelijk te houden is goede vloerbescherming nodig. Denk daarbij niet alleen aan het dagelijkse onderhoud, maar ook aan het voorkomen van schade tijdens het verplaatsen van meubels. Goede bescherming onder meubels en stoelen wordt vaak vergeten. Gelukkig zijn hier zijn verschillende oplossingen voor die jouw vloer beschermen. Wist je overigens dat je een leuke korting krijgt, wanneer je viltjes besteld via onze dealersite bij Scratch no More.

Impregneren

Als je vloer eenmaal beschadigd is, is het lastig om dit weer te herstellen. Daarom is vloerbescherming belangrijk: het zorgt ervoor dat je schade voorkomt. Met name bij houten vloeren is dit belangrijk, omdat ze makkelijk slijtage en vlekken kunnen vertonen. Om dit tegen te gaan kan je het hout impregneren: een beschermlaag aanbrengen zodat vlekken en vuil minder snel in het hout trekken én makkelijker te verwijderen zijn.

Antikrasvilt voor je meubels

Vloerglijders of stoeldoppen worden over het algemeen het meeste verkocht voor meubels en stoelen. Deze producten zijn in veel verschillende maten, materialen en uitvoeringen beschikbaar. Deze vloerbeschermers zijn makkelijk aan te brengen en hoeft niet vaak vervangen te worden. De producten zijn beschikbaar voor verschillende poten, zoals stalen ronde poten, houten ronde poten of buisframes.

Vloerbeschermer

Een vloerbeschermer is een goede oplossing als je een specifiek stuk van je vloer wilt beschermen dat intensief gebruikt wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vloerbeschermer onder een bureau. Vloerbeschermers zijn gemaakt van stevig materiaal, waardoor ze bijna niet stuk kunnen. Daarnaast beschikken vloerbeschermers over een antislip-laag, waardoor ze niet verschuiven. Een nadeel van een vloerbeschermer is dat het een kleurverschil in je vloer kan veroorzaken. Met name gietvloeren zijn hier gevoelig voor.

Vloerbescherming voor je thuiskantoor

Het thuiskantoor is inmiddels niet meer weg te denken. Waar je op internet veel tips ziet om je kantoor goed in te richten, wordt vloerbescherming vaak vergeten. Op de website van Scratchnomore.nl vind je krasvrije vloerbescherming voor alle meubels. Denk hierbij aan een setje krasvrije zachte bureaustoelwielen. Hierdoor voorkom je krassen op je vloer én is het niet nodig om een vloerbeschermer aan te schaffen. Plaats je een bestelling via bovenstaande link? Dan krijg je 5% korting op je bestelling.

Vragen over jouw vloer?

Heb je vragen over hoe je jouw vloer het beste kan beschermen, of heb je een andere vraag? Het team van Stile Floors helpt je graag. Stuur ons een mail via [email protected], bel naar 038 200 1511 of stuur ons een bericht via de klantenservice.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC vloer Attico visgraat 81 | Stile Floors

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

dichte trap met PVC

Bekleed jouw dichte trap om hem weer te laten stralen

In dit artikel bespreken we waarom PVC een ideale optie is voor het bekleden…

Minder dan 1 minuut leestijd

Stephanie

Over de floor bij… Stephanie van @huisjevansteph

In deze blog mogen we binnenkijken bij Stephanie en haar gezin in Tilburg. Dit…

Minder dan 1 minuut leestijd

nieuwbouw traprenovatie

Renoveer je kale nieuwbouwtrap met deze tips

Gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwbouwwoning! Er komt ook een drukke periode op…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1579 reviews.