Scandinavische vloeren in je interieur? Zo’n slecht idee nog niet!

De Scandinavische woonstijl, ook wel afgekort tot ‘Scandi-woonstijl’, wordt ook in Nederland steeds populairder. De kracht en aantrekkingskracht van deze stijl zit hem in de eenvoud, het simplisme en de pure no-nonsense uitstraling. Binnen deze stijl vind je lichte kleuren, natuurlijke materialen, gecombineerd met minimalistische en vooral ook functionele meubels.

Uiteraard is de Scandi-woonstijl niet compleet zonder Scandinavische vloeren. Scandinavische vloeren vormen de basis voor jouw Scandinavische interieur. Maar wat is nu zo kenmerkend voor de Scandinavische vloer? En wat zijn de opties waar je uit kunt kiezen? De antwoorden op deze vragen vind je in deze blog. Lees daarom snel verder!

De schoonheid van Scandinavië

Scandinavië staat bekend om de prachtige natuur. Uitgestrekte bossen, hoge bergen en kristalheldere meren. Een Scandinavische woonstijl is een populaire interieurstijl die zijn oorsprong vindt in de Scandinavische landen: Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Door de lange, donkere winterse dagen brengen Scandinaviërs het (zon)licht in huis door lichte kleuren, grote ramen en natuurlijke materialen.

Natuurlijke materialen en hout, veel hout

In Scandinavië ontkom je er niet aan: hout in je interieur. Werkelijk alles wordt van dit natuurlijke materiaal gemaakt. Wanneer je in Zweden of Denemarken op vakantie bent, kun je ze niet missen: Zweedse stugor of Deense hytter. Dit zijn kleine huisjes of hutten die volledig uit hout zijn opgetrokken. In deze landen is er hout in overvloed. Geen wonder dus dat je deze materiaalsoort veel terugziet in het interieur. En dat ook Scandinavische vloeren een natuurlijke uitstraling hebben.

Scandinavische vloeren in jouw interieur

Wil je graag Scandinavische vloeren in je woning? Dan is het belangrijk dat je kiest voor lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen. Het is ook van belang dat je Scandinavische vloeren aansluiten bij de rest van je interieur. Je creëert hiermee een oase van rust. Het is de perfecte woonstijl om je woning groter te laten lijken: Less is more. Het draait om de kunst van het weglaten. We schreven een handige blog over een Scandinavisch interieur. Daar vertellen we je graag meer over je complete interieur in deze prachtige stijl.

Noord-Europeanen staan over het algemeen niet bekend om hun sierlijkheid en uitbundigheid. Het is een beschaafd en net volk. Dit zie je ook goed terug in hun interieur: modern en met veel strakke lijnen. De woonstijl is zuiver. Daarom wordt er vaak gekozen voor subtiele accessoires. Beeld het je maar in: Scandinavische vloeren met een rustige muurkleur en een prachtige zwarte spiegel aan de wand.

Een Scandinavische vloer van licht of donker hout

Het overgrote deel van de Scandinavische vloeren wordt gemaakt van licht hout. Denk aan rood Noors grenenhout of licht vurenhout afkomstig van de fijnspar. Niet alleen bij de bouw van huizen worden deze twee lichte houtsoorten in grote hoeveelheden gebruikt. Ook voor het maken van mooie lichte Scandinavische vloeren lenen licht vurenhout en rood Noors grenenhout zich uitstekend.

Hoewel Scandinavische vloeren vaak licht van kleur zijn, kun je natuurlijk ook kiezen voor een vloer van mooi donker hout. Let er hierbij wel goed op dat je de donkere Scandinavische vloeren combineert met lichte kleuren en accenten in het interieur. Anders kan het al snel te donker en somber ogen. Vooral meubels van kunststof die afgewerkt zijn met chroom, komen in combinatie met een donkere Scandinavische vloer perfect tot hun recht.

Scandinavische vloeren van houtlook PVC of laminaat

Tip: Scandinavische vloeren van echt hout zijn vaak vrij prijzig. Om toch te kunnen genieten van Scandinavische vloeren in je woning, zijn er verschillende betaalbare alternatieven. Denk aan houtlook PVC of houtlook laminaat. Deze vloeren hebben de uitstraling van echt hout, maar zijn een stuk vriendelijker voor de portemonnee.

Ook heel mooi: een grijze Scandinavische PVC vloer

Hierboven benoemden we PVC al even. Naast een vloer van houtlook PVC, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een Scandinavische PVC vloer in het grijs. Scandinavische vloeren in een grijze kleur geven je interieur een ietwat industriële tint. Grijs PVC heeft de uitstraling van beton of tegels, maar is minder koud aan de voeten. Omdat PVC uit meerdere lagen is opgebouwd, loopt het heerlijk comfortabel. Een ander voordeel: Scandinavische vloeren van PVC zijn makkelijk schoon te houden en zijn bovendien prima geschikt voor vloerverwarming. Zo heb je nooit last van koude voeten wanneer je op je Scandinavische vloeren loopt!

Duurzaam én groen

De Scandinaviërs houden van een strakke, moderne en minimalistische stijl. Maar daarnaast zijn ze ook fan van planten. Vooral de groene planten doen het goed in een licht interieur. Planten zorgen niet alleen voor sfeer, maar brengen ook het groen van de prachtige Noord-Europese bossen terug in de kamer. De vloeren uit ons assortiment zijn onderscheidend op zowel esthetisch als duurzaam niveau.

Gratis kleurstalen of advies?

Vind je het lastig kiezen uit de vele soorten Scandinavische vloeren die je in je woning kunt (laten) plaatsen? Of twijfel je nog over de beste vloer voor jouw interieur? Vraag dan gratis kleurstalen aan via onze website. Zo kun je op je gemak thuis bepalen welke type en kleur vloer het beste bij jouw interieur past. Ook voor persoonlijk advies ben je bij Stile Floors aan het juiste adres. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij jou aan huis.

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

eiken wandpanelen achter tv

Welke vloeren zijn er allemaal?

Met zoveel verschillende vloersoorten beschikbaar, kan het kiezen van de juiste vloer best een…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het algemeen dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vivian beige eiken XL

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Sophia licht eiken

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1673 reviews.