Wat zijn tv wandpanelen?

Een tv wandpaneel is een set van houten latten met een vilten ondergrond dat gebruikt wordt als achterwand voor je televisie. Het is een unieke manier om je televisie op te hangen en een opvallend kenmerk toe te voegen aan je interieur. Daarnaast helpt het om kabels van de tv onopvallend weg te werken en is het bevorderlijk voor de akoestiek.

De wandpanelen kun je precies zo stijlen en aanpassen zoals jij dat voor ogen hebt. Denk hierbij aan de kleur of grootte van het paneel. Maar je kunt ook zelf bepalen of je de lattenwand bij de tv horizontaal of verticaal plaatst. Op die manier maak jij het interieur echt af zoals jij dat wil.

Tv wandpanelen van houten latten in je interieur

Een tv wandpaneel van houten latten past goed in verschillende soorten interieurs. De natuurlijke uitstraling van hout past bijvoorbeeld perfect in een landelijk interieur. Bij een industrieel interieur zorgt een tv wandpaneel van hout juist voor een warmere uitstraling. En in een modern interieur zorgt een lattenwand bij de tv van houten latten weer voor een mooie, natuurlijke tegenhanger van de strakke lijnen en materialen.

De stijlvolle uitstraling van een tv wandpaneel

De stijlvolle uitstraling van een wandpaneel voor de tv wand is een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen voor deze optie kiezen. Hout is een tijdloos materiaal dat nooit uit de mode raakt. Ook past een houten paneel achter de tv bij veel verschillende interieurstijlen. Of je nu een landelijk interieur hebt met veel natuurlijke materialen en warme kleuren, of een modern interieur met strakke lijnen en neutrale kleuren, een tv wandpaneel voegt altijd een warme en natuurlijke uitstraling toe.

Bovendien zijn deze panelen verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat je altijd een tv wandpaneel kunt vinden dat perfect past bij jouw persoonlijke stijl en smaak.

De praktische kant van een lattenwand

Een ander praktisch voordeel van wand panelen van houten latten voor bij de televisie is de mogelijkheid om kabels en draden op een elegante manier weg te werken. Dit zorgt niet alleen voor een opgeruimde en nette uitstraling van de kamer, maar ook voor extra veiligheid. Kinderen en huisdieren kunnen immers niet meer zo makkelijk bij de bedrading komen, wat de kans op ongelukken aanzienlijk verkleint.

Door de kabels en draden op een slimme manier weg te werken, kun je bovendien genieten van een strakke en moderne uitstraling van jouw interieur, zonder dat je last hebt van storende draden en kabels die in het zicht liggen. Dit maakt wandpanelen voor de tv wand van houten latten niet alleen praktisch, maar ook nog eens erg mooi.

Akoestische voordelen bij een tv wandpaneel

Een tv wandpaneel zorgt daarvoor ook voor een betere ervaring tijdens het tv-kijken. Het tv wandpaneel dient ook als geluidsabsorberend materiaal. Het vilt van de lattenwanden neemt het geluid op en dempt namelijk geluidsgolven. Dit betekent dat het geluid in de kamer wordt gedempt en er een prettigere akoestiek ontstaat. Geluid klinkt hierdoor ook warmer en minder blikkerig.

Door deze akoestische werking wordt het geluid meer door de hele kamer heen gedragen. Geluid dat niet uit de tv komt, maar uit de rest van de woning wordt beter geabsorbeerd. Daardoor heb je door een houten paneel achter de tv minder last van achtergrondgeluiden.

De tv wandpanelen van Stile Floors

Wil je graag meer weten over de producten uit ons assortiment? Neem dan contact met ons op of bestel een sample kit. Je neemt contact met ons op door te bellen naar 038 – 200 1511 of door te chatten via het chatvenster op onze website. Je kunt ook een e-mail sturen naar [email protected], we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1670 reviews.