Mega matte PVC vloeren

Laat je vloer shinen… Of juist niet? Waar vroeger vooral hoogglans meubelen een trend waren, zien we nu steeds vaker matte afwerkingen. En niet zomaar mat, maar ultra mat. Ook bij PVC vloeren wordt dit steeds populairder. Een mega matte afwerking, maar toch een stralende vloer. Maar waarom kiezen voor een matte vloer? Dat lees je in deze blog!

Waarom kiezen voor mega mat?

Je vloer is de basis, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Wil je verschillende soorten afwerkingen met elkaar combineren, of ga je liever voor eenheid? Glans op glans wordt al gauw een beetje te veel van het goede. Als je voor een jarenlange basis kiest, wil je misschien toch liever voor safe gaan. Een mega matte PVC vloer biedt een rustige basis. De structuur komt hierin nog beter tot zijn recht en het materiaal is nauwelijks van echt te onderscheiden. En heb je grote raampartijen? Dan verandert je vloer niet in een glanzende spiegel, maar blijft het design behouden.

De perfecte basis voor verschillende interieurs

Tegenwoordig zijn rustige interieurs met een Scandinavische of Japandi insteek helemaal hip. Daarom is een mega matte PVC vloer de perfecte basis. Een subtiel en rustig vloeroppervlak matcht perfect met natuurlijke materialen en zachte kleuren. Maar een extra matte PVC vloer kan ook een serene basis vormen voor een speels en contrastrijk interieur. Kies voor rechte stroken of walvisgraat voor een extra rustige uitstraling. En hou je meer van stoer en robuust? Dan is een mega matte betonlook tegel wellicht iets voor jou!

Een praktische en duurzame vloer

Naast dat de mega matte PVC vloer enorm trendy is, behoort deze ook tot de A+ kwaliteit vloeren. Van deze vloer heb je jarenlang plezier. Hij biedt niet alleen een stijlvolle uitstraling, het onderhoud is ook zeer eenvoudig. De mega matte PVC vloeren zijn voorzien van een Ceramic-Bead Technologie toplaag. Deze laag biedt een uitstekende krasbestendigheid. Hierdoor ziet je vloer er na jarenlang intensief gebruik nog steeds uit als nieuw. Uiteraard is een PVC vloer nooit 100% krasbestendig. Pas dus op voor scherpe voorwerpen en geef je vloer regelmatig een schoonmaakbeurt. 

Onverhoopt toch een kras in de toplaag? Dan zijn er speciale reinigers en conditioners die dit eventueel kunnen verhelpen. Onze klantenservice helpt je hier graag bij!

Een mega matte PVC vloer leggen

Een mega matte PVC vloer leggen: kan ik dat? Allereerst is het natuurlijk afhankelijk van hoe handig je zelf bent, maar ook van het type vloer dat je kiest. Zo hebben we verschillende mega matte klik- en plakvloeren in ons assortiment. Een klikvloer is over het algemeen vrij eenvoudig zelf te leggen, maar een plakvloer vraagt iets meer aandacht. De verschillen tussen klik- en plak PVC hebben we al eens beschreven in een eerdere blog. Vind je het spannend om je eigen vloer te leggen? Dan kun je gebruik maken van onze legservice.

Gratis kleurstalen of advies?

Bij Stile Floors geloven we in maatwerk. Geen situatie of ruimte is hetzelfde. Daarom kijken we graag naar jouw persoonlijke situatie. We komen gratis en vrijblijvend bij je over de vloer voor advies. Onze adviseurs voorzien je graag van persoonlijk advies en eventuele leginstructies. Wil je alvast inspiratie opdoen voor jouw mega matte PVC vloer? Vraag dan gratis kleurstalen aan op onze website en ontvang ze binnenkort in je brievenbus!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vloerverwarming

Alles over vloeren en vloerverwarming

Ontdek de voordelen van vloerverwarming en geschikte vloeren voor een warm en comfortabel huis.…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC visgraat vloer appartement

Hoe zorgt een PVC vloer voor minder geluidsoverlast in je flat of appartement?

Minder dan 1 minuut leestijd

PVC in Hongaarse punt bij Meral

Over de floor bij… Meral van @mella.interior

In deze blog waren we over de floor in Almere bij Meral en haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

Core beige eiken PVC visgraat

7 tips voor het kiezen van een vloer voor jouw nieuwbouwwoning

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht, gefeliciteerd! Het kiezen van de juiste vloer kan best…

Minder dan 1 minuut leestijd

eiken wandpanelen achter tv

Welke vloeren zijn er allemaal?

Met zoveel verschillende vloersoorten beschikbaar, kan het kiezen van de juiste vloer best een…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1698 reviews.