Hongaarse punt of visgraat: een productvergelijking

Ben je op zoek naar een mooie, strakke vloer? Maar twijfel je tussen de Hongaarse punt of visgraat vloer? Begrijpelijk, want de vloeren hebben veel van elkaar weg. Daarnaast zijn beide vloeren erg populair. Ben je benieuwd of de Hongaarse punt of een visgraat vloer het beste tot zijn recht komt in jouw woning? Lees dan verder. In deze blog vertellen we je meer over de twee producten.

Hongaarse punt of visgraat

De Hongaarse punt of toch visgraat? Beide vloeren zijn tijdloos en erg chique. Toch zijn de verschillen tussen de vloeren wel degelijk aanwezig. De keuze tussen de Hongaarse punt of visgraat zorgt namelijk voor een andere interieurtwist. Bij de visgraat variant worden planken in een rechthoek gesneden. Deze planken worden in een hoek van 90 graden gelegd, onder elkaar. Door dit in elkaar te verweven, ontstaat er een patroon dat lijkt op de graat van de vis. Je raadt natuurlijk al waar deze vloer zijn naam aan te danken heeft.

 

De planken van de Hongaarse punt of van visgraat

Bij de Hongaarse punt zijn planken schuin afgesneden. Ook wordt deze vloer nét anders gelegd. Dit zorgt ook direct voor het grootste verschil tussen de twee vloeren. De planken worden in een hoek van 45 of van 60 graden gelegd. De bovenkant van de planken sluiten op elkaar aan. Dit zorgt voor een rechte lijn, in de vorm van een Sergeantsstreep. Dit patroon geeft niet alleen een symmetrische uitstraling, het zorgt ook voor rust in de ruimte.

Wanneer kies je welke vloer?

Hongaarse punt of toch visgraat: de keuze die je maakt, is afhankelijk van de uitstraling die je aan de ruimte wil meegeven. Beide vloeren zijn populair en gebruik je in stijlvolle en klassieke interieurstijlen.

Het patroon van visgraat is geschikt voor zowel grote als kleine ruimtes. Deze vloer geeft je het gevoel van openheid. Dat komt omdat de V-vormige planken de ruimte optisch breder laten lijken. Omdat je gebruik maakt van rechthoekige planken, is het relatief eenvoudiger om te installeren.

De Hongaarse variant heeft een vergelijkbaar V-vormig patroon. Omdat de planken in een andere hoek worden geplaatst, ontstaat er een meer hoeken en geometrisch ontwerp. Hierdoor is dit type vloer extra effectief in grotere ruimtes. Hoekige patronen komen hier namelijk goed tot hun recht. Het leggen van dit type vloer is iets lastiger.

Kies je voor de Hongaarse punt of voor visgraat? Welke keuze je ook maakt: je persoonlijke voorkeur is uiteindelijk het belangrijkst. Daarnaast speelt de gewenste uitstraling ook een grote rol. Beide vloerpatronen zijn een prachtige aanvulling op ieder interieur.

Hongaarse punt of visgraat: de overeenkomsten

  1. Of je nu kiest voor de Hongaarse punt of voor visgraat: Beide patronen zijn geschikt voor verschillende interieurstijlen. Het zorgt voor een klassieke en elegante uitstraling;
  2. Beide vloeren kunnen worden geplaatst met het materiaal PVC. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook waterbestendig en eenvoudig om te onderhouden. Het maakt hierbij dus niet uit of je kiest voor de Hongaarse punt of visgraat;

Verschil visgraat en Hongaarse punt

  1. Hoek: bij visgraat zijn de planken geplaatst onder een hoek van 90 graden. De Hongaarse punt heeft een hoek van 45 of 60 graden;
  2. Uitstraling: De visgraat variant laat een ruimte breder lijken. De Hongaarse variant heeft juist een meer hoekige uitstraling;
  3. Installatie: Visgraat is eenvoudiger te leggen, dankzij de rechthoekige planken.

Welke vloer past beter bij jouw interieur? Hongaarse punt of visgraat?

Ondanks dat de vloeren op elkaar lijken, zijn er degelijk verschillen in de interieurstijlen waarin de vloeren het beste tot hun recht komen. Wat kies jij? Een Hongaarse punt of een visgraat vloer in je interieur? Om je een goed beeld te geven, vertellen we je meer over de interieurtrends van beide vloeren.

De interieurtrends voor visgraat

Dit type vloer is klassiek en tijdloos. Het product heeft een lange geschiedenis en staat daarom al jaren symbool voor klasse en elegantie. Wil je een tijdloze uitstraling creëren? Dan past deze vloer goed bij je interieur. Visgraatpatronen gaan goed gepaard met Scandinavische interieurstijlen. Het voegt warmte en textuur toe aan de ruimte. Ondanks dat, oogt het niet te druk.

Ook in traditionele en landelijke interieurstijlen zorgt dit type vloer voor een prachtige uitstraling. De natuurlijke elementen en warmte van de vloer zorgt voor een strak geheel.

De interieurtrends voor de Hongaarse punt

Dit type vloer is juist weer erg modern en eigentijds. Hierdoor sluit het naadloos aan bij moderne interieurstijlen. Bij industriële interieurs komt het prachtig tot zijn recht, omdat ruwe texturen en contrasten hier centraal staan. Het geometrische patroon draagt hier sterk aan bij.

Ook in de bohemien interieurstijl past deze vloer erg goed. Het voegt namelijk karakter toe aan je ruimte. Wil je graag een unieke en persoonlijke sfeer creëren? Kies dan voor dit type vloer.

Gratis advies aan huis

Heb je je oog laten vallen de Hongaarse punt of visgraat? We zijn benieuwd welke vloer jouw voorkeur heeft: de Hongaarse punt of toch visgraat. Twijfel je nog over de Hongaarse punt of visgraat, neem dan eens een kijkje in het uitgebreide assortiment. Wil je weten of een Hongaarse punt of een visgraat het mooiste tot zijn recht komt in jouw ruimte? Vraag dan eens een gratis adviesgesprek op maat aan voor de Hongaarse punt of visgraat. We komen dan vrijblijvend bij je langs. Ook nemen we extra grote kleurstalen mee. Zo zie je extra goed of een Hongaarse punt of visgraat bij jouw interieur past. We denken graag met je mee over de Hongaarse punt of over visgraat!

Inspiratie of tips nodig?

Bekijk hier alle inspiraties, tips en blog

legrichting vloer

Wat is de beste legrichting voor een vloer?

Ooit weleens nagedacht over een nieuwe vloer en in welke richting je deze dan…

Minder dan 1 minuut leestijd

akoestiek verbeteren

Hoe verbeter je de akoestiek in huis?

Heb je een ruimte die gevoelig is voor een slechte akoestiek? Harde en kale…

Minder dan 1 minuut leestijd

betonlook kantoorvloer

Wat is de beste kantoorvloer?

Ben je op zoek naar de beste vloer voor je kantoorpand? Best een uitdaging…

Minder dan 1 minuut leestijd

Femke Meines

Over de floor bij… Femke van @femke.meines

Een tijdje geleden kwamen we over de vloer bij Femke Meines. Samen met haar…

Minder dan 1 minuut leestijd

eiken wandpanelen achter tv

Welke vloeren zijn er allemaal?

Met zoveel verschillende vloersoorten beschikbaar, kan het kiezen van de juiste vloer best een…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Julia beige eiken

Een PVC vloer: is dat veilig?

In het algemeen dagblad verscheen er begin december 2023 een artikel over de gezondheidsrisico’s…

Minder dan 1 minuut leestijd

Vivian beige eiken XL

Tips voor een duurzame vloer in je woning

Van hout tot tegels en van laminaat tot PVC, elke vloersoort heeft zijn eigen…

Minder dan 1 minuut leestijd

Dryback PVC visgraat Sophia licht eiken

Eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen?

Heb je net een nieuwbouwwoning gekocht of wil je gaan verbouwen? Dan vraag je…

Minder dan 1 minuut leestijd

Gratis kleurstalen Gratis advies thuis
De waardering van stilefloors.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1667 reviews.